- Konu Sahibi prensesimben
-
selam arkdaşlar bir kaç gündür sayfaya giremiyordum. bir gün hastaneye git gel hiç ders çalışamdım ertsi gün canım istemedi . perşembe ve cuma günleri 2-3 saat çalıştım. Öyt yi bitirdim. Soru ççzüyorum 20 test daha çözüp ölçme çalışmayı düşünüyorum. gelişim,öğrenme ve rehberliği en sona bırakıcam onlar daha kolay oldukları için. genel kültüre daha hiç başlamadım çalışmaya.
günaydın kızlar............ nasılsınız bakalım bugün...
dün tatildim ama malesef ders çalışmadım... hava çok güzeldi evimi temizledim. sonra eşimle alışverişe çıktık.. sonra kayınvalideme gittik... eve gidince de tarihten özetlerimi tekrar edip yattım uyudum...
uyandım ve şimdi işteyim yine ve bugün yine tarih çalışcam... ilk türk islam devletlerini çalışcam...herkese kolay gelsin ama bu topikte pek erkenci yok... niyeeeeeeeeeeee??????????
bende iyiyim cnm... napayım işte çok çalışkan bir bayan olmaya karar verdimGünaydınn gülücükk. iyiyim canım mercimek de iyi sen nasılsınn??
ERkencisin ve de pek planlı dakiksin canım benim. Ben tembellik yapmaya devam ediyorum yaa. Kalktım erkenden ama oyalanıyorum birazdan başlıycam soru çözcem sonra da tekrar yapıcam.
Kolay gelsin canımmm
hadi bakalım kolay gelsin kızçelergünaydın kızlarrr...ben de temizlik yaptım biraz ,şimdi başlıyorum çalışmaya kolay gelsin hepimizeee:):)
selam tatlım, ben de 1 senelik evliyim. geçen sene bu zamanlar tıpkı sen gibi 2 aylık evliydim ve de dersaneye yazılmıştım. 1ay gittim ve sonra gördüm ki dersanenin bana çok katkısı olmuyor bıraktım dersaneyi. inan evde daha güzel çalışıyorsun. bir de yeni evlisin, ev işlerine adapte olmakta zorluk çekmiştim ben.dersaneye git gel, sonra ev işleriyle uğraş çok yorucu gelmişti bana:) tabi şu an birkaç saatin içinde tüm işlerimi bitiriyorum da o zaman öyleydim...neyse geçen sene formasyon aldığım için kpss ye ikinci dönem hiç odaklanamadım ve bu seneye erteledim. "kpss cafe'me gelmek isteyenler" topiğine bir bak istersen canım, gaza gelirsin. ben de dün gördüm o topiği, oradaki bi arkadaş sağ olsun motive etti... umudunu yitirme, o atananlardan hiçbir şeyin eksik değil. atama döneminde atanan arkadaşlarımın haberlerini aldığında çok gıpta etmiştim, şimdi ben de gıpta edilen olmak istiyorum:) sen de böyle düşün..ben yarım saate kadar başlıyorum çalışmaya, haydi sizlere de kolay gelsinnn kızlaarrrr...
günaydın kızlar............ nasılsınız bakalım bugün...
dün tatildim ama malesef ders çalışmadım... hava çok güzeldi evimi temizledim. sonra eşimle alışverişe çıktık.. sonra kayınvalideme gittik... eve gidince de tarihten özetlerimi tekrar edip yattım uyudum...
uyandım ve şimdi işteyim yine ve bugün yine tarih çalışcam... ilk türk islam devletlerini çalışcam...herkese kolay gelsin ama bu topikte pek erkenci yok... niyeeeeeeeeeeee??????????
evett biz de eşimle oyle yaptık,onun tarihi çok iyidir sen o ilk konuları bırak sonra ezberlersin dedi,ben de o çok ezber isteyen konulara sonra bakıcam...oyle bi başladık bakalım asıl olcak:)işinize karışmak gibi olmasın ama bence direk tazminat-ıslahat fermanından başlayın. çünkü ilk konularda ezber yapılması gereken çok terim var. sürekli tekrar edilmedikçe unutuluyor. geçen sene dershanede öyle yapmıştık biz en son ilk türk devletlerini filan işlemiştik.
naçizane fikrim ... siz bilirsiniz ...
işinize karışmak gibi olmasın ama bence direk tazminat-ıslahat fermanından başlayın. çünkü ilk konularda ezber yapılması gereken çok terim var. sürekli tekrar edilmedikçe unutuluyor. geçen sene dershanede öyle yapmıştık biz en son ilk türk devletlerini filan işlemiştik.
naçizane fikrim ... siz bilirsiniz ...
