How to install the app on iOS

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.

Not: This feature may not be available in some browsers.

Evlenmek istiyor sizce samimi midir? Karar veremiyorum kızlar bi bakın lütfen

Crystalline

Gamzeli Kız...
Kayıtlı Üye
10 Nisan 2009
248
4
118
İzmir
Kızlar günlerdir düşünüp duruyorum bir karara varamadım, lütfen düşüncelerinizi esirgemeyin olur mu?

Ben 25 yaşındayım şuan, 2004ten 2012 nisana kadar 8 yıl biriyle birlikteydim. Evlenmek istemedi, beni ortada bıraktı ve çok sancılı bir şekilde bitirdik her şeyi. Onunlayken, ayrılma döneminde ve ayrıldıktan sonra da benimle birlikte olmak isteyen çok kişi oldu. Ama ben kalbimden, hayatımdan onu çok zor atabildiğim için herkesi hiç düşünmeden reddettim. Evlilik vs düşünmek beni kahreder olmuştu.

Bundan 1 yıl önce bir mağazada satış danışmanlığı yapmıştım 5 ay kadar. O sürede de çalışanlarla arkadaş olmuştuk facebook üzerinden. Bu arkadaşlardan birinin profilinde beni görmüş bahsedeceğim kişi ve ekledi. Ben de hem ortak arkadaşımız olduğu için hem de üniversitelerimiz aynı olduğu için kabul ettim. İlk kabul ettiğimde biraz konuştuk. Üniversiteden, ortak arkadaşımızdan, çalıştığım işten vs bu kadar. Ama sonra profiline baktım ki uzun yıllardır sevgilisi varmış. İlişkisi var yazıyodu. Bu yüzden hiç ilgilenmedim, kötü de düşünmedim. Aradan 1 ay geçti. Bu süre içinde ilişkisi yok şeklinde değiştirdi orayı. (Ben hepsini tesadüfen gördüm facede öyle takip etmişliğim yok) 1 haftadır konuşuyoruz şimdi. (Bu kişi makine mühendisi, benden 1 yaş küçük, işi var, evi var, askerliğini yapmış). Bana diyor ki:

Ben seni istiyorum ve kalbini çalıcam
Eşim, namusum olarak görüyorum
Sana sorduğum sorulara verdiğin cevaplar tam istediğim gibi
Dış görünüş olarak çok güzelsin, istediğim gibisin
Geçmişte yaşadıkların benim için önemli değil bundan sonra sadece benimsin
6 ay en fazla 1 yıl içinde evlenmek istiyorum
Evlendiğimizde ailemle yaşamanı istiyorum
Ailenle tanışmak istiyorum

Ve daha da fazlası. Ancak ben her şeyin bu kadar hızlı olmasına anlam veremiyorum. Neden bu acele? Samimi görmüyorum açıkçası. Onun da tek bir ilişkisi olmuş, 5 yıl sürmüş kızın bitmek tükenmek bilmeyen istekleri varmış(bana burma bilezik al, bu çantayı beğenmedim başka al vs) bu yüzden bitmiş. Ama ben sanki onu kıskandırmak için çabucak benimle olmak istiyor gibi hissediyorum. Yani o kadar kusursuz sözler söylüyor ki inanamıyorum. Benim şimdiye kadar tek bir ciddi ilişkim olmuştu onunla da kötü bittiği için fazla mı güvensizlik yaşıyorum acaba? Yoksa şüphelerimde haklı mıyım? Ben yukarıda saydığım sözlerin 10’da 1’ini bile duymamıştım eski sevgilimden. Bana çok fazla geliyor bu kadar ilgi.

Kızlar sizce de yanlış mı düşünüyorum?

Okuyan herkese teşekkür ederim.

adam mühendis, evi var, işi var, ailemle birlikte yaşa mı diyor??
hiç düşünmeden yol verirdim ben olsam...

Size guvenilir gelmiyorsa buyuk ihtimalle guvenilir degildir..
Kadinlar hisseder. Hem ayrica hic yuzyuze gorustunuz mu bu kisiyle? Erkeklerin cok yalanci ve istedigini elde edene kadar cok dil doken tipler oldugunu dusundugum icin bende pek guvenemiyorum bu tarz seylere.
Hem hic yuzyuze olmadan yazisarak bu tarz ciddi seyleri konustuysaniz zaten basinda bi ciddiyetsizlik varmis gibi geldi bana.
Hemde ailesinin yaninda yasamak? emin misiniz?

