- 5 Aralık 2022
- 1.840
- 1.443
- 53
- Konu Sahibi munteha123
Ben daha kötü laflar işittim
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Üstesinden nasıl geldiniz peki..Ben daha kötü laflar işittim
Abiniz bir aile kurmuş gelin de ailesine ben para vericem diye misyon edinse bu insanlar kendi geçimini nasıl yapsın? Aileler olarak herkes kendi ekmeğini kazanıyoken birbirinden para beklemenin gereği ne? Büyüyünce bana para verir diye düşünerek çocuk yapmak nasıl bir zihniyettir? Yastıkaltı altın koyar gibi çocuk yatırımı mı yapıyo ailenizBen sizi tanimam ama mesela size bir ornek vereyim, benim de bir agabeyim var ve okudugunda maddi durumunuz hic iyi degildi. Aramizda 6 yil vardi. Okurken anneme ve bana bize ileride cok destek olacagina dair sozler verirdi.
Okulu bitirir bitirmez bir sene icinde evlendi. Dugununu ailem eksiksiz yapti. Parani yiyelim vs lafi olmadi ama hepimiz artik bir evi var maddi destek olmasi uygub olmaz dedik.
Maddi destek olmayi birakin bizim durumumuz duzelince kendi borclarini ailem her ay odeyerek kapatti.
4 sene okudum, ben de ogretmenim, dort sene tek kurus harclik gondermedi, durumumuz harika olmamasina ragmen, icinden gelerek tek bir kurus gondermedi. Arayip sormayi geciyorum bile.
Boyle ornekler de var ve bana bu nankorluk geliyor. Bu yuzden evlendigimden beri aileme bunu yapmayi birak, normalde olamadigim destegi olmaya calisiyorum. En azindan emeklerini unutmuyorum. Hep aklimda.
Bunu hatirlayarak hanimefendiye yazmak istedim. Aile ici dinamiklerini bilemem.
Baban seni kıskanmis biraz bozuk atıyor bahNe sunuyor. Sana çok düşkün ve korumacı bir baba sanırımMerhabalar. 27 yaşında, çiçeği burnunda bir öğretmenim. Yaklaşık 1 senedir görüştüğüm biri var. Annem bunu biliyordu en başından beri, ancak babam daha dün öğrendi. Evlenmek istediğimi babama söylemesini rica ettim annemden ve konuyu açtı dün. Başta 'ben hazır değilim maddi olarak' dese de, sonra hayırlısı olsun demiş. Ben konuşamadım babamla, çünkü ne yazık ki fazlasıyla çekiniyorum. Sadece bu konuda da değil, birçok konuyu babamla konuşamam. Her neyse, dün konu öylece kapandı. Bir yandan benimle bu konu hakkında herhangi bir şey konuşmaması üzse de, bir yandan omuzlarımdaki yükün hafiflediğini hissediyordum, ta ki bir saat öncesine kadar. Bugün seminerlerin son günüydü ve okuldan eve geldiğimde erkek kardeşimle konuştuk. Babam bir şey dedi mi öğlen vs. diye. Direkt konuyla alakalı bir şey dememiş olsa da, "benim babam da çocuklarının kazancını yiyemedi, ben de.." dediğini, "bana bir şey soran yok zaten, ben de bir şey demeyeceğim madem öyle" diye de eklediğini öğrendim. Anlam veremedim çünkü gerçekten böyle bir durum yok, babamın her şeyden muhakkak haberi olur, bu yaşıma kadar ondan habersiz bir şey yapmadım, bir yere gitmedim. İlk cümlesi ise oldukça üzdü. Karşılık bekleyerek mi bir şeyler yaptı bunca zaman benim için, sorusu kemiriyor içimi resmen. Yaşım küçük değil, ben daha ne kadar beklemeliyim... Sırf ailemle beraber olayım diye baska şehir bile yazmadım tercih listeme, kendi memleketime atandım, onlara daha çok destek olayım diye maddi manevi. Ama şimdi babamın böyle düşünmesi beni çok yaralıyor... En mutlu zamanlarımın zehir olmasını istemiyorum, kalbimin kırılmasına da engel olamıyorum. Ne yapmalıyım bilmiyorum, buraya yazmak istedim... Ben nasıl konuşmalıyım, konuyu şimdi tekrar açan ben mi olmalıyım...
