EVLİLİĞE HAZIR OLMAYAN, EVLİLİK DÜŞÜNMEYEN SEVGİLİYE NE YAPARSINIZ?

ayseyldz

Üye
Kayıtlı Üye
14 Kasım 2017
34
1
39
11 yıl öncesi ilişkimiz başlamıştı, sessiz ayrılıklarımız oldu, araya farklı kimselerle nişanlılığımız girdi (önce ben, sonra o). Kısmet değilmiş ki nişanlılıklar evliliğe dönüşmedi. Onu affetme sürecim 8 ayımı aldı, kimseyle bu süreçte o anlamda görüşmedim. Konuşmaya başladık, 3 yıldır istanbuldaydı yaşadığım ilde çalışmayı istemiş, bn onun için istanbulda yaşamayı da göze almıştım affettiğimde. Bir sevgili şeklinde yazışmalar, küçük bihesap da sordum detaya girmeden. Son 1 ay içinde yaşanılanlar; geldiğinde görüştük bir gün sevgili gibi, şarz cihazı bende kalmştı, il dışında işleri vardı veremedim, geriye dönüşü de zamn aldı ve bir yakınına bıraktım sırf şarz cihazı için görüşmeyelim diye. Pilottu 3-4 günlük uçuşu vardı, yazışırken gelince görüşelim dedim ve geldiğinde bir hafta kadar yazamadı. Hafta sonu yeğenlerime baktığım için bişey yazamadım yalnız iyice dolmuştum, aklımda netleşmişti yazacaklarım. Biz neyize benzer sorular sordum sıkıştırdım yazışmalarda net cevap almak için. Bir ilişki düşünmediğinden bahsetti ben de öyle düşündüğümden bahsettim. Yuvarlak kelimeler kullanıyordu ben seni neyim olarak göreyim dediğimde neyin olarak görmeyi istiyorsan öyle fln gibi, bana ne istediğimi sordu, bir ailem olsun istiyorum dedim tabi öncesinde onun hep aklımda olduğundan bahsetmiştim. Bana hazır değilim dedi, o an çok gel gitlerim oldu, 11 senenin ardından benden ilk defa bu tarz kelimeler ve verilen cevap. Sonrasında istemiyorum yalnız bana bu konuda yönelenlere seviyeli bir şekilde fırsat tanımalı mıyım dedim. Zaman kaybetme fln gibi kelimeler sinirlendiğin için mi böyle yazıyorsun dedim ne farkeder gibi sinirlendiğini gösteren kelimeler. bisonraki gün hayatımda ilk defa ona bu konuda bişey söylediğimden bahsettim evlilik delisi olmadığımı anlasın diye, insan sevdiğinin arkasında durur gibi kelimeler de söyledim. Bisonraki gün merak ettti ve napıyorsun canım diye yazmıştı yalnız benim de içime oturdu. Ben hazırsam o da hazır olmalıydı. Neyse sabredemedim netleştirmeyi istedim başka bigün, soru yağmurumla bana karşı olan duygusunda eksiklik olmadığını, kimseyle evlilik düşünmediğini anladım. Neden düşünmediğini sormadım. Bir gün sonrası son yazıştığım gün bikız arkadaşı swarmdan paylaşım yapmış (face zamn tünelinde görünüyordu), sonra o kızla birlikte 2 kız daha eklenmiş. Kıskançlıktan küplere bindim ve mesaj gönderdim. Bundan sonrası bizim olmaz sanırım, hayatında mutluluklar diye. Hemen anında cevap geldi, onlar okul arkadaşım, normal arkadaşlarım canım. benden cevap gelmeyince canım? görüyorum yalnz bigün sonrası yazdım. Yüzyüze görüşmeden süren bi döngüydü, 2-3 gün sonra uzun bimesaj yazdım, evlilik öncesi birliktelik düşünmediğimi, görüşürsek seviyeli bir arkadaşlık olacağını ve hakkımızda ne hayırlısıysa öyle olsun die, bicevap gelmedi. Bir hafta kadar tek iletişimimizin olduğu face dondurmaya elim gitti geldi. En sonunda 2gün öncesi dondurdum ve rahatladım sevgililer günü de geliyorken. Hayatınızın merkezinde olduğuna inandığınız, sizin de onun merkezinde olduğnuza inandığınız birisi neden böyle bişey yapar? Beni kaybetmeyi istiyor sizce?

Yuregim goturmuyor artik boyle adamlari.Ugrasma.Sonuna kadar okuyamadim bile darladi.Normal bir iliski icin bunu birak..

