• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

evli bayanlar benimle tecrübelerinizi paylaşır mısınız?

Allah razı olsun canım.
dedğim gibi şu 7 ayı sorun çıkmadan atlatayım başka bişey istemiyorum.
gerekirse 3 maymunu oynayacağım.başka çaresi yok.yoksa onlarda bende yıpranırız.
evlenince zaten mesafe olacak.
umarım senin gibi güzel bi evlilik yaşarım.
Rabbim mutluluğunuzu daim etsin erenayefe :nazar:

allahım nasip etsin canım
kafanı dağıtacak şeyler yap kendi evine bir şeyler bak ,nişanlınla hayaller kur,arada buraya takıl anladınmı kafanı onlara yorma çünkü daha da kızabilirsin ve daha kötü olabilir inanki kendi hayatın için bişeyler yapmak yaşama sevincini geri getirir
mesela bir tencere al,evinde mutfağında hayal et ,nişanlına göster sana bununla yemek yapacağım falan de..... vsvs
bunlar moralini yüksek tutar unutturur gerginlikleri dışarıdayken bari huzurlu olmanı sağlayabilirr
biz evimizin eşyalarını beraber aldık ve bir keresinde çay bardağına bakıp bununla bana kendi elinle yaptığın çayımı vereceksin dedi eşim ve o bardaklarla yattım neredeyse kaçgün elimden düşürmedimm
moralini yüksek tut canım geçecek bu günler

İki uç duyguyu bende yaşamıştım zaman zaman çok sevıyordum pişman oluyordum yaptıklarımdan zaman zamanda oyle nefret edıyordum kı anlatamam. Ama sadee onlara karsıydı. Bu geçici birşey bence. Herkesın hataları vardır anne baba dıyınce kusurssuz olmuyorlar. Sen bu konusmaları onların hatalarına ver ne de olsa zaman zaman sende onlara karsı hata yapmıssındır. Sen de bırde vicdan gordum ben. Pişmansın ama ıstemeden yapıyorsun. İşte en çok zaten sevdıklerıne bunu yapıyor ınsan. Çünki bılıyorsun kı senı sokaga atmayacaklar senden vazgecmıcekler. Mesela aynısını erkeklerde eşlerıne yapar genelde. Bılıyor kı onu bırakmıcak cunku. SAhıplık hıssı degısık seyler yaptırıyor ınsana. ama inşallah ıyı olursunuz canım...

birebir tanımlamışsın hissettiklerimi.
istemeden yapıyorum ve hemen sonrasında 1 saat bile geçmemişken vicdan azabı çekiyorum.
umarım geçici bi ergen tavrıdır bu.
vicdan azabı duymak bile insana öyle ağırlık veriyorki..
hele birde pişman olduğumu,vicdan azabı duyduğumu onlara hissettirememek...bu dahada kötü.
çünkü tabiri caizse kuyruğumu çok dik tutyorum.vicdan azabı çekiyorum ama geri adımda atmıyorum kesinlikle.haliyle kendimi haklı gördüğümü düşünüyorlar.
halbuki ben yenilgiyi baştan kabul etmişim,pişmanım,azabını bile yaşıyorum.bunu onlar bilmiyor.
belkide bu sert duruşumdan dolayı benim hakkımda böyle bi kanıya varmışlardır.

normal yaşantımda ise,en ufak rahatsızlıkta özür dileyen bi yapım vardır.ama aileme neden böyleyim anlamıyorum bi türlü.umarım geçici bi durumdur.
peki sen bu dönemleri yaşarken ailenin tepkisi ne oluyordu?sana unutamayacağın,ağır şeyler söylüyorlarmıydı?söyledilerse... unutabildin mi olanları?

