Evliliğe 2 ay kala öyle üzgünüm ki..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
İşte bu yüzden uzak kalmanız gerek. Bi süre kardeşiniz yardımcı olsun ona fedakarlığınızın değerini anlar belki. Ben kendim için söyliyim annem zaten laf sokamaz kolay kolay çünkü benim vereceğim cevaptan korkar yani her şeyi açıkça konuş derim ben ona bi sorunun bir derdin varsa söyle laf kalabalığından hiç hoşlanmam. Allah var kolay kolayda yapmaz. Ama buna engel olmakta biraz sizde muhtemelen bi şey demediğiniz için oda fırsat buldukça uğraşıyor sizinle. Yinede tartışmamaya çalışın mesafeli olun. Ben kalbimi kıran annemde olsa sık görüşemem şahsen.

Sevmemek değildir belki sizden çıkarıyordur stresini.
Çünkü bazı ebeveynler bunu yapıyor.
Sessiz bulunca üzerine gidiyor.
Bu çok yanlış böyle davranmaya hakkı yok nişanlınız ve ailesi iyi niyetli insanlar belli ki.
Zamanı da gelince tavrını koyacaklardır diye düşünüyorum ama bu şekilde kendilerini neden ezdirmeye devam etsinler ki.
Bence çok görüştürmeyin.

Hastalığı sebebiyle çalışamıyordum yazım hatası oldu galiba kusura bakmayın şimdi özel bir okulda çalışıyorum.

Annenizin insanları hor gormesi çok yanlış bu ne kibir böyle keşke kendinisini egitseymis anneniz önce... 2 ay daha sabredin yüz göz olmadan düğününüzü yapın

Çok haklısınız.. çok yumuşak kimseye sert konuşamayan biriyim ama öyle kırılıyorum ki düğüne de ağlayarak gitmek istemiyorum.. evlilik sonrası için ne önerirsiniz tek başına kalacak çünkü aynı şehirde olsak ta ben çalışıyorum ve bu tavırları yüzünden görüşmek istemiyorum pek

Nişanlınız kendisinin ve ailesinin aşağılandığı ilişkiyi niye devam ettiriyor?
Yani şurada nişanlımın annesi bana ve aileme şöyle yapıyor, evden kovuyor ama ben çok sevdiğim için sabrediyorum deseniz, ne kadar kızardık. Erkek yapınca aferinlik bir durum olmuyor.

Sevgi de bir yere kadar, özellikle aileme kötü davranan kayinvalide adayının ayağına gideceğim, götüreceğim onları.
Tuhaf fazlasıyla.

Sizde hâlâ annemi yanlız bırakamam demeye devam edin.

Nişanlınız niye katlanıyor ki bana çok saçma geldi.
Hadi siz annem diye katlanıyorsunuz.
Adam niye kaç yaşına gelmiş kadının hezeyanlarını çekiyor?
Kim olsa delirip ağzının payını verir hangi soylu ailenin soyundan hangi işi becermiş bir insansın da şu duruma düştün yazık diye.
Konudaki herkes bir garip kusura bakmayın
Normal insan anlattığınız şeylere katlanmaz aşk uğruna da olsa bu nedir yani.
Dereyi geçene kadar hesabı mı yapıyorlar nedir.
En çok annenize kızdım en çok da nişanlınıza ve ailesine şaşırdım neden doktora gitmesi gereken birine git yardım al demeyip alttan alıyorlar diye

Annenizin insanları hor gormesi çok yanlış bu ne kibir böyle keşke kendinisini egitseymis anneniz önce... 2 ay daha sabredin yüz göz olmadan düğününüzü yapın
Evlat ayrımı yapsa da hep vicdan azabı var tek başına napar şöyle mi yapar böyle mi sanki annesi ben gibi oldum. Hastalığı boyunca hep yanında oldum. Seni sevmiyorum dese de gitmedim yanından hastanede hemşirelerin yanında tokat atmışligi var düşünün.psikolojik olduğunu düşünüyordum doktorla konuşturdum kesinlikle değil.. diğer kardeşime davranışını görseniz hep diyorum keşke benim de böyle bir annem olsaydı diye..

