• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

evlenmek isteyipte geleceği düşünüp vazgeçmek

Mutlu olmak sizinde hakkınız değil mi? Düşünceleriniz çok yalnış zaten sizi seven insan her şeye göğüs gerer. İnsanları kendinizden uzaklaştırarak elinize bi şey geçmez. Akrabalarınızla aranızın kötü olması, babanızın kötü olması evlenmenize engel değil.

Görücü usulü olmak zorunda mi ? Eger zorunluysa bile pat diye evlilik hazırlıklarına baslamiycaksinizki. Tanıma sürecinde aranızdaki mesafeler biraz daha azalınca durumunuzu uygun bir dille anlatirsaniz hayır olmaz ben teyzeleriyle görüşmeyen birini istemem diyecek degilya. Veya yok istemiyorum baban çok sinirli de demez. Normal bir insansa şayet. Böyle bir sebepten içinizi ne kadar da karartmissiniz. Çok üzüldüm. Ama takmayin kafanıza. Sizi isteyen insan halalariniz dayilariniz için istemiyor sonuçta. Çok uzulurseniz belki düğün davetiyenizi gelme ihtimali olan yakinlariniza gonderebilirsiniz. Belki gelirler. Olmaz mı ? Görüştüğünüz kişiye de babanızın sinirinden bahsedersiniz. O da ailesine durumu anlatır. Bir gecelik idare ederler. Sonra da çok gorusmezler zaten. Üzmeyın kendinizi. Olanlar sizin suçunuz değil. Böyle cezalandirmayin..
Bakın incitmeden cevap veren nasıl veriyor .

Anne baba akrabalarla görüşmüyor diye çocukların da görüşmemesini anlamıyorum malesef. Siz yakın akrabalarınızla göşebilir, ilişki kurabilirsiniz. Evlenecek yaşta olduğunuza göre bunu da yapabilirsiniz sanıyorum.

Yıllar önce ben daha çocukken annemle dayım arasında sıkıntı olmuştu, yıllarca görüşmediler. Aklım azıcık ermeye başlayınca (takriben 14-15 yaşlarında) ben aradım dayımı, görüştüm konuştum hatta evlerinde misafir oldum. Sonra benim düğünümde barıştılar annemlerle de. Eminim siz de bu şekilde davranabilirsiniz dertlenmek yerine.

Evlilik endişelerine hiç değinmiyorum bile. Boş yere sıkıntı yapmışsınız.

geleceği düşünüp neden bugününü ziyan ediyorsun canım? bol bol dua et, allah karşına hayırlısını çıkarsın. :KK51:bu şekilde düşünmeye devam edersen, fırsatları da tepmiş olursun. dünyada akıllı uslu insanlar da var. bir çocuğu annesi ve babasına göre değerlendirmeyen insanlar. kendine güven, allah'a güven gerisi gelir. aşık olacağın, güveneceğin, her sıkıntını paylaşabileceğin biri elbet karşına çıkar. yeter ki olumsuz düşüncelerden sıyrılmayı bil.

hakkında hayırlısını diliyorum.:KK68:

Allah Allah ne dedik şimdi?
Hâla şu beddua edeni arıyorum bulamadım.
"Vah tüh böyle akrabasız düğün olmaz, asla evlenmemelisin" desek herhalde o zaman Kıymetli olacaktı.

ben masraf yapmak istemiyorum sadece nikah yapalim o parayla balayina gideriz dersin damat tarafina olur biter:)

Bunu mu dert ettin demeyeceğim tabi ki, niye çoğunluk böyle yazmış onu da anlamadım. Herkesin aynı konuları dert etmesini bekleyemeyiz değil mi? Bana göre önemsiz olan şey başkası için çok önemli olabilir. Hepimizin hayata, olaylara bakış açıları farklı. Dolayısıyla farklı fikirde olmak normal ama bunu kırıcı bir şekilde ifade etmemek önemli.

Neyse canım bence de bunu kafana takmana gerek yok. Önemli olan senin karşındaki kişiyle birbirinizi sevebilmeniz. Yoksa sana aşık olan bir adamın da bunu dert edeceğini sanmıyorum. Milletin düğünde ne dediği ya da diyeceği senin geleceğinden daha mı önemli? O düğüne gelen insanların çoğunu ömrün boyunca bir kaç kez daha ya görürsün ya görmezsin. Varsın kendi aralarında "bu kızın da hiç akrabası yok, nasıl aile bunlar" desinler. Ne olacak?

