• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlenmekten korkmak

• Konu Sahibi Konu Sahibi seviyo
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
S

seviyo

Ziyaretçi
slm kızlar size birşey sorcam kızlar ben evlenmekten korkar oldum nişanlıyım nişanlım şuan asker ama 5 ayımız kaldı gelince eksikleri işleri halledip evlencez ama bende bi korkumu heyecanmı var anlayamıyorum evliliği düşündükce içim bi tuhaf oluyo ne yapmalıyım aslında aşkımı çoook seviyorum tek hayalimdi onla evlenmek ama günler yaklaştıkça içim içime sığmıyo bi korku oluştu ne yapmalıyım sizdede olmuşmuydu düğün öncesi böle şeyler

canım düğünüme 1 ay kaldı.bi zamanlar daha 3 ay var diyodum.sayılı günler çabuk geçiyor.şimdi herşey hayal gibi geliyo.evleneceğime inanamıyorum.nişanlımı çok seviyorum ama annemgilden ayrılmak istemiyorum.mutlaka güzeldir tabi yeni bir yuva kuruyosun.ailen yanındaysa onlarla bol bol vakit geçir.şimdi çok arıyorum o günleri:çok üzgünüm:düğünde ağlamassam iyidir. arkadaşım bunları yazarken bile insanın boğazı düğümleniyor.zor ama tatlı şeyler bunlar........

valla benimde korkularım oluyo
ama bu tamamen evlenecegim kişinin ailesinden kaynaklanıyor
ama evlenmekden korkmanın bi sebebi yok bence
her kız bi gün dünya evine girecek
allah bahtımızı açık etsin
kimilerinin çok mutlu ve huzurlu bi yuvası olurken kimilerininde dünyası zindan oluyor
artık bu durumlarda takdiri ilahi diyecegiz

Bende de var bu duygular. 1 Kasımda evşenicem ama şimdi bir fırsatım olsa vazgeçerdim. Evlenmek istemiyorum :( Evimden odamdan ayrılmak istemiyorum, nişanlımın ailesinden nefret ediyorum bundan da kaynaklanıyo ama nedense eski sevdiklerimi düşünmeye başladım. Kısacası sanki çok erken karar vermiişim gibi geliyo.

hay allah bende devlenmekten korkmak ne demek diyordum:)neyse evlenmekmiş..

canım korkunun ecele faydası yok, doğanın kanunu evleneceksin, yuva kuracaksın... sevdiğinle evleniyorsun bak ne güzel.. Allah tamamına erdirsin, hayırlı kılsın canım...

Allah yardimciniz olsun kizlar
hic bi zaman pisman olcaginiz bi sey yapmayin, insallah dogru karari vermis olursunuz,
nisanlinizi seviyorsaniz ailesini bosverin dicem emme onlarda bi yanda kalio mecburen
Allah'im mesut bahtiyar emeyi nasip etsin insallah

bende de ara ara oluyor
nişanlımı seviyorum
onla aynı evi paylaşma düşüncesi çok güzel
ama arasırada korkuyorum
ailemi işimi bırakıp gidiyorum.
aileside beni korkutmuyor
beni korkutan yeni düzen

Korkunun ecele faydası yok kızlar...
Ya evleneceksiniz bazı sorumluluklara yüz yüze geleceksiniz, ya da evlenmeyeceksiniz...
Bu budur...
Hazır değilseniz evlenmeyin tabii...

