Evli bayanlar görüşlerinize ihtiyacım var.

GzmMasiva

Guru
Kayıtlı Üye
22 Ekim 2011
377
155
303
Arkadaşlar benim 4 senelik bir ilişkim var. Başlangıçta etkilenerek aşık olarak başlamadım bunalımlı bir dönemdeydim ve kendimi zorladım açıkçası sevmek için. Sonra karşımda ki insan iyi ve bana değer veren biri olunca ona zamanla alıştım. Onunla evlenmeyi hüç düşünmüyordum hep bir gün ayrılıcam diyordum ama bir türlü olmadı zamanla alıştım sevmeye başladım şefkat duyuyorum ona. Ama elektrk aşk falan yol. Evlenmek konusunda tereddütteyim. Çok iyi anlaşıyoruz her şeyden önce iyi arkadaşız birbirimizle. Ama mutlu olurmuyum onunla evlensem görüşlerinize ihtiyacım var.

evli bayanlardan yorum istemişsin ama ben görünce dayanamadım kızsanda yazmak istiyorum fikrimi: kusura bakma ama bunalımını geçirmek kendini hissetmek için resmen gönül eğlemişsin tamam baştan tanıma süresi vs alışırmıyım severmiyim gibi aşamalar buna bişey demiyorum ama sonrasında aşık olmadığını farkedince 4 sene nasıl uzatabildin yazık o insana duygularının karşılıklı olduğunu sanıyo erkek arkadaşına çok üzüldüm gerçekten allah kimseye böyle bişey yaşatmasın. 4 sene sence bu kararı vermek için çok uzun bi süre değilmi ?? amacım kırmak değil ama şimdi bunları bana erkek arkadaşım söylüyo gibi tersinden olsaydı konu verip veriştirirdik erkek arkadaşına kk olarak

kesınlıkle katılıyorum.

kesınlıkle erkek arkadasının vaktını harcamııssın ve kendıne kendıne kasınıyorsun madem ısındın ona neden yok tutku yok blmemne yok.. alıstıgn ıcın öle dıorsun.. eger sevgılın baska kızla cıksa kıskanclık yaparsn cunku anlarsn sevdıgını onu kaybettıgındede kafanı taslara vurursun.. kendıne iş arıyorsun kusura bakmada

Kızmadım söylediklerinize haklısınız. Ama şöyle söyliyim kötü bir dönemden geçiyordum ve onu fazla aceleyle hayatıma dahil ettim evet yanlıştı o psikolojiyle bunu yapmam bende biliyorum. Ama sonra onu tanıdıkça alışmaya ve insan olarak sevmeye başladım. Tereddütte kalsam da çok iyi biri olduğu için bir türlü bırakamadım. Evet 4 sene çok uZun bir zaman ama çokta çabuk geçiyor insan anlayamıyor. Sadece gönül eğlendirme lafına katılamam çünkü niyetim asla öyle değildi sadece kötü dönemimden biran evvel çıkmak için o zaman işe yarayacağını düşünerek öyle yaptım ama ona hiçbir zaman bir şeylerin eksikliğini hissettirip üzmedim. Çünkü ona değer veriyorum asla kırmak istemem. Neticede bir şekilde 4 seneyi devirdik evet olan oldu başında o şekilde ilişkiye başlamakla hata ettim belki ama bugün bu hatama geri dönmem mümkün değil. Aşık olmadığını anlayınca neden uzattın demişsiniz. İşte o zaman da çok değerli biri olduğu için hayatımdan çıkaramadım. Sizde bilirsiniz iyi ve dürüst insan bulmakta çok zor.

Vakit harcamak demeyelim çünkü ikimizde 4 senede birbirimize özveriyle ve emekle yaklaştık pna karşı bir art niyet içerisinde olmadım. 1 gün bile ona küsmedim zaten çok iyi anlaşıyoruz. Henüz terk ediyorum da demiyorum. Sadece evlenmek konusunda kararımı veremedim fikir danıştım. Evet söylediğinize katılıyorum. Hiç onsuz kalmadığım için böyleyim belkide çünkü hiç küs kalmadık ve onu kaybetme korkusu yaşamadım. Evlilik önemli bir karar olduğu için tereddütteym sadece.

Elektrik ve aşk yoksa evlilik mutluluk getirmez bence. Ten uyumu çekicilik çok önemli. Aynı yastığa baş koyacaksiniz sonuçta. Bence bu hislerle karşınızdakini de mutlu edemezsiniz. O yüzden evlenmeyin bence.

