hayırlı olsun sağlıkla gelsin güzel kızçe :)Cinsiyeti öğrenince yazarım demiştim.kızın olacak dedi
Allah razı olsun.isteyen herkese nasip etsin inşallahhayırlı olsun sağlıkla gelsin güzel kızçe :)
Teşekkür ederim canmAllah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin canım
Merhaba güzel konu açmayı düşünmüşsün. 2016 temmuzda evlendim. Evime geldikten 2 gün sonra Kıbrıs'a balayına gittik. Eşyalarmdan çok memnunum iyiki evimi beyaz döşemişim bu yüzden çok memnunum. Bide beyaz eşyalarımı herkese karşı çıkıp siyah cam serisi almışım iyiki çok şık duruyorlar.İlk hafta tatildi, ikinci hafta ailelerdi gezdik durduk .2.ci haftanın sonunda evimize girdik . Kayınvalidem sağolsun kendi bahçelerinden bir sürü şey koydu yanıma ve bir pişirimlik bamya koymuş. O gece bamya yemeği pişirdim. Yemek bilmeyen ben mutlaka her gün yemek pişiriyor. Eşime tatlılar börekler pastalar yapıyorum çünkü çok seviyor.Evde iş çok yapmazdım ama evim pırıl pırıl .kardeşimle annemler gelmişti yılbaşında hayran kaldık mutfağının temizliğine dedi kardeşim. Annem bak nasıl yapıyor kendi evinde dedim diyor hiç bir iz yok etrafta diyor☺Ara ara ev hali mutlaka atışmalar oluyor ama hemen sonlanır çok şükür. İstanbul dışına gelin geldim .Eh aileni özlüyorsun onun dışındada yavaş yavaş çevrene alışıyorsun. Bir tek burda hiç arkadaşım yok ama temizlikti yemekti, kitap okuyorum , bol aile ile telefon konuşması, Hava güzelse yürüyüş.İstanbula 1 saat uzakta oturuyorum, özlem çok olunca ver elini istanbul. Biraz cok yazdım galiba ama burda sohbet iyi ve güzel oluyor. Selamlar☺Merhaba kızlar.. Benim gibi 2016 da evlenmiş olanlar gelin burda konuşalım. Balayını nerde yaptınız? Memnun kaldınız mı? Düğün anılarınız var mı unutamadığınız? Düğün fotoğraflarınızı aldınız mı?Evinizde ilk yaptığınız yemek neydi? Eşyalarınızdan memnun musunuz? iyi ki aldım dedikleriniz? İnşallah güzel şeyler paylaştığımız, az da olsa dertleştiğimiz bir topik olur? sabah sabah aynı yıl evlenenler ne yapıyor diye düşündüm biraz baktım göremeyince konu açayım dedim belki aramızda bebek bekleyenler de vardır..
Yemekmi çayamı davetlerin, ben genellikle kahvaltıya davet ettim bide havalar ısınsın banada çaya gelecekler var.Kızlar selamlarr, bende 2016 sonbahar gelinlerindenim. Aileleri, arkadaşları ağırlamaya başladmı acaba, menüleriniz neler yada ne düşünüyorsunuz. Yardımcı olalımmı birbirimize :)
Yemekmi çayamı davetlerin, ben genellikle kahvaltıya davet ettim bide havalar ısınsın banada
çaya gelecekler var.
Yemekmi çayamı davetlerin, ben genellikle kahvaltıya davet ettim bide havalar ısınsın banada çaya gelecekler var.
