Neden Kendini Zorladın ki Ne Gibi Zorunluluğun Var Sevmeye
Sadece Duyguyla Yada Sadece Mantıkla Evlilik Olmaz İkisinden de Şart
Evet dürüst iyi kalpli birisi. Seviyorum yani zamanla sevdim alıştım. Ancak önceden birisine aşık olduğum için kıyas yaptığımda aynı elektrk yok. Ama buda zaten kolay bulunacak bir şey değil ki.
anlaştığın biriyle mutlu olursun tabiki canım. ama bu işler kısmet işi reçetesi yok. hakkında hayırlısı.
Ama Aşk-Heyecan-Tutku-Adrenalin Şart Evlilikte
Şimdi mutlu musun peki? Evlenince sence daha mutlu olacak mısın?
Bir de bu insanla hayat boyu cinsellik yaşayacaaksın, iyi düşün derim.
Bence yapma.
Yani özellikle evli bayanların bu konuda ki düşüncesini merak ediyorum. Cinsellik için aşık olmak gerekiyor mu sartmıdır? Yani herkes aşkın zaten geçtiğini söylüyor. Aşk zaten bitiyor deniliyor. Öyleyse cinsellik aşksız sürecek demektir.
bu sorunun cevabı bence kişiden kişiye değişiyor..
aşktan tam olarak neyi kast ediyorsun bilmiyorum ama hayatındaki kişiyi az buçuk seviyorsan, beğeniyorsan, cinselliği bence yaşarsın
şimdi sen 4 yıldır bu insanla çıkıyorsun bu az bir süre değil. bu süre zarfında bu oğlan hiç elinden tutmadımı yada hiç yanağından , dudağından falan seni öpmedimi? o sana dokunduğunda ne hissediyorsun? senin içinden hiç onunla bir cinsellikle yaşama duygusu yok mu?
Şöyle söyliyim. Bir defa aşık olmuştum en azından öyle zannediyorum. O zmn daha büyük bir heyecan hissediyordum ben bunu aşk olarak yorumladım. Şimdi de elbette yakınlaşma oluyor yada bnde yakın olabiliyorum ama o bir kişiye karşı hissettiğim büyük heyecan yok. Yani şuan ki insanla yakın olsam bile bu içgüdüden kaynaklı olacak gibi öyle oluyor gibi. Bilmiyorum anlatabildim mi
çevremde bir sürü evli insan var.. öyle dediğin şekilde aşık olarak evlenen çok az çift var.. ama iyi kötü çoğunun evliliği sürüyor.
ben aşka güvenmiyorum, aşkın gözü kör misali,,
ben sevgiye inanıyorum, bir insanı tanıdıkça, bir şeyler paylaştıkça, huyunu suyunu gördükçe, onu ya seversin yada sevmezsin,,
tanıdıkça bir insan ya gözünde daha güzelleşir, daha çok sever bağlanırsın yada onunla vakit geçirdikçe gözünde git gide çirkinleşir,, onu ilk gördüğünde ona verdiğin değer zamanla kaybolur gider..
bence senin bir an önce karar vermen gerekiyor.. çünkü sonuçta karşındaki insanıda bu şekilde bekletmiş oluyorsun, onunda yaşı geçiyor.. anladığım kadarıyla o evleneceği birini arıyor eğer sen o kişi değilsen, en azından oda yaşı geçmeden kendi için iyi birini bulur...
birde şunu bil, her insan çok farklı, buradaki insanların deneyimlerine bakarak bir yere varamazsın. bu insanı sen bizden daha iyi tanıyorsun, bu insanla 4 yıldır berabersin. bir 40 yıl daha birlikte yaşamak istersinmisin kararını ver.
ama şunuda unutma, kafanda aşık olduğun insan tipi, gerçek hayatta ne kadar var.. ve öyle biri karşına çıkma ihtimali nedir?
aşık olacağım birini bulacam diye bekleyip, evde kalmasıda var ,, sonra bu oğlanı mumla aramasıda var..
ha aklına takılan temel şey cinselikse,, evlenmedende yaşamadan bence sakınca yok en azından duygularını keşfedersin..
eğer bir ayrılk olacaksa en azından evlenmeden anlamış olursun.. evlenipte ayrılmak her açıdan çok daha zor ve yıpratıcı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?