Evlenmeme 2 ay kaldı yardıma ihtiyacım var arkadaşlar

yeldadogus

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
23 Temmuz 2009
198
0
0
41
Eskişehir
merhaba arkadaşlar. aranıza yeni katıldım. 2 ay sonra evleniyorum. doğum kontrol yöntemleri hakkında bilgi aldım 2 ay önceden başlamam gerekiyormuş (hemşire arkadaşım söyledi) ancak anneme konuyu açtığımda sanki küçük çocuksun 25 yaşına gelmişsin bebek öle kolay olmaz. eğer başlarsan çocuğun olması çok zor oluyor diye anlatıp korkuttu beni. ben ilk seneler bebek düşünmek istemiyorum eşimi iyi tanımam gerektiğine inananlardanımda. üff ne yapmalıyım ki ben:bbo:

Canım bebek yapmaktan öte maddi manevi tüm koşulların oturmuş olması lazım.Evlilik öyle kolay birşey değil.Herkesin ortak söylemlerinden olan 'Evliliğin tam olarak gidişatının belli olması için gereken süre 1 yıldır' görüşüne katılırım.Kaldı ki yaşın oldukça genç,kendi fikirleriniz doğrultusunda hareket etmenizi öneririm.Sevgiler

Aslinda annen dogru soyluyor.Cocuk ha diyince olmuyor ki,ben de 2 aylik evliyim...hic korunmadim sayilir yani...bebek yok henuz.esini iyi taniyorsan,maddi durumun da iyiyse niye olmasin ki cocuk?25 yasindasin,genc anne olursun fenami..ben senden de kucugum aslinda.cocuk istiyorum.

öyle demeyin ama olabilirdi de.eğer bebek düşünmüyosan illa da doğumkontrol hapı alman gerekmiyo.almada zaten.annenin haklılık payı az da olsa var ama bu haplar acaip kilo yapıyo benim aklım olsa bende kullanamazdım.4 ay kullanıp bıraktım ben.hormon hapı sonuçta.başka bir sürü yöntem var.eşin korunabilir mesela.

oldu mu, öyle de oluyor ki...
herkesin hamile kalma potansiyeli aynı değil. bir dr ile görüşüp onun tavsiyesine uyarak korunun bence...
sıradaki reglinizden önce görüşmenizde fayda var.

hap içini 2 ay onceden korunmana gerek yok kı..

benım ıkı arkadasım pat dıye oluverdi valla..bir tansei ise 1 ay sonra kaldı..

bence bu hemen olmaz bosver demekle ollmaz..kontroller yapılmalı mutlaka..

hem eşin de korunabılır,zararsız hem :)

doğum kontrol haplarını kullanıp bıraktıktan sonra çocuk sahibi olmak zorlaşır gibi bir düşünce var annelerimizde ama kanıtlanmış bişey değil bu ,öyle olsa birçok doktor bu yöntemi tavsiye etmezdi.4-5 sene hiç ara vermeden kullanılırsa bazı sorunlar yaratabilirmiş, o kadar uzun da kullanmazsın zaten.doğum kontrol haplarının rahim kanserine yakalanma riskini azattığını okumuştum biyerde ne kadar doğrudur bilemiyorum.bence ilk 1 yıl hap kullanmak mantıklı.eşinin korunması yeterli olmayabilir.bu haplar herkese kilo aldıracak diye bişey yok ben hiçbir yan etkisini görmedim.çocuk sahibi olmak önemli bir karar bence,çok büyük bir sorumluluk.eşlerin en azından 1 yıl birbirlerine zaman ayırmaları gerektiğini düşünüyorum.herşey gönlünüzce olsun...

ben doğumdn sonra kullanayım demiştim ama sağlık ocağındaki hemşirelere danıştım, her yöntemin yan etkisi varmış, en büyük iski de çocuğunun olmaması riski eşin korunsun, ya da dikkatli davranırsınız olur biter biz yıllarca öyle yaptık ve istediğimiz zamanda bebeğimiz oldu boşver hapı falan paniğe de kapılma hemen bebeğim olacak diye eşine söylersin istemediğini o da ona göre önlemini alır daha dikkaytli olursun yani şimdi açık açık yazamaıyorum

canım iki ay önce evlendim..

ama 1,5 yıldır. gynelle diye bir doğum kontrol hapı kullanıyorum. benim adet düzensizliğim vardı. başladım. evleniceğimi söylediğimde dr. devam et dedi.
hapları bırakınca 2 ay sonra hamile kalırsın dedi. bir problem olmaz. bence kan tahlillerini yaptır. bir jinekolog ile görüş. senin hormon değerlerine uygun yöntemi o belirler.

ya bebek öyle hemen olmaz diye bişi yok tek seferde de olabilir yani riske atmak istemiyorsan mutlaka korunmalısın.. ayrıca doğum kontrol hapları kısırlık filan da yapmaz..

benim 27 yaşında evlenen teyzem ilk ayında hamile kaldı, annene iletiver canım.. bu işler şansa bırakılmaz.