Yuregim goturmuyor artik boyle adamlari.Ugrasma.Sonuna kadar okuyamadim bile darladi.Normal bir iliski icin bunu birak..
Ben onu farklı birisi gibi yüceltmişim gönlümde, bir ay içerisinde oldu (aceleci gibi olsa da) biraz kendimi kendime getirdi bu yaşanılanlar, yazıştığımda verdiği cevapların bazıları çok etkiledi ve yaklaşık 4-5gün gözlerim şiş bir şekilde işyerine gittim hissedilmesin diye koyu makyaj fln. Yarın facemi açıcam, 14 şubatta açık kalıcak ve sonra bişey yazmazsa hiçbir şekilde açmıcam. Beni hak etmiyormuş gibi düşünücem. Sanırım mesleğinden dolayı bir özgüven patlaması yaşıyor, oysaki bilmiyor ki 6 senedir benimle görüşmek isteyen görüşmediğim kişi de pilot. O nişanlıyken görüştüğüm kafamda bişeyler oturmadığı için ayrıldığım ekonamik olarak onu 10 a katlıyacak ben evet desem benimle hemen evlenicek yakışıklı birisi var. Bugün evet desem herşeye hazır işyeri sahibi hemen ailesini istemeye gönderecek ondan daha yakışıklı başka birisi de var. Ben aşkımın peşinden gittim sadece, mal mülk peşinde değilim, huzur istedim, bakalım ne kazanıcak.

Huzur istediğini söylüyorsun,sence huzur o kişide mi?
Döndüğünde 1 hafta yazamadı demişsin.Yazamamak ne demek?1 hafta komada mıydı?
Hazır değilim!demiş.Ben hazırsam o da hazır olmalı ne demek?

Evlilik düşünmeyenleri zorlamak bana çok anlamsız geliyor. Evlilik iki kişinin vereceği ortak bir karar.Zorlamak neden?Sonrasında bir sürü sorunlar çıkıyor,dertler yığılıyor. Aklı başında insanlara bu davranışları yakıştıramıyorum. Ayrıca bırakın erkekler biraz hanımların peşinden koşsun. İyice alıştılar peşlerinden koşulmasına...Kaçan kovalanır diyorlar,bence bu da mantıksız. Beni istemeyene,sevmeyene kendimi isteteceğim,sevdireceğim diye hiç bir erkeğin peşinden peşinden koşamam,kusura bakmasınlar.

11 senede neye hazır olamamış acaba. Bir de kaçamak cevaplar kafasına esince yazmalar. Zaman kaybetmeyin bence. Zaten pilotlar çok çapkın olur bu da çapkın belli..

Iliski istemedigini, siz baskalariyla goruseyim mi diye sordugunuzda, vakit kaybetmemeniz gerektigini soyleyen, sizin oldugunuz yere gelince bir hafta boyunca size yazmayan birinin merkezinde oldugunuzu nereden dusundunuz ki? Burdan bakinca gayet ilgisiz, sizi istemem sol cebime koy gibi goren biri.

Ben hic bi sekilde bu kisinin size ozel bir ilgisi oldugunu dusunmedim konunuzu okuyunca. En son gonderdiginiz mesaja cevap bile vermemis. Unutup, yolunuza devam etmeniz bence en dogrusu

Peşinden koşmak değildi, iliskimizin boyutunu anlamakti ki anladım, numaram yok zannediyorum, bn silip üzerine de engellemistim onu bikaç yıl önce, bnde yoktu numarasi, üç gün önce whatsaptn yazmis, kim olduğunu anlayamadigm için yabancı birisi neden canimli msj yazsın die bakmamistm, bigün snra baktığımda o yazmş, demekki numaram varmış onda, o ulaşmasa biliyor benim ona ulasmiyacagimi galiba, seviyeli biarkadaslik olur demistim onceki yazisimda, bundan sonrası da öyle olur, kararlıyım, kısmet beni ikna edecek kişininim bundan sonrasında

Evet bn öyle yazdıkça istemem yan cebime koy tavırları vardı yalnız icimdeki onu sokup almış oldu bu tavırlarıyla, hala aynısını düşünüyorum beni unutamaz, yalnız bn vazgeçtim ondan, gerisi sadece kaderin oynuna kalmış

11 sene çok uzun bir süre yahu. Sen gayet normal bir şey istemişsin ama demek ki onda evliliğin sorumluluğunu alabilecek bir kişilik yok ya da aklı karışık. Böyle bir insan için yıllarını bekleyerek harcama belki de böyle yaptıkça daha güzel fırsatları kaçırıyorsundur. Evlilik çok ciddi ve iki tarafın da net olması gereken bir konu. Umarım hayırlısına çıkar bu yol...

