Evlenmek için ideal tanıma süresi nedir?

kesinlikle ve kesinlikle evlilik hayatının bekarlık hayatından daha iyi olması lazım
öyle standardımız düşecekse neden evlenelim ki ?
iki kere falan düşünmesinler direkt kaçsınlar o evlilikten
Orası öyle. Ama bu şekilde de mutlu olan nadirde olsa var. Tabi burda seçtiğiniz eşin çok iyi olması, maddi gücünün çok olması, pinti olmaması falan lazım. Açıkçası ben evlenince standartlarım yükseldi hala bekar olsam şu anki çocuklu halimden daha kısıtlı olurdum.

Mesela biz eşimde hiç sehayate çıkmadık, fırsat vardı ama ailem katıydı bu konuda zorla kavgalarla aldığım özgürlüklerim bile onlara fazlaydı. Ailem eşimin sevgiliyken beni sakinleştirip daha ılımlı biri yaptığını görene kadar da bu kısıtlamalar konusunda bolca kavga ettik. Bence bu da büyük bi artı ayrıca. Çok agrasif asla tavizi olmayan bi tiptim. Eşimle sevgili olmak, duygusal olarak mutlu olmak beni daha sakin, daha kontrollü, daha ılımlı yaptı. Annem kızım geri gelmiş gibi hissediyorum derdi
Ayrıca arada dar boğazdan geçsekte maddi standartların yükseldi. Kişisel özgürlüğüm arttı. Kendi başıma il içinde günü birlik gezmeye göndermeyen ailemin yanından ayrılıp karnım burnumda halimle bile tüm gün dışarıda gezdiğim, hala çocuklu halimle eşimden izin almama gerek kalmadan ben şuraya gidiyorum diyip çıkıp gittiğim bi evliliğim var. Sana güveniyorum bu yüzden aklım kalmıyor der hep. Aynı özgürlüğü bende eşime tanırım bu arada. Mesela burda okuyorum eşim çslıştırmıyo diyorlar. Benim ağırıma gider kabul etmezdim bunu.

Ben de aynisi, sabahin 7sinde denize girerim. Öğle vakti de gecer icerde uyurum.
Mininum bronzlukla dönerim. Eşim de napiyorsam onu yapiyor.

İdeal diye bir şey yoktur. Bazı noktalar vardır, bir de hisler. O durumları görünce tamam ben bu kişiyle mutlu olabilirim dersiniz ya da tam tersi olmaması gerek dersiniz ama kadınlar genelde ikinci durumu görmezler illa oldurmaya çalışırlar veya değiştirmeye çalışırlar mutsuzluk buradan başlar. Ama genel olarak bizim toplum için şunu tavsiye ederim, para meseleleri konuşulduğunda insanlar aileler gerçek yüzlerini gösterirler. Aynı ortamda uzun süre bulunmaya çalışın. Birlikte kısa süreli tatillere, seyahatlere gidin.

senin ailen baskıcıymış
çok basit bi gezmeye bile gidemiyormuşsun
gerçekten çok kötü bi hayatmış
bizim ülkemizde biraz daha özgür olabilmek için evlenen çok kadın var
benim ailem hiçbir şeyime karışmaz, istediğim gibi gezerim tatile de giderim, gece başka yerde de kalırım
evlensem ve kocam bana, şu saate kadar evde olacaksın dese büyük sıkıntı olur mesela
dolayısıyle benim evleneceğim adamın epey rahat ve karışmayan bi tip olması lazım
çünkü ailem karışmamış o hiç karışamaz

Aslında annem çok evhamlı bi kadın. Babamdan çok annemin baskısıydı. Yıllarım öyle geçti. Yanlış anlaşılma olmasın. Saat kısıtlamaları falan filan bunlar olduğundan ben yolunu bulmuştum artık çalışmakta özgür hissettiriyordu kendi başımın çaresine bakıyodum. Aslında geriye bakınca bunları ben zorla elde ettim. Ama asla eşimle sırf özgürlüğüm olsun diye evlenmedim. Zaten tanıştığımız da bu kavgalar bitmiş en azından kendimi rahat hissedeceğim kadar özgürdüm. Evlenmeseydim de muhtemelen daha fazlasını elde etmeyi öğrenirdim. Sevdim diye evlendim. Sevdim diye birlikteyim. Konuşmadan bunu anladıysanız düzelteyim önce. Yapan var mı var.

Zaten normali bahsettikleriniz aslında baştan böyle olmalıydı zaten. Evlilikte aile ilişkisi de baskıcı sıkıcı olmamalı.

Bence bahsettiğiniz eşin rahatlığı konusu her evlilik için geçerli olmalı. Her evlilik rahatlık kendi alanına sahiplik içermeli. Yoksa koca ömür nasıl bir kişinin ağzından çıkan lafla geçer. Bildirim geldiğinde başka bi konu okuyodum adam alkolik kadına eziyetler babasıyla eşinin bıçaklı silahlı kavgaları boşanma aşaması hala normali bu mu ben mi yanlış yapıyorum diyo. Kafayı yiyorum bunları okuyunca.