öncelikle hayırlı olsun; ben de senin gibi 2 ay sonra evleniyorum hayırlısylaa.s.
ilk bir sene kadar çocuk düşünmediğimiz için (maddi manevi şartlar iyileşene kadar ) korunmamız gerekiyor. ben de yıllardır gittiğim jinekoloğuma danıştım, hali hazırda yaşadığım sağlık problemlerimi de belirterek kendisinden yardım istedim, o da bana belara isminde bi hap verdi; bu ay adetimden sonra kullanmaya başladım.
çocuk sahibi olma konusunda kanıtlanmış bir yan etkisi görülmemiş bu zaman kadar çok araştırdım bu konuyu, doktoruma da tekrar tekrar sordum, aynı cevabı aldımkaydirigubbakcemile5

mutlaka doktora danışarak kendin için en ideal korunma yöntemini bulabilirsina.s.

teşekkürler arkadaşlar. kadın doğum doktoruna gitmiştim. doğru düzgün anlatmama fırsat vermeden. aile planlamasına gitmen gerekir dedi. hep bilinen şeylerden bahsetti sadece. ama birçok maddeye karşı alerjilerim var. dememe bile fırsat vermedi. galiba özele gitmem lazım. iyice görüşmeden birşeylere başlamakda istemiyorum. sonuçta sağlığım söz konusu. böle olunca da strese giriyor insan. normal olarak nişanlımla da tam olarak konuşamıyoruz. zor işlermiş bunlar..

bnde 1 aylık evliyim.ve hap kullanmıorum.aynı senin gib 1/2 sene kdr düşünmüorum bebek.bazı arkdşlarında dediği gibi eşin korunsun canım.hapı pek tavsiye etmiorlar.

ben 25 günlük evliyim evlenmeden 1 ay önce başladım doğum kontrol hapına dr kontrolünde ben de adet düzensizliği vardı baya ileri boyutta 6 ay regl olmadığım olurdu dr. bu ilaç gebe kalmana bile yardım edecek ilacı bıraktıntan sonra 3 ay içinde gebe kalırsın 1 yıl içinde olmazsa sorun var demektir ki ben 2 yıl düşünmüyorum. ilaç kısır yapmaz tedavi olmamak kısır yapar.

canım bence istemiyosan dikkat cünkü öle annenin dediği gibi değilk
nişanlımın yegeni evlendi onlarda ikiside 21 yaşında öle ha dediğinde cocuk olmaz dediler 4haftalık evliler ve 4haftalık hamileıdemekki öle ha dediğinde oluyomuş

25 yaşında evlendim. Kesinlikle hemen bebek istemiyorduk, 4 yıl hapla korunduk. Gezdik, tozduk. ıçimizde, aklımızda ne varsa durumumuz el verdiğince yaptık. Birlikte çok eğlendik. Sonra yavaştan bebek istemeye başlayınca hapı bıraktım. 1 sene eşim korundu. "Artık tamam" dediğimzde onu da çıkardık aradan ve ilk denememde hamile kaldım. Haftaya oğlumuz geliyor inşallah.

Evlenmeden bir önceki reglinin ilk günü hapa başlayabilirsin. Ben çok rahat ettim. Emzirme sürecim biter bitmez gene hap kullanacağım. Annenin bilmesine gerek yok. Kendin (dr tavsiyesiyle) al, başla. Ben de söylememiştim çünkü kadının korunmasına karşı çıkıyor annem :) Başka sorun olursa özelden sorabilirsin, mutluluklar dilerim :)

Bence mutlaka baslamalisin dogum kontrol hapina...yinede annenin sözünü dinlemek istersen, bi 6 ay sonra birakirsin...esin korunmaya baslar, sende hormon kullanmamis olursun böylelikle ama eger hicbirsey yapmazsan, pat diye hamilede kalabilirsin....lmaz:

Önemli olan senin ne istiyor olman..!!! :umursamaz:

Bir evliligin oturmasi 2 yil sürüyor..bunu ben degil, uzmanlar diyor..! "Ben"likten "Biz" olmak öyle kolay degil ki..heleki 2 kisiyken, bir anda 3 olmak kolay olmasa gerek..! Hem maddi, hem manevi cok yipranabilir insan..!

Evliligin tadini bi cikar derim ben...!

HAYIRLISI olsun!!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…