arkadaşlar merak ettiğim bi soru var,özelliklede evli bayanlar cevaplarsa çok sevinirim.
aranızda bekarken kendi ailesiyle geçinemeyip fakat evlendiğinde eşiyle arası çok iyi olanlarınız var mı?
yani kendi ailesiyle anlaşamayan,kendi kurduğu yuvada da geçimsiz olur diye birşey var mıdır?
benim ailemle yıldızm pek barışmıyor(iyilerdir sağolsunlar ama pek anlaşamıyoruz...)
yapı olarak sinirli biriyimdir.evlenince bu geçer mi?ya da azalır mı?
nolur bunun mümkün olduğunun örneklerini verin bana...inanın içim içimi yiyor...
nişanlanmak üzereyim ama şu düşünceden kendimi alamıyorum:
'ailenle anlaşamıyorsun,eşinle çocuuklarınla nasıl anlaşacaksın..?'
dediğim gibi sinirli bi yapıya sahibim(çok değil ama ani parlamalarım oluyor bazen).
nişanlım çok iyidir ve ona haksızlık diyormuşum gibi geliyor...
lütfen bana eşimle,çocuklarımla mutlu yaşayabileceğime dair ümit veren yaşantınızı,deneyimlerinizi anlatın: (
inanın buna çok ama çok ihtiyacım var....inanın...
not:nişanlımla aram Allah bozmasın çok iyi.tek sorun ailemle anlaşamamam
ve birşey daha...normal hayatta çok sevilen,cana yakın bi yapım vardır.bu sinir,hırs sadece aieme karşı böyle...bunu nasıl geçirebilirim ben?

banım annem le tek sorunum cok tıtızde bende cok umursamam hep kızardı onu yap bunu yap dıye hafta sonu dınlenıyım derdım ev temızletırdı artık gına gelmıstı evlendım vu sefer ben kocama duzenlı oldıye kızıyorum annem hep senı bu halınle kım alıcak derdı ama dedıkı deme allah bırbırıne es yaratıyor yanı sen sınırlıysen kesın esın sakındır ve anlasursınız tencere kapak olayı

allahım nasip etsin canım
kafanı dağıtacak şeyler yap kendi evine bir şeyler bak ,nişanlınla hayaller kur,arada buraya takıl anladınmı kafanı onlara yorma çünkü daha da kızabilirsin ve daha kötü olabilir inanki kendi hayatın için bişeyler yapmak yaşama sevincini geri getirir
mesela bir tencere al,evinde mutfağında hayal et ,nişanlına göster sana bununla yemek yapacağım falan de..... vsvs
bunlar moralini yüksek tutar unutturur gerginlikleri dışarıdayken bari huzurlu olmanı sağlayabilirr
biz evimizin eşyalarını beraber aldık ve bir keresinde çay bardağına bakıp bununla bana kendi elinle yaptığın çayımı vereceksin dedi eşim ve o bardaklarla yattım neredeyse kaçgün elimden düşürmedimm
moralini yüksek tut canım geçecek bu günler

geçecek değil mi....
ben 7 ay sonra yeniden doğacağım.
sevdiğimle bir ömür beni bekliyor olacak(Alah nasip ederse)...
o günlerin avuntusu beni ayakta tutuyor azda olsa

banım annem le tek sorunum cok tıtızde bende cok umursamam hep kızardı onu yap bunu yap dıye hafta sonu dınlenıyım derdım ev temızletırdı artık gına gelmıstı evlendım vu sefer ben kocama duzenlı oldıye kızıyorum annem hep senı bu halınle kım alıcak derdı ama dedıkı deme allah bırbırıne es yaratıyor yanı sen sınırlıysen kesın esın sakındır ve anlasursınız tencere kapak olayı

inşallah canım...inşallah birbirimizi tamamlayabiliriz nişanlımla.

geçecek değil mi....
ben 7 ay sonra yeniden doğacağım.
sevdiğimle bir ömür beni bekliyor olacak(Alah nasip ederse)...
o günlerin avuntusu beni ayakta tutuyor azda olsa

canım sana bunları tecrübeli olarak değil yaşamış olarak anlatıyorum
bende 24 yaşındayım
tecrübeli sayılmam yaniii
(aşkım biricik kocacım canım benim hayatımda verdiğim tek akıllı karar yada allahın bir lutfu bana )
avunma bir an önce harekete geç kendi hayatını hayal et adımlar at,birşeyler yap yıkılma
yoksa evlenince eşine hiçbirşey kalmayacak yığıntıdan başka onu seviyorsan aldırma diren ama "sessizce"
yaşamak herşeye rağmen güzel tadını çıkar

canım sana bunları tecrübeli olarak değil yaşamış olarak anlatıyorum
bende 24 yaşındayım
tecrübeli sayılmam yaniii
(aşkım biricik kocacım canım benim hayatımda verdiğim tek akıllı karar yada allahın bir lutfu bana )
avunma bir an önce harekete geç kendi hayatını hayal et adımlar at,birşeyler yap yıkılma
yoksa evlenince eşine hiçbirşey kalmayacak yığıntıdan başka onu seviyorsan aldırma diren ama "sessizce"
yaşamak herşeye rağmen güzel tadını çıkar

