• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlenmek istediğimi babamla nasıl konuşmalıyım?

maalesef bu kızı para kazanmaya başlayan ailelerde bi "gününü görme" şeklinde hep var. Bizimkilerde de vardı, tabi bu böyle çirkince dile getirilmedi, ama ben yaptım, annemle gezdim tozdum, markete gittim alınacakları aldım, annemin gönlünü yaptım, babama ufak tefek bişiler aldım büyük bişi yapmadım tabi ama annemin gönlünün olduğunu biliyordu.

pişman mıyım? asla.

ya sizinkilerin de isteği bu yöndeymiş gibi geldi, yoksa eve kira verir gibi her ay para versin vs gibi değil de. yanlış mı anladım acaba?

Ah ya ah ya.. :KK43: insan ne diyeceğini şaşırıyor. Hani diyorsun ki tamam onlar da birçok şeyden mahrum büyümüşler maddi manevi, e biz de öyle; ama biz çocuklarımıza böyle olmamalıyız diyebiliyoruz da bizim anne babamız niçin bunu düşünemiyor.. kızmak istemiyorum onlara, gönül koymak da istemiyorum ama insanın yıllar geçse de unutamadığı/unutamayacağı sözler ediliyor.. niçin sadece evladım mutlu olsun o bana yeter denilmiyor da böyle şeyler konuşuluyor.. dinen bile kadının ev geçindirmek gibi bir sorumluluğu yok, ondan böyle bir şey beklenemez. Ama ne yazıktır ki, sırf bir eşya/maddi bir şey için olmadık beklentilere girilip kalpler kırılıyor...
Evet aynen öyle hala içimde yaradır o sözü ordan sonra zaten yalan yok babama olan düşkünlüğüm bitti üzerine birde annemi aldattığını öğrenince

maalesef bu kızı para kazanmaya başlayan ailelerde bi "gününü görme" şeklinde hep var. Bizimkilerde de vardı, tabi bu böyle çirkince dile getirilmedi, ama ben yaptım, annemle gezdim tozdum, markete gittim alınacakları aldım, annemin gönlünü yaptım, babama ufak tefek bişiler aldım büyük bişi yapmadım tabi ama annemin gönlünün olduğunu biliyordu.

pişman mıyım? asla.

ya sizinkilerin de isteği bu yöndeymiş gibi geldi, yoksa eve kira verir gibi her ay para versin vs gibi değil de. yanlış mı anladım acaba?
Araba almak istiyor babam, kredi çekip.. krediyi bana çektirmeyi/ödetmeyi düşünüyordu. Ben de krediye girmem demiştim daha önceden. Vakti gelince bakarız demişti, hâlâ aynı düşüncede olduğunu biliyorum. İnanın ben de ailem için bir şeyler yapmayı çok istiyorum, maaşımı alınca hep aklımdan geçenler onlarla birlikte bir şeyler yapmak. Evin ihtiyaçlarına elbette ben de el atacağım, koltuk takımını halı vs yenilemek istiyorum mesela. Bunu söylemiştim.. bunlara rağmen böyle söylemesi çok üzdü beni işte. Daha ne yapabilirim ki..

Araba almak istiyor babam, kredi çekip.. krediyi bana çektirmeyi/ödetmeyi düşünüyordu. Ben de krediye girmem demiştim daha önceden. Vakti gelince bakarız demişti, hâlâ aynı düşüncede olduğunu biliyorum. İnanın ben de ailem için bir şeyler yapmayı çok istiyorum, maaşımı alınca hep aklımdan geçenler onlarla birlikte bir şeyler yapmak. Evin ihtiyaçlarına elbette ben de el atacağım, koltuk takımını halı vs yenilemek istiyorum mesela. Bunu söylemiştim.. bunlara rağmen böyle söylemesi çok üzdü beni işte. Daha ne yapabilirim ki..
siz atandınız maaş aldınız mı? yoksa ilk kez bu ay maaş mı alacaksınız?

Merhabalar. 27 yaşında, çiçeği burnunda bir öğretmenim. Yaklaşık 1 senedir görüştüğüm biri var. Annem bunu biliyordu en başından beri, ancak babam daha dün öğrendi. Evlenmek istediğimi babama söylemesini rica ettim annemden ve konuyu açtı dün. Başta 'ben hazır değilim maddi olarak' dese de, sonra hayırlısı olsun demiş. Ben konuşamadım babamla, çünkü ne yazık ki fazlasıyla çekiniyorum. Sadece bu konuda da değil, birçok konuyu babamla konuşamam. Her neyse, dün konu öylece kapandı. Bir yandan benimle bu konu hakkında herhangi bir şey konuşmaması üzse de, bir yandan omuzlarımdaki yükün hafiflediğini hissediyordum, ta ki bir saat öncesine kadar. Bugün seminerlerin son günüydü ve okuldan eve geldiğimde erkek kardeşimle konuştuk. Babam bir şey dedi mi öğlen vs. diye. Direkt konuyla alakalı bir şey dememiş olsa da, "benim babam da çocuklarının kazancını yiyemedi, ben de.." dediğini, "bana bir şey soran yok zaten, ben de bir şey demeyeceğim madem öyle" diye de eklediğini öğrendim. Anlam veremedim çünkü gerçekten böyle bir durum yok, babamın her şeyden muhakkak haberi olur, bu yaşıma kadar ondan habersiz bir şey yapmadım, bir yere gitmedim. İlk cümlesi ise oldukça üzdü. Karşılık bekleyerek mi bir şeyler yaptı bunca zaman benim için, sorusu kemiriyor içimi resmen. Yaşım küçük değil, ben daha ne kadar beklemeliyim... Sırf ailemle beraber olayım diye baska şehir bile yazmadım tercih listeme, kendi memleketime atandım, onlara daha çok destek olayım diye maddi manevi. Ama şimdi babamın böyle düşünmesi beni çok yaralıyor... En mutlu zamanlarımın zehir olmasını istemiyorum, kalbimin kırılmasına da engel olamıyorum. Ne yapmalıyım bilmiyorum, buraya yazmak istedim... Ben nasıl konuşmalıyım, konuyu şimdi tekrar açan ben mi olmalıyım...

Bence babanla oturup konuşmalısın.
Sevgilinede güveniyosan uzatmadan evlenmelisin.
Yaşın küçük değil. Kendi kararlarını verebilecek yaştasın.

Ayyy yok artık. Kendi adına alacağı arabayı sizin mi ödemenizi bekliyor. Asla izin vermeyin buna asla. Benim annem parasını vermiş yıllarca 31 yaşında evlenecekken laf yapmışlar. Böyle aileler ömür boyu çocuklarını kaz gibi yolmak istiyor.

Atandım ve evet ilk kez bu ay maaş alacağım, bu cuma..
sanırım bu durum zoruna gitmiş, gerçekten kredi çektirip parasını ödetecekmiş size.

boşverin hiç takılmayın, zaten evlenmeyecek olsanız da kredi çekme gibi bir şey yapmayın, bu duruma takılacaksa da kusura bakmasın yani takılsın babanızda.

Back