Elektrik ve aşk yoksa evlilik mutluluk getirmez bence. Ten uyumu çekicilik çok önemli. Aynı yastığa baş koyacaksiniz sonuçta. Bence bu hislerle karşınızdakini de mutlu edemezsiniz. O yüzden evlenmeyin bence.

Mutlu olacağımı bilsem hiç düşünmem ama dediğniz şeyler beni de düşündürüyor. Sonradan pişman olmak çok üzücü olur çünkü.

ozaman bı muddet ayrı kalın bakalm ozaman anlarsn asıkmısın diilmisin suan alıskın oldugundan böle dusunuorsn

Mutlu olacağımı bilsem hiç düşünmem ama dediğniz şeyler beni de düşündürüyor. Sonradan pişman olmak çok üzücü olur çünkü.

ozaman bı muddet ayrı kalın bakalm ozaman anlarsn asıkmısın diilmisin suan alıskın oldugundan böle dusunuorsn

Bende zaten bir müddet görüşmeyip kendimi dinlesem mi diye düşünüyorum. O zaman hem daha emin adımlarla hareket edebilirim hem de belki o kişinin değerini daha fazla anlarım. İnsanlar maalesef bazen kaybetmeden anlayamıyor yanındaki insanın değerini. Yinede ona değer veriyor ve tüm bunları yaparken onuda üzmeden yapmak istiyorum.

kendimi erkek arkadaşının yerine koyayım diyorum sonra allah korusun diye tahtalara vuruyorum empatisi bbile çok üzücü çok ama çok üzüldüm erkek arkadaşına ne desende içimi acıtıyo konu

kendimi erkek arkadaşının yerine koyayım diyorum sonra allah korusun diye tahtalara vuruyorum empatisi bbile çok üzücü çok ama çok üzüldüm erkek arkadaşına ne desende içimi acıtıyo konu

Tamam onun adına üzücü ama ben onu hiçbir zaman üzmedim. O emek verdiyse bende verdim. Yani onunla alay ettim demiyorum ki. Sadece aşk yok ve kararsız kaldığımı söyledim. Keşke aşık olsaydım ona çünkü hak ediyor ama bu sonuçta elimizde olan bir şey değil ki. Kasıtlı olarak bir şey yapmadım süreç bu şekilde ilerledi.

aşk olmadan 4 sene nasıl devam ettin oda ilginç insan uzaklaşır zamanla. bu arada evliliği düşünmeye başlamışsın o mu söyledi bunu. yani o istiyor mu yoksa sen mi böyle bişey düşünmeye başladın.belki oda istemiyordur.

Öyle iyi birini bulduysan kaçırma
Macera arayışına girme, sonra pişman olursun..
Aşk dediğin öyle dizilerde göründüğü gibi olmuyor, 4 sene birlikteysen seviyorsun demektir.
Kimse sevmediği biriyle o kadar uzun görüşmez ki bence aşık bile olabilirsin farkında değilsindir..
Bazı insanlar sevdiklerine karşı olan hissi kaybettiğinde anlıyor.
Sen kaybetme, bilinçli ol.. Kafan karışmış gibi, biraz rahatlamaya çalış.. Olgun düşün..
Sevgiler...

Bende üniversitedeyken buna benzer bi ilişki yaşadım. 4 yıl çıktık. 4 yıl boyunca hep bi eksiklik hissettim. Ama bu eksiklik karşı atarfın özgüven eksikliğiydi ben ne zaman ayrılmak istesem bi şekilde ikna etti beni vazgeçirdi açıkçası seviyordum da ama aşık değildim galiba iyi bir eş olabilrdi ama benim eşim olamazdı ve en sonunda son sınıftayken dedim ki bu iş olmayacak evliliğe doğru gidiyor biz yapamayız nolur artık vazgeçirme beni deyip kararlı bir şekilde ayrıldım. Evet zor oldu ama sonradan pişman olup mutsuz bir evlilik yapmaktan daha kolaydı. Aylarca aradı mesaj attı ama bu sefer kararlıydım fikrim değişmedi.O benden sonra dğeişti, dışgörünüşüyle, fikirleriyle, özgüveniyle bambaşka biri oldu ve bir yıl sonra evlendi. Şimdi mutlu olduğunu düşünüyorum en azından benimle bu mutluluğu yakalayamayacaktı.Ama ayrılırken bana bi söz söyledi ömrün boyunca yüzün gülmesin mutlu olma dedi o zaman anladım beni gerçekten sevmediğini. Ben ondan bir yıl sonra birine aşık oldum ve çok zorluklar yaşadım ailem karşı çıktı yinede vazgeçmedim hergün ağladım ve 3. yılın sonunda evlendim şimdi çok mutluyum bedduası tutmadı yani.Sana tavsiyem iyi düşün ve kararın ne olursa olsun uygula.

