• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlenmiş 2016 Gelinleri Sohbet Topiği

Kızlar selamlar..
Bende 2016 temmuz geliniyim.
Nasıl geçiyor evlilikleriniz?

Benim bozulduğum tek bir konu var
Ailesi çok fazla gidip gelmemizi istiyor
Her akşam arayıp çağırıyorlar nerdeyse.
Hayır dediğimde de üzülecekler diye düşünüyorum
İkisini de çok seviyorum tabi, hiç bir sorunum yok onlarla
Ama kendime vakit ayırmak istiyorum.
Haftada 1 gitmek bile çok geliyor artık
Çünkü zaten evde yapılacak işlerim oluyor, e çalışıyorum da ancak eve git yemek yap ye kaldır derken akşam oluyor
Oraya gidince 10a kadar kalkamıyoruz
Haftasonu da eşimle başbaşa vakit geçirmek istiyorum
Bu mevzuyu eşime de söyledim o da benimle aynı fikirde
Ama ne denebilir bu konuda bilemiyorum

Onun dışında evliliğim çok şükür iyi gidiyor, her şey yolunda :KK36:

Kızlar selamlar..

Çünkü zaten evde yapılacak işlerim oluyor, e çalışıyorum da ancak eve git yemek yap ye kaldır derken akşam oluyor

Merhabalar,

İyi diyelim iyi olsun alışmaya çalışıyoruz :) Bizde öyle problem yok çok şükür. Aynı semtte olmamıza rağmen hiç gelmezler, bizde gidersek gideriz hiç karışmazlar. Bizde tam tersi eşim evde olmak istiyor hep,ne kendi ailesine ne benimkine gitmek istemiyor. 1 ay gitmesek banamısın demez yani. Bu sorun oluyor aramızda. Doğum günlerini kutlamaz,özel birşey yapmaz. Tam odunn:duduk: Bende tam tersi özel günlere önem veririm hediye alırım, ama o yalnız git kutla diyor ne yapıcam bilmiyorum.:kızgın:

Kızlar selamlar..

ufak tefek bahaneler bulun bence eşinde senle aynı fikirdeyse daha fazla alıştırmadan bugün çok yoruldum erken yatıcam evde iş çok musait zamanda biz gelecez vs diyip kapatın
hiç sevmem böyle şeyleri bende allahtan öyle değiller çalıştığım için eve kendimi zor atıyorum yemek yap kaldır et zaten vakit geçiyor insan einde ayagını uzatıp dınlenmek istiyor çünkü sohbet edecek dermanım kafam bile kalmıyor haftaiçi o yüzden bence yavas yavas kırılmayacakları bahaneler bulun sonra önünü alamazsınız bastan alıstırmamakta fayda var

Merhabalar,

İyi diyelim iyi olsun alışmaya çalışıyoruz :) Bizde öyle problem yok çok şükür. Aynı semtte olmamıza rağmen hiç gelmezler, bizde gidersek gideriz hiç karışmazlar. Bizde tam tersi eşim evde olmak istiyor hep,ne kendi ailesine ne benimkine gitmek istemiyor. 1 ay gitmesek banamısın demez yani. Bu sorun oluyor aramızda. Doğum günlerini kutlamaz,özel birşey yapmaz. Tam odunn:duduk: Bende tam tersi özel günlere önem veririm hediye alırım, ama o yalnız git kutla diyor ne yapıcam bilmiyorum.:kızgın:
o uyum biraz zor oluyor bizimkide öyle formaliteden katılıyor özel günlerde
içerden fet etmeye calıs bak ben üzülüyorum benim yanımda ol bekar kadın gibi ya da eşim basımda yokmuş gibi tek basıma gitmek istemiyorum yalnız hissediyorum kendimi senden destek bekliyorum bu konuda zaten fazla durmayacağız vs diyerek ikna et bence

Kızlar selamlar..

Canım Merhaba,
Bu durumu bir kaç çağırdıklarında anne yetiştirmem gereken işler var gibi bir şekilde müsait olmadığını belirtirsen bir daha çağırmazlar diye düşünüyorum bizde 10 aylık evliyiz artık haftada bir bile gitmiyoruz. Cidden evin çok işi var yetişemiyorsunki hiç birşeye.

Merhabalar,

Ne güzel. Keşke bizimde öyle olsa :(
Benim annem mesela arayıp çağırmaz öyle sık sık. Ben söylerim şu gün gelicez müsait misin diye.
Bizde de ben biraz odunum. Doğumgünü falan kutlamayı hiç sevmem tabi bana yapılırsa hayır demem
Ama öyle evde eşime yemek yapıyım romantik akşam yemeği yiyelim falan ı-ıı hiç bana göre değil :))
Yıl dönümleri çok önemli bizim için. 8 yıldır her yılımızı kutlarız dışarıda yemek yiyerek :halay:

Canım Merhaba,
Bu durumu bir kaç çağırdıklarında anne yetiştirmem gereken işler var gibi bir şekilde müsait olmadığını belirtirsen bir daha çağırmazlar diye düşünüyorum bizde 10 aylık evliyiz artık haftada bir bile gitmiyoruz. Cidden evin çok işi var yetişemiyorsunki hiç birşeye.

