evlenmek?

Lipbalmi

Nirvana
Kayıtlı Üye
6 Ekim 2008
405
82
merhaba kızlar,

ben de son zamanlarda kafama takılan bir konu hakkında düşüncelerinizi almak istiyorum. Bir devlet kurumunda çalışıyorum ve uzun bir süredir aynı kurumda çalıştığım bir kişiyle ilişkim var. çok seviyoruz çok iyi anlaşıyoruz, henüz evlenme teklif etmedi ama evlenmeyi düşünüyoruz, planlarımız hayallerimiz var.. fakat ne kendisinin ne de benim ailelerimizden yana hiçbir desteğimiz yok, hatta kendisinin ailesi onun pek hemen evlenmesi taraftarı da değil anladığım kadarıyla. zaten maddi yardım yapacak güçleri de yok. benimkiler de aynı şekilde. şimdi etrafımda görüyorum yaşıtımız bir çok çift evlenme hazırlıkları içinde, insanın ister istemez içi buruluyor. benim de kafama takılan şu aile desteği olmadan da birşeyler yapılır, para biriktirilir, borç harç içine girilir ama insan düşünmeden edemiyor. etrafımda evlenen istisnasız herkes az ya da çok aile desteği almış. biz çalışıyoruz diye çalışıyorlar nasılsa yaparlar mantığı ile ailelerin hiçbirşey yapmayacak olması ağırıma gidiyor. ben de daha iyi şeyler haketmiyor muydum diye düşünüyorum ve bunu ilişkime yansıtıp üzülüyorum. sizce ne yapmalıyım?

daha demin içimden geldiği için sevgilime mail attım. tam olarak bu konudaydı...
dedimki bn ona(kendisi şuan üni öğrencisi) kopy paste yapıyorum..

""bipp:) bn böyle çok güzel evim olsun istiyorum.. salonumuz böyle kırmızı siyah beyaz olsun:S mobilyalarımızda halımızda perdelerimizde:KK43:
ama ben senden istemiyorum kkkk.. zamanla olcakki bunlar.. hemencecik olmaz belki sonra olur belkim..
beraber alırız.. yetrki sevgimiz güçlü olsun dımı:KK43:""
yani bnce mantık bu, sen eger biraz eksik evlenmeyi kabl edersen bişicik olmaz.. kolunda belki burma bileziklerin olmaz.. çok güzel bi salonun olmaz belki:S ama zamanla bunlar yapılcak olcak şeyler.. en az masrafla bi düğün yapabilirsiniz bnce:s

Sen evlenip hayat kurmaya karar verdiysen bu yanında bir takım sorumluluklar getiriyor maalesef. kendi yağında kavrulmayı öğrenmek gibi. Unutma herkes hayatta yalnızdır aslında.Üstelik ailelerden alınan yardım sana geriye kapris üzerinde hakimiyet kurma hayatına kendince yön vermeye çalışma ve her şeye karışma olarak dönebilir.Bu nedenle eksik de olsa tam da olsa yuvana hayatına giren maddi değeri olan şeylerin sadece "size" ait olmasına dikkat et. Karışmadıkları için de kendini şanslı say.Aile desteği dedikleri şey zamanla aile kösteğine dönüşebiliyor mal canın yongasıdır çünkü.kendiaklını mantığını kullan ne demişler azıcık aşım kaygısız başım!

canım illa aileler destek olacak diye birşey yok,olsalar güzel ama imkanları yok demekki.forumda bununla ilgili kaç tane konu var ,oku istersen:KK34:

daha demin içimden geldiği için sevgilime mail attım. tam olarak bu konudaydı...
dedimki bn ona(kendisi şuan üni öğrencisi) kopy paste yapıyorum..

""bipp:) bn böyle çok güzel evim olsun istiyorum.. salonumuz böyle kırmızı siyah beyaz olsun:S mobilyalarımızda halımızda perdelerimizde:KK43:
ama ben senden istemiyorum kkkk.. zamanla olcakki bunlar.. hemencecik olmaz belki sonra olur belkim..
beraber alırız.. yetrki sevgimiz güçlü olsun dımı:KK43:""
yani bnce mantık bu, sen eger biraz eksik evlenmeyi kabl edersen bişicik olmaz.. kolunda belki burma bileziklerin olmaz.. çok güzel bi salonun olmaz belki:S ama zamanla bunlar yapılcak olcak şeyler.. en az masrafla bi düğün yapabilirsiniz bnce:s

katiliyorum arkadain dedigine

birinin dörtdörtlük evi arabasi vs olur evlendigi zaman ama mutluluk eksik olur yada hastalik yakalar o kisi o zaman bu esyalarin hic bir önemi kalmaz
ama mutluluk saglik sevgi ask hepsi yerindeyse bu sayilanlar zamanla alinir ne acelesi var ki