11 senede neye hazır olamamış acaba. Bir de kaçamak cevaplar kafasına esince yazmalar. Zaman kaybetmeyin bence. Zaten pilotlar çok çapkın olur bu da çapkın belli..
Çapkınlık varsa duygusal boyutu ayrı bulaşıcı hastalık riski de olmuş oluyor, yaşasın istiyorsa hayatını eger baskalariyla gorusuyorsa sifasini da tez bulmuş olur, sadakat olmazsa olmaz. Mesajlarima hep anında cevap verdi, sadece sonuncu attığım ayrılık mesajı gibiydi ona cevap vermedi, doğum günüydü seviyeli bisekilde kutladım, canimli opucuklu ifadenin oldugu mesaj gönderdı sonra. Yüreğim brz taş bundan sonrasında ona karşı, cok cabalamasi gerekiyor eğer ondan önce birisi ikna etmezse beni evlilik konusuna

Aynen sonunda ben zamanımı calmasini istemediğim için başından ne düşündüğünü bilmeyi istedim

Yine yazdi dun hal hatir kahve içelim mi amacliymis, brz geç cevap verdim teşekür ederim fln yazdım. Mesajin sonuna doğru canimli yazmadim ona karşı mesafeli olduğumu anlasın die, mesajin sonuna şöyleydi tatlım gibi açıklama yapmış. Kendisi bırakmıyor, arayıp soruyor, bn mesafeli tavrımı surdurucem tabi, beni kim hakediyorsa o olmalı ileriki hayatımda, böyle de zor bidurummus kendini kısıtlamak seviyeli olmà tavrını sürdürmek herkese karsi

Son düzenleme:
Eski nişanlısı demir atmis istanbuldan antlyaya, 2. günde antlyada olduguyla ilgili resmi paylasinca kız, ne zamndr elim facebook profilinı arkadaşlarımdan cikarmaya gidiyordu, bizmkinin tekrar baktım profiline bir ilişkisi yok yaziyor, elim gitti ve facebook arkadaslarimdan çıkardım. Bn kız geldgnde 2. gününde silmstm onu, 4. günde biulkeden; ... konseri var hemen geliyorum antalya :)'' die paylaşım yapmış zaman tünelinde. Konserin olacağı yerde kaleicinde kız da öyle. Anlicagniz gorusecekler paylaşım yapmadan iki gün önce onu arkdslarimdan cikarmistm. Bicabasi vardı yalnız tam anlamıyla değildi. Hayirlisi olsn kararlı olan kişi halini biliyorum, öyle gelmeliydi, gelemedı. Kararlı olan kişi olacak hayatımda isaĺlah

görüşmüyorum kendisiyle yüzyüze, bir iki ayda bir mesaj gönderebiliyor hal hatr sorabiliyor o sırada yazışmış oluyoruz, bn çok üzülmüştüm o aralar o nedenle biçabam olmadı, kısa süre önce facebooktan eklemiş, bisüre sonra kabul ettim, ordan yazmışta, bihafta sonra farkettim yazdğnı, brz yazıştık en son faceden, öncekiler de kısaydı. Kısmet herşey, onu beklemişliğim yok, belki bibaşkasıyla evlenebilirim de, sonuçta evlilik düşünmeyen birisi için hayatımı adayamazdım. Görüştüğüm birisi de var ve ilk görüşmemizde evlenelim demişti bn hiç konu açmadan, şu tarihe kadr evlenelim die de konuştu yine bn bişeyler sormadan ertelediği zamnlar oldu yalnz sonuçta evlilik düşünüyor bn bu konuda hiç bişeyler açmadan, gelicek ay sen benim ailemle tanış bn de senin ailenle tanışayım dedi, adım da atıyor (buarada tabiki hayatımda evlilik konusunda yönelenler oluyor yalnız siz de bilirsiniz ki herkesle evlilik düşünülemez, kendimize uygunluk önemli). Eski sevgilimi faceden, bunları konuşmadan önce eklemiştim, bunları konuştuktan sonra da faceden yazdığnı farkettim. Eski sevgilimin arada yazmış olması aklımı karıştıyor yalnız benim de yapabileceğim bişey yok, ailem olsun istiyorum, annemle babamla yaşıyamam. Sonuçta kim çaba gösterirse ve sonuca gitmek isterse benim için o kişi uygun olduğu taktirde evlenicem. En son görüştüğüm kişiyle de sonuca gidecek bihamle olmasa ayrı eve çıkıp, kendime biiş kurup hayatıma kimseyi almayı düşünmüyordum. Bilmiyorum açıkçası yaşıyacağız göreceğiz, yalnız ilişkim tamamen aklımda oturmadan ailelerle tanışmak mantıklı gelmiyor, biyönden de akışına bırakmayı da istiyorum engel oluşturmadan. görüştüğüm kişiyi fake hesaptan denemiştim cinsel yönden aldatma potansiyeli olduğunu anladım, bilmiyorum, o benim olduğumu bilmiyor tabi,ona hissettirmedim de. Hayırlısı herşeyin, hislerimize göre kendimizi iyi hissettiren birlikteliğe yönlenicez sonuçta. Ben de bilmiyorum.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…