Apartmanları varmış. En üst katı benim diyor. Aynı apartmanda yaşamak istiyor yani canım.(Ama benim için pek de farkı yok dip dibe olucaz sonuçta)

hmm gene de kötü ama sonuçta evin ayrı olacaksa bilemem..
başka yere kiraya çıkabilirsiniz...
ne kadar tanıyorsun ki daha?
6 ay ya da 1 yıl içinde evlilik bana biraz çabuk geldi açıkçası..
önceden biraz konuşup birbirinizi tanımaya çalışsanız daha mantıklı değil mi?
bir de sorduğum tüm sorulara istediğim gibi cevp verdin demesi biraz garip geldi bana açıkçası..

Son düzenleme:
Size guvenilir gelmiyorsa buyuk ihtimalle guvenilir degildir..
Kadinlar hisseder. Hem ayrica hic yuzyuze gorustunuz mu bu kisiyle? Erkeklerin cok yalanci ve istedigini elde edene kadar cok dil doken tipler oldugunu dusundugum icin bende pek guvenemiyorum bu tarz seylere.
Hem hic yuzyuze olmadan yazisarak bu tarz ciddi seyleri konustuysaniz zaten basinda bi ciddiyetsizlik varmis gibi geldi bana.
Hemde ailesinin yaninda yasamak? emin misiniz?

Bu pazartesi yüz yüze de konuşucam zaten. Asıl kararımı o zaman vericem aslında ama içim içimi yiyor bunu düşünmekten dayanamadım, danışmak istedim. Yani gönül eğlendirmek istese ailemle tanışmaktan vs niye bahsetsin diyorum bir yandan da güvenemiyorum. Ağırdan alalım acelemiz yok sonuçta dediğim zaman; benim beklemek için bir sebebim yok, artık hazırım neden uzatalım ki? diyor. Benim başka iş bulup şehir değiştirme planlarım vardı bana ne olur gitme sakın diyip duruyor.

hmm gene de kötü ama sonuçta evin ayrı olacaksa bilemem..
başka yere kiraya çıkabilirsiniz...
ne kadar tanıyorsun ki daha?
6 ay ya da 1 yıl içinde evlilik bana biraz çabuk geldi açıkçası..
önceden biraz konuşup birbirinizi tanımaya çalışsanız daha mantıklı değil mi?
bir de sorduğum tüm sorulara istediğim gibi cevp verdin demesi biraz garip geldi bana açıkçası..

Yani bu kadar çok evlenmek isteyen adama ben ilk defa denk geliyorum. Huzursuzum. Emin olmak istiyorum ve anneme babama ancak evleneceğim adamla tanıştırmak istiyorum. Onları da üzmek istemiyorum bir daha. Kaç gecedir uyuyamadım düşünmekten çok hızlı gidiyo her şey.

Daha yüzyüze hiç görüşmemissiniz ve hemen evlenmek istiyo ınan çok ortada kaldım.bence hislerine güven ve yüzyüze konuşun sonrada kararını verirsin

uzun bir ilşkiden çıkmış ve hemen sana evlenme teklifi ediyor. bence ya kıskandırmak istiyor. ya da uzun ilişki yaşadımda ne oldu evleneyim gitsin hem de unuturm diyor. 2si de kötü ama 2. kötünün iyisi oluyor bu durumda.

saanal evlilik teklifi boyle oluyor demekki :)
neden hemen cevap vermek zorundasin onu anlamadim
eger gerçekden sevgi varsa ( yuzyuze goru$meden olcagina inanmiyorum ) seni bekleyecekdir
beklemiyorsada bu i$te bbi alavare dalavare var demekdir

benım de pek içime sınmedi... ilişkisi ne zaman bitti de hemen unutup seni tanıyıp sevip evlenmek ıstıyor...
yeni bir ilişkiye başlamayı, yeni birini tanımayı uzun, zahmetli görüp, çaba sarf etmeyi göze alamadıgından, eski sorunlu ilişkisiyle evlılık yapanlar var...belkı yanılıyorum ama bu da eskısini bitirip yenısini bulunca çok canım cicimle uğraşmayıp, tanıma,msevgılılık için çaba sarf etmeden , ne olacaksa olur tarzında evliliği aceleye getırıyor gıbıme geldi...
Allah yardımcın olsun.

Kızlar günlerdir düşünüp duruyorum bir karara varamadım, lütfen düşüncelerinizi esirgemeyin olur mu?