:KK34:

destek olsalar güzel olurdu tabi ama olmasalar da olur.
düğün yaparken kredi çekip destek olsalar, sonra kredinin çoğunu size ödetip
düğün yaptık sıkıntı çektik deseler daha kötü:KK53:

ikimiz ödedik yaptık, yuvamızı kurduk dersin en azından

Az olsun sizin olsun, planınızı programınızı aileleri katmadan yapın en temizi... Sonra o taraf az aldı bu taraf çok aldı hesaplarıyla bir de bir sürü beğenmediğiniz eşyayla başbaşa kalmayın..

Eğer çalışıyorsanız ve ailenizin maddi durumu gerçekten yardım etmeye müsait değilse birşey talep etmek biraz haksızlık olur ailelerden. diyelim ki anne ve babanız kredi çektiler düğün, gelinlik, ev eşyaları herşeyi karşıladılar. ama uzun bir süre kredi ödeyecekler. bunu çok iyi düşünmeniz lazım. ben evlenirken eşim çıkmaya başladığımız andan itibaren para biriktirdi bende aynı şekilde çalıştım ve biriktirdim. herşeyi kendimiz yaptık çok ufak tefek şeyler dışında. insan herşeyi yapabilir yeterki istesin :)

aynı dertten bende muzdaribim. sözlümün ailesi hiçbişey almadıkları gibi hiçbişeyde umurlarında değil. siz nasıl istiyosanız yani suya sabuna dokunmuyolar. evet biz birlikte yapıcaz bundan gocunmam hatta gurur duyarım. ama insan yıpranıyo be içi gidiyo dediğin doğru kimden ne eksiğim var diye için burkuluyo ama sonumuz güzel olur inşş :KK34:

ya ben bu aileleri anlamıyorum, ben bile çocuğum doğmadan onun geleceğini düşünerek birikim yapıyorum, neyse

arkadaşım ikinizde çalışıyormuşsunuz, herşeyin altından kalkarsınız. bak ben 4 yıllık evliyim, evet düğün borcum yoktu ama eşimin işleri hep sorunluydu zatin yaklaşık 2 yıldır çalışmıyorduda ama kredi çektik evimizi aldık, arabamızı borçsuz aldık, yememiz içmemiz iyi yani demem oki, birbirinize destek olduktan sonra olmayacak yok.

ya ben bu aileleri anlamıyorum, ben bile çocuğum doğmadan onun geleceğini düşünerek birikim yapıyorum, neyse

arkadaşım ikinizde çalışıyormuşsunuz, herşeyin altından kalkarsınız. bak ben 4 yıllık evliyim, evet düğün borcum yoktu ama eşimin işleri hep sorunluydu zatin yaklaşık 2 yıldır çalışmıyorduda ama kredi çektik evimizi aldık, arabamızı borçsuz aldık, yememiz içmemiz iyi yani demem oki, birbirinize destek olduktan sonra olmayacak yok.

Aile desteğine gerek kalmadan evlenenler de çok.Evlenip de borç içinde yüzeceğinize birkaç yıl birikim yapıp evlenmek daha mantıklı.Siz güzel şeyler dileyin ki,güzellikler sizi bulsun. :KK66:

Forumda bir kaç defa yazmıştım. Biz bir destek olmadan evlendik. Eşimin ailesine göre bir erkek 35 inden önce evlenmemeliymiş! Anne babası ayrı zaten babasının umrunda değil evladı. Onun derdi çalışsın bana yardım etsin... Evlenmesini hiç istemedi buna rağmen kendi ailem arkamızda durdu. Kendi ailesi maddi destek vermediği için benim ailemden gelecek yardımları da kabul etmedi yinede çeyiz di manevi olarak vs. yardım etmeye çalıştılar. 2 yıl nişanlı kaldık ve bu süreçte eşim işsizdi. Ben çalışıyordum o ara. Hem para biriktirdim, hem eşime yardım ettim, hem kendi aileme yardım ettim. Çok bi maaşım yoktu ama Rabbim bereketini verdi. Herşeyimi kendim aldım, gelinliğimi bile... Kayınvalide ve kayınpederin takacağı 1 bileziği bile biz aldık verdik ellerine alın bize takın diye. Şuan okadar mutluyum ki iyiki herşeyi ben yapmışım ve kimsenin söz hakkı olmamış. Şimdi borçlarımızı ödedik, eşim bana minnettar... Kayınvalidenin evine gelin gidip "geçinemiyoruz babamın evine dönücem" gibi bir durum olamaz çünkü bu evi ben kurdum kayınvalide benim evime geldi...