Ayrıca sen seni gerçekten seveni bulduktan sonra, evleneceğin kişiyi ikna edebilirsen düğün bile yapmaz aile arasında evlenebilirsiniz. Gelecek tonla akrabam olmasına rağmen ben bile, başkalarını eğlendireceğim bir düğüne kaç bin lira gömmektense acaba o parayla balayında gönlümce eğlensem de düğün yapmasam mı diye düşünüyorum. Karşımdaki de benimle aynı fikirde olursa aklımda böyle bir şey var yani. Demem o ki hele bir o gün gelsin de ne çareler çıkar, belki de hiç düşündüğün gibi problemde olmaz bu durum :KK66:

doğmamış çocuğa don biçmek bu olsa gerek..
yahu gerçekten başka derdin mi yok?hayatın ne getireceğini bilemezsin ki düğünüme kimse gelmez en iyisi evlenmiyim ben diye bir mantık olabilir mi..
Emin ol herkesin öyle mıç mıç oldugu akraba,eş,dost,kuzeni yok.Evleneceğin adam seni sevdikten sonra biz bize olsak yeter diyebilecek birisi olacaktır zaten.

dugunume kimse gelmez deyince aklima geldi:))
biz bi kere muglada ogrenci atolyesi calismasi yapiyorduk iste bi 60 kisi vardik.neyse calisma botti aksam oldu filan bi baktik ki kaldigimiz bungalovlarin bahcesinde birileri dugun yapiyor ama o kadar az gelen var ki kendi aramjzda para topladik sonra da birlestirip gelinle damata taktik izin aldik bi de halaylar bilmemneler dusunun 60 kisiljk genc kadro dugunu costurduk cok da m abartmadan ayrildik:)) cok guzel bi anidir ne o gelin ne biz unuturuz

Şimdi evleneceğim adama bunu anlatsam her iki tarafladamı görüşmüyorsunuz demekkı siz kötusunuz sonucunu çıkartacak

yoo belki öyle sonuc cikarmayacak. ama sen olsan öyle düsünürsün demekki.
herneyse bence elalemi baskalarinin ne düsüncegini düsünmeyi birak.. baskasi icin yasama kendin icin yasa..
ve kalabalik aile demek kimse sizi ezemez arkanizda bircok insan var veya cok seviliyorsunuz ve iyisiniz vs demek degildir..
böyle dar bir bakis acisindan bakma hayata. gereksiz yere kendi önüne tas koyma.. hersey olacagina varir merak etme hakkinda hayirlisi olsun

dugunume kimse gelmez deyince aklima geldi:))
biz bi kere muglada ogrenci atolyesi calismasi yapiyorduk iste bi 60 kisi vardik.neyse calisma botti aksam oldu filan bi baktik ki kaldigimiz bungalovlarin bahcesinde birileri dugun yapiyor ama o kadar az gelen var ki kendi aramjzda para topladik sonra da birlestirip gelinle damata taktik izin aldik bi de halaylar bilmemneler dusunun 60 kisiljk genc kadro dugunu costurduk cok da m abartmadan ayrildik:)) cok guzel bi anidir ne o gelin ne biz unuturuz

Ne kadar güzel ve ince bir düşünce..
Değil mi işte...
Önemli olan doğru insanı bulup, mutlu bir şekilde ömrü beraberce tamamlayabilmek.
Hayat böyle küçük süprizler çıkartabiliyor,tıpkı sizin örnekte oldugu gibi:)

Erkekleri taniyorsam bu duruma kafayi takmazlar. Taksa taksa kayinvalide takar bunlarin hic akrabasi yok mu diye. Bence siz biraz fazla evham yapiyorsunuz. Biriyle tanistiniz diyelim bu konuya gelene kadar daha o kadar cok kriter var ki. Hayata bakis aciniz ayni mi, evlilkten beklentileriniz ayni mi, birbirinize iciniz isindi mi vs vs.. simdi bu kriterleri tutturursaniz akli basinda bir erkek ama akrabasi yokmus demez. En fazla kayinvalide der o da karsinizdaki iyi bir insansa bir sekilde asilir bu konu.