haklısın....bişeylerle uğraşmak bana iyi gelecek.
3 gün sonra,arife günü isteniyorum ve 1 hafta sonra nişanım var ama heyecanımı yitirdim,yaşlandım sanki...
biraz söz ve nişanımla ilgilensem iyi olacak,bu vesileyle kafam dağılır böylece.
çok ama çok teşekkür edeim sana erenayefe.
şimdi çıkmam lazım,ders çalışayım biraz.dün ruh halim berbattı hiç çalışmadım,bugün çalışayım bari...
kendine çok iyi bak ve hep mutlu olman dileğiyle :nazar:
görüşürüz

Evliliği kaçış olarak görüyorum '' demişsiniz bir cümlenizde.
Lütfen bunu, kendinizi fazlasıyla ölçüp biçin.Sonradan sadece eşler iyi diye, şimdiki hayattan kaçış çok üzücü sonuçlara neden oluyor.

Ailemle aram hep iyiydi belki çok objektif yaklaşamam ama bence farklılıklar olur.

Yani orası sizin tamamen sorumluluğunu aldığınız gerçekten kendi eviniz yuvanız olacak.

Dolayısıyla idare tamamen size ait olacak. Bu sorumluluk duygusu ise aileyi idare edecek şekilde törpülüyor zamanla sizi.

bukadar karamsar olma kendine güven akışına bırak çokta güzel geçinirsin Eşinle:21:
aile farklı Eş farklı paylaşılan yaşanılanlar farklı...

Evliliği kaçış olarak görüyorum '' demişsiniz bir cümlenizde.
Lütfen bunu, kendinizi fazlasıyla ölçüp biçin.Sonradan sadece eşler iyi diye, şimdiki hayattan kaçış çok üzücü sonuçlara neden oluyor.

Ailemle aram hep iyiydi belki çok objektif yaklaşamam ama bence farklılıklar olur.

Yani orası sizin tamamen sorumluluğunu aldığınız gerçekten kendi eviniz yuvanız olacak.

Dolayısıyla idare tamamen size ait olacak. Bu sorumluluk duygusu ise aileyi idare edecek şekilde törpülüyor zamanla sizi.

o cümlede şunuda belirtmiştim,bu hayırlı işe o niyetle(ailemden kaçış) başlamamama rağmen şimdi evlenmenin benim için daha hayırlı olduğunu anladım.
yani ben evleneyimde kimle olursa olsun,yeterki bu evden gideyim niyetinde olmadım hiç bir zaman,nişanlım için hele hiç böyle düşünmedim.çünkü tek isteğim sevdiğim insanla güzel bi yuva kurmaktı.fakat sonradan sonraya yaşanan bu problemler alternatif olarak beni bu düşünceyede itti.
kaçış demeyelim,yeniden doğuş...

bukadar karamsar olma kendine güven akışına bırak çokta güzel geçinirsin Eşinle:21:
aile farklı Eş farklı paylaşılan yaşanılanlar farklı...

şimdi daha iyiyim.ailemin o sözleri beni çok yıpratmıştı.kendimi tamamen yetersiz ve problemli biri gibi görmeme neden oldular...o yüzden o sözleri ilk duymanın verdiği şokla çok karamsar yaklaştım.
fakat şunu farketmeye başladım.çevremdeki insanlar beni seviyor.arkadaşlarım,akrabalarım,ilk tanıştığımda izlenim oluşturduğum insanlar...
demekki ben çok da geçinilemeyecek kadar agresif ve kötü biri değilim.
bugün çok samimi olmadığım ama sevdiğim bi arkadaş grubum nişanıma gelmek için buluşma planları yapıyordu.çok yakın arkadaşlarım zaten gelecek fakat onlardan beklemiyorum.içim kıpır kıpır oldum...demekki birileri bana değer veriyor.
bunu hissetmek öyle güzelki...