Bende anneyim eğitim iyi alsınlar kimseye muhtaç olmadan ayakları üzerinde dursunlar yeter diyorum.Evet, zaman zaman ben de düşünüyorum bu kadar fedakârlık yapmaya çalışıyorsun ama yapabilecek misin, kendinden bu kadar veriyorsun ama senin de bir hayatın var, senin kurmak istediğin bir yuva var, bunun için de yapmam gereken şeyler var diye konuşup duruyorum kendimle.. ama sürekli bu beklentiler hissettirilince, daha ilk maaşımı bile alamadan bitiveriyor zihinde..
Abiniz bir aile kurmuş gelin de ailesine ben para vericem diye misyon edinse bu insanlar kendi geçimini nasıl yapsın? Aileler olarak herkes kendi ekmeğini kazanıyoken birbirinden para beklemenin gereği ne? Büyüyünce bana para verir diye düşünerek çocuk yapmak nasıl bir zihniyettir? Yastıkaltı altın koyar gibi çocuk yatırımı mı yapıyo aileniz
Kendi babasina yedirmemis siz de yedirmezseniz odesirsiniz bence. Sonucta bu isler boyle ilerpemiyo muydu. Ben hic alinmazdim. Ustune ceyiz yuku yuklersiniz gorur evlat parasi yemeyiMerhabalar. 27 yaşında, çiçeği burnunda bir öğretmenim. Yaklaşık 1 senedir görüştüğüm biri var. Annem bunu biliyordu en başından beri, ancak babam daha dün öğrendi. Evlenmek istediğimi babama söylemesini rica ettim annemden ve konuyu açtı dün. Başta 'ben hazır değilim maddi olarak' dese de, sonra hayırlısı olsun demiş. Ben konuşamadım babamla, çünkü ne yazık ki fazlasıyla çekiniyorum. Sadece bu konuda da değil, birçok konuyu babamla konuşamam. Her neyse, dün konu öylece kapandı. Bir yandan benimle bu konu hakkında herhangi bir şey konuşmaması üzse de, bir yandan omuzlarımdaki yükün hafiflediğini hissediyordum, ta ki bir saat öncesine kadar. Bugün seminerlerin son günüydü ve okuldan eve geldiğimde erkek kardeşimle konuştuk. Babam bir şey dedi mi öğlen vs. diye. Direkt konuyla alakalı bir şey dememiş olsa da, "benim babam da çocuklarının kazancını yiyemedi, ben de.." dediğini, "bana bir şey soran yok zaten, ben de bir şey demeyeceğim madem öyle" diye de eklediğini öğrendim. Anlam veremedim çünkü gerçekten böyle bir durum yok, babamın her şeyden muhakkak haberi olur, bu yaşıma kadar ondan habersiz bir şey yapmadım, bir yere gitmedim. İlk cümlesi ise oldukça üzdü. Karşılık bekleyerek mi bir şeyler yaptı bunca zaman benim için, sorusu kemiriyor içimi resmen. Yaşım küçük değil, ben daha ne kadar beklemeliyim... Sırf ailemle beraber olayım diye baska şehir bile yazmadım tercih listeme, kendi memleketime atandım, onlara daha çok destek olayım diye maddi manevi. Ama şimdi babamın böyle düşünmesi beni çok yaralıyor... En mutlu zamanlarımın zehir olmasını istemiyorum, kalbimin kırılmasına da engel olamıyorum. Ne yapmalıyım bilmiyorum, buraya yazmak istedim... Ben nasıl konuşmalıyım, konuyu şimdi tekrar açan ben mi olmalıyım...