Bu durum uzaktan dezavantaj gibi görünse de siz avantaja çevirin. Bak ikinizde çalışıyorsunuz, en azından söz sahibi olursun. Ezik gelin olmazsın.

Son düzenleme:
aynı dertten bende muzdaribim. sözlümün ailesi hiçbişey almadıkları gibi hiçbişeyde umurlarında değil. siz nasıl istiyosanız yani suya sabuna dokunmuyolar. evet biz birlikte yapıcaz bundan gocunmam hatta gurur duyarım. ama insan yıpranıyo be içi gidiyo dediğin doğru kimden ne eksiğim var diye için burkuluyo ama sonumuz güzel olur inşş :KK34:

inşallah canım mutlu olursunuz inşallah herşey istediğiniz gibi gider. Allah kolaylık versin size de :KK1:

Tabiki ailelerin öyle bir mecburiyeti yok ama ben kendi çevremi baz alarak genelleme yaptım. çok daha kötü durumda olanlar da var (işi olmayan, ailesine destek olmak zorunda olan)..bizim o konuda sıkıntımız yok kendi yağımızda kavrulacağız ama gözümüzde çok büyüyor. kime sorsam aa tabiki ailemiz yardımcı oldu şunu şunu aldılar veya evleri var ev vermişler, en azından gelinliği-düğünü karşılayan. bizimkilerin umrunda değil siz zaten çalışyıorsunuz yaparsınız mantığı. evliliğin ilk yılları borç içinde yüzerek geçecek veya herşeyi minimumda tutup ömür boyu içimde ukte kalacak.

Bu yola çıkarken bence en önemli şey kendini başkalarıyla kıyaslamamak. ben de bu hatayı yaptığım için üzülmüştüm. çok şükür ikinizin de maaşı var. iki maaşınızın bereketi bol olur. Allah yuva kurana yardım ediyor evet planlayarak bazı şeylerden yoksun kalarak ama aldığın her şeyin zevkine vararak alırsın. evindeki her şeyin kıymeti olur. bir tahta kaşığın bile..

Kendini kimseyle kıyaslama, bana altın takılmadı, bana bohça yapılmadı diye düşünme.. düğünümden önce kuzenim "yazık sana, altın çok yükseldi millet çeyrek bile takmayacak" demişti. Ben bana altın taksınlar diye evlenmiyorum. nişanlımı sevdiğim hayatı onunla paylaşmak için evleniyorum" demiştim.

Bana kalırsa önceliklerinizi tespit edin ona göre planlı hareket edin. Mesela düğün ve gelinlik önemlidir.. ama evi eksiksiz döşemek gerekmez. Ev zamanla da döşenebilir.. ayrıca uygun fiyatlı kaliteli zevkli bir şekilde döşeyebilirsiniz evinizi de.

Profilinizden gördüğüm kadarıyla 26 yaşınızdasınız.
İkinizde çalıştığınıza göre sanırım belli bir birikmişiniz vardır.
Belki 6-7 ay ya da 1 sene daha beklerseniz ve kendinizi kısarsanız aldığınız maaşları biriktirebilirsiniz.
Böylece durumunuz el verdiğince, borçsuz harçsız güzel bir düğün yapabilirsiniz.
Umarım Allah gönlünüze göre verir.
Hem unutmayın isterseniz sadece nikah dairesinde nikahınız olsun yeter ki mutlu olun.
Çırağan Sarayında evlenipte 2 aya boşananları da biliyoruz öyle değil mi?
Sevgiler.

Hiç öyle düşünme ve de tadını çıkar bu durumun. Herşey kendi imkanın dahilinde ama kendi istediğin gibi, kendi zevkine göre olacak. Kimseye eyvallahın olmayacak. Az mı duyduk mobilya alışverişinde nişan atanları. Kendi paranızla özgürlüğünüzü satın almış olacaksınız, ne güzel.

Evimin eksiği çoktu evlendiğimizde. Ama zamanla hemde aceleye gelmediği için yavaş yavaş özene bezene aldım eşyalarımı. Ucuza aldım herşeyimi ama herkes o kadar beğeniyor ki... Gelinliğim de istediğim gibi değildi, düğünümde. Evlendik gitti o zamanlar önemsediğim herşey şimdi boş geliyor. Evliliğim o kadar güzel ki düğünümü hatırlamıyorum bile.

X