• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evli arkadaşların tecrübelerinden faydalanmak istiyorum

Su_perisiiii

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
20 Mart 2017
812
659
103
Iyi günler kk ailesinin güzelleri,

Ben yakında evleniyorum şuan herşey şükür çok iyi gidiyor. Ailelerimiz birbiriyle çok iyi anlaşıyor. Benimde nişanlımla hiçbir sorunum yok ve çok mutluyum dügün gününün gelmesini dört gözle bekliyorum. Tabi küçük sorunlar çıkıyor ama ben onları dert edip büyütmüyorum.
Arkadaşlarlar benim sizden istediğim evlilik hayatınızdan bana ne gibi tavsiye verebilirsiniz? Nelere dikkat etmem lazım yada neyi kesinlikle yapmamam gerek. Sizin tecrübelerinizden yararlanmak istiyorum.

baştan nasıl alıştırırsanız öyle gidiyor tecrübeyle sabit.
çalışıyorsanız da çalışmıyorsanız da eşinizden evde yardım isteyin.
en azından bir şey içtiği bardağı bulaşık makinasının içine koysun, koymuyorsa bile çalkalayıp tezgaha koysun.
kirlilerini sepete atsın. orda burda bırakmasın.
cam silme ya da perde takma gibi güç ya da boy isteyen işlerde yardımcı olsun.

onun haricinde birbirinize aynı evin içinde alıştıkça göreceksiniz bazı şeyleri..
mesela siz tartışmalarda susunca o da susar mı.
yoksa susunca daha mı çok sinirlenir..

sinirliyken yanına gidip onu sakinleştirmenizi mi bekler yoksa yalnız kalıp düşünerek mi sakinleşmek ister..
bunlar hep yaşadıkça öğreneceğiniz şeyler...

rabbim iki cihan saadeti versin...

evin içindeki mali durumları ortak anlaşarak halledin, birbirinizden gizliniz olmasın, eğer bir konuda farklı düşünüyorsanız tatlı bir dille anlatın

Eşinizin içinden geliyorsa yapar. Ama örneğin canı birşey istedimi yap. Yada mutfakta yemek yapmayo beraber öğrenin. Yeni tarifler deneyin internetten tabi ilginç olsun. Mesela krep yapmayı öğretin, et yapmanın inceliklerini öğretin,kremalı mantar soslu tavuk yapın beraber. Her yemeğin salça ve soğandan ibaret kolay olduğunu bilsin. Yavaş yaval mutfağa alıştırın. Yarın öbür gün tek kaldığında aç kalmasın muhtaç olmasın. Hemde eğlenin beraber. Mesela sabah yumurta kırma görevini ona verin,güzel yapıyorsa. Benimki güzel yapıyor elimi sürüyorum yumurta işine. Bulaşıkları makineye koysun. Temiz ortama alıştırın. Beraber temizlik yapın.Beraber yapın. Dağıtıyor diye mutfağa sokmamazlık yapmayın. Herşeyi kendinize vazife görmeyin. Tabiki çalışıyorsa çokta yormayın. Ama su isteyin arada uzanın. Birde bir alışma süreci var erkekler bocalıyor. Sabırlı olun. Haksızsanız özür dilemyi bilin. Ayrı yatmayın asla. (tabi artık son noktaya gelince siniriniz ayrı yatıyorsun onlar hariç). Haklıysanız asla özür dilemeyin alttan almayın Özür dilesin.
Birde en önemlisi ben ilk günden beri yapıyorum. İşe giderken kalkar kapıdan öpücüklerle geçiririm.sonra balkona çıkıp arkasından bakarım el sallarım. Akşamda geldiğinde mutlaka karşılar öperim. Elimde ne iş varsa bırakırım. En azından saçımı başımj toplar onu heycanla karşılarım. Yani birbirinizi çok sevin ve kıyamayın. Gün gün gezmeyin, eşinizle gidin heryere. Eşiniz arkadaş ortamı varsa tabi gider ama siz her ortama ayak uydurun. Oraya gitmem buraya gitmem yapmayın. Birbirinize bol bol teşekkür edin. Ve ne söylüyorsanız o iyi olsun o mutlu olsun diye hayatı düzene girsib diye söylediğinizi belirtin. Seni seviyorum ve bu dünyada en son kötülüğünü istiyecek insan benim. Eleştiri bile yapsam senin iyiliğin için diye alt yapıya verin. Bu arada eğer bunlara rağmen yanlış giden birşeyler olursa. Ve mesela elinden telefon düşmezse.kısasa kısas yapın ve sizde ona aynısını yapınki ne hissettiğinizi anlasın.İnşallah çoooook mutlu olursunuz.

Back