Evlenmek istediğimi babamla nasıl konuşmalıyım?

Böyleleri de ana babayım diye geziniyor. Benim ailem bir kuruşumu dahi almadı benden. Doğururken sana mı sormuşlar? Sakın bu adamın laflarına kırılmayın. Saçmalamış çünkü

Abiniz bir aile kurmuş gelin de ailesine ben para vericem diye misyon edinse bu insanlar kendi geçimini nasıl yapsın? Aileler olarak herkes kendi ekmeğini kazanıyoken birbirinden para beklemenin gereği ne? Büyüyünce bana para verir diye düşünerek çocuk yapmak nasıl bir zihniyettir? Yastıkaltı altın koyar gibi çocuk yatırımı mı yapıyo aileniz

Baban seni kıskanmis biraz bozuk atıyor bahNe sunuyor. Sana çok düşkün ve korumacı bir baba sanırım

Bende anneyim eğitim iyi alsınlar kimseye muhtaç olmadan ayakları üzerinde dursunlar yeter diyorum.
Bu zihniyet meselesi kimseyi memnun etmeye çalışırken hayatından ödün verme,gün gelince bizim için ne yaptın ki olur.Bu zihniyete sahip kişilikler Allah razı olsun yardım etti kardeşine demeyecek emin ol.Maddi sıkıntıları da yok zaten sana güvenip doğurmadılar.

Okudugunuzu anlama sikintiniz mi var sizin? Kim kimden para almis, kim kimden beklentiye girmis? Bu ne saygisizliktir altin yatirimi vs.? Gayet acik bir sekilde ailem hicbir sey beklemedi, aksine her seyini o durumdayken ailem yapti demisim, kendi kendinize saldirmadan once dikkatli okuyun yazilanlari. Para para diye kuduran sizsiniz. Aile baska bir mefhum. Bana da cevap vermeyin boyle algisizlik gormedim.

Kendi babasina yedirmemis siz de yedirmezseniz odesirsiniz bence. Sonucta bu isler boyle ilerpemiyo muydu. Ben hic alinmazdim. Ustune ceyiz yuku yuklersiniz gorur evlat parasi yemeyi

Maalesef benzer durumların eşiğinden döndüm bende. Aynı bu laflara çok hakimim geçtiğimiz yıldan. Sizi en iyi anlayacak kişi ben olabilirim durumunuz çok zor kolaylıklar diliyorum.

Duruma yorumum yok bana çok tuhaf geliyor evlattan bakılmayı bekleyen ebeveynler.

Ben kardeşinizin eğitim masraflarını asla tamamen üstlenmeyin demeye geldim. Bu sizin sorumluluğunuz değil. Destek olmak farklı harçlık vs ama kardeşinizi okutmak sizin göreviniz değil.

Oooo ben neler duydum neler işittim 24 yaşındayım 25 e yeni girdim aynı şeyleri banada babam dedi evlenirken hiç kazancını yiyemeden gidiyor hiç faydasını göremeden gidiyor nişanlandım bana mont almadı ben çalışmıyordum mont senin neyine çalışmıyosun ki dedi

Siz yazdıklarınızı unuttunuz sanırım. Abiniz hiç para vermiyor diye bunu nankörlük olarak görmüşsünüz biz ondan beklemiyoruz ama yine de yardım etse iyi olurdu yazmışsınız şaka mısınız yaaaaa. Para diye kuduran bir birey olsaydım sizin gibi para verse iyi olurdu diye birilerinden para beklemezdim hayatım:)

Ben bu kafadaki anne babaları anlamıyorum, anlayamam da. Elbette insan ailesine maddi destek verebilir, anne babayı rahat ettirmek için çaba gösterebilir, ne bileyim, ihtiyaçları vardır onlar için didinirsin de ama durduk yere "çocuklarının kazancını yemek" gibi bi kafa inanılmaz çirkin.

Kimseden para beklemiyorum. Nankorluk kismini genel gorusum olarak yazdim, abim ozelinde degil. Okurken ailesine vaatler verdi, meslegini eline aldigi an ise ailesine soz verdigi maddi destek yerine manevi destekte dahi bulunmadi. Buna ragmen benim ailem evlatlarina her seyi yapti, para istemek de nereden cikti?
Merak etmeyin sizin gibi bir gelinimiz de yok cok sukur. Maddi olarak o zamanlar zordu ve abimi zorluklarla okutan aileme karsi hicbir sorumluluk almadan gorunce bu durumu ben icerledim. Benim nankorluk olarak gordugum ise bu davranis yani genel olarak herkes icin boyle dusunuyorum.
Bizde aile basta gelir ve ucun besin, paranin lafi olmaz. Kimse hicbir seyin pesine dusmuyor gayet mutluyuz. Senin konuna bile yorum yapmadim bir daha bana cevap verme. Tanimadigin etmedigin insanlar hakkinda genel yargilarda bulunma.

