How to install the app on iOS

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.

Not: This feature may not be available in some browsers.

Evlenmeli miyim?

Merhaba, buraya yazmakla yanlış mı yapıyorum bilmiyorum açıkçası. Ama benden çok daha tecrübeli insanların bulunduğu bir ortam olduğu için yazmaya karar verdim.
Ben 21 yaşındayım, yaklaşık 7 yıldır ailemden uzakta yaşıyorum. Lisede iyi bir okul kazandığım için Sakaryadan İstanbul'a geldim ve şu an da üniversitemi İstanbul'da okuyorum. Bunlardan bahsetmemin sebebi uzun süredir kendi işimi kendim görmeyi bildiğimi, başkalarıyla uyumlu yaşama konusunda tecrübem olduğunu anlatmak.
Hayat görüşüm buradaki pek çok insandan farklı büyük ihtimalle, o yüzden kendi değerlerinize göre yorum yapmak yerine benim çerçevemden bakabilmenizi rica ediyorum. Ben İslam dinini en güzel şekilde yaşamaya çabalıyorum, bu da herhangi bir erkekle sevgili/flört ilişkisine giremeyeceğimi, "gençliğini yaşa" tabirindeki gibi eğlenme odaklı bir hayat yaşamak istemediğimi belirtiyor. Herkes hayatını istediği gibi yaşar, ama benim hayatımda bir erkek olacaksa, bu kişiyle duygusal ve fiziksel bir şeyler yaşayacaksam bu kişi eşim olmalı.
Bunlardan bahsettikten sonra şu anki durumuma geleyim. Yaklaşık bir buçuk yıldır mesafeli bir şekilde görüştüğüm birisi var. Kendisinin de hayat görüşü benim gibi, benzer arkadaş ortamlarına sahibiz ve hayat tarzlarımız çok yakın. Kendisiyle bu süreçte birbirimizi tanımaya çalıştık ve ben çalışkanlığına, duruşuna, insanlara karşı davranışlarına hayranım. Sevgi ve aşk ise var, birbirimizi gerçekten seviyoruz ve ben ilk başta bu ilişkiye aklımla bakabildiğim için gözümün aşktan kör olduğunu, o yüzden yanlış değerlendirdiğimi düşünmüyorum. Evlilik ve kişisel gelişim üzerine kitaplar okuduk, ikimiz de hem kendimizi hem de birbirimizi tanımaya çalışıyoruz.
Geçinme konusuna gelince ben özel ders gibi ufak işlerle para kazanıyorum, başarılı olduğum için de burslarım var. Karşı taraf da en iyi okullardan birinde okuyor ve aynı zamanda yarı zamanlı olarak çalışıyor, yaklaşık bir memur maaşı kadar geliri var.

Ama şunun da farkındayım, gencim ve fazla iyimser düşünüyor olabilirim. Yanlış bir karar vermek istemiyorum bu yüzden fikir danışmak istedim. Teşekkürler şimdiden.
Kıggzzz yakma bağğğşınııı sakın evlenmeee ben arkama bakmadan kacmanın yolunu arıyorum 😂😂😂
Bende o yasta evlenmıstım cnku

Evlen ama çocuk yapma hemen..neden evlenmeyeceksin ... harama bulaşmadan evlen hayatı yaşa, imanın yarısı evlenince tamamlanıyor biliyorsun...tabi karşıdaki kişi özgürlüğü sana sunmalı, seni kısıtlamamalı..evlilik güzel ahlaklı biriyle bir cennet oluyor ben şu anki eşimle 19umda karşılaşan 19 unda dahi evlenirdim ...3 yıl sonrada çocuk yapardım..

Kötü biri çıkarsa bosanirsin , boşanmakta helal sonuçta önemli olan Allah'ın rızası değil mi , insanlar ne der boş...

Sence hangisi dinin için uygun bu şartlar altında ya evlen ya ayrıl, zaten tanimissiniz birbirinizi...

