• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

EVLİ ARKADAŞLAR FİKİR VERİN LÜTFEN!!

mrb öncelikle. sabah eşimle saçma sapan bi sebepten tartıştık. hemen özet geçicem kahvaltı hazırlamak için uyandım.dünden yemek pişirmiştim ocak kirlenmişti sabah kahvaltıdan sonra silerim diye ellemedim.eşim benden önce uyanmış çay koymak için gitmiş mutfağa ocağı görmüş işte.çok yersiz saçma bi şekilde bu mutfağın hali ne diye çıkıştı birden.akşamki yemek yapılırken kirlendi sabah temizlerim diye ellemedim ne oldu dedim.çıkışmaya başladı bana sen evine neden bakmıyosun cam balkonun camını neden silmedin şimdi gider kırar dökerim her yeri diye başladı bağırmaya. ne oldu sabah sabah saçma saçma kavga çıkarıyosun dedim.kes bana cvp verme sen hiç mi utanmazsın biri o ocağı öyle görse filan diyo.2 kişiyiz evde ve ben hergün ev temizlerim hergün silerim ocağı filanda siyah cam olduğu için biraz fazla kirli duruyo. ben sana kalkıp kahvaltı hazırlıyosam sen bana bu tavrı yapamazsın ses tonuna kullandığın kelimelere dikkat et dedim.çok mu bişey yapıyosunda istediğimi söylerim beğenmiyosan git babanın evine dedi bana.2 yıldır sen bu evi ne zaman kirli gördünde böyle konuşuyosun sen benimle dedim.beğenmiyosan gidebilirsin ben böyle konuşuyorum dedi tekrar.çok pişman olcaksın bu söylediğine dedim.odaya geçtim geldi yanıma 10 dk sonra filan.sen neden böyle yapıyosun neden evine bakmıyosun diyo. evde hiç bişey olmadığını tertemiz olduğunu çok iyi biliyosun seninle muhatap olmakta istemiyorum çık odadan dedim.sonra üstünü değiştirdi ben anahtarımı almıyorum yanıma dedi.anahtarını al yanına dedim bende.çıkıyorum akşama bişey istiyomusun dedi hiç cvp vermedim.işe gittikten 1 saat sonra filan aradı özür dilerim seninle alakası yoktu kesinlikle ben başka bişeye kızmıştım senden çıkardım hırsımı nolur affet beni anahtarı sırf sen evden gitme diye bıraktım filan dedi konuşmak istemiyorum dedim kapattım.sizce ne yapmalıyım? uzatıp surat mı yapayım yoksa cidden çıkıp gideyim mi babama?
Ev işlerine kadın gibi titizlenen erkek de çekilmiyor.

Bence herseyden once calismaya tekrar baslamalisiniz. Evde oturuyorsunuz esiniz de eve para getiriyor diye butun ev islerini sizin sorumlulugunuz haline getirmis.

Ne kadar sinirle soylenmis olursa olsun begenmiyosan babanin evine git lafi benim hazmedebilecegim bir laf degil. Hemen yelkenleri suya indirmissiniz. Esiniz zaten sizin hemen barisacaginizi bildigi icin bu kadar ileri godebiliyor. Ben olsam, ben niye gidiyormusum der bir valiz hazirlayip 2-3 gun gelme kafa dinlemek istiyorum deyip yollardim evden.
Esiniz ders almadi. dediklerinden pisman olabilir ama yine ayni seyleri yasayacaksiniz sinir aninda.