evett biz de eşimle oyle yaptık,onun tarihi çok iyidir sen o ilk konuları bırak sonra ezberlersin dedi,ben de o çok ezber isteyen konulara sonra bakıcam...oyle bi başladık bakalım asıl olcak:)
Gülücükçüm sana katılıyorum.eğer senin önünde 1,5 yıl değil de 6 ay olsaydı o zaman en çok soru gelen inkilap tarihinden başla derdim ancak süre sıkıntın olmadığı için tarihte müfredatı takip ederek çalışmaya devam et.çünkü zamanın kronolojik bir sırası var.ıslahatı çalışabilmen için devletin neden ıslahat yaptığını yani durakladığını bilmen gerekir.duraklamanın hangi anlaşma ile başladığı bilmen gerekir.toprak kayıplarını vss bilmen gerekir.eğer diğer konuları çalışmadan doğrudan Osmanlı devletini çalışacaksan mutlaka kuruluş yükselme duraklama gerileme ve dağılma faslını takip etmelisin.yoksa aklında çok soru işareti kalır.ve ilk konuları çalışırken Osmanlının yükselme döneminde bile savaş yaptığı beyliklerle karşılacaksın.ilk konular senin çok işine yarayacak.bu devlet nerede kurulmuştu neden Osmanlıyla savaşıyor demeyeceksin.tarihin elbette en çok soru gelen kısmı 1.dünya savaşından sonrası kurtuluş savaşı,ilke ve inkilaplar.ancak onda bile Osmanlının daha ilk kurulduğu yıllarda yaptığı yeniliklerin kaldırılması ve yerine yenilerinin kurulmasını göreceksin.özetle bir başından bir ortasından bir sonundan çalışmakla gerçek verim alacağını düşünmüyorum.yine de senin kararın.yetişecek canım bol zaman var.
teşekkür ederim hülyadem...Gülücükçüm sana katılıyorum.eğer senin önünde 1,5 yıl değil de 6 ay olsaydı o zaman en çok soru gelen inkilap tarihinden başla derdim ancak süre sıkıntın olmadığı için tarihte müfredatı takip ederek çalışmaya devam et.çünkü zamanın kronolojik bir sırası var.ıslahatı çalışabilmen için devletin neden ıslahat yaptığını yani durakladığını bilmen gerekir.duraklamanın hangi anlaşma ile başladığı bilmen gerekir.toprak kayıplarını vss bilmen gerekir.eğer diğer konuları çalışmadan doğrudan Osmanlı devletini çalışacaksan mutlaka kuruluş yükselme duraklama gerileme ve dağılma faslını takip etmelisin.yoksa aklında çok soru işareti kalır.ve ilk konuları çalışırken Osmanlının yükselme döneminde bile savaş yaptığı beyliklerle karşılacaksın.ilk konular senin çok işine yarayacak.bu devlet nerede kurulmuştu neden Osmanlıyla savaşıyor demeyeceksin.tarihin elbette en çok soru gelen kısmı 1.dünya savaşından sonrası kurtuluş savaşı,ilke ve inkilaplar.ancak onda bile Osmanlının daha ilk kurulduğu yıllarda yaptığı yeniliklerin kaldırılması ve yerine yenilerinin kurulmasını göreceksin.özetle bir başından bir ortasından bir sonundan çalışmakla gerçek verim alacağını düşünmüyorum.yine de senin kararın.yetişecek canım bol zaman var.
evet tabi bide bu var. bizim sınıfça alt yapımız vardı tarihte. o yüzden ıslahatlardan alındı. temel yoksa sıralamadan gitmek gerekli tabi ki
teşekkür ederim hülyadem...
ben tarihe pek hakim değilim o yüzden dediğim gibi çalışmak bana daha çok fayda sağlayacak...
türk islam devletleri de bitmek üzere zaten.. bunu bitirince osmanlıyı bölmenin bi anlamı olmaz diye düşünüyorum... kronolojik sırayla devam.......
doğru diyosun cnm alt yapı önemli tabi ama bende o yok... görsen nasıl tarih çalışıyorum
sanki orta okul çocukları gibi,sanki hayatımda ilk kez görüyomuş gibiyimağır gidiyorum biraz ama sindire sindire çalışıyorum... tekrarlarımda iyice pekiştiririm diye düşünüyorum... şu tarihi halletsem gerisini yaparım..
Gülücükçüm sana katılıyorum.eğer senin önünde 1,5 yıl değil de 6 ay olsaydı o zaman en çok soru gelen inkilap tarihinden başla derdim ancak süre sıkıntın olmadığı için tarihte müfredatı takip ederek çalışmaya devam et.çünkü zamanın kronolojik bir sırası var.ıslahatı çalışabilmen için devletin neden ıslahat yaptığını yani durakladığını bilmen gerekir.duraklamanın hangi anlaşma ile başladığı bilmen gerekir.toprak kayıplarını vss bilmen gerekir.eğer diğer konuları çalışmadan doğrudan Osmanlı devletini çalışacaksan mutlaka kuruluş yükselme duraklama gerileme ve dağılma faslını takip etmelisin.yoksa aklında çok soru işareti kalır.ve ilk konuları çalışırken Osmanlının yükselme döneminde bile savaş yaptığı beyliklerle karşılacaksın.ilk konular senin çok işine yarayacak.bu devlet nerede kurulmuştu neden Osmanlıyla savaşıyor demeyeceksin.tarihin elbette en çok soru gelen kısmı 1.dünya savaşından sonrası kurtuluş savaşı,ilke ve inkilaplar.ancak onda bile Osmanlının daha ilk kurulduğu yıllarda yaptığı yeniliklerin kaldırılması ve yerine yenilerinin kurulmasını göreceksin.özetle bir başından bir ortasından bir sonundan çalışmakla gerçek verim alacağını düşünmüyorum.yine de senin kararın.yetişecek canım bol zaman var.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?