Güzel sık bir kahvaltı hazırlarsın, 1 çeşit börek yada poğaça, 1 kek yaparsın peynir çeşitleri, reçel çeşitleri, zeytin çeşitleri, kuru kayısı, ceviz, badem vb.Salatalık, domates aklına kahvaltıya ne uygun gelirse yeni gelin sunumları ile brunch gibi oluyor. Tavsiye ederim değişik oluyor.Ailelerimizi yemeğe davet etmeyi düşünüyorum ama kahvaltıda olabilirmiş.
ne güzel canım düzenini kurmuşsun Rabbim huzur versin yuvana... bende yarın bi sınavım var çok stres yaptı sonrasında evimle ilgilenmek mutfağa girmek istiyorum gönlümce...Merhaba güzel konu açmayı düşünmüşsün. 2016 temmuzda evlendim. Evime geldikten 2 gün sonra Kıbrıs'a balayına gittik. Eşyalarmdan çok memnunum iyiki evimi beyaz döşemişim bu yüzden çok memnunum. Bide beyaz eşyalarımı herkese karşı çıkıp siyah cam serisi almışım iyiki çok şık duruyorlar.İlk hafta tatildi, ikinci hafta ailelerdi gezdik durduk .2.ci haftanın sonunda evimize girdik . Kayınvalidem sağolsun kendi bahçelerinden bir sürü şey koydu yanıma ve bir pişirimlik bamya koymuş. O gece bamya yemeği pişirdim. Yemek bilmeyen ben mutlaka her gün yemek pişiriyor. Eşime tatlılar börekler pastalar yapıyorum çünkü çok seviyor.Evde iş çok yapmazdım ama evim pırıl pırıl .kardeşimle annemler gelmişti yılbaşında hayran kaldık mutfağının temizliğine dedi kardeşim. Annem bak nasıl yapıyor kendi evinde dedim diyor hiç bir iz yok etrafta diyor☺Ara ara ev hali mutlaka atışmalar oluyor ama hemen sonlanır çok şükür. İstanbul dışına gelin geldim .Eh aileni özlüyorsun onun dışındada yavaş yavaş çevrene alışıyorsun. Bir tek burda hiç arkadaşım yok ama temizlikti yemekti, kitap okuyorum , bol aile ile telefon konuşması, Hava güzelse yürüyüş.İstanbula 1 saat uzakta oturuyorum, özlem çok olunca ver elini istanbul. Biraz cok yazdım galiba ama burda sohbet iyi ve güzel oluyor. Selamlar☺
benim aileler uzak sadece kayınvalidem çaya gelebildi birde kardeşim eşiyle tatil dönüşü henüz o maratona başamadıkKızlar selamlarr, bende 2016 sonbahar gelinlerindenim. Aileleri, arkadaşları ağırlamaya başladınız mı acaba, menüleriniz neler yada ne düşünüyorsunuz. Yardımcı olalımmı birbirimize :)
ben ağırlamaya başladım arkadaşlarım geldi pasta börek yaptımKızlar selamlarr, bende 2016 sonbahar gelinlerindenim. Aileleri, arkadaşları ağırlamaya başladınız mı acaba, menüleriniz neler yada ne düşünüyorsunuz. Yardımcı olalımmı birbirimize :)
ben ağırlamaya başladım arkadaşlarım geldi pasta börek yaptımKızlar selamlarr, bende 2016 sonbahar gelinlerindenim. Aileleri, arkadaşları ağırlamaya başladınız mı acaba, menüleriniz neler yada ne düşünüyorsunuz. Yardımcı olalımmı birbirimize :)
ben ağırlamaya başladım arkadaşlarım geldi pasta börek yaptım
nefis yemek tarifleri sitesinden bakıp yaptım hep
bu menüyü iş arkadaşlarım geldi öyle yaptım
patatesli çıtır börek aynı usul içine kıyma koyup kıymalı yaptım
katmerli poğaça
mercimek köfte
muzlu kurabiye
tiramisu
yaprak sarma
ve benim kendi erişteli tavuklu bir salatam var ondan yaptım
herkes afiyetle yedi tarifler birebir tutuyor
ama pasta börekli misafir çağırmak çok zor yemek daha basit