mrb öncelikle. sabah eşimle saçma sapan bi sebepten tartıştık. hemen özet geçicem kahvaltı hazırlamak için uyandım.dünden yemek pişirmiştim ocak kirlenmişti sabah kahvaltıdan sonra silerim diye ellemedim.eşim benden önce uyanmış çay koymak için gitmiş mutfağa ocağı görmüş işte.çok yersiz saçma bi şekilde bu mutfağın hali ne diye çıkıştı birden.akşamki yemek yapılırken kirlendi sabah temizlerim diye ellemedim ne oldu dedim.çıkışmaya başladı bana sen evine neden bakmıyosun cam balkonun camını neden silmedin şimdi gider kırar dökerim her yeri diye başladı bağırmaya. ne oldu sabah sabah saçma saçma kavga çıkarıyosun dedim.kes bana cvp verme sen hiç mi utanmazsın biri o ocağı öyle görse filan diyo.2 kişiyiz evde ve ben hergün ev temizlerim hergün silerim ocağı filanda siyah cam olduğu için biraz fazla kirli duruyo. ben sana kalkıp kahvaltı hazırlıyosam sen bana bu tavrı yapamazsın ses tonuna kullandığın kelimelere dikkat et dedim.çok mu bişey yapıyosunda istediğimi söylerim beğenmiyosan git babanın evine dedi bana.2 yıldır sen bu evi ne zaman kirli gördünde böyle konuşuyosun sen benimle dedim.beğenmiyosan gidebilirsin ben böyle konuşuyorum dedi tekrar.çok pişman olcaksın bu söylediğine dedim.odaya geçtim geldi yanıma 10 dk sonra filan.sen neden böyle yapıyosun neden evine bakmıyosun diyo. evde hiç bişey olmadığını tertemiz olduğunu çok iyi biliyosun seninle muhatap olmakta istemiyorum çık odadan dedim.sonra üstünü değiştirdi ben anahtarımı almıyorum yanıma dedi.anahtarını al yanına dedim bende.çıkıyorum akşama bişey istiyomusun dedi hiç cvp vermedim.işe gittikten 1 saat sonra filan aradı özür dilerim seninle alakası yoktu kesinlikle ben başka bişeye kızmıştım senden çıkardım hırsımı nolur affet beni anahtarı sırf sen evden gitme diye bıraktım filan dedi konuşmak istemiyorum dedim kapattım.sizce ne yapmalıyım? uzatıp surat mı yapayım yoksa cidden çıkıp gideyim mi babama?
Bence evinde kalmalısın belliki canı başja birşeye sıkılmış ama bunu senden çıkarması hiç hoş değil tavrını koy elbette gerekirse konuşma tribini at biraz burnu sürtsün zaten anlamış hatasını gelip tekrar özür diler.

Evliliginiz oturana kadar cocuk yapmayin diyecegim ama...
Cocuk hayati alt ust ediyor bakin, gece yok gunduz yok, kadin yorgun, uykusuz, aç, yipranmis, bir yandan bebek aglar aglar... Esin bir de boyle temizlik takintiliysa isin zor, zira kendi kisisel temizligine zor vakit bulacaksin ilk zamanlar.

Cocuk= agu gugu degil yani, anlasamiyorsaniz, once o evde ikiniz anlasmanin yolunu bulacaksiniz. Diger turlu cocuk yuzunden bir omur mutsuz bir evliligi surdurmeye calisabilirsiniz. Olan cocuga olur yani once esinizle evliliginiz otursun...

Aksam eve dönüş saati evde olmayin gidin bir kafeye oturun. Eve gelip kapi duvar olunca yana done arar sizi birkac seferinde acmayin telefonu. Sonra aradiginda acar yaniniza cagirirsiniz. Ve sizin yerinizde olaam evin yukunun yarısını esime paslarim. Bizde her is ortaktir..

Böyle şeyler olabilir. Geri özür dilemeyen insanlarda var. Eşinin üstüne gitme. Neye sinirliydin de. Önce onu rahatlat. Skainleştikten sonra güzelce kendi içini rahatlatacak sorular sor.
Evi temizlemekten başka görevim yok mu. Hiç hata payım yok mu. Ben her zaman dört dörtlük olmak zorundamıyım gibi şeyleri sakince söyle eşine.
Küserek çekip giderek yuva ayakta durmaz. Hatasını biliyor. Oda hala evliliğe alışamamış. Her insanın bazen eşşek saati olur. Seni dövmüyosa küfür etmiyosa aldatmıyosa bazı şeyleri uzatma.
Belki sinirini anlayıp o an alttan alsan sana git demezdi. Diyelim ki alttan aldıgın halde ikide birde git diyo sana, sen ordaa bi dur beyefendi burası benim yuvam istemiyosan sen git diyip ciddiyetini göster. Orası sadece senin yada sadece onun evi değil. İkinizin evi.
İlk aylar eşim her fırsatta git derdi. Konuşa konuşa bu sorunlar çözülüyor. Aslında sadece sinirine yenik düşüyorlar. Sen gitsen o eve giremez dünya başına yıkılır. Sakince soru sorarak duymak istedigin şeyleri söylet ona.
Öyle düzelmeyecek şeyler değil. Biz insanlar hata yapmaya daha eğilimliyiz. İçimizdeki iyi insanı çıkarmak için hep çevremizdekiler de iyi olmak zorunda.
Sende eşinin çevresindeki melek olmaya devam et.