Oooo ben neler duydum neler işittim 24 yaşındayım 25 e yeni girdim aynı şeyleri banada babam dedi evlenirken hiç kazancını yiyemeden gidiyor hiç faydasını göremeden gidiyor nişanlandım bana mont almadı ben çalışmıyordum mont senin neyine çalışmıyosun ki dediMerhabalar. 27 yaşında, çiçeği burnunda bir öğretmenim. Yaklaşık 1 senedir görüştüğüm biri var. Annem bunu biliyordu en başından beri, ancak babam daha dün öğrendi. Evlenmek istediğimi babama söylemesini rica ettim annemden ve konuyu açtı dün. Başta 'ben hazır değilim maddi olarak' dese de, sonra hayırlısı olsun demiş. Ben konuşamadım babamla, çünkü ne yazık ki fazlasıyla çekiniyorum. Sadece bu konuda da değil, birçok konuyu babamla konuşamam. Her neyse, dün konu öylece kapandı. Bir yandan benimle bu konu hakkında herhangi bir şey konuşmaması üzse de, bir yandan omuzlarımdaki yükün hafiflediğini hissediyordum, ta ki bir saat öncesine kadar. Bugün seminerlerin son günüydü ve okuldan eve geldiğimde erkek kardeşimle konuştuk. Babam bir şey dedi mi öğlen vs. diye. Direkt konuyla alakalı bir şey dememiş olsa da, "benim babam da çocuklarının kazancını yiyemedi, ben de.." dediğini, "bana bir şey soran yok zaten, ben de bir şey demeyeceğim madem öyle" diye de eklediğini öğrendim. Anlam veremedim çünkü gerçekten böyle bir durum yok, babamın her şeyden muhakkak haberi olur, bu yaşıma kadar ondan habersiz bir şey yapmadım, bir yere gitmedim. İlk cümlesi ise oldukça üzdü. Karşılık bekleyerek mi bir şeyler yaptı bunca zaman benim için, sorusu kemiriyor içimi resmen. Yaşım küçük değil, ben daha ne kadar beklemeliyim... Sırf ailemle beraber olayım diye baska şehir bile yazmadım tercih listeme, kendi memleketime atandım, onlara daha çok destek olayım diye maddi manevi. Ama şimdi babamın böyle düşünmesi beni çok yaralıyor... En mutlu zamanlarımın zehir olmasını istemiyorum, kalbimin kırılmasına da engel olamıyorum. Ne yapmalıyım bilmiyorum, buraya yazmak istedim... Ben nasıl konuşmalıyım, konuyu şimdi tekrar açan ben mi olmalıyım...
Siz yazdıklarınızı unuttunuz sanırım. Abiniz hiç para vermiyor diye bunu nankörlük olarak görmüşsünüz biz ondan beklemiyoruz ama yine de yardım etse iyi olurdu yazmışsınız şaka mısınız yaaaaa. Para diye kuduran bir birey olsaydım sizin gibi para verse iyi olurdu diye birilerinden para beklemezdim hayatım:)Okudugunuzu anlama sikintiniz mi var sizin? Kim kimden para almis, kim kimden beklentiye girmis? Bu ne saygisizliktir altin yatirimi vs.? Gayet acik bir sekilde ailem hicbir sey beklemedi, aksine her seyini o durumdayken ailem yapti demisim, kendi kendinize saldirmadan once dikkatli okuyun yazilanlari. Para para diye kuduran sizsiniz. Aile baska bir mefhum. Bana da cevap vermeyin boyle algisizlik gormedim.
Ben bu kafadaki anne babaları anlamıyorum, anlayamam da. Elbette insan ailesine maddi destek verebilir, anne babayı rahat ettirmek için çaba gösterebilir, ne bileyim, ihtiyaçları vardır onlar için didinirsin de ama durduk yere "çocuklarının kazancını yemek" gibi bi kafa inanılmaz çirkin.Merhabalar. 27 yaşında, çiçeği burnunda bir öğretmenim. Yaklaşık 1 senedir görüştüğüm biri var. Annem bunu biliyordu en başından beri, ancak babam daha dün öğrendi. Evlenmek istediğimi babama söylemesini rica ettim annemden ve konuyu açtı dün. Başta 'ben hazır değilim maddi olarak' dese de, sonra hayırlısı olsun demiş. Ben konuşamadım babamla, çünkü ne yazık ki fazlasıyla çekiniyorum. Sadece bu konuda da değil, birçok konuyu babamla konuşamam. Her neyse, dün konu öylece kapandı. Bir yandan benimle bu konu hakkında herhangi bir şey konuşmaması üzse de, bir yandan omuzlarımdaki yükün hafiflediğini hissediyordum, ta ki bir saat öncesine kadar. Bugün seminerlerin son günüydü ve okuldan eve geldiğimde erkek kardeşimle konuştuk. Babam bir şey dedi mi öğlen vs. diye. Direkt konuyla alakalı bir şey dememiş olsa da, "benim babam da çocuklarının kazancını yiyemedi, ben de.." dediğini, "bana bir şey soran yok zaten, ben de bir şey demeyeceğim madem öyle" diye de eklediğini öğrendim. Anlam veremedim çünkü gerçekten böyle bir durum yok, babamın her şeyden muhakkak haberi olur, bu yaşıma kadar ondan habersiz bir şey yapmadım, bir yere gitmedim. İlk cümlesi ise oldukça üzdü. Karşılık bekleyerek mi bir şeyler yaptı bunca zaman benim için, sorusu kemiriyor içimi resmen. Yaşım küçük değil, ben daha ne kadar beklemeliyim... Sırf ailemle beraber olayım diye baska şehir bile yazmadım tercih listeme, kendi memleketime atandım, onlara daha çok destek olayım diye maddi manevi. Ama şimdi babamın böyle düşünmesi beni çok yaralıyor... En mutlu zamanlarımın zehir olmasını istemiyorum, kalbimin kırılmasına da engel olamıyorum. Ne yapmalıyım bilmiyorum, buraya yazmak istedim... Ben nasıl konuşmalıyım, konuyu şimdi tekrar açan ben mi olmalıyım...