Acaba anneniz kendi yapamadıklarını baskı kurarak şimdi sizde mi yapmak istiyor
Bazı anneler genelde nişan düğün olaylarındar baskıcı kavgacı hale geliyor

Öyle haklısınız ki tavrımı değiştirmem gerekiyor artık nişanlımı küçük görmesi öyle agirima gidiyor ki bugün oturdu diğer damadı ile benim nişanlımı kotuledi saatlerce dedikodusunu yaptı kavga ettim kızdım bu evde yaşadığım için cezalandırılan hep ben oluyorum tehdit ediyor eve almam şöyle yapmam daha kötüsünü ederim vs vs

Nişanlım bir kere söyledi senin yüzünden bu duruma düştük diye ortalığı ayağa kaldırdı. Annemin gözümün yaşına bakmayacagini biliyorlar nişanlımın ailesi beni seviyor bozulsun istemiyor ama korkuları çok.. sürekli soruyor evlendikten sonra annen karışacak mi böyle mi olacak diye kesinlikle hayır diyorum ama kendimi çok değiştirmem gerekiyor sanırım

Helal olsun ailesine
İnşallah sonradan biz şunu yaptık bunu yaptık diye başınıza kalkmazlar
İnşallah gerçekten bu evde yıllardır annemden çekiyorum oraya gidip farklı tavırlar görürsem tam tuz biber olur üzerine. Annem zerre beni düşünmüyor pısırık biri miyim acaba diyorum kendime sürekli

Nasıl yani anlamadım.. diğer kardeşimde gayet anaç bir anne ama
Şöyle kendi zamanında nişan düğün olayında annesi de babanız tarafına baskı uyuguladı mı illa şunlar olacak şu kadar takılacak gibi annesi de istediğini yaptırmış mı demek istedim
Kardeşiniz annenizin istediği olmuşsa onay almıştır ondan anaç bence

Beni görseniz varya kafayı yemek üzereyim. Kardeşim annemle babama çeyiz için o kadar çok şey aldırdı ki 50 bin lira borca soktular bana kuruş paraları kalmadı ve annemin de zerre umrunda değil hiçbir zaman aklına gelmedim.

Annemi zorla evlendirmisler hiç bir şey de istememisler terbiyeli düzgün diye vermişler ki babam gerçekten çok efendi birisi ama annemden çok korkar o ne derse onu yapar. Bizde çok fazla evlat ayrımı var bu yüzden bu gerginlik kötülük

siz annenize sınır çizmezseniz evlenseniz de uzun sürmez.aramayın sormayın bir 6 ay da görsün gününü.diğer kardeşinize herşeyi yapsın el üstünde tutsun size gelince köle muamelesi yapsın.valla hala da annem de annem derseniz hayatınız onun yanında ona bakmakla geçer ne arkadaşınız olur ne eşiniz ne çocuğunuz demedi demeyin.

Dün en son kavga çıkınca düğüne kadar görüşülmesin dedim. Bir kek yapmaya kızar mi insan yaptırmıyor rezil oluyorum her seferinde gelirken ikramı kendileri getiriyor düşünün nefret ediyor.

Ne kadar güzel yazmışsınız çok çok teşekkür ederim. Nişanlım da bundan korkuyor evlendikten sonra bile annem annem yaparsan napacagiz diyor kendimi düzeltmem sınır koymam gerekiyor sanırım. Annem ölüm tehlikesi atlattı o sırada şoka girdim ben ve o gün bugündür hep böyle annem diyorum.huzur mutluluk kalmadı.. dediğinizi yapacağım çok teşekkür ederim. Bir yol gösterene öyle ihtiyacım var ki..

Nasıl zorla evlendirmişler babanızımı istememiş?
O halde anneniz içinde uhde kalmış aynı şeyleri sizde uyguluyo zorla yaptırmaya çalışıyo

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…