İnan bana aradıklarında söylüyorum bunu canımm
Ütü yapmam lazım, çamaşır yıkamam lazım diyorum.
Evimde oturmak istiyorum, evime alışmak istiyorum bile dedim ama sadece o günü atlatıyorum
Ertesi akşam işten çıkar çıkmaz yine arıyorlar gelin diye.
Seviyorum onları, hiç bir sorunumuz yok çok şükür
Ama her gün çağırmalarından daralıyorum.
Eşime konuş dicem artık, çok sıkıldım 7 ay oldu artık her akşam çağırılır mı ya

Son düzenleme:
ufak tefek bahaneler bulun bence eşinde senle aynı fikirdeyse daha fazla alıştırmadan bugün çok yoruldum erken yatıcam evde iş çok musait zamanda biz gelecez vs diyip kapatın
hiç sevmem böyle şeyleri bende allahtan öyle değiller çalıştığım için eve kendimi zor atıyorum yemek yap kaldır et zaten vakit geçiyor insan einde ayagını uzatıp dınlenmek istiyor çünkü sohbet edecek dermanım kafam bile kalmıyor haftaiçi o yüzden bence yavas yavas kırılmayacakları bahaneler bulun sonra önünü alamazsınız bastan alıstırmamakta fayda var

Her şeyi söylüyorum canım
Üstteki mesajımda yazdığım gibi. Ne bahane bulursam bulayım tamam o gün çağırmıyorlar geçiştiriyorum
Ama ertesi gün yine çağırıyolar
Ya dediğin gibi kafam kaldırmıyor. Oraya gidince de oturup tv izleniyor
E zaten sık sık görüştüğümüz için konuşacak bir şey de bulunmuyor.
Otur otur sonra kalk eve gel duş al saç baş kurut derken saat 12 oluyo zaten
Ki her şeyi geçtim ben eşimle başbaşa vakit geçirmek istiyorum
Yeni evliyiz biz daha. İlk aylarımızda bile sık sık gidiyoduk düşünün yani.

Her şeyi söylüyorum canım
Üstteki mesajımda yazdığım gibi. Ne bahane bulursam bulayım tamam o gün çağırmıyorlar geçiştiriyorum
Ama ertesi gün yine çağırıyolar
Ya dediğin gibi kafam kaldırmıyor. Oraya gidince de oturup tv izleniyor
E zaten sık sık görüştüğümüz için konuşacak bir şey de bulunmuyor.
Otur otur sonra kalk eve gel duş al saç baş kurut derken saat 12 oluyo zaten
Ki her şeyi geçtim ben eşimle başbaşa vakit geçirmek istiyorum
Yeni evliyiz biz daha. İlk aylarımızda bile sık sık gidiyoduk düşünün yani.
acaba kaynanana başbaşa kalamıyoruz vs mi desen çocuk düşünüyoruz falan diye uydursan mı
her gün bahane bulmak zorunda kalacaksın ama oda nereye kadar
ilk evlisiniz yani bunu anlayıp böyle çağıran ailelere uyuz oluyorum

acaba kaynanana başbaşa kalamıyoruz vs mi desen çocuk düşünüyoruz falan diye uydursan mı
her gün bahane bulmak zorunda kalacaksın ama oda nereye kadar
ilk evlisiniz yani bunu anlayıp böyle çağıran ailelere uyuz oluyorum
Ya sorma. Hani sevmesem inan saygısızlığa kadar giderdim ama bu konu dışında hiç bi kötü hareketlerini görmedim
Hem yeni evliyiz, 7 yıldır hasretiz sonuçta kavuşmuşuz o zamanları da annesinde geçirmek istemiyorum
Bir gün aramasakta trip atıyorlar, ne zaman arayacaksınız diye bekledim diye :kızgın:
Başkalarının kayınvalideleri ile sorunlarını görünce benimkisi biraz hafif kalıyor ama bu da zor bir durum
Mizacım gereği de sevmesem bile benden büyüklere saygıısızlık etmemeye çalışıyorum
Zamanla alışırlar umarım, tek dileğim :dua:

Ya sorma. Hani sevmesem inan saygısızlığa kadar giderdim ama bu konu dışında hiç bi kötü hareketlerini görmedim
Hem yeni evliyiz, 7 yıldır hasretiz sonuçta kavuşmuşuz o zamanları da annesinde geçirmek istemiyorum
Bir gün aramasakta trip atıyorlar, ne zaman arayacaksınız diye bekledim diye :kızgın:
Başkalarının kayınvalideleri ile sorunlarını görünce benimkisi biraz hafif kalıyor ama bu da zor bir durum
Mizacım gereği de sevmesem bile benden büyüklere saygıısızlık etmemeye çalışıyorum
Zamanla alışırlar umarım, tek dileğim :dua:
artık alışmaları için sürekli bahane uyduracaksın trip atmalarını göze alarak yapacak bir şeyin yok insan üzülüyor tabi ama bunu yapmaya seni iten onlar takmayacaksın trip atsalarda zaten zamanla alışacaklar o tripler falanda kalmayacak

artık alışmaları için sürekli bahane uyduracaksın trip atmalarını göze alarak yapacak bir şeyin yok insan üzülüyor tabi ama bunu yapmaya seni iten onlar takmayacaksın trip atsalarda zaten zamanla alışacaklar o tripler falanda kalmayacak

Aynen öyle yapıyoruz. Allahtan eşimde benimle aynı fikirde.
Yoksa napardım bilmiyorum :)

Aynen öyle yapıyoruz. Allahtan eşimde benimle aynı fikirde.
Yoksa napardım bilmiyorum :)
Ne kadar istikrarlılarmış hergün aramaları iyi bile olsa sıkabilir gerçekten yardımcın olsun.. yada sen o aramadan ara bugün şunu gideceğiz gibi birşey söyle ertesi günü git sonra 2 akşam öncesinde ara şu işim var siz ne yapıyorsunuz ggibi yavaş yavaş arayı aç...o aramadan sen ara belki önü kesilir...

Ne kadar istikrarlılarmış hergün aramaları iyi bile olsa sıkabilir gerçekten yardımcın olsun.. yada sen o aramadan ara bugün şunu gideceğiz gibi birşey söyle ertesi günü git sonra 2 akşam öncesinde ara şu işim var siz ne yapıyorsunuz ggibi yavaş yavaş arayı aç...o aramadan sen ara belki önü kesilir...
Açıkçası biri beni sürekli reddetse, gelemeyeceğini söylese ben pek aramazdım diye düşünüyorum
Ama dediğin gibi o kadar istikrarlılar ki bi de mesela kayınvalidem arıyor işimiz var gelemeyiz diyorum tamam kızım diyor kapatıyor, ardından hemen babası arıyor aynı şeyleri ona da söylüyorum ama o annesi kadar anlayışlı değil.
Gelin, yemek yiyelim gidersiniz diyor, gidince çay içmeden bırakmıyor.
Bi işimiz bile olmasa ben eşimle evimde başbaşa oturup dinlenmek istiyorum ya.
Kendi ailemle kıyasladığımda çok fazla sıkıyorlar.
Benim annem yeni evlisiniz evde başbaşa vakit geçirin, birbirinize, eve alışın diyor.

Eşime diyorum iş çıkışı hemen ara onlar aramadan.
Napıyosunuz diye sorduğunda napalım çok yorgunuz eve gidiyoruz de diyorum. Onu deniyoruz bu sıralar.
Vazgeçmeliler artık. Çünkü böyle giderse ben karşıma alıp konuşucam :(

Açıkçası biri beni sürekli reddetse, gelemeyeceğini söylese ben pek aramazdım diye düşünüyorum
Ama dediğin gibi o kadar istikrarlılar ki bi de mesela kayınvalidem arıyor işimiz var gelemeyiz diyorum tamam kızım diyor kapatıyor, ardından hemen babası arıyor aynı şeyleri ona da söylüyorum ama o annesi kadar anlayışlı değil.
Benim annem yeni evlisiniz evde başbaşa vakit geçirin, birbirinize, eve alışın diyor.

Napıyosunuz diye sorduğunda napalım çok yorgunuz eve gidiyoruz de diyorum. Onu deniyoruz bu sıralar.
Vazgeçmeliler artık. Çünkü böyle giderse ben karşıma alıp konuşucam :KK43:
Ne kadar ısrar etselerde valla yorgunluktan geberiyorum vs diye sizde gelemeyiz diye inatlaşın bari yoksa çözülmeyecek bu iş

Vazgeçmeliler artık. Çünkü böyle giderse ben karşıma alıp konuşucam :KK43:
Eşinizin açık açık konuşması gerekiyor, bahane bulmak ya da lırmamak için gitmek çözüm olmamış daha da bunalmışsınız. Bu gidişle saygıyı kaybeder soğursunuz. Eşinin onları karşısına alıp konuşması şart. Onlara sorsan çalışıyorlar yemekle uğraşmasınlar diye çağırıyoruz derler kesin .sen ne desen kötü olursun, eşin desin. Birinden biri aradığında ötekinin aramasının önünü al, " anne biz gelemeyeceğiz babama da söyler misin senden sonra ararsa açamayabilirim ... işim var telefona bakamayabilirim" gibi. Ya da ikinciye aradıklarında "biraz evvel annemle konuştuk gelemeyeceğimi söyledim sanırım size söylemedi" önünü kesiverin. Onlar düşünmüyorsa siz düşündürtün