çok zor bişey yaşayan biri olarak söylüyorum sözleneli 1.5 sene oldu severek sözlendım ailem erken oldugunu söyledi vermek ıstemedı ama ben aglaya aglaya evlenmek istıyorum dedım hazırım dedım ve verdıler...geçtıgımız yaz yani 1 ay öncesi düğünüm olacaktı...kışın salon tutuldu eşyalarım yemek odam yatak odam beyaz eşyalarım ankastreler falan hepsını kısın aldık yaptırdık,gelinligimi dıktırmek ıcın moda evlerınden randevu aldım neyse zaman kısaldıkca düğüne 3 4ay kaldıkca üzüntü stres başladı her gece yatarken aglamalar nişanlımla durduk yere tartısmalar evllilikten korkmaya başladım ve evlenmek istemedım bu sene anlayısla karsıladılar ailem ve nışanlımın ailesi nişanlım uzun süre tepki gösterdi ama zorla kabullendı oda vee seneye düğünüm bu senede bekar gezelimm bu senede bekar gezelimmm:sm_cool::sm_cool::sm_cool:
bakalım şimdi rahatım ama seneye mayıs ayında başlar yine benim karın agrılarım

tek korkum mutsuz olmak senınde bu olsun baska korku tasıma ı yanlarını dusun derım mesela yağmurda beraber ozgurce yurumekk usuduğunde ona sarılmak ıstedın saatlerde esınle cıkıp dolasmak yanı bunun gıbı bır suru guzellık varken bırak kotu dusuncelerı cnm sevdığın sonucta bak olumlu düşün hersey guzel olsunn tatlım tek korkunda mutszluk olsun :1closedeyes:
bu arada ı bayramlarr

tek korkum mutsuz olmak senınde bu olsun baska korku tasıma ı yanlarını dusun derım mesela yağmurda beraber ozgurce yurumekk usuduğunde ona sarılmak ıstedın saatlerde esınle cıkıp dolasmak yanı bunun gıbı bır suru guzellık varken bırak kotu dusuncelerı cnm sevdığın sonucta bak olumlu düşün hersey guzel olsunn tatlım tek korkunda mutszluk olsun :1closedeyes:
bu arada ı bayramlarr
tşk ederin arkadaşım böle güzel yanlarıda var dimi ben hep kötü taraflarını düşündüm iyi yanları düşünmekte lazım galiba sanada ii bayramar

evet aynı korkuları bende yaşıyorum arkadaşlar 25 ekimde dügünüm ar 1 aydan daha az bi süre sonra alışltıgım ortamdan kopacam ister istemez kendime ait bi yuvam olucak bunun için gercekten cok mutluyum ama ne yazıkki etrafımdaki evlilikler hiç ii gitmior kendi kendime diyorum accaba benim evliligim nasıl olacak diye kuşkuyla bakıyorum.nişanlıma konuyu actımbiz birbirimizi anladıktan sonra neden anlaşmazlıklar olsun diyor ama benim içim rahat degil.allah herkeze hayırlısını versin umarım:S

ben de evlendikten sonra mutszu olmaktan korkuyorum.kendimi evliliğe hazır hissediyorum. nişanlım da hazır hissediyor. ikimiz de birbirimizi seviyoruz.aileler de onaylıyo.ama bazen korkuyorum işte.ya bekar günlerimi özlersem diye..

yaa ben boyle bi baslık acmayı dusunuyodum aslında ,gerek kalmadı ;-)
hayatımda en çok ıstedigim aşkımla evlenmekti hatta çok mucadelelerden gectık,babam benı vermek istemedi vs:(((
2008 sonbaharında nıkahım oldu,2009 eylul 25tede dugunum olcak kısmaetse :Saruboceq: buraya kadar hersey guzel...

ama ben artık evlenmek istemıyorum çok karısık duygular içerisindeyım kıslarr,napıcamı bılmıyorum korkularım .. ya ne bılım ya mutlu olamazsam yada sankı bu aşkımla yasadıklarımız dugunle bırlıkte sıhrı bozulcakmıs gibi gelıyor :((
dugun tarıhını daha ileri atalım dedım ben hazır deilim,hazır hissetmıyorum kendımı dedım ,eşime..
benı tesellı ettı saolsun korkmamam için. ama olmuyor işte.. elimde olsada kose bucak kacabılsem evlenmekten dıyorum ,duygularım çok karısık .. bazende sırf çatmaya -tartısmaya yer arıyorum :((
bana bu konuda yardımcı olurmusunuz?napmam gerekıyor mutsuz olmaktan ve aşkımı mutsuz etmekten korkuyorum? :((

yaa ben boyle bi baslık acmayı dusunuyodum aslında ,gerek kalmadı ;-)
hayatımda en çok ıstedigim aşkımla evlenmekti hatta çok mucadelelerden gectık,babam benı vermek istemedi vs:(((
2008 sonbaharında nıkahım oldu,2009 eylul 25tede dugunum olcak kısmaetse :Saruboceq: buraya kadar hersey guzel...