Merhaba, buraya yazmakla yanlış mı yapıyorum bilmiyorum açıkçası. Ama benden çok daha tecrübeli insanların bulunduğu bir ortam olduğu için yazmaya karar verdim.
Ben 21 yaşındayım, yaklaşık 7 yıldır ailemden uzakta yaşıyorum. Lisede iyi bir okul kazandığım için Sakaryadan İstanbul'a geldim ve şu an da üniversitemi İstanbul'da okuyorum. Bunlardan bahsetmemin sebebi uzun süredir kendi işimi kendim görmeyi bildiğimi, başkalarıyla uyumlu yaşama konusunda tecrübem olduğunu anlatmak.
Hayat görüşüm buradaki pek çok insandan farklı büyük ihtimalle, o yüzden kendi değerlerinize göre yorum yapmak yerine benim çerçevemden bakabilmenizi rica ediyorum. Ben İslam dinini en güzel şekilde yaşamaya çabalıyorum, bu da herhangi bir erkekle sevgili/flört ilişkisine giremeyeceğimi, "gençliğini yaşa" tabirindeki gibi eğlenme odaklı bir hayat yaşamak istemediğimi belirtiyor. Herkes hayatını istediği gibi yaşar, ama benim hayatımda bir erkek olacaksa, bu kişiyle duygusal ve fiziksel bir şeyler yaşayacaksam bu kişi eşim olmalı.
Bunlardan bahsettikten sonra şu anki durumuma geleyim. Yaklaşık bir buçuk yıldır mesafeli bir şekilde görüştüğüm birisi var. Kendisinin de hayat görüşü benim gibi, benzer arkadaş ortamlarına sahibiz ve hayat tarzlarımız çok yakın. Kendisiyle bu süreçte birbirimizi tanımaya çalıştık ve ben çalışkanlığına, duruşuna, insanlara karşı davranışlarına hayranım. Sevgi ve aşk ise var, birbirimizi gerçekten seviyoruz ve ben ilk başta bu ilişkiye aklımla bakabildiğim için gözümün aşktan kör olduğunu, o yüzden yanlış değerlendirdiğimi düşünmüyorum. Evlilik ve kişisel gelişim üzerine kitaplar okuduk, ikimiz de hem kendimizi hem de birbirimizi tanımaya çalışıyoruz.
Geçinme konusuna gelince ben özel ders gibi ufak işlerle para kazanıyorum, başarılı olduğum için de burslarım var. Karşı taraf da en iyi okullardan birinde okuyor ve aynı zamanda yarı zamanlı olarak çalışıyor, yaklaşık bir memur maaşı kadar geliri var.

Ama şunun da farkındayım, gencim ve fazla iyimser düşünüyor olabilirim. Yanlış bir karar vermek istemiyorum bu yüzden fikir danışmak istedim. Teşekkürler şimdiden.
22 yaşında evlenmiş biri olarak söylüyorum, 21 henüz erken sakın evlenme

Ben 21 yaşında evlendim. Yeni atanmış 2 aylık öğretmendim. 12 seneye yakındır evliyiz. eşimle aramızda bir sorun yaşamadık. 33 yaşına geldim henüz kendisi hakkında düşüncelerim duygularım değişmedi. Şimdi öğrencilerime bakıyorum 21 yaşındakiler bana çoğunlukla çok toy geliyor. Ama ben kendimi o şekilde hiç görmedim, kendimi ve sevgilimi o dönemde iyi tanıdığımı düşünüyorum. Sen de eminsen evlilik olabilir.
Yalnız çocuk konusunda bence acele etme ben 7 yıllık evliyken yaptım ama hala erkendi diyorum bazen :D

Siz madem flört etmiyosaniz bu erkekle nerde tanistiniz? İnternetten mi? Madem öyle ailelererinizr evlilik konusunu acin bakalim. Tamam demezlerse de evledirler misiniz? Dindar biri olarak ana baba rizasi da almaniz gerekir. Ama genç yaşta da evlenmek için niye onca sıkıntı yaşayasiniz? Paraniz yok pulunuz yok muhtemelen anne babaya güvenip evleneceksiniz. Aktif bir seks hayati isteği size bunu itiyor olabilir ben başka mamtikli bir sebep bulamiyorum. Mezuniyete az kalmis bir iki yil daha görüşmekten kime ne zarar gelir ki zaten seviyeliyiz diyorsunuz

Geç evlenince sorumluluktan uzaklaşmış mı oluyor?
Demek istediğim 20 25 yaş arasi evlenmek isteyenlere küçüksün denilip karşı çıkılması. Küçük falan değiller
21 yaş benim de evleneceğim bir yaş değildi evlenmedim de ama evlenmek isteyene engel olunmamali kanaatimce

Siz madem flört etmiyosaniz bu erkekle nerde tanistiniz? İnternetten mi? Madem öyle ailelererinizr evlilik konusunu acin bakalim. Tamam demezlerse de evledirler misiniz? Dindar biri olarak ana baba rizasi da almaniz gerekir. Ama genç yaşta da evlenmek için niye onca sıkıntı yaşayasiniz? Paraniz yok pulunuz yok muhtemelen anne babaya güvenip evleneceksiniz. Aktif bir seks hayati isteği size bunu itiyor olabilir ben başka mamtikli bir sebep bulamiyorum. Mezuniyete az kalmis bir iki yil daha görüşmekten kime ne zarar gelir ki zaten seviyeliyiz diyorsunuz
Ailelerimiz biliyor, bulunduğumuz aynı ortamdan tanıştık. Bir iki yıl daha elbet beklenir ama ben zor olacağını düşünüyorum bu bekleyişin.

