• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

evlenmek istediğm kişiyi ailem istemiyor :(

omergul2009

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Şubat 2014
84
6
48
34
merhaba ben 25 yaşındayım 5 yıldır bir birlikteliğim var fakat babam kürt olduğu için karşı çıkıyor iki arada bir derede kaldım ne yapacağımı bilmiyorum bana bu konuda yardımcı olabilir misiniz?:(((

ben ailelerin istemediği evliliklere karşıyım sonunda pişman olmaktan baba ahı almaktan hep korkmuşumdur..
mutlu olanada pek rastlamadım açıkçası..
tek sorun ailelerin farklı olması mı yoksa altında yatan başka sebepler var mı?

Son düzenleme:
merhaba ben 25 yaşındayım 5 yıldır bir birlikteliğim var fakat babam kürt olduğu için karşı çıkıyor iki arada bir derede kaldım ne yapacağımı bilmiyorum bana bu konuda yardımcı olabilir misiniz?:(((

Onun Kürt olması değil de farklı kültürlerden olmanız sonradan sorunlara neden olabilir. Yani bu demek değil ki iki taraftan biri "kötü". Sadece uyum sıkıntısı yaşanabilir.

babama göre kürtlerin hepsi terörist bu yüzden istemiyor birde ailesinin beni hizmetçi gibi kullanacağını düşünüyor ama ben ailesiyle tanıştım hiç öyle insanlar değiller gayet medeni bir aile

babama göre kürtlerin hepsi terörist bu yüzden istemiyor birde ailesinin beni hizmetçi gibi kullanacağını düşünüyor ama ben ailesiyle tanıştım hiç öyle insanlar değiller gayet medeni bir aile

babanın düşüncesine pes diyorummm
kusura bakma ama inanılmaz cahilce bir düşünce..

işin garip yanı o zaten bizde doğuluyuz,istanbulda büyüdüm ama doğu kültürüyle büyüdüm ki benim ailem gelinlerden beklediklerini kızlarına yapılmasın istiyor.

evet babam üstelik öğretmen!!!

Öğretmenlik cahilliği almıyor benim de babam öğretmen ama çağ dışı fikirleriyle gına getiriyor insana biz ikimiz de İzmirliyiz ama babam yaşını ikinci evliliği olmamı sorun etti
Sanki ben ilerde boşansam bir şey olsa bana böyle vebalıymışım gibi davransalar iyi mi olacaktı
Neyse ama benim babam da senin gibi derdi Kürt olmasın da ne olursa olsun derdi
Zaten birbirine yakınmış kültürleriniz öyle diyorsun tanımaktan ne zarar çıkar ki?
Hem sen de tanışmışsın

Son düzenleme:
Öğretmenlik cahilliği almıyor benim de babam öğretmen ama çağ dışı fikirleriyle gına getiriyor insana biz ikimiz de İzmirliyiz ama babam yaşını ikinci evliliği olmamı sorun etti
Sanki ben ilerde boşansam bir şey olsa bana böyle vebalıymışım gibi davransalar iyi mi olacaktı
Neyse ama benim babam da senin gibi derdi Kürt olmasın da ne olursa olsun derdi
Zaten birbirine yakınmış kültürleriniz öyle diyorsun tanımaktan ne zarar çıkar ki?
Hem sen de tanışmışsın

okumak sadece cahilliği alıyormuş geriye kalan bakiymiş :1::1: babam tanışmak istemiyor anneme kürtse ben yokum demiş:19::19::19:

Babanızın yaklaşımı hiç hoş değil ne yazıkki bu zihniyetin okumakla, ünü mezunu olmakla ya da öğretmen olmakla ilgisi yok.
Ülkemizdeki bu çeşitliliğe bu renklere rağmen bu ırkçı anlayışı kınıyorum.
Evlilik çok yönlü bir konu kişilerin uyumu kadar ailelirinde uyumu bir nebze önemlidir illaki ama neticede bu sizin hayatınız ve sizin evliliğiniz. Babanız ikna olucak bir zihniyete sahip değil ne yazıkki o yüzden siz kendi bildiğinizi okuyun derim ben.

belki de kültür farkından dolayı istemiyor?
ben çok inanıyorum, aile istemiyorsa mutlaka bir bildikleri vardır, genelde hep haklı çıkarlar
arada tabiki istisnalar vardır

okumak sadece cahilliği alıyormuş geriye kalan bakiymiş :1::1: babam tanışmak istemiyor anneme kürtse ben yokum demiş:19::19::19:

Ay onu demek istemiştim ya kafam nerde benim anlamışsın ama :1:
Ben bu konuda çok iyi bir örnek değilim ama emrivaki nikah kıymıştık biz :52:
Sen yine ikna etmeye bak babanla konuşmayı denedin mi :)

babanın sana seni hizmetçi gibi kullanırlar demesi doğu insanı gelinlerden çok fazla hizmet ister bi misafir filan geldiğinde hep sen ilgilen isterler oraya gittiğin zaman herşeyi sen yap isterler. kayınvalidem de diyarbakırlı oraya gitmiştim akrabası 2 kadın geldi kadın daha elinde ki bardağı bırakmadan ben daha bardağı görmeden durmadan bana kalk çay koy diyip durdu sinir olmuştum kendi kendime söylendim daha kadın bardağını bile bırakmadan bana çay doldur diyip duruyo millet çay içerken suratlarına mı bakıyım onları mı takip ediyim dedim

bizimkilerde karşı ama bende zaten doğu kültürü biriyle yapamazdım gercekten gelenek görenek cok farklı bu sefer uyum catısması yasanıyor sen su an hayalinde eminim bambaska seyler vardırki icine girince gercekten hicte öyle olmuyo ayak uydururum dersen ne ala gerci hepsi icin cogul konusmamak lazım umarım mutlu olursun

babanın sana seni hizmetçi gibi kullanırlar demesi doğu insanı gelinlerden çok fazla hizmet ister bi misafir filan geldiğinde hep sen ilgilen isterler oraya gittiğin zaman herşeyi sen yap isterler. kayınvalidem de diyarbakırlı oraya gitmiştim akrabası 2 kadın geldi kadın daha elinde ki bardağı bırakmadan ben daha bardağı görmeden durmadan bana kalk çay koy diyip durdu sinir olmuştum kendi kendime söylendim daha kadın bardağını bile bırakmadan bana çay doldur diyip duruyo millet çay içerken suratlarına mı bakıyım onları mı takip ediyim dedim

bence bu birazda insanların kişiliğiyle alakalı bizde doğuluyuz ben evdede şuan aynı durumdayım,misafir geldiğinde dışarı çıkacaksam çıkamam sürekli hizmet etme durumundayım ki misafire hizmet etmekten hiçte gocunmam sonuçta seviyorlarki geliyorlar,hem biz istanbulda oturacağız İnşallah ailesi mardinde

Back