- 28 Ağustos 2022
- 1.724
- 4.322
- 78
- Konu Sahibi gon_freecs
-
Kıggzzz yakma bağğğşınııı sakın evlenmeee ben arkama bakmadan kacmanın yolunu arıyorumMerhaba, buraya yazmakla yanlış mı yapıyorum bilmiyorum açıkçası. Ama benden çok daha tecrübeli insanların bulunduğu bir ortam olduğu için yazmaya karar verdim.
Ben 21 yaşındayım, yaklaşık 7 yıldır ailemden uzakta yaşıyorum. Lisede iyi bir okul kazandığım için Sakaryadan İstanbul'a geldim ve şu an da üniversitemi İstanbul'da okuyorum. Bunlardan bahsetmemin sebebi uzun süredir kendi işimi kendim görmeyi bildiğimi, başkalarıyla uyumlu yaşama konusunda tecrübem olduğunu anlatmak.
Hayat görüşüm buradaki pek çok insandan farklı büyük ihtimalle, o yüzden kendi değerlerinize göre yorum yapmak yerine benim çerçevemden bakabilmenizi rica ediyorum. Ben İslam dinini en güzel şekilde yaşamaya çabalıyorum, bu da herhangi bir erkekle sevgili/flört ilişkisine giremeyeceğimi, "gençliğini yaşa" tabirindeki gibi eğlenme odaklı bir hayat yaşamak istemediğimi belirtiyor. Herkes hayatını istediği gibi yaşar, ama benim hayatımda bir erkek olacaksa, bu kişiyle duygusal ve fiziksel bir şeyler yaşayacaksam bu kişi eşim olmalı.
Bunlardan bahsettikten sonra şu anki durumuma geleyim. Yaklaşık bir buçuk yıldır mesafeli bir şekilde görüştüğüm birisi var. Kendisinin de hayat görüşü benim gibi, benzer arkadaş ortamlarına sahibiz ve hayat tarzlarımız çok yakın. Kendisiyle bu süreçte birbirimizi tanımaya çalıştık ve ben çalışkanlığına, duruşuna, insanlara karşı davranışlarına hayranım. Sevgi ve aşk ise var, birbirimizi gerçekten seviyoruz ve ben ilk başta bu ilişkiye aklımla bakabildiğim için gözümün aşktan kör olduğunu, o yüzden yanlış değerlendirdiğimi düşünmüyorum. Evlilik ve kişisel gelişim üzerine kitaplar okuduk, ikimiz de hem kendimizi hem de birbirimizi tanımaya çalışıyoruz.
Geçinme konusuna gelince ben özel ders gibi ufak işlerle para kazanıyorum, başarılı olduğum için de burslarım var. Karşı taraf da en iyi okullardan birinde okuyor ve aynı zamanda yarı zamanlı olarak çalışıyor, yaklaşık bir memur maaşı kadar geliri var.
Ama şunun da farkındayım, gencim ve fazla iyimser düşünüyor olabilirim. Yanlış bir karar vermek istemiyorum bu yüzden fikir danışmak istedim. Teşekkürler şimdiden.
22 yaşında evlenmiş biri olarak söylüyorum, 21 henüz erken sakın evlenmeMerhaba, buraya yazmakla yanlış mı yapıyorum bilmiyorum açıkçası. Ama benden çok daha tecrübeli insanların bulunduğu bir ortam olduğu için yazmaya karar verdim.
Ben 21 yaşındayım, yaklaşık 7 yıldır ailemden uzakta yaşıyorum. Lisede iyi bir okul kazandığım için Sakaryadan İstanbul'a geldim ve şu an da üniversitemi İstanbul'da okuyorum. Bunlardan bahsetmemin sebebi uzun süredir kendi işimi kendim görmeyi bildiğimi, başkalarıyla uyumlu yaşama konusunda tecrübem olduğunu anlatmak.
Hayat görüşüm buradaki pek çok insandan farklı büyük ihtimalle, o yüzden kendi değerlerinize göre yorum yapmak yerine benim çerçevemden bakabilmenizi rica ediyorum. Ben İslam dinini en güzel şekilde yaşamaya çabalıyorum, bu da herhangi bir erkekle sevgili/flört ilişkisine giremeyeceğimi, "gençliğini yaşa" tabirindeki gibi eğlenme odaklı bir hayat yaşamak istemediğimi belirtiyor. Herkes hayatını istediği gibi yaşar, ama benim hayatımda bir erkek olacaksa, bu kişiyle duygusal ve fiziksel bir şeyler yaşayacaksam bu kişi eşim olmalı.
Bunlardan bahsettikten sonra şu anki durumuma geleyim. Yaklaşık bir buçuk yıldır mesafeli bir şekilde görüştüğüm birisi var. Kendisinin de hayat görüşü benim gibi, benzer arkadaş ortamlarına sahibiz ve hayat tarzlarımız çok yakın. Kendisiyle bu süreçte birbirimizi tanımaya çalıştık ve ben çalışkanlığına, duruşuna, insanlara karşı davranışlarına hayranım. Sevgi ve aşk ise var, birbirimizi gerçekten seviyoruz ve ben ilk başta bu ilişkiye aklımla bakabildiğim için gözümün aşktan kör olduğunu, o yüzden yanlış değerlendirdiğimi düşünmüyorum. Evlilik ve kişisel gelişim üzerine kitaplar okuduk, ikimiz de hem kendimizi hem de birbirimizi tanımaya çalışıyoruz.