Hıı kendini ezdir, hizmetci gibi davran demiyorum. Sadece konuşarak çöz diyorum.
Bizim evde o tarz işleri genelde ben yaparım çalışmadıgım için. Ama yeri geldiginde ocak bile siler kocam. Düzene alıştı artık. Birbirinizin eksiklerini tamamlamalısınız. Her anlamda.
Konuşarak çözme niyetindeyim bende.Aslında dediğim gibi her zaman herşeyi benden beklemez.Bazen yorgun olurum gider kahvemi yapar getirir.Ben çalışırken cidden destekçimdi.Yemek yapar temizliğe yardım ederdi.Sorun şu ki öfke kontrolü yok denebilir.Sinirlenip hemen parlayabiliyo.Bana değer vermediğini düşünmüyorum.Ama işte sinirle söylenenler dert oluyo insanın içine.

Ne kadar ayıp bir tavır.
Bir süre evi temizlemeyin bence. Kıymt bilir en azından.
Beğenmiyorsa kalkar kendi yapar.
dün akşam tv izlerken mısır yiyodu ben hala tavırlıyım tabi.çok muhatap olmuyorum.mısır dökmüş yere.sonra aldı süpürgeyi süpürdü döktüğü yeri. :)

Ayy gerçekten sinir oldum. Bence insan gibi özür dilemeden affetmeyin. Asla. Özrünü dilesin. Tekrar yapamayacağını anlayın öyle.

Aslında resmen kovmuş sizi. Bazen insanlar gereksiz yükselebiliyor. Süreklilik arz etmiyorsa düzgün bir özürle çözülebilir.

Konuşarak çözme niyetindeyim bende.Aslında dediğim gibi her zaman herşeyi benden beklemez.Bazen yorgun olurum gider kahvemi yapar getirir.Ben çalışırken cidden destekçimdi.Yemek yapar temizliğe yardım ederdi.Sorun şu ki öfke kontrolü yok denebilir.Sinirlenip hemen parlayabiliyo.Bana değer vermediğini düşünmüyorum.Ama işte sinirle söylenenler dert oluyo insanın içine.
Aynı benim kocam işte. Artık sinirlensede ben takmıyorum. İçimde çok acı var. O an söyledigi kırıcı sözler var ama biliyorum sevdigini. İyi yönleri düşünmeye çalışıyorum ben.
Sende pozitif ol. Onu anladıgını belli et sakin yaklaş zmnla oda anlayacaktır kendi hatasını

Aynı benim kocam işte. Artık sinirlensede ben takmıyorum. İçimde çok acı var. O an söyledigi kırıcı sözler var ama biliyorum sevdigini. İyi yönleri düşünmeye çalışıyorum ben.
Sende pozitif ol. Onu anladıgını belli et sakin yaklaş zmnla oda anlayacaktır kendi hatasını
şimdi duruldu sular anladı hatasını yada öyle duruyo bakalım zaman gösterir ne olacağını.

Evli bir kadın için en ağır cümledir sanırım kocası tarafından
-kapı orda git babanın evine! cümlesini duymak..
8 yıllık evliyim asla öyle bir kelime duymadım sırf ocak degil mutfak gırtlağa kadar dağınık olsa bile !
Sizi gaza getirmeyeyim ama ben olsam giderdim madem öyle dedi madem beğenmiyor.
Sonrada gelir babamın evinden eşşek gibi alırdı !

Kadın evden gitmez!
Gidecekse erkek defolup gider bu 1.
İkincisi ; boşancak baba evine gitcek durum değil özür dilediği için ve fiziksel şiddet kullanmadığı için.
3.sü de , iki üç gün silme ocağıda camıda.
Sorarsa ; sabrını ölçüyorum dersin.

Back