İşte bu 4 senelik süreç içinde çok defa giittim geldim kendi içimde ama işte iyi anlaşınca hayatımda bir yer edinmişti ve 4 sene bir şekilde geçti. Hayatımdan da gitmesini istemedim ne bileyim gözden de çıkaramadım. O hep ciddi düşünüyordu. O istiyor evlenmeyi çok kez dile getirdi. Aslında mutlu olcaksam eğer evlilik fikri bana da uzak değil yaşım geldiğini düşünüyorum. Ama acabalar var.

İşte bende sizin söylediklerinizi düşünerek 4 seneyi geçirdim ve o insanı silip atamadım. Dediğiniz gibi aşkı aramak macera olur benim için. Tabiki 4 seneyi beraber geçirince ister istemez bir sevgi bağı oluyor. Belki de evet onu kaybetmiş olsam belki daha iyi anlarım onun değerini. Çünkü 4 senedir hep yanımdaydı hiç yokluğunu görmedim. Evet kafam karışık çünkü ciddi bir adım atalım istiyor bnde evlilik için adım atmak bir yuva kurmak istiyorum. Ciddi karar almam gereken süreçte olduğum için böyleyim. Siz evlimisiniz?

Sizinde yaşadığınız ilişki benimkine benziyormuş gerçekten. Bende söylediğiniz gibi bir eksik hissediyorum. Sanırım aşk işte. Ama bir yandan eskiden aşık olup çok üzülmüştüm. Maaleesf kazık yedim. Yani aşkta işte kesin mutluluk getirmiyor ki. Siz ayrılma kararı verirken sanırı m 20 21 yaşlarındaydınız. Ve o yaşta olsam bende kolaylıkla risk alırdım ama 26 yaşındayım ve sil baştan yapmak beni korkutuyor. Bakılmayacak bir kız değilim güzelde sayılırım ama bu işin onunlada ilgisi yok ki. Bazen aşık olsanda üzülüyorsun. Yada bu seferde yeterınce iyi bir insan olmuyor. Yaşım dolayısıyla artık yuva kurma isteğimde var. Off napcam ben

Evet ben evliyim ve çok mutluyum eşimi çok seviyorum
Bizim ilişkimiz sizin ilişkinize benzemiyor ama sizi anlıyorum..
Her insan ciddi bir işin içine girerken içini korku salar
Sadece evlilik değil, bir iş kurmak istediğinde yada başka bir şehre taşınman gerektiğinde vs.. hiç farketmez
Sonuç olarak bunlar insanın hayatında önemli adımlar..
Böyle dönemlerde insanın acaba nasıl olur, mutlu olur muyum soruları kafasını kurcalar..
Bu nedenle söyledim kafan karışmış, zaten sende söyledin kafanın karışık olduğunu..
Sana tavsiyem 4 yıl hiç ayrılık yaşamadan bir ilişki yaşadıysan, karşındaki insanın iyi bir insan olduğunu düşünüyorsan ve evlilik gibi güzel bir adım atmak istiyorsanız, şeytana uyma kafanı toparlamaya çalış.. Bunlar çok kolay yaşanılan şeyler değil çünkü..

Ben eşimi 8 senedir tanıyorum, 1.5 yıldır evliyim. Yaşımda daha 24..
Evli olduğum için çok mutluyum ve hayatımdaki en güzel şeylerden biri eşimle tanışmış olmam..
Huzurum varsa gerisi benim için önemli değil.. Hayatımda hiç macera aramadım, kimsenin aklıma girmesine izin vermedim
Çünkü eşimi seviyorum ve onunla yaşadığım herşey bir macera, tabi ki bunu görmek için bakış açısı önemli..
Umarım sende çok mutlu olursun (istersen olursun)

Maşallah size Allah nazardan saklasın. İnşallah bir gün bende evliliğim için böyle konuşabilirim. Evet gerçekten hayatta verilecek en önemli kararlardan biri evlilik. Her şey 4 4 lük ile olsa insan acaba diyebilir. O yüzden benimde böyle olmam normal sanırım. Çok önemli bir şey söylediniz huzur dediniz. Hayatımda ki insanın yanında huzurluyum bunu görmezden gelemem. Çünkü beni çok fazla düşünüyor. Umarım en doğru kararı veririm. Güzel dilekleriniz için çok teşekkürler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…