Ne yazdıysanız ona yanıt verdim. Zorunuza gitmesi benim sorunum değil. İyi günler

Bana ben gidipte lüks yerler söyleme onlar neyi nerde yapcak görcez ne evi var ne arabası var ne idüğü belirsiz bunlar bi nane yapamazlar dedi. Hala da kılağımda bu laflar

Ah ya ah ya.. insan ne diyeceğini şaşırıyor. Hani diyorsun ki tamam onlar da birçok şeyden mahrum büyümüşler maddi manevi, e biz de öyle; ama biz çocuklarımıza böyle olmamalıyız diyebiliyoruz da bizim anne babamız niçin bunu düşünemiyor.. kızmak istemiyorum onlara, gönül koymak da istemiyorum ama insanın yıllar geçse de unutamadığı/unutamayacağı sözler ediliyor.. niçin sadece evladım mutlu olsun o bana yeter denilmiyor da böyle şeyler konuşuluyor.. dinen bile kadının ev geçindirmek gibi bir sorumluluğu yok, ondan böyle bir şey beklenemez. Ama ne yazıktır ki, sırf bir eşya/maddi bir şey için olmadık beklentilere girilip kalpler kırılıyor...

Bence Aileler çok haklı tabi ki karşılık beklemiyorlar. O cümleleri gayri ihtiyari söylüyorlar..

Her şeyi kendimiz başaralım diye, tabiri caizse kolumuzda bilezik olsun diye daha biz küçücükken bizleri ilmek ilmek işleyip okutup maaş sahibi olmamızı sağlıyorlar.

Bazı Aileler böyle emek verir bazı aileler de ya hiç eğitime önem vermez yada çocuğa seçenek sunar " Bana mı okuyorsun, ister oku ister okuma' diyerek eğitimi ve önemini kavrayamaz, rehberlik edemez.

Ben, ailelere yapılacak olan her şeyin gönülden yapılması taraftarıyım.

Benim ailem mesela bana şartlarına göre çok emek verdiler. Annemin hep söylediği kolunda bir bileziğin olsun, kimseye muhtaç olma idi. Çok erken evlenmiştim. Ame elimi hiç üzerlerinden çekmedim. Maddi anlamda hep desteğim. Çünkü bana çok emekleri var. Dantel yaparak bana Üniversite hayatımda çok destek oldu. Haberim olmadan bana ayakkabı, kıyafet alır süpriz yapardı. Babamın Kazandığımda o gözyaşlarını unutamam. Rahmetli oldu nur içinde yatsın inşallah Elimden geleni yapmaya çalıştı helal hoş olsun..

İç anadolulu musunuz? Gerçi bu da yaygın bie görüş; size has değil bilin en azından. Danışan olarak gittiğim psikolog farklı bir kültürden geliyor , bana bu tarz diş hekimi bir çiftten söz etti. Dediki sevgililer aileleri evlenmelerini istemiyor, neden sizce diye sordu konuyla alakalı. Şak diye bildim yeni mezunlar diye gelirlerindem fayda sağlamak istiyorlar döi diye farklı kültürlere garip gelse de biz en azından kanıksadık bu durumu. Özellikle de düşük gelirli aileler bekliyorlar evet yalan yok. Bem yaptım misal elimden geldiğince ama 22 de atandım, evliliğin e si yoktu aklımda. Ha şimdi düşününce yaşımın da verdiği toylukla manipüle edilmişim ailem tarafından diyorum ama içten içe. İki sene öğrenci gibi yaşadıö hani, babam kızım çok para gönderiyosun diye uyardı siz düşünün gerisini burda zaten maddi kaygı değil de borçlu hissetmek aileye dahi olsa.. bu yaralayıcı evet o yüzden destek alıyorum zaten ben de..
Şimdi çözüm odaklı yaklaşacağum yine de. Birincisi babanızla, anlar anlamaz, bu konuyu açıkça konuşun bence. Kırıldığınız yerleri söyleyin.zor ama ne bileyim, yapın bunu.. madem bide maddi olarak hazır değil gelirinizle de düğün hazırlığına destek olun ve hatta siz üstlenin. Yani erkek ailesinde para olmayınca bu oluyorsa yine olur bence. Ha erkek ailesi biz üstümüze düşüeni yaparız derse de alttan lata düğün giderlerine yine destek olun. Çok gerçekçi ve belki kaba bir yaklaşım belki ama yine de dicem duramayıp bu arada: kocanız da paranızı yicek yani azcık aileniz yeseydi nolur alınmayın bu kadar
Yanlış anlamayın yaşı sizden büyük bir meslektaşınızın gözlemleri diyin sadece lütfen

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…