ama ben artık evlenmek istemıyorum çok karısık duygular içerisindeyım kıslarr,napıcamı bılmıyorum korkularım .. ya ne bılım ya mutlu olamazsam yada sankı bu aşkımla yasadıklarımız dugunle bırlıkte sıhrı bozulcakmıs gibi gelıyor :((
dugun tarıhını daha ileri atalım dedım ben hazır deilim,hazır hissetmıyorum kendımı dedım ,eşime..
benı tesellı ettı saolsun korkmamam için. ama olmuyor işte.. elimde olsada kose bucak kacabılsem evlenmekten dıyorum ,duygularım çok karısık .. bazende sırf çatmaya -tartısmaya yer arıyorum :((
bana bu konuda yardımcı olurmusunuz?napmam gerekıyor mutsuz olmaktan ve aşkımı mutsuz etmekten korkuyorum? :((

ben de senin durumundayim,sende 3 ay var daha ama bende 12 gun kalmis.stresten dudagim ucukladi 2 taraftan.insallah dugune kadar gecer diye dua ediyorum :) deminden beri okuyorum burda yazilanlari.herkes dugunden onca bi karmasa yasamis beyninde.bence normal bu...kolay degil,hayatin,duzenin herseyin degisiyor.Allah hepimize sabir versin dugun oncesi...ve insallah hepimiz mutlu oluruz...a.s.:nazar:

ben de senin durumundayim,sende 3 ay var daha ama bende 12 gun kalmis.stresten dudagim ucukladi 2 taraftan.insallah dugune kadar gecer diye dua ediyorum :) deminden beri okuyorum burda yazilanlari.herkes dugunden onca bi karmasa yasamis beyninde.bence normal bu...kolay degil,hayatin,duzenin herseyin degisiyor.Allah hepimize sabir versin dugun oncesi...ve insallah hepimiz mutlu oluruz...a.s.:nazar:

insallah canım :Saruboceq: zor yaa .. hayırlı olsun canım şimdiden senın artık baya bi az kalmıs ;-)
Rabbim kimseyi utandırmasın,evlendigimizde mutlu mesut bi yuvamız olsun a.s. opuyorumnanaktan

herkeste olağan duygular bunlar..ama daha hassas olanlar fazla etkileniyoruz galiba..bende aynı durumdayım mafoldumben..zorluyorum kendimi iyi olmak için ama olmuyo..elden gelen bişey yok sanırım..bunuda atlatıcaz :delphin:

şimdide evli olarak yazayım opuyorumnanaktan
kızlar düğünden önce herkeste oluyor bu korkular,aileden ayrılıp yuva kurmak,acaba mutlu olabilecekmiyim,ya büyü bozulursa korkular,stres,Allahım çok şükür bunları atlattım,düğünden sonra bir rahatlama geldi,şimdi çok rahatım,ozamanları hatırlayıp gülüyorum artık,kızlar stres yapmayın diyeceğim ama insanın elinde olmuyor biliyorum.ama biraz rahat olmaya çalışın kaydirigubbakcemile5

evlilikten yana tek korkum melek gibi bir adamın altında bir şeytan yatıyor olmasıdır...
Bunu yaşayanları "evlendiğim he güne pişmanım" diyenleri duydukça daha kötü oluyorum...
Tozpembe hayalleri bir kenara bırakıp ciddi ciddi düşünmeye başladım galiba evlilik büyük sorumluluk...

Back