Merhaba, buraya yazmakla yanlış mı yapıyorum bilmiyorum açıkçası. Ama benden çok daha tecrübeli insanların bulunduğu bir ortam olduğu için yazmaya karar verdim.
Ben 21 yaşındayım, yaklaşık 7 yıldır ailemden uzakta yaşıyorum. Lisede iyi bir okul kazandığım için Sakaryadan İstanbul'a geldim ve şu an da üniversitemi İstanbul'da okuyorum. Bunlardan bahsetmemin sebebi uzun süredir kendi işimi kendim görmeyi bildiğimi, başkalarıyla uyumlu yaşama konusunda tecrübem olduğunu anlatmak.
Hayat görüşüm buradaki pek çok insandan farklı büyük ihtimalle, o yüzden kendi değerlerinize göre yorum yapmak yerine benim çerçevemden bakabilmenizi rica ediyorum. Ben İslam dinini en güzel şekilde yaşamaya çabalıyorum, bu da herhangi bir erkekle sevgili/flört ilişkisine giremeyeceğimi, "gençliğini yaşa" tabirindeki gibi eğlenme odaklı bir hayat yaşamak istemediğimi belirtiyor. Herkes hayatını istediği gibi yaşar, ama benim hayatımda bir erkek olacaksa, bu kişiyle duygusal ve fiziksel bir şeyler yaşayacaksam bu kişi eşim olmalı.
Bunlardan bahsettikten sonra şu anki durumuma geleyim. Yaklaşık bir buçuk yıldır mesafeli bir şekilde görüştüğüm birisi var. Kendisinin de hayat görüşü benim gibi, benzer arkadaş ortamlarına sahibiz ve hayat tarzlarımız çok yakın. Kendisiyle bu süreçte birbirimizi tanımaya çalıştık ve ben çalışkanlığına, duruşuna, insanlara karşı davranışlarına hayranım. Sevgi ve aşk ise var, birbirimizi gerçekten seviyoruz ve ben ilk başta bu ilişkiye aklımla bakabildiğim için gözümün aşktan kör olduğunu, o yüzden yanlış değerlendirdiğimi düşünmüyorum. Evlilik ve kişisel gelişim üzerine kitaplar okuduk, ikimiz de hem kendimizi hem de birbirimizi tanımaya çalışıyoruz.
Geçinme konusuna gelince ben özel ders gibi ufak işlerle para kazanıyorum, başarılı olduğum için de burslarım var. Karşı taraf da en iyi okullardan birinde okuyor ve aynı zamanda yarı zamanlı olarak çalışıyor, yaklaşık bir memur maaşı kadar geliri var.
Ama şunun da farkındayım, gencim ve fazla iyimser düşünüyor olabilirim. Yanlış bir karar vermek istemiyorum bu yüzden fikir danışmak istedim. Teşekkürler şimdiden.