pasta börekli çağırınca çok çeşit yapmak zorunda kalıyorsun ve çok yoruluyorsun Allahtan eşim yardım etti poğaçaları anlattım o yogurdu yaptı bir gün önceden bazılarını yaptım sonra sabah devamını yaptım
kız arkadaşlarıma da 3 kişilerdi kısır peynirli milföy börek sarma vardı onu yaptım portakallı kek makarna salatası
bi arkadaş çiftimiz geldi onlara fırında tavuk yaptım içine patates küçük soğan patlıcan kapak doğrayıp yaptım pilav mercimek çorba salata haydari yaptım haftaiçiydin işten gelince fazla uğraşamadım
bi arkadaş çift geldi mercimek çorba içli köfte fırında patlıcan kebabı cacık ve pilav yaptım
yine bir çift geldi :):):):):)
tatlıları hazır aldım genelde
onlarada yarmalı nohutlu yogurt çorbası güveç yaptım eşim pide fırınında pişirttirdi pilav salata
yine eriştileri salatamdan yaptım ezme koydum turşu koydum
bi arkadaş çiftimiz yemek yedik şarap aldık geliyoruz dedi :)
onlarada meze hazırladım patlıcan salata ezme yine ve yineyogurtlu erişteli tavuklu salatam haşhaşlı gözleme
sarma bol çeşit peynir yeşil zeytin tost ekmeğiyle kanepe kuruyemiş vardı
annemle kahvaltıya geldi şakşuka börek yumurta piyazı ketçap soslu sosis yaptım kahvaltı çeşitlerinde koydum
basit ve kolay yaptıkları çevirip çevirip tekrar yapıyorum valla :)
erişteli salatama gelince
bir çay bardağı erişteyi haşlıyorum aslında göz kararı 1 tavuk göğüsü haşlıyorum soğucunda didiyorum
yogurt mayonez karıştırıyorum içine erişteyi tavuğu atıyorum sonra
haşlanmış mısır ekliyorum kornişon doğruyorum ve çeviz atıyorum cevizi çok hafif çektiriyorum rondodan
karıştırıp tuzlayıp servis tabağına alıyorum üzerine de sade rufles kırıyorum
damak zevkine göre malzemeleri azaltıp çoğaltabilirsin
bi kerede mantar haşlayıp içine doğradım çok güzel oldu deneyin derim :)
bende eylül de evlendim 4 ay oldu hiç bir cumartesim boş geçmedi gibi gelen gelene :)Ooo maşallah sen bayağı ağırlamışsın. Ben daha kimseyi almadım eve 3 ay olcak evleneli
Benimde arkadaşlardan yana sorunum yok kızlar kısır börek vs.hallolur. aileleri yemeğe çağırmayı düşünüyorumda onlara ne yapsam diye düşünüyorum :)
cnm kolayına ne geliyorsa onu yap zor seylerle ugrasma zaten yorucu oluyor mısafır geleceği zaman temizliğ sofra kurması vsKızlar bana da fikir verseniz_
Biz haftaiçi ayrıyız, haftasonları misafir gelmeye başladı.
Bu haftasonu için ne yemek yapsam diye düşünüyorum
Eşim benden daha iyi , ama menü seçmek bile bir iş
Çok gerginim ne yapıcam diye
saniye anne var onunda yemek tarifleri çok güzelKızlar bana da fikir verseniz_
Biz haftaiçi ayrıyız, haftasonları misafir gelmeye başladı.
Bu haftasonu için ne yemek yapsam diye düşünüyorum
Eşim benden daha iyi , ama menü seçmek bile bir iş
Çok gerginim ne yapıcam diye
cnm kolayına ne geliyorsa onu yap zor seylerle ugrasma zaten yorucu oluyor mısafır geleceği zaman temizliğ sofra kurması vs
nefis ev yemekleri sitesinde menüler var oradan fikir edinebilirsin
mercimek çorba fırın da tavuk patates salata pilav
ıspanaktan meze falan yapıyorlar onlardan yapabilirsin
sonrada çay tatlı meyve kuruyemiş servis edersin uygun olur bence
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?