Çalışıyor musunuz? Gerçi orası öyle üste başa çocuğa derken elde avuçta bir şey kalmıyor ama çocuğun üniversite masrafları için üç beş kuruş arttırmak çok iyi oluyor. Bir de sigorta yatırınca ileride emekli maaşı oluyormuş aslında herkesin azar azar yatırabilmesi lazımselam yasalar değişti artık allah korusun boşanmada eşin evliyken aldığı tüm mallar yarı yarıya biz 5 yılı bitirdik evlilikte hiç kenarda param olmadı nasıl oluyor ay başı bana bir miktar para verir sonra kendi parası bitince geri ister yada ben kendime eve oğluma bişey alayım derken para toz oluyor yani ben hiç biriktiremiyorum.
Haklısınız, hayatta her şey olabilir. Az ya da çok biraz para bulunursa belki daha rahat karşılanabilir masraflar veya çocuğun acil bir ihtiyacı, hiç hesapta olmayan ufak bir borç vs böyle şeyler olabilir ve rahata erdirebilir insanı o birikmiş para.Evet her kadının kenarda parası olmalı sadece yarın bir gün kocası tarafından böyle magdur edilir diye degil, dunyanın binbir turlu hali var diye. Sen koy kenara bakarsın eşine lazım olur size lazım olur yine çıkarır verirsin.
Her zaman kenarda param vardır bir rahatszlık hastalık yada olagan dışı bir durum olunca ben hep kenardan veririm artık eşimde öğrendi en azından o an için dengemiz bozulmuyor zaten hayat ucu ucuna..
Bence de, öyle ihtimallere karşı biriktirmek lazım. Bir de ayrılma halinde bir an durup diyorsunuz ki 'Benim kendime ait bir maaşım var, birikmişim var, ona muhtaç değilim.' O kadar rahatlatıcı bir duygu ki anlatamam. Eski nişanlıma evlenince muhtaç yaşamadan bir hayat sürebilecek olmam beni sevindiriyordu.Benim maaşıma hiç dokunmadığımız için birikiyor kenarda diye bakıyoruz biz bu işe.
Allah'ım korusun hastalığı var işsizliği var, ne olur ne olmaz.
Kesinlikle, her ihtimale karşı hem eşine hem çocuğuna hem de kendisine destek oluyor o para. Annem mümkün olduğunca harcamamaya çalışırdı. Maaşı olmadığı için küçük bir güvence gibi. Gerçi boşansalar rahmetli dedemin maaşını alabilir ama bunun hastalığını da hesaba katmak lazım dediğiniz gibi.kesınlıkle kadının parası olmalı bı kenarda
esıne bırsey olsa allah korusun hatalık var kaza var ölüm var sadece bosanmakta degıl
Olsun, birikmişinizle ev alınacaksa yarısı sizin olacak.. yani yine kötü gün ihtimaline karşı bir güvenceniz olmuş olacak çok şükür. Rabbim içinde gönendirsin ferahlıkla huzurlaParam olsa kenara yigicamda yokkianca ev gecindiriyoruz. Bankada birikmis paramiz var o da eve gidecek. Ev hanimi olunca kenara yiginla para koyamiyoruz ki
Ama olmali bence....
Bence de, ayrıca parayı bulan erkekler bir kuduruyor neydim ne oldum delisi oluyor egoları tavan yapıyormutlaka olmalı. erkek milletine güven olmaz yarın ne yapacakları bilinmez şu bir gerçek ki erkekler paraya daha çabuk erişiyor o yüzden kadının garantisi olmalı.
Hayat şartları pahalı maalesefOlmalı. .
Ama
olmadı ..
olamadı..
Yokken birikmiyor..Hayat şartları pahalı maalesefÇocuğunuz varsa biriktirmek iyice zorlaşır... Çocuk var mı
Ne zamana düşünüyorsunuzYokken birikmiyor..
Olunca battıkk mı ..
Haklısınız. Özellikle şimdi sizin bebişiniz olacakkenKesinlikle olmalı.
Ama sadece boşanma anlamında değil.
hastalığı ,ölümü vs var.
en basit örnek benim kumbaram vardır. her ay sonu attığım bozuklukları bütünletip gram altın yaparım.
damlaya damlaya göl olsun.
günde 1 tl ,bazen 5 tl bazen haftada 20 tl. ufak ufak görmüyorsun da .dokunmuyorum da asla.
Ne zamana düşünüyorsunuzOlsun, çocuk aç kalmasın açıkta kalmasın, bir iki oyuncağı olsun bir de iyi bir devlet ünisinde okusun yeter, fazlasına gerek yok Bana gelecek nesilleri şımarık olmayacak şekilde yetiştirip getirin