Evlen ama çocuk yapma hemen..neden evlenmeyeceksin ... harama bulaşmadan evlen hayatı yaşa, imanın yarısı evlenince tamamlanıyor biliyorsun...tabi karşıdaki kişi özgürlüğü sana sunmalı, seni kısıtlamamalı..evlilik güzel ahlaklı biriyle bir cennet oluyor ben şu anki eşimle 19umda karşılaşan 19 unda dahi evlenirdim ...3 yıl sonrada çocuk yapardım..

Kötü biri çıkarsa bosanirsin , boşanmakta helal sonuçta önemli olan Allah'ın rızası değil mi , insanlar ne der boş...

Sence hangisi dinin için uygun bu şartlar altında ya evlen ya ayrıl, zaten tanimissiniz birbirinizi...
Kötü çıkarsa boşanırsın????
O kadar yanlış bu düşünce ki evlenmekten daha zor bir şey boşanmak kimse kimseye böyle tavsiye vermemeli.

Aileleriniz ne diyor bu duruma ?

İki aile tanıştı mi ?

Evlensen aileler ne diyecek ?

Yasınız biraz küçük gibi geldi ama askerlik falan yaptı mı ?

Acele etmeyin , gözleyin
Eğer maddi şartlar da müsaitse olabilir.
Herkesin zamanı aynı değil ki

Ben fazla da karamsar düsünmüyorum. Normalde 21 yasinda tabi ki genc bir yas. Ama o yasta evlenip yürütenler de var. Her hayat birini ayni degil. Inancli kesimde bunu daha cok görüyorum. Tek müslümanlar degil. Hristiyanlarda da. Burda kimse sizin hazir olup olmamanizi bilemez. Egitim ve gecimin önemini kendiniz de biliyorsunuz. Söylememe gerek yok. Evliligin de sadece ceyiz secmekten ibaret olmadigini. Bence aile büyüklerden fikir alin. Hakkinizda hayirlisi olsun

Bu yoruma katılıyorum.

Kendim asla 21 yaşında evlenmek istemezdim, fakat senin yazdıklarına göre erken bir evlilik senin mantığına ve hayatına uygun bir şey.

21 yaşında ne evliliği daha çok küçüksünüz. Önce bir okulunuzu bitirin iş hayatına atılın sonra hala evlenmek istiyorsanız o zaman evlenirsiniz. Bakış açınız sizin pencerenizden baktığımda da sağlıklı gelmedi bana. Fiziksel birliktelik yaşarsınız yaşamazsınız orası size kalmış ama duygusal birlikteliği ilk eşimle yaşamak isterim demişsiniz. Sevgili olmaya da karşısınız ama gayet sevgiliniz var şu an. Mesafeli bir şekilde görüştüğüm kişi diye tanımlamanız bir buçuk senedir sevgiliniz olduğu gerçeğini değiştirmiyor. Öyle olmasın istiyorsanız görücü usulü evleneceksiniz bu durumda. O kişiyle duygusal anlamda uyumlu olacağınızın garantisi var mı? Gençliğinizi yaşamak sadece eğlenmek veya hayatınızda bir erkek olması demek değil ki. Gezip görmek istediğiniz yerler kendinize bir şeyler katmak için gitmek istediğiniz kurslar vs yok mu? Olumlu anlamda geliştirin kendinizi. Evlilik sorumluluğu ve bekarlık hayatı asla bir değil.

Kötü çıkarsa boşanırsın????
O kadar yanlış bu düşünce ki evlenmekten daha zor bir şey boşanmak kimse kimseye böyle tavsiye vermemeli.
Bu benim düşüncem ve hayat görüşüm...hayat kısa iyi çıkarsa dünyalar senin oluyor ..cennetten bir bahçe oluyor dünya buna değer aksi halde yaş geçiyor hiç bir şey yapmadan ömür bitiyor

Sizin durumunuzda olsam okullar bitmeden evlenmem, neden derseniz (gezmekle ilgisi yok):

1) Düğün ayarlamak, eşya bakmak, ev tutmak uzun süren işlerdir. Sevdiğiniz hem yarı zamanlı işte çalışıyor hem de okuyor hangi ara gelip karar verecek? Hele mezuniyeti yakınsa son sene projeleri de vardır.

