• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

evli çocuklu üniversiteli ??

minakzm

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
21 Mart 2015
154
50
98
merhabalar. ben 2 yaşında bi kız annesiyim. aynı zamnda öğretmenim. üni sınavına girdm. aslında ilk amacım psikoloji okumaktı (ya da psikoloji tutturabilirim diye mi düşündüm bilmiyorum). şimdi sonuç açıklandı ve gazi hukuk geliyor ve çok kararsızım. kafam karışık. okumuşken kendi mesleğimden üstte bi bölüm okuyayım diyorum. bi yandan da zordur hukuk, en iyisi psikoloji okuyayım diyorum.ya da oturayım oturduğum yerde, işim de var, çocuğumla mı ilgileneyim ‍

merhabalar. ben 2 yaşında bi kız annesiyim. aynı zamnda öğretmenim. üni sınavına girdm. aslında ilk amacım psikoloji okumaktı (ya da psikoloji tutturabilirim diye mi düşündüm bilmiyorum). şimdi sonuç açıklandı ve gazi hukuk geliyor ve çok kararsızım. kafam karışık. okumuşken kendi mesleğimden üstte bi bölüm okuyayım diyorum. bi yandan da zordur hukuk, en iyisi psikoloji okuyayım diyorum.ya da oturayım oturduğum yerde, işim de var, çocuğumla mı ilgileneyim ‍

tebrik ederim sizi :) matematiğiniz kuvvetli olmalı, matematik öğretmeni msiniz yoksa :):) Hukuk zor, psikolojide zor. Ama siz zoru başarmışsınız. Bence aşırı hukukçu var, psikoloji okuyun, üzerine klinik psikoloji eğitimi alırsanız bal kaymak olur size.

Tebrikler öncelikle.bende ikinci bir bölüm okumak için girdim aklımda psikoloji vardı ama sizin gibi hukuk tutunca kafam karıştı.araştırınca hukuka yöneldim.psikolojide aklım kalmadı hiç şimdi 3.yılımı bitirdim.bence araştırın iyice istediğinizi okuyun hukukcu çok olabilir ama psikoloji mezunuda çok artık buna göre karar vermeyin derim.Psikoloji hukuka göre daha basit bir bölüm bunuda belirtmek isterim.

Maaşallahhh :))))
Size süper anne diyorum
İnşallah inşalllahhhhh kararınız hukuk okumak yönünde olur
Ah ne güzel bir olay :)

Son düzenleme:

Ben olsam ne hukuk ne psikoloji ikisini de tercih etmezdim. Hukuk bölümü benim fıtratıma uymuyor. Duygusal yaklaşırım vs... Psikoloji desen mezun olunca bir çok insan hakettiği değeri görmüyor. Maddi durumunuz iyiyse ve kendi işinizi kuracaksanız, iyi reklam yapacaksanız ayrı tabii..

Şu an devlette atanmış şekilde öğretmen iseniz kesinlikle değerini bilin derim. Elbet kolay değil ama bir çok mesleğin şartlarına göre çocuk yetiştirmek için daha uygun.

Bence hukuk okuyun. Ben hukuk okurdum herhalde. Devam zorunluluğuda yok diye biliyorum buda artısı olur size.

maşallah diyeyim öncelikle
bende evliyken 1 kızım varken okudum halen okumaktayım "örgün"
okurken hamilelik ve doğum da oldu :)
okumanın yaşı yok derler ama kesinlikle var birde kadın ve özellikle anneysen
çok zor başarmak
sizin için ise hukuk çok zor ben olsam psikoloji seçer çocuğuma da faydası olurdu diye düşündüm

Bayıldım size seviyorum böyle idealist kadınları. Bu arada bence hukuk da psikolojide eşit zorluktadır. Hayatı ve hayalleri ertelemeyin. 50 li yaşlarda bir teyze kendini sosyolojiye adamıştı. Her derse geliyordu. Sizde yaparsınız inşallah. İnşallah bir şekilde ayarlama yapar okuyabilirsiniz...:KK36:

Tebrik ederim gercekten.Ben olsam psikoloji okumak isterdim ama hukuk fakültelerinde de devam zorunlulugu yok. Hem okuyup hem cocugunuzla ilgilenmek daha kolay olabilir.

Ya böyle azimli kadınlara bayılıyorum.insan sadece meslek için de değil,kendini geliştirmek ve dünyaya başka taraflardan bakmak için de okur...öğretmenliğe ömür boyu devam edecek olsanız bile ya hukuk ya da psikoloji okuyun,baktınız olmuyor dondurursunuz bir süre

Siz çıkıp kendi mesleğimden üstte bir bölüm olan "hukuk" okuyayım derseniz hukukçular da "aman öğretmenlik nedir ki, kendileri bile öyle diyor" der.
Şimdi gerçekçi olmak gerek değil mi,öğretmenlikte kendi arasında branş branş değişiyor,hukukta da tıpta da branşlar var..tüm meslekler aynı değil.önemli olan okuma isteği bence,siz niye buna takıldınızki

Ben de öğretmenim ve hukuk okuyorum. Zor bir branş evet ama oldukça zevkli. Bence okuyun.

Şimdi gerçekçi olmak gerek değil mi,öğretmenlikte kendi arasında branş branş değişiyor,hukukta da tıpta da branşlar var..tüm meslekler aynı değil.önemli olan okuma isteği bence,siz niye buna takıldınızki

Kendi öğretmen olup da öğretmenliği küçümseyecek cümle kuran insanlar görünce şaşırıyorum. Bundan dolayı takıldım ki çok da normal.

Bir de psikolojide devam zorunluluğu var ayrıca da uzmanlaşmak için muhakkak Master yapmanız lazım. Yani bitirdim psikolog oldum yok.

Ben olsam ne hukuk ne psikoloji ikisini de tercih etmezdim. Hukuk bölümü benim fıtratıma uymuyor. Duygusal yaklaşırım vs... Psikoloji desen mezun olunca bir çok insan hakettiği değeri görmüyor. Maddi durumunuz iyiyse ve kendi işinizi kuracaksanız, iyi reklam yapacaksanız ayrı tabii..

Şu an devlette atanmış şekilde öğretmen iseniz kesinlikle değerini bilin derim. Elbet kolay değil ama bir çok mesleğin şartlarına göre çocuk yetiştirmek için daha uygun.
Evet. Bu durumda var. Psikologların gittiği eğitimler çok pahalı diye biliyorum.

Back