Eşinizin açık açık konuşması gerekiyor, bahane bulmak ya da lırmamak için gitmek çözüm olmamış daha da bunalmışsınız. Bu gidişle saygıyı kaybeder soğursunuz. Eşinin onları karşısına alıp konuşması şart. Onlara sorsan çalışıyorlar yemekle uğraşmasınlar diye çağırıyoruz derler kesin .sen ne desen kötü olursun, eşin desin. Birinden biri aradığında ötekinin aramasının önünü al, " anne biz gelemeyeceğiz babama da söyler misin senden sonra ararsa açamayabilirim ... işim var telefona bakamayabilirim" gibi. Ya da ikinciye aradıklarında "biraz evvel annemle konuştuk gelemeyeceğimi söyledim sanırım size söylemedi" önünü kesiverin. Onlar düşünmüyorsa siz düşündürtün

Kesinlikle haklısın. Eşim telefonda söylüyor eve gidip rahat rahat oturmak istiyoruz diye.
Siz çağırmayın biz müsait olduğumuz da geliriz dedi.
Bi kaç kere de, evimize alışalım bırakın da dedi..
Ama hiç bir şey fayda etmiyor.
Anneme de açtım bu konuyu, o da laf arasında biz hiç çağırmıyoruz kendileri ne zaman isterlerse o zaman geliyorlar dedi, tepkilerine baktım ama tık yok :işsiz:
Cuma akşamı iş çıkışı aramadılar bizde rahat rahat evimize döndük yemeğimizi yedik
Akşam pat annesi aradı, napıyosunuz neden gelmediniz bu akşam :))))
Şaka gibi yaa, sanki gelicez diye söz vermişiz de gitmemişiz gibi..:oha:
Sanırım oturduğum evden çıkarsam daha uzak bir yere taşınıcam net!!!
Tamam okey seviyorum onları, bana çok iyilikleri dokundu. Eşimin ailesi sonuçta.. Fakat bende daralıyorum artık.
Kendimi çocuk gibi hissediyorum gel deyince gelip git diyince gidemem sonuçta.
Canım ne isterse onu yapmalıyım ki mutlu olayım.
Şimdilik aradıklarında baştan söylüyoruz yorgunuz eve gidiyoruz diye.. Hatta beni bile arasalar eşime açtırıyorumç
O söylesin ki ben kötü olmayayım..
Neyse canlar zamanla düzelecek diye umuyorum.
Ah ahh.. Bekarken ne rahattım bu konu da ya :dondurma:

Kesinlikle haklısın. Eşim telefonda söylüyor eve gidip rahat rahat oturmak istiyoruz diye.
Siz çağırmayın biz müsait olduğumuz da geliriz dedi.
Bi kaç kere de, evimize alışalım bırakın da dedi..
Ama hiç bir şey fayda etmiyor.
Anneme de açtım bu konuyu, o da laf arasında biz hiç çağırmıyoruz kendileri ne zaman isterlerse o zaman geliyorlar dedi, tepkilerine baktım ama tık yok :işsiz:
Cuma akşamı iş çıkışı aramadılar bizde rahat rahat evimize döndük yemeğimizi yedik
Akşam pat annesi aradı, napıyosunuz neden gelmediniz bu akşam :))))
Şaka gibi yaa, sanki gelicez diye söz vermişiz de gitmemişiz gibi..:oha:
Sanırım oturduğum evden çıkarsam daha uzak bir yere taşınıcam net!!!
Tamam okey seviyorum onları, bana çok iyilikleri dokundu. Eşimin ailesi sonuçta.. Fakat bende daralıyorum artık.
Kendimi çocuk gibi hissediyorum gel deyince gelip git diyince gidemem sonuçta.
Canım ne isterse onu yapmalıyım ki mutlu olayım.
Şimdilik aradıklarında baştan söylüyoruz yorgunuz eve gidiyoruz diye.. Hatta beni bile arasalar eşime açtırıyorumç
O söylesin ki ben kötü olmayayım..
Neyse canlar zamanla düzelecek diye umuyorum.
Ah ahh.. Bekarken ne rahattım bu konu da ya :dondurma:
o kadar şeye rağmen anlamamaları işilerine gelmediklerinden yaşlılar galiba yanlızlıktan kafayı çocuklara takıyorlar
tavrınız gayet iyi zamanda keseceklerdir
yakın oturmaknında sıkıntıları işte kimisi yakında otursa aramaz ayda yılda bir görür ama boyle olunca insanın taşınası geliyor tabi

Back