2) Yukarıdaki maddeye istinaden sevdiğiniz okuldan mezun olunca nerede çalışacak? Yine aynı işyerinde mi kalacak yoksa başka yere mi geçecek? Yaşanacak koşullara karar vermeden düğün takı işine girmek bana tuhaf geliyor.

3) En iyi okul demişsiniz ancak en iyisi de olsa bu devrde tek maaşla geçinmek zor. Sizin de bir ucundan tutmanız lazım.

En önemlisi evlilik için ciddi birikmiş paranın olması gerekiyor, sevdiğinizin yarı zamanlı geliri ancak ihtiyaçlarına yeter. Evet aileler size destek çıkacak ancak herşeyi de isteyemezsiniz, sizler de ellerizi taşın altına sokacaksınız.

Erken evlenip maddi kavgalarla büyüsü bozulan çok evlilik görüypruz burada iyi düşünün.

Evlen evlenme diyemem ama şuan 27 yaşındayım geriye baktığımda 21 yaşımdan çok farklıyım, çok farklı düşünüyorum bende ailemden uzun süre uzaktaydim o yaşlarda. Ama insan zaman içinde olgunlaşıyor daha düşünceleriniz çok değişir.
Ayrıca birini aynı eve girmeden tanıyamazsın derdi annem şuan karşınızdakini ne kadar tanıdığınizi düşünseniz de evlenince çok farklı biri ile karşılaşabilirsiniz. Ve evlendikten sonra okulu, sosyal yaşantınızı aynı şekilde devam ettirebilir misiniz? Bir ölçüp tartın derim..

Evliliklerde de ufak büyük pek çok sorun oluyor bu forumda da pek çok kişi bunları paylaşıyor isterseniz onlari da bi okuyun..

22 23 yaşında evlenmis yaklaşık 9 yıllık evli biri olarak 21 yaşında evlenilir. kendinizi o olgunlukta hissediyorsanız neden olmasın?
ben kendi tecrübeme dayanarak başka bi yönden irdelemenizi isterim.
okulunuz bitmemiş belki aileniz rahatsız etmez ama eşinizin ailesi gelip kalmak isterse ne diyeceksiniz? bayramlarda mutlaka bekleriz derlerse iki aile birden hem sınavlar, okul, iş hem aile ziyareti nasıl olacak?
okulun en önemli zamanları kv elti görümce gibi bir sürü etken zehir edebilir. sizin kapasitenizi düşürebilir. dereceyle mezun olabilecekken bütlere kalmak dönem uzatmak var. olmasa bile en güzel zamanları çalışmak yerine ağlayarak geçirmek var.
yaşadım ordan biliyorum. bir maceraya atlarken esim ve ben diye düşünmeyin. erkekler de ne kadar bizle aynı düşünürse düşünsün çoğu icraata gelince ama onlar benim ailem deyip fedakarlığı sizden bekler.
en azından mezun olup işinizi elinize alana kadar evlenmemenizi tavsiye ederim.
herkes sizin kadar hassas değil. onlar da belki muhafazakardir ama tüm ibadetleri yapıp kalp kırmaktan çekinmeyen çok insan tanıyorum. kendinizi bilinmeze atmayın erkenden.

Herkes aynı olgunluğa sahip değil 30'lu yaşları da geçmiş olup kendini geliştirememiş bir sürü insan var. Evliliğin başarı kriteri yaş değil ki. Partnerinizle aranızda sevgi, saygı ve uyum varsa üstesinden gelebilirsiniz bence. Kişi, zaman, durum hiçbir faktörde mükemmeli aramamalıyız çünkü mükemmel diye bir şey yok. Tabi şöyle bir durum da var hayatınızda bazı şeylerin rayına oturması ve karşı taraftan daha emin hissetmek için biraz zamana ihtiyacınız olabilir. Yine de yaşamadan asla bilemeyiz bazı şeyleri. Bence dini değerleri düşününce evlenmeniz daha hayırlı olur. Hayat size güzellikler getirsin 🌸

Kardes; ben 25 imde evlendm. Ama şuan düşünüyorum da , çok cocukmusjm. Hayata toz pembe bakmışım. Evlilikte ne mi oldu, deli gbi sevdiğim adamla birbirimizi tükettik. Gerek var mıydı erken evlenmeye?.kesinlikle hayır.
Bekle derim. Gozlemle. Çünkü herkes ilk başta kendini mükemmel gösterir . Ben bile suan eşimi tanıyamıyorum.

Kız 21 ne? Yapma etme gurban olam.

Back