Ben 25 yaşındayım şuan, 2004ten 2012 nisana kadar 8 yıl biriyle birlikteydim. Evlenmek istemedi, beni ortada bıraktı ve çok sancılı bir şekilde bitirdik her şeyi. Onunlayken, ayrılma döneminde ve ayrıldıktan sonra da benimle birlikte olmak isteyen çok kişi oldu. Ama ben kalbimden, hayatımdan onu çok zor atabildiğim için herkesi hiç düşünmeden reddettim. Evlilik vs düşünmek beni kahreder olmuştu.

Bundan 1 yıl önce bir mağazada satış danışmanlığı yapmıştım 5 ay kadar. O sürede de çalışanlarla arkadaş olmuştuk facebook üzerinden. Bu arkadaşlardan birinin profilinde beni görmüş bahsedeceğim kişi ve ekledi. Ben de hem ortak arkadaşımız olduğu için hem de üniversitelerimiz aynı olduğu için kabul ettim. İlk kabul ettiğimde biraz konuştuk. Üniversiteden, ortak arkadaşımızdan, çalıştığım işten vs bu kadar. Ama sonra profiline baktım ki uzun yıllardır sevgilisi varmış. İlişkisi var yazıyodu. Bu yüzden hiç ilgilenmedim, kötü de düşünmedim. Aradan 1 ay geçti. Bu süre içinde ilişkisi yok şeklinde değiştirdi orayı. (Ben hepsini tesadüfen gördüm facede öyle takip etmişliğim yok) 1 haftadır konuşuyoruz şimdi. (Bu kişi makine mühendisi, benden 1 yaş küçük, işi var, evi var, askerliğini yapmış). Bana diyor ki:

Ve daha da fazlası. Ancak ben her şeyin bu kadar hızlı olmasına anlam veremiyorum. Neden bu acele? Samimi görmüyorum açıkçası. Onun da tek bir ilişkisi olmuş, 5 yıl sürmüş kızın bitmek tükenmek bilmeyen istekleri varmış(bana burma bilezik al, bu çantayı beğenmedim başka al vs) bu yüzden bitmiş. Ama ben sanki onu kıskandırmak için çabucak benimle olmak istiyor gibi hissediyorum. Yani o kadar kusursuz sözler söylüyor ki inanamıyorum. Benim şimdiye kadar tek bir ciddi ilişkim olmuştu onunla da kötü bittiği için fazla mı güvensizlik yaşıyorum acaba? Yoksa şüphelerimde haklı mıyım? Ben yukarıda saydığım sözlerin 10’da 1’ini bile duymamıştım eski sevgilimden. Bana çok fazla geliyor bu kadar ilgi.

Okumaya başladığımdan itibaren hiç sıcak gelmedi bu insan bana.
5yıllık ilişkisi yeni bitmiş bir insan niye bu kadar acele ediyor ki evlenmek için?
Evet işi, evi, arabası var, evlenmeyi beklemek için bir engeli yok ama bana 5 yıllık bir ilişkinin ardından bu acele istek bir tuhaf geldi.
Ve bence her şey 4-4lük olsa bile ailesiyle aynı binada yaşayacak olman bile başlı başına bir sorun.:31:

Bu pazartesi yüz yüze de konuşucam zaten. Asıl kararımı o zaman vericem aslında ama içim içimi yiyor bunu düşünmekten dayanamadım, danışmak istedim. Yani gönül eğlendirmek istese ailemle tanışmaktan vs niye bahsetsin diyorum bir yandan da güvenemiyorum. Ağırdan alalım acelemiz yok sonuçta dediğim zaman; benim beklemek için bir sebebim yok, artık hazırım neden uzatalım ki? diyor. Benim başka iş bulup şehir değiştirme planlarım vardı bana ne olur gitme sakın diyip duruyor.

bana da yeni ilişkiye başlayacağım bir çokcuk başka il de ünv. kazandığımda gitme demişti. neden? sanki biz sevgili miyiz. sonra takıldık biraz tam çıkma gibi olmadı bizimki. gidince bir daha aramadı.

bir de bi arkadaşımın başına gelmişti. 3 yıllık ilişkiden sonra bi kızla nişanlandı 1 ay sonra yapamıyorum dedi çocuk yüzük atıp eski kız arkadaşıyla nşan yaptı.
sizinkide böyle olur demiyorum kısmet herşey. ama örnekleri sunuyorum.
aileleyle tanışmak neden istesin ciddi değilse diyorsunuz ya. depresyonda olablr kendine yeni bir hayat kurmak isteyip her an vazgeçebilir.
bir de sözleri çok süslü geldi bana namusum filan ne yani. hiç bu yönde görüşmediği biri için...

ama bilsem ki sözlerinde ciddi kesin git evlen derim ne yalan söyleyim.