En az bir sene.Aslinda bakmanız gereken şeyler daha farklı.Bu adam kriz anlarında nasıl ?Bu adamla ortak zevkleriniz varmı? Siyasi görüş eğitim ekonomi denkmi? Aile yapıları benzermi? Bu adam sadık anlayışlı mi ? Bu adamın patolojik sorunları varmı öfke kontrolü alkol kumar .Bu adam mantık ve sevgiyi bir arada götürerek hayatını planlama becerisine sahipmi.Annesine bağlı mi bagimlimi Uyum varsa bunlar varsa sevgi varsa tamamdir.Bunlara dikkat

Yazdıklarımı es geçenlerde başarılı evlilikler görmüyorum okumuyorum da çünkü bunlar seviyoruz çok nolacak canim deyip işin içine girince bir girdap oluyor sormayın.Bu nedenle bence mantık ve kalp Elele olmalı evlilik kararında hatta tüm hayatımızda.Birbirine benzer kültür yada ekonomik şartlardan farklı görüşlerden gelen insanların birlikteliği çok yipratici ve sorunlu oluyor istisnalar olsada çoğunluk evliliği boşanma ile sonuçlanıyor .Çünkü evlenince o başta acilmasi gereken gözler yok evlilik stresi yok evlenince düzelir yok olur gider diye kapanıyor .Sonra açılıyor ki görünen facia

işte çok normal şeyleri elde edebilmek için ailenle o kadar kavga etmek zorunda kalmamalıydın
evlilikte rahatlık konusu da şöyle, devamlı ayrı planlar yapmayı, sürekli eve geç gelmeyi, her akşam dışarıda olmayı kastetmiyorum
zaten her akşam dışarı çıkıp geç geleceksem, devamlı kocamdan bağımsız planlar yapacaksam evlenmemeliyim
ilişkilerde bile inanılmaz kısıtlamalar görüyorum, eve 1 saat geç gitti diye hesap soran sevgililer,
bana şunu haber vermedin (önemsiz bi konuyu haber vermemiş aslında) diye çıkan kavgalar vs
içim sıkılıyor bunları okudukça gördükçe yani
kimse kimse üzerinde hakimiyet kurmamalı

Yani ben şuan bekar ekonomik özgürlüğü olan ve yalnız yaşayan birisiyim ailemle o tarz problemlerim de yok ama çocuk istiyorum o yüzden evlenmek istiyorum yani bence kötü durumdan kurtulmak için değil de iki tarafın da iyi halde olup o şekilde evlilik yapılırsa daha sağlıklı olur bağımlılık gelişmez bence

Zaten bugünkü ekonomide tek kişinin çalışarak belirli standartları sağlaması çok zor. İki kişi de ortalama veya ortalamanın biraz üstünde maaş alıyorsa (yani standart beyaz yaka maaşları) gerçekten keyifli bir hayat kurabiliyorsunuz.

Bu tatillerde ne yaşanıyor yaw herkes beraber tatile gidin diyor?
İnsanlar karşılıklı birbirlerinin tatil yapma anlayışını öğrenmiş oluyorlar. Her şeyde hazıra mı konar, beraber mi plan yapar, nasıl bir tatil tercih eder gibi gibi. Ayrıca tatil ister istemez olağan yaşantımızın dışında olduğu için rutin dışındaki davranışları gözlemleniyor. Yolda, stres anındaki tepkilerini görebiliyorsunuz. Tatil dışında beraber kalma olanağı olmayan çiftler için aynı ev/odaya girme fırsatı oluyor. Her gün temizlenen bir otele bile gidilmiş olsa oradaki temizliği, dağınıklığı görülebiliyor. Ayrıca kafede oturup bir içmekten, yemeğe oraya buraya gitmekten daha fazla anı biriktirmeye yarıyor. Bu şekilde insanların arasındaki bağ da kuvvetleniyor.

Bence de etmemeliydim.

Sonuna kadar katılıyorum. O sınırı çizmek lazım. Herkes yapamıyor ama sonra belki çiçek gibi gidicek ilişki bitiveriyo

Benim de hiç tahamülüm yoktur mıymıntı insanlara bir de her seyahatte bir problem veya çözülmesi gereken ekstra bir durum çıkar ya klasik , o durumlar karşısında verdiği tepkiler de kişiliği ortaya çıkarıyor .

İdeal süre yok ama yani 1 ayda evlen de değil. Ben üç ay eşimin ofiste yüzüne bakmadım. Benden sonra işe başladı. Üç ay sonra karakter olarak hoşuma gitti tanıştım ve 6 ayın sonunda evliydim. Doğrusu bu değil tabi ama ben otuzların başında o sonundaydı. Otuzdan sonra net istediğin şeyler değişiyor. En az bir sene bence ve adamı ara ara test et.

Erkekler hava atmayı ve kendini normalden daha üst göstermeyi seviyor. Bir arkadaş geubundayız yeni evliyiz. Erkekler atıyor işe erkek dediğin ev süpürmez diye, sustum kızlar delirdi tabi. Havasını attı eve gittik aşkım evi süpürürmüsün dedim süpürdü. Bırak atsın havasını. Yavaş yavaş sönüyor zaten. Hediyeler, çiçekler, aşkımlar birtanemler. Sonra nbr aşko. Kanma. Yada kan ya anı yaşa ama bir taraftan da bil yani. Öküze dönmesi muhtemel.

En önemlisi aile. Ailesiyle ilgili herşeye dikkat kesil ve hiçbirşeye karışma. Aile rezil de ever vezir de.

Karşılıklı saygı ve sadakat olursa her şey çözülür gibi. Sevgi de olmalı tabii arzulamadığım biriyle bir ömür yaşayamam. Ama işte insanların bu kendilerini farklı gösterme durumları beni ürkütüyor. Yalan konusunda çok tedirginim. Güvenmek zor geliyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…