Geçinme konusuna gelince ben özel ders gibi ufak işlerle para kazanıyorum, başarılı olduğum için de burslarım var. Karşı taraf da en iyi okullardan birinde okuyor ve aynı zamanda yarı zamanlı olarak çalışıyor, yaklaşık bir memur maaşı kadar geliri var.
Ama şunun da farkındayım, gencim ve fazla iyimser düşünüyor olabilirim. Yanlış bir karar vermek istemiyorum bu yüzden fikir danışmak istedim. Teşekkürler şimdiden.
Demek istediğim 20 25 yaş arasi evlenmek isteyenlere küçüksün denilip karşı çıkılması. Küçük falan değillerGeç evlenince sorumluluktan uzaklaşmış mı oluyor?
Nörolojik olarak ergenlikteler hala. Evlenip çok mutlu olanlar da var kimseye asssslaaa evlenme demem banane ama küçükler.Küçük falan değiller
İki taraf da olumlu yaklaşıyor, tabii ki şüpheleri var ama ben onların da dahil olup fikir vermelerini çok önemsiyorum bizim görmediğimiz şeyleri görebilirler diye.Aileleriniz ne diyor peki ?
Ailelerimiz biliyor, bulunduğumuz aynı ortamdan tanıştık. Bir iki yıl daha elbet beklenir ama ben zor olacağını düşünüyorum bu bekleyişin.Siz madem flört etmiyosaniz bu erkekle nerde tanistiniz? İnternetten mi? Madem öyle ailelererinizr evlilik konusunu acin bakalim. Tamam demezlerse de evledirler misiniz? Dindar biri olarak ana baba rizasi da almaniz gerekir. Ama genç yaşta da evlenmek için niye onca sıkıntı yaşayasiniz? Paraniz yok pulunuz yok muhtemelen anne babaya güvenip evleneceksiniz. Aktif bir seks hayati isteği size bunu itiyor olabilir ben başka mamtikli bir sebep bulamiyorum. Mezuniyete az kalmis bir iki yil daha görüşmekten kime ne zarar gelir ki zaten seviyeliyiz diyorsunuz
Kötü çıkarsa boşanırsın????Evlen ama çocuk yapma hemen..neden evlenmeyeceksin ... harama bulaşmadan evlen hayatı yaşa, imanın yarısı evlenince tamamlanıyor biliyorsun...tabi karşıdaki kişi özgürlüğü sana sunmalı, seni kısıtlamamalı..evlilik güzel ahlaklı biriyle bir cennet oluyor ben şu anki eşimle 19umda karşılaşan 19 unda dahi evlenirdim ...3 yıl sonrada çocuk yapardım..
Kötü biri çıkarsa bosanirsin , boşanmakta helal sonuçta önemli olan Allah'ın rızası değil mi , insanlar ne der boş...
Sence hangisi dinin için uygun bu şartlar altında ya evlen ya ayrıl, zaten tanimissiniz birbirinizi...
Ben fazla da karamsar düsünmüyorum. Normalde 21 yasinda tabi ki genc bir yas. Ama o yasta evlenip yürütenler de var. Her hayat birini ayni degil. Inancli kesimde bunu daha cok görüyorum. Tek müslümanlar degil. Hristiyanlarda da. Burda kimse sizin hazir olup olmamanizi bilemez. Egitim ve gecimin önemini kendiniz de biliyorsunuz. Söylememe gerek yok. Evliligin de sadece ceyiz secmekten ibaret olmadigini. Bence aile büyüklerden fikir alin. Hakkinizda hayirlisi olsun
Bu benim düşüncem ve hayat görüşüm...hayat kısa iyi çıkarsa dünyalar senin oluyor ..cennetten bir bahçe oluyor dünya buna değer aksi halde yaş geçiyor hiç bir şey yapmadan ömür bitiyorKötü çıkarsa boşanırsın????
O kadar yanlış bu düşünce ki evlenmekten daha zor bir şey boşanmak kimse kimseye böyle tavsiye vermemeli.
Kardes; ben 25 imde evlendm. Ama şuan düşünüyorum da , çok cocukmusjm. Hayata toz pembe bakmışım. Evlilikte ne mi oldu, deli gbi sevdiğim adamla birbirimizi tükettik. Gerek var mıydı erken evlenmeye?.kesinlikle hayır.Merhaba, buraya yazmakla yanlış mı yapıyorum bilmiyorum açıkçası. Ama benden çok daha tecrübeli insanların bulunduğu bir ortam olduğu için yazmaya karar verdim.
Kız 21 ne? Yapma etme gurban olam.Merhaba, buraya yazmakla yanlış mı yapıyorum bilmiyorum açıkçası. Ama benden çok daha tecrübeli insanların bulunduğu bir ortam olduğu için yazmaya karar verdim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?