Ayrıca bir insan çok zor tanınır,en az 1 veya 1.5 sene geçmeden evlenme derim.6 ay içinde tanışıp evlenen arkadaşlarım var benim ve genelide fazla tanıyamamışim deyip boşandı.(allah muhafaza)

Ah kızlar anlıyosunuz işte beni. Aynı şeyleri düşünüp duruyorum. Ona da açıkça söyledim bak ben zaten çok üzüldüm zor bir ilişkiden çıktım beni yaralama, uğraşma bak ben uyku uyuyamıyorum bunları düşünmekten dedim. Bana dediği; biz zaten onunla ayrı gibiydik her gün kavga ediyoduk, varlığıyla yokluğu birdi en sonunda bitti. Ben seni gördüm görür görmez etkilendim. Sonra her sohbet ettiğimizde daha da etkilendim senden. Ve kararımı verdim dedi. Beni fazla tanımıyosun ama ben hayatımı hep planlı yaşarım diyor. Yani o yüzden 6 ay 1 yıl diye süre belirlemiş. Mesela bugün sana 6 ay dedim ama 2-3 ay sonra gelip isticem seni ben kararımdan dönmem dedi. İlk buluştuğumuzda da ne diyeceğimi ne yapacağımı bilemiyorum aslında.

buluşunca tavırlarından da anlarsın kesin. o yüzden bi buluş derim ben

ne kadar zamandir görüsüyor sunuz tam olarak?

bana da biraz arayis icerisindeymis gibi geldi.iliski biter bitmez kendini bir boslukta bulmus ve seni de o bolsugun merkezine oturtmus gibi...ama emin olamayiz tabi ki.gercekten söylediklerini hissediyor da olabilir,biraz zamana birakmalisin ve daha iyi tanimaya calismalisin bence...

Haklı sebeplerle kuşkulanıyorsunuz ama ben bu kısma özellikle takıldım, henüz yüz yüze görüşmeden sorduğu sorulardan ideal gelin namzedi olduğunuzu düşünmesi çok enteresan... Online yarışmalara katılanlara ödül dağıtır gibi, siz kazanmışsınız ve ödül onunla evlenmek... :19:

İnternet ortamında yüzlerce kıza ulaşabilir, yeni tanıştığınız bir arkadaşınızın arkadaşı ve aynı üniversiteden olmak dışında ortak noktası bulunmayan bir kıza bu niyetle yaklaşıyorsa başkalarını da aynı niyetle denemiş/deneyecek olabilir...
:ssz:

Renklendirdiğim cümlendeki hissettiğin şey, kesinlikle olabilirliği yüksek bir ihtimal..
Temkinli yaklaş ve bir süre ciddi manada gözlemle derim...
Diğer tarafla nasıl bittiğini bilmiyorsun çünkü...
Yıllaaaarr yıllar önce, bana inat eski sözlüm bu şekilde evlenmişti 7 ay içinde...O kızcağızın da hayatını mahvetti...
Hislerine güven ve ve gözlemle...

Tabi adam gerçekten ciddi de düşünüyor olabilir...Bunu da zaman gösterir...

ne kadar zamandir görüsüyor sunuz tam olarak?

bana da biraz arayis icerisindeymis gibi geldi.iliski biter bitmez kendini bir boslukta bulmus ve seni de o bolsugun merkezine oturtmus gibi...ama emin olamayiz tabi ki.gercekten söylediklerini hissediyor da olabilir,biraz zamana birakmalisin ve daha iyi tanimaya calismalisin bence...

Canım tam olarak 1 hafta oldu. Her gün hem yazışıyoruz hem de arıyor sürekli. Aşırı ilgili. Bu 1haftadan önce de çok resmi olarak nasılsın iyi misin gibi konuşmuştuk bir kaç kere bu kadar.

Ayrıca ben ona dedim sana kafadan zaman veriyorum, eski sevgilini özleyebilirsin, geri dönebilirsin hiç sorun çıkarmam anlayışla karşılayabilirim. Çünkü ben de çok uzun ir ilişki yaşadım ne kadar emek verildiğini biliyorum. Yeter ki benden hiç bişey saklama dedim. Teşekkür ederim ama buna gerek yok ben onu bitirdim içimde zerre sevgi kalmadı ona diyor. Ama ben hiç huzurlu değilim.

Back