Kimseden para beklemiyorum. Nankorluk kismini genel gorusum olarak yazdim, abim ozelinde degil. Okurken ailesine vaatler verdi, meslegini eline aldigi an ise ailesine soz verdigi maddi destek yerine manevi destekte dahi bulunmadi. Buna ragmen benim ailem evlatlarina her seyi yapti, para istemek de nereden cikti?Siz yazdıklarınızı unuttunuz sanırım. Abiniz hiç para vermiyor diye bunu nankörlük olarak görmüşsünüz biz ondan beklemiyoruz ama yine de yardım etse iyi olurdu yazmışsınız şaka mısınız yaaaaa. Para diye kuduran bir birey olsaydım sizin gibi para verse iyi olurdu diye birilerinden para beklemezdim hayatım:)
Ne yazdıysanız ona yanıt verdim. Zorunuza gitmesi benim sorunum değil. İyi günlerKimseden para beklemiyorum. Nankorluk kismini genel gorusum olarak yazdim, abim ozelinde degil. Okurken ailesine vaatler verdi, meslegini eline aldigi an ise ailesine soz verdigi maddi destek yerine manevi destekte dahi bulunmadi. Buna ragmen benim ailem evlatlarina her seyi yapti, para istemek de nereden cikti?
Merak etmeyin sizin gibi bir gelinimiz de yok cok sukur. Maddi olarak o zamanlar zordu ve abimi zorluklarla okutan aileme karsi hicbir sorumluluk almadan gorunce bu durumu ben icerledim. Benim nankorluk olarak gordugum ise bu davranis yani genel olarak herkes icin boyle dusunuyorum.
Bizde aile basta gelir ve ucun besin, paranin lafi olmaz. Kimse hicbir seyin pesine dusmuyor gayet mutluyuz. Senin konuna bile yorum yapmadim bir daha bana cevap verme. Tanimadigin etmedigin insanlar hakkinda genel yargilarda bulunma.
Sizin konunuza yazmadim, benim cevabimi alintilayarak kendi kendinize hukumlerde bulundunuz ve bence yersizdi.Ne yazdıysanız ona yanıt verdim. Zorunuza gitmesi benim sorunum değil. İyi günler
Ah ya ah ya.. insan ne diyeceğini şaşırıyor. Hani diyorsun ki tamam onlar da birçok şeyden mahrum büyümüşler maddi manevi, e biz de öyle; ama biz çocuklarımıza böyle olmamalıyız diyebiliyoruz da bizim anne babamız niçin bunu düşünemiyor.. kızmak istemiyorum onlara, gönül koymak da istemiyorum ama insanın yıllar geçse de unutamadığı/unutamayacağı sözler ediliyor.. niçin sadece evladım mutlu olsun o bana yeter denilmiyor da böyle şeyler konuşuluyor.. dinen bile kadının ev geçindirmek gibi bir sorumluluğu yok, ondan böyle bir şey beklenemez. Ama ne yazıktır ki, sırf bir eşya/maddi bir şey için olmadık beklentilere girilip kalpler kırılıyor...Oooo ben neler duydum neler işittim 24 yaşındayım 25 e yeni girdim aynı şeyleri banada babam dedi evlenirken hiç kazancını yiyemeden gidiyor hiç faydasını göremeden gidiyor nişanlandım bana mont almadı ben çalışmıyordum mont senin neyine çalışmıyosun ki dedi
Bence Aileler çok haklı tabi ki karşılık beklemiyorlar. O cümleleri gayri ihtiyari söylüyorlar..Ben işe başladığımda eşimle sevgiliydik. İş bulma sürecimde, işe adapte olma sürecimde hep yanımda oldu. İlk iş tecrübemdi ve alışma sürecim çok zorluydu. İşe girdikten 8 ay sonra kadar evlilik teklifi aldım ve evlenmeye karar verdim. O zamana kadar eve direkt olarak para vermedim ama taşınma sürecinde öğrenci kredisiyle biriktirdiğim tüm paramı anneme vermiştim. Annem de aynı sizin babanız gibi bir düşünceye kapıldı hatta teyzemler bile bunu dile getirdi. Annen kızının parasını yiyemedi vs diye ama ben kendi çeyizimi kendim aldım. Nişanlığımı, kınalığımı, damatlığı kendi paramla aldım. Kendi kendime gelin oldum ama böyle bir düşünceleri hep vardı.