Son düzenleme:
civcivvv ben geldim nasılsın canım?

hoşgeldin erenayefe,bende geldim.
daha iyiyim artık.
bu konuyu açtığım günden beri hiç annemi görmedim biliyor musun?
aynı evde yaşadığımız halde....ne acı değil mi?
bu evde yemek yemiyorum,tv izlemiyorum....
sabahları erkenden çıkıyorum kütüphanede ders çalışmaya gidiyorum.sonra derse giriyorum akşama kadar.gelincede yemek yemiyorum zaten yememi bekleyende yok.odama çekilip sizinle konuşuyorum,sonra gene ders,ardından nişanlımla konuşuyoruz,sonra uyuyorum....
yani 3 gündür hiç annemi görmedim.
sabah komidinin üzerine para bırakmış,almadım.onlara masraf olduğumu söyledikleri cümleler geldi aklıma...elim gitmedi paraya.
yarın dersim yok,erkenden çıkıp kütüphaneye gidip akşam kadar harıl harıl ders çalışmak istiyorum.bayramda nişanım olacak,bayram sonrasında ise vizeler...
o yüzden sıkı tutuyorum böylece oyalanmışta oluyorum

Son düzenleme:
hoşgeldin erenayefe,bende geldim.
daha iyiyim artık.
bu konuyu açtığım günden beri hiç annemi görmedim biliyor musun?
aynı evde yaşadığımız halde....ne acı değil mi?
bu evde yemek yemiyorum,tv izlemiyorum....
sabahları erkenden çıkıyorum kütüphanede ders çalışmaya gidiyorum.sonra derse giriyorum akşama kadar.gelincede yemek yemiyorum zaten yememi bekleyende yok.odama çekilip sizinle konuşuyorum,sonra gene ders,ardından nişanlımla konuşuyoruz,sonra uyuyorum....
yani 3 gündür hiç annemi görmedim.
sabah komidinin üzerine para bırakmış,almadım.onlara mafraf olduğumu söyledikleri cümleler geldi aklıma...elim gitmedi paraya.
yarın dersim yok,erkenden çıkıp kütüphaneye gidip akşam kadar harıl harıl ders çalışmak istiyorum.bayramda nişanım olacak,bayram sonrasında ise vizeler...
o yüzden sıkı tutuyorum böylece oyalanmışta oluyorum

daha iyi olmana sevindim canım,
ayy canım ya bu kadar gurur fazla ama çünkü çalışma imkanın yoksa ne kadar idare edebilirsinki
ailenle iletişimini koparma bence bak nişanın olacakmış zaten nişanlanınca insanın üzerindeki baskı azalıyo
nişanlısı var deyip çekiliyolar,anneni seviyorsun bence konuş 2 kelimede olsa konuş canım benim çok kırgınsın biliyorum ama annen o senin
sana yardımcı olmayı bu durumunu atlatmanı çok istiyorum gerçekten:34:
eee nasıl gidiyor nişan hazırlıkları bunlardan bahsedelim artık e dersin bari burda hatırlayıp üzülmee:34:

daha iyi olmana sevindim canım,
ayy canım ya bu kadar gurur fazla ama çünkü çalışma imkanın yoksa ne kadar idare edebilirsinki
ailenle iletişimini koparma bence bak nişanın olacakmış zaten nişanlanınca insanın üzerindeki baskı azalıyo
nişanlısı var deyip çekiliyolar,anneni seviyorsun bence konuş 2 kelimede olsa konuş canım benim çok kırgınsın biliyorum ama annen o senin
sana yardımcı olmayı bu durumunu atlatmanı çok istiyorum gerçekten:34:
eee nasıl gidiyor nişan hazırlıkları bunlardan bahsedelim artık e dersin bari burda hatırlayıp üzülmee:34:

inan gurur değil...kırgınlık...yüzüne bakmamayı kızgınlıktan,kinden değil;kırgınlıktan istemiyorum....değişik bir utanç.sanki konuşunca onları rahatsız edecekmişim gibi bir his.
zaten benle konuşmak,arayı düzeltmek gibi bi arayışı yok annemin.eve geldiğimde kim geldi diye bakmıyor bile.
bende rahatsız etmek istemiyorum,çekiliyorum odama.
nişan hazırlıklarım güzel gidiyor.bugün kayınvalidem hatrımı sormak için aradı ben okuldayken.yarın değil öbür gün istemeye gelecekler.mutluyum.nişanlım gelecek,onu göreceğim,güzel yüreğine sarılacağım...o gelince nefes alacağım ben.4 gözle yolunu gözlüyorum.
nişanım güzel geçer inşallah.mekan tuttuk.çok kalabalık olacağız sanırım.sadece 20 kişi arkadaşlarımdan geliyor.akrabalar falanda deken çok kalabalık ve neşeli geçecek gibi :31:
bu olanları unutmak için güzel bi vesile olacak benim için.
şimdi bitanemle aramda tatlı bi muhabbet dönüyor,kahveye tuz koyma mevzusu :9:
koyma nolur aşkım,kıyma bana diye yalvarıyor kuzum :1:

Son düzenleme:
inan gurur değil...kırgınlık...yüzüne bakmamayı kızgınlıktan,kinden değil;kırgınlıktan istemiyorum....değişik bir utanç.sanki konuşunca onları rahatsız edecekmişim gibi bir his.
zaten benle konuşmak,arayı düzeltmek gibi bi arayışı yok annemin.eve geldiğimde kim geldi diye bakmıyor bile.
bende rahatsız etmek istemiyorum,çekiliyorum odama.
nişan hazırlıklarım güzel gidiyor.bugün kayınvalidem hatrımı sormak için aradı ben okuldayken.yarın değil öbür gün istemeye gelecekler.mutluyum.nişanlım gelecek,onu göreceğim,güzel yüreğine sarılacağım...o gelince nefes alacağım ben.4 gözle yolunu gözlüyorum.
nişanım güzel geçer inşallah.mekan tuttuk.çok kalabalık olacağız sanırım.sadece 20 kişi arkadaşlarımdan geliyor.akrabalar falanda deken çok kalabalık ve neşeli geçecek gibi :31:
bu olanları unutmak için güzel bi vesile olacak benim için.
şimdi bitanemle aramda tatlı bi muhabbet dönüyor,kahveye tuz koyma mevzusu :9:
koyma nolur aşkım,kıyma bana diye yalvarıyor kuzum :1:

bizde de olmuştu bu mevzuuuu
eşim beni tehdit etmişti "valla içmem,bu ne kötü kahve derim,numarayla yere dökerim temizlemek zorunda kalırsın" demişti:9::9:
bende kahvesine koydurtmadım (kahveyi ben yapmadım)eşimin aillesi kalabalık rezil olmak istememiştim:17::17:
ama teyzem saçımı yolmuştu " şimdiden kocanı koruyon" diye:4::4:
allahım mahçup etmesin :34:
inşallah gönlünüzce eğlenirsinizzzz:32::32::32:
canını sıkma bu günlerde bence tadını çıkar
sonradan çok özlemle anılıyor bu günler ve senin için buruk olmasını istemiyorum

bizde de olmuştu bu mevzuuuu
eşim beni tehdit etmişti "valla içmem,bu ne kötü kahve derim,numarayla yere dökerim temizlemek zorunda kalırsın" demişti:9::9:
bende kahvesine koydurtmadım (kahveyi ben yapmadım)eşimin aillesi kalabalık rezil olmak istememiştim:17::17:
ama teyzem saçımı yolmuştu " şimdiden kocanı koruyon" diye:4::4:
allahım mahçup etmesin :34:
inşallah gönlünüzce eğlenirsinizzzz:32::32::32:
canını sıkma bu günlerde bence tadını çıkar
sonradan çok özlemle anılıyor bu günler ve senin için buruk olmasını istemiyorum

Allah razı olsun canım.
elimden geldiğince tadını çıkarmaya çalışacağım.
benim nişanlımda kendiini acındırıyor bana :27:
''ya kahve dokunursa,kusarsam,ya aşkın bayılırsa,kocasız mı kalmak istiyor yoksa benim kekliğim :59: '' diyor :9:
yavaş yavaş yelkenleri suya indirmeye başladım :17:
sanırım koymayacağım :26:

Allah razı olsun canım.
elimden geldiğince tadını çıkarmaya çalışacağım.
benim nişanlımda kendiini acındırıyor bana :27:
''ya kahve dokunursa,kusarsam,ya aşkın bayılırsa,kocasız mı kalmak istiyor yoksa benim kekliğim :59: '' diyor :9:
yavaş yavaş yelkenleri suya indirmeye başladım :17:
sanırım koymayacağım :26:

yaa ben empati yaptım sen içtiğini düşünsene :20::20::20:feci tadı vardır herhalde:120:
iyiki erkek değilimmmm valla adamlar evlenene kadar canları çıkıyoo
sonrada acısı fena çıkıyo karısından:127::38::38::38::38::92::74:(anladın herhaldee:9:)
ayyyy bak kocişimi özlettin kızzzz
dur bi arayayım miskokulumu:16::97:

Back
X