Bunun için şimdiden sıkıntı çekmek sizi boşa yıpratır

Karşı tarafın da akrabası olmaz belki ya da yurt dışında veya şehir dışında olur

Nişanımda 6 kişi idik ana baba ve nişanlılar hiç dert değil bence

Düğünüme Halam ve dayılarım geldi ama gelmeseler de çok önemli değildi kimse geline senin akraban neden az demez ki

Ben tek çocuğum oğlumun teyzesi ve dayısı yok o ne yapsın

Üzülmeyin karşınıza çıkanları değerlendirin bunu dert edecek adama da kapı orda diyin

akrabayı akrep soksun derler. herkesin bi takım yakın çevresiyle sıkıntıları vardır. kimse gülüm balım geçinmiyor. daha ortada bişey yokken takılma böyle şeylere.

Sanki eşimin babasını, ailesinin durumunu anlatmışsın.
Kp imin sorunu hiç bitmez, maddi manevi hiç bir faydası yoktur.
Sadece huzursuzluk verir.
Sorun, dert, keder verir.
Kendi babası ve kardeşleriyle küs konuşmuyor, kimse ile görüşmüyor.
Kv min ailesi ile de kavgalı, onlarla da konuşmuyor.
Herkes kötü o iyi, hepimiz fenayız o süper.

Görüldüğü üzere eşim bekar kalmadı, abisi de öyle.

Evlendin peki ne düşündün?
Şimdiki hislerin neler diye mi soruyorsun?

Evlenirken babasının aksi, huysuz olduğunu biliyordum ama bu kadar yakından
görmediğim için tahmin edemezdim tabi.

Eşim bana huysuz, huzursuz biri bu yüzden kimseyle geçinemez.
Akrabaları sevmez, biz gizlice görüşürüz çoğuyla demişti.

Aşıktım, eşimle evleniyorum onun suçu yok ki, babası fena diye o ne yapsın,
ailesiyle evlenmiyorum sonuçta kafasıyla evlendim.
( Saçmalamışım farkına varmam için çok uzun süre gerekmedi. Evliliğimin 2. ayında anladım.)

Açıkçası eşim iyi biridir gerçekten kv de öyle.
İkisini al, kalanları çöpe at zaten..

Ama kp tek başına o kadar beter biri ki..
Anlatılmaz, yaşanır.

Çok uzaklardan bile huzursuz etmesi mümkün..

Sana yapmasa da karısına yapar, evladına yapar ee ucu sana da dokunuyor.
Eşin etkileniyor sonuçta.

Ben en çok melek gibi annemi, gerçekten iyi niyetli, fedakar ailemi böyle insanlarla mı dünür yaptım
muhattap ettim diye üzüldüm, çok pişman oldum.

Şu mübarek günlerde kp yine ortalığı karıştırdı, çok güzel huzursuzluk sebepleri üretir kendisi..
Haliyle evimize yansıyor bunlar hep.

Şu bir gerçek böyle bir babaya sahip olmayı eşim de istemezdi.
Benden çok bıkkın, üzgün.
Mutlu olmak, evlenmek bu insanların hakkı neden olmasın?

Bu düşüncelerle kendini engelleme, mutluluğun üzerine yürü.

Sadece ricam şu..
Öyle ya da böyle bu babaya sahipseniz lütfen eşinizi baştan bilgilendirin ve huzursuzluklardan
etkilenmemesi için elinizden gelen her şeyi yapın.

Mecbur değil çünkü..

Gerçekten çok düşünüyorum.
Onun babası, üzerinde ne kadar kötü de olsa az da olsa bir emeği vardır.
Ben ne hayır gördüm ki niye kahrını çekecekmişim çok diyorum..
Zor geliyor yani. Yalan değil..

Ben seni anliyorum arkadasim ben de benzer durumlarda evlendim ve evet dusunduklerinde haklisin insanlar maalesef bu durumu her firsatta bir sucmus gibi yuzunuze vuruyor.He evlenmeyecek misin tabiki evlen ama evlenecegin insani cok iyi sec cok kalabalik ailesi olan bir es secme cunku seni asla anlayamaz.Ayrica simdiden kendine saglam es dost bul ve onlari hic birakma.Aci ama gercekler bunlar bacim sen de bu durumu kabullen ve ona göre hareket et

Back
X