Evleneli 3 ay oldu bazen zaman zaman eşyalarıma bakıyorum da biraz daha bekleyip anneme de alabilirdim, annemle tatile gidebilirdik vs diye düşünüyorum. Ama kısmet bu işler ilerde durumumuz daha iyi olduğunda elbette destek oluruz.
Bu arada bu süreçte eşimde evden para almadan kendi maaşıyla aldı üzerine düşen çoğu şeyi. Buna karşılık kayınvalidem gurur duymak yerine 8 aydır çalışıyor 8 lirasını bile yemedim demişti.
İç anadolulu musunuz? Gerçi bu da yaygın bie görüş; size has değil bilin en azından. Danışan olarak gittiğim psikolog farklı bir kültürden geliyor , bana bu tarz diş hekimi bir çiftten söz etti. Dediki sevgililer aileleri evlenmelerini istemiyor, neden sizce diye sordu konuyla alakalı. Şak diye bildim yeni mezunlar diye gelirlerindem fayda sağlamak istiyorlar döi diye farklı kültürlere garip gelse de biz en azından kanıksadık bu durumu. Özellikle de düşük gelirli aileler bekliyorlar evet yalan yok. Bem yaptım misal elimden geldiğince ama 22 de atandım, evliliğin e si yoktu aklımda. Ha şimdi düşününce yaşımın da verdiği toylukla manipüle edilmişim ailem tarafından diyorum ama içten içe. İki sene öğrenci gibi yaşadıö hani, babam kızım çok para gönderiyosun diye uyardı siz düşünün gerisini burda zaten maddi kaygı değil de borçlu hissetmek aileye dahi olsa.. bu yaralayıcı evet o yüzden destek alıyorum zaten ben de..Merhabalar. 27 yaşında, çiçeği burnunda bir öğretmenim. Yaklaşık 1 senedir görüştüğüm biri var. Annem bunu biliyordu en başından beri, ancak babam daha dün öğrendi. Evlenmek istediğimi babama söylemesini rica ettim annemden ve konuyu açtı dün. Başta 'ben hazır değilim maddi olarak' dese de, sonra hayırlısı olsun demiş. Ben konuşamadım babamla, çünkü ne yazık ki fazlasıyla çekiniyorum. Sadece bu konuda da değil, birçok konuyu babamla konuşamam. Her neyse, dün konu öylece kapandı. Bir yandan benimle bu konu hakkında herhangi bir şey konuşmaması üzse de, bir yandan omuzlarımdaki yükün hafiflediğini hissediyordum, ta ki bir saat öncesine kadar. Bugün seminerlerin son günüydü ve okuldan eve geldiğimde erkek kardeşimle konuştuk. Babam bir şey dedi mi öğlen vs. diye. Direkt konuyla alakalı bir şey dememiş olsa da, "benim babam da çocuklarının kazancını yiyemedi, ben de.." dediğini, "bana bir şey soran yok zaten, ben de bir şey demeyeceğim madem öyle" diye de eklediğini öğrendim. Anlam veremedim çünkü gerçekten böyle bir durum yok, babamın her şeyden muhakkak haberi olur, bu yaşıma kadar ondan habersiz bir şey yapmadım, bir yere gitmedim. İlk cümlesi ise oldukça üzdü. Karşılık bekleyerek mi bir şeyler yaptı bunca zaman benim için, sorusu kemiriyor içimi resmen. Yaşım küçük değil, ben daha ne kadar beklemeliyim... Sırf ailemle beraber olayım diye baska şehir bile yazmadım tercih listeme, kendi memleketime atandım, onlara daha çok destek olayım diye maddi manevi. Ama şimdi babamın böyle düşünmesi beni çok yaralıyor... En mutlu zamanlarımın zehir olmasını istemiyorum, kalbimin kırılmasına da engel olamıyorum. Ne yapmalıyım bilmiyorum, buraya yazmak istedim... Ben nasıl konuşmalıyım, konuyu şimdi tekrar açan ben mi olmalıyım...