- Konu Sahibi munteha123
-
DEvlette kuş kadarsa ozeldeki ogretmenler napsinÖğretmen maaşları kuş kadar zaten neresini yemek istiyormuşev mi alıcakmışsın, araba mı çekecekmişsin ?
Hayatınıza bakın doyuramazsınız kimseyi.Ne yazık ki aynen böyle düşünüyorum. Ablam da evlenmeden önce babamın bazı ufak borçlarını kapatmıştı, fakat görüyorum ki o da unutulmuş. Ben de ne yapsam unutulacak, hatta yaparken bile kıymeti bilinmeyecek. Ne üzücü şeyler ya gerçekten..
millet ne açmış çocuğunun parasına ya.. benimki de öğretmen olup bi ay sonra evlenmek isteyince böyle demiştiMerhabalar. 27 yaşında, çiçeği burnunda bir öğretmenim. Yaklaşık 1 senedir görüştüğüm biri var. Annem bunu biliyordu en başından beri, ancak babam daha dün öğrendi. Evlenmek istediğimi babama söylemesini rica ettim annemden ve konuyu açtı dün. Başta 'ben hazır değilim maddi olarak' dese de, sonra hayırlısı olsun demiş. Ben konuşamadım babamla, çünkü ne yazık ki fazlasıyla çekiniyorum. Sadece bu konuda da değil, birçok konuyu babamla konuşamam. Her neyse, dün konu öylece kapandı. Bir yandan benimle bu konu hakkında herhangi bir şey konuşmaması üzse de, bir yandan omuzlarımdaki yükün hafiflediğini hissediyordum, ta ki bir saat öncesine kadar. Bugün seminerlerin son günüydü ve okuldan eve geldiğimde erkek kardeşimle konuştuk. Babam bir şey dedi mi öğlen vs. diye. Direkt konuyla alakalı bir şey dememiş olsa da, "benim babam da çocuklarının kazancını yiyemedi, ben de.." dediğini, "bana bir şey soran yok zaten, ben de bir şey demeyeceğim madem öyle" diye de eklediğini öğrendim. Anlam veremedim çünkü gerçekten böyle bir durum yok, babamın her şeyden muhakkak haberi olur, bu yaşıma kadar ondan habersiz bir şey yapmadım, bir yere gitmedim. İlk cümlesi ise oldukça üzdü. Karşılık bekleyerek mi bir şeyler yaptı bunca zaman benim için, sorusu kemiriyor içimi resmen. Yaşım küçük değil, ben daha ne kadar beklemeliyim... Sırf ailemle beraber olayım diye baska şehir bile yazmadım tercih listeme, kendi memleketime atandım, onlara daha çok destek olayım diye maddi manevi. Ama şimdi babamın böyle düşünmesi beni çok yaralıyor... En mutlu zamanlarımın zehir olmasını istemiyorum, kalbimin kırılmasına da engel olamıyorum. Ne yapmalıyım bilmiyorum, buraya yazmak istedim... Ben nasıl konuşmalıyım, konuyu şimdi tekrar açan ben mi olmalıyım...
ay hayır tabiki kardeşinin tüm masraflarını yüklenmemelisin!Erkek arkadaşım buraya, benim memleketime atandı. O nedenle evlenirsek en az 3 sene burada yaşayacağız. Kardeşim üniversiteye başka şehire gidecek bu yıl, bütün masraflarını ben üstleneceğim dedim; ailem için ben de bir şeyler yapmak istiyorum, yapacağım da elbette. Ama gelin görün ki, bu yapacaklarımın da bir kıymetinin olmayacağını hissediyorum. Kıymet vermesinler ona da razıyım, yeter ki benim mutluluğumun önüne taş koymasınlar...
Eger babam beni cok buyuk zorluklarla buyutmus, okutmus olsaydi sanirim ben de atandiktan sonra en azindan bir sene babama maddi destek olurdum. Bunu kendim vicdanen yapardim.
Ne gunlerle buyutulen cocuklar var, ne sartlarda okutuluyorlar... eline meslegini aldigi gibi evlenip gitmesi tabii ki kirar. He ben olsam evlenir, maasimdan yine canimin istedigi gibi aileme destek olurdum. Ailenizin maddi durumunu en iyi siz bilirsiniz. Bir sene ayrica evlilik karari icin erken degil mi? Bir nisan soz yapip bir sene icinde biraz babaniza gun yasatin, destek olun, tesekkur niyetine yalin bunu. Adam okutup buyutup meslek sahibi etmis bir yerde.
Hayır hayır zaten hemen evlenmeyi düşünmüyoruz. Kasımdaki ara tatilde nişan, seneye de düğün inşaallah. Ben sadece şimdi babam da bilsin istedim ciddi bir şeyler düşündüğümü..Eger babam beni cok buyuk zorluklarla buyutmus, okutmus olsaydi sanirim ben de atandiktan sonra en azindan bir sene babama maddi destek olurdum. Bunu kendim vicdanen yapardim.
Ne gunlerle buyutulen cocuklar var, ne sartlarda okutuluyorlar... eline meslegini aldigi gibi evlenip gitmesi tabii ki kirar. He ben olsam evlenir, maasimdan yine canimin istedigi gibi aileme destek olurdum. Ailenizin maddi durumunu en iyi siz bilirsiniz. Bir sene ayrica evlilik karari icin erken degil mi? Bir nisan soz yapip bir sene icinde biraz babaniza gun yasatin, destek olun, tesekkur niyetine yalin bunu. Adam okutup buyutup meslek sahibi etmis bir yerde.
Avrupada kız erkek evlat ayırmıyorlar ama, bizde 25 yaşına kadar utanmasalar emzirecekler erkekleri. Kendileri yetemediği yerde kız çocukları koşuyorlar hizmete.Cocugu okutmak anne babanin gorevi mi? Yurt disinda 18 yasina geldigi anda pispisliyorlar, git kendi basinin caresine bak diye. O kadar sosyal yardim, cocuk parasi vs almalarina ve her seyin ekonomik olmasina ragmen.
Aile her seydir. Yine evlenir yuvanizi kurarsiniz. Anne babanizin kalbini kirmayin. Orta yolu bulun. Mesela kendimiz yapacagiz her seyi diyin. Bir sene nisanli kalin, hem birikim yapar hem babaniza da yardim edersiniz. Ne olacak ki
Kasımdaki ara tatilde nişan düşünüyoruz, seneye de düğün. O nedenle aşağı yukarı yine bir sene var düğüne. Benimle konuşulsa ben anlatacağım ama maalesef kötü bir şey yapmış, istemişim gibi tavır yapılıyor... Ben inanın hiçbir şey istemiyorum ailemden maddi olarak, sadece destek olsunlar manevî..Cocugu okutmak anne babanin gorevi mi? Yurt disinda 18 yasina geldigi anda pispisliyorlar, git kendi basinin caresine bak diye. O kadar sosyal yardim, cocuk parasi vs almalarina ve her seyin ekonomik olmasina ragmen.
Aile her seydir. Yine evlenir yuvanizi kurarsiniz. Anne babanizin kalbini kirmayin. Orta yolu bulun. Mesela kendimiz yapacagiz her seyi diyin. Bir sene nisanli kalin, hem birikim yapar hem babaniza da yardim edersiniz. Ne olacak ki
Hayır emekli değil, dahası bu ay epeyce bi zam geldi maaşına. Maddi durumumuz şükür iyi. Buna rağmen durum böyle işte..Evladının kazancını yemek ne demek ya. Bir babaya yakışıyor mu. Ağır konuşmak istemiyorum babanız da. Ne bileyim normal gelmedi.
Emekli mi babanız? Maddi durumunuz nasıl?
Cocugu okutmak anne babanin gorevi mi? Yurt disinda 18 yasina geldigi anda pispisliyorlar, git kendi basinin caresine bak diye. O kadar sosyal yardim, cocuk parasi vs almalarina ve her seyin ekonomik olmasina ragmen.
Hayır emekli değil, dahası bu ay epeyce bi zam geldi maaşına. Maddi durumumuz şükür iyi. Buna rağmen durum böyle işte..
Oğluna böyle yapmayacak. Emekleri gelinin kollarına altın olsun istemiyorsa aklını başına alsın konu sahibi. Vicdan yapacak bir durum yok. O çocukları yapmayı bilen yetiştirmeyi de bilecek, yok öyle bi büyüğün başına atıp büssürü çocuk büyüttüm diye gezmek.Hani geçinemiyor olurlar destek olursunuz da. Bu durumda böyle bir sorumluluğunuz yok. Sizi dünyaya getirirken yatırım olarak mı düşünmüş. Ne saçma.
Anlatamıyorum işte.. konuşulmuyor çünkü. Sanki dünyanın en büyük yanlışını yapmışım gibi bir hava var evde. Evlenmek istedim sadece en tabi hakkım olarak..Oğluna böyle yapmayacak. Emekleri gelinin kollarına altın olsun istemiyorsa aklını başına alsın konu sahibi. Vicdan yapacak bir durum yok. O çocukları yapmayı bilen yetiştirmeyi de bilecek, yok öyle bi büyüğün başına atıp büssürü çocuk büyüttüm diye gezmek.
Konuşmayın gerek yok. Kimseye bi mecburiyetiniz yok, valizi alıp çıksanız sizi kanunen durdurabilecek Allah'ın kulu yok. Kabul edecekler başka çareleri yok. İyi olalım kafasından çıkın, siz düşüneceğinize onlar düşünsün bunu. Yarın elin kızı istemez, yine sizin elinize düşerler.Anlatamıyorum işte.. konuşulmuyor çünkü. Sanki dünyanın en büyük yanlışını yapmışım gibi bir hava var evde. Evlenmek istedim sadece en tabi hakkım olarak..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?