- 18 Ağustos 2016
- 4.800
- 19.725
-
- Konu Sahibi disardayagmurvar
Hayır lütfen yap
Bu Zamanla alakalı değil, tecrübe ile alakalı27-28 yaşındaki, işini eline almış çiftler ne kadar sürede evlenmeye karar verebilir? Birini ne kadar sürede tanıyabiliriz?
Yaz geliyor bakalım göreceğiz o zamanBirlikte tatil yapmadan asla tanıyamazsın. En büyük gerilimler tatilde çıkıyor. Bu gerilimleri çift olarak yönetebilirseniz olmuştur bence.
Anladığım kadarıyla aile çok önemli, aile yanında eşin tutumu daisterseniz 10 sene iliski yasayin, aileler isin icine girmeden asla tam anlamiyla tanidim diyemezsiniz. arkadasim 9 senelik sevgililikten sonra evlendi. 1 aylik evliyken odalari ayirmislar, 3 aylik evliyken de tamamen ayrilip bosandilar. cocugun ailesi berbat otesiydi, kiza yapmadiklarini birakmamislar kisacik evlilik doneminde. yine is yerinden arkadasim 4 senelik sevgilisi (1 yil ayni evde kaldilar) evlendiklerinin 6.ayinda bosandilar. aile de isin icine girmeden nasil taninir bilmiyorum
Çok haklısın ya cidden gerçekçi olmak çok önemliValla canım sadece karşı tarafta değil kendinde de dikkat etmen gereken şeyler var. Toz pembe hayallerle evlenme. Beklentin olmazsa senden mutlusu yok. Büyük beklentilerle evlenince bunların gerçekleşmemesi demek evlilikten soğuman demek. Ama bu da taviz ver demek anlamına gelmiyor bilesin. Evlilik düşüncesi aklına geldiğinde peri masalı gibi olmasın anlatabiliyor muyum ben bu adam horlarken bile sever miyim diye bir düşün. Ayakları koksa eve alır mıyım, elinden yemek yer miyim? Anası gelse bir ay kalsa çekebilir miyim? Kaynım borç istese vermesine razı olur muyum? Hastalansam bir tas çorba pişirip getirir mi? Elin karısına kızına yan gözle bakar mı, güvenebilir miyim? Çocuğunuz olsa babalık yapar mı? Yani çok ama çok gerçekçi olman lazım. Bu çocuk ha dedikçe bosanalım diye sızlanacak biri mi toplum içinde yanımda gezdirebilir miyim, problem çözme yeteneği var mı yoksa sen ağzın kokuyor dişlerini fırçala istersen dedin diye 3 ay küsecek biri mi? E her akşam dışarı yemeğe gitmeyeceğiz ben bu kişiye yemek yapabilir miyim, o da yemek yapar mı hadi yapamıyor diyelim şu sofrayı da ben kurayım der mi? İkimiz de çalışacağız bir işin ucundan tutar mı? Bu soruları kendi beklentilerine göre çoğaltabilirsin. Bunlar çok basit ama bence kendine sorman ve dürüst bir şekilde cevaplaman gereken sorular. Yanıtları kararında etkili olacaktır. Sabah kalkınca yüzü gözü çapak salya içinde kalmış birini yüzünü yıka diye uyarmak zorunda kalacaksan hiç evlenme zaten. Ha bir de erkekler dağınık olabiliyor, yani ne kadar dikkat ederse etsin senin gibi titiz olmayabiliyor hatta ciddi ciddi motor becerileri bile gelişmemiş olabiliyor sen bunun bilincinde olup evlilik sorumluluğunu alıyorsan gir evlilik yoluna. E baktın ben tamamım ya evlilik için hazır hissediyorum bu çocuk olur olgun efendi biri dedikten sonra sıra ailesine geliyor. Bunun için de hemen nişanı yap bekle en az bir 6-7 ay nişanlı kal zaten onlar gerçek yüzünü muhakkak gösterir
E her şeyi ben mi düşüneceğim deme seni ilgilendiren kısımları düşün yeter. Adam tutsa sana kapan dese ne yapacaksın o dedi diye kapanacak halin yok. Kafanda gerçekçi senaryolar oluşturursan yanıtlarını aradığın sorular seni aydınlatacaktır diye umuyorum :)
Birlikte tatil yapmadan asla tanıyamazsın. En büyük gerilimler tatilde çıkıyor. Bu gerilimleri çift olarak yönetebilirseniz olmuştur bence.
Tanımak için en güzeli beraber seyahate çıkın 3-5 gün yeter bence. İnsanlar yüzüne taktığı maskeyi en fazla 8 saat taşıyabiliyorlarmış . 8 saatin sonunda gerçek kişiliğini saklayamıyormuş . Bir hocamız anlatmıştı bize de . Birisini tanımak için birlikte seyahat edin demişti.
Evet bu da çok önemli.
Ben mesela tatilde güneşlenmem, öğlen odada uyurum. Bu gölgede oturan tipler vardır ya. Onlardanım... Balayında kocamın dartla su sporları çakışıyor hangisine katılacağım ya diye plan yaptığına şahit olmuştum ahahahaha
Bunun bir süresi yok. 20 yıldır evli olup, kocamı hiç tanımamışım diyen bir sürü kadın var. Birde ne kadar görüşülürse görüşülsün, herkesin dışarda bir personası var. Aynı evin içine girmeden tanımak imkansız27-28 yaşındaki, işini eline almış çiftler ne kadar sürede evlenmeye karar verebilir? Birini ne kadar sürede tanıyabiliriz?
o zaman ne diyoruz bu yorumun üzerine, bekarlık sultanlıktır!Valla canım sadece karşı tarafta değil kendinde de dikkat etmen gereken şeyler var. Toz pembe hayallerle evlenme. Beklentin olmazsa senden mutlusu yok. Büyük beklentilerle evlenince bunların gerçekleşmemesi demek evlilikten soğuman demek. Ama bu da taviz ver demek anlamına gelmiyor bilesin. Evlilik düşüncesi aklına geldiğinde peri masalı gibi olmasın anlatabiliyor muyum ben bu adam horlarken bile sever miyim diye bir düşün. Ayakları koksa eve alır mıyım, elinden yemek yer miyim? Anası gelse bir ay kalsa çekebilir miyim? Kaynım borç istese vermesine razı olur muyum? Hastalansam bir tas çorba pişirip getirir mi? Elin karısına kızına yan gözle bakar mı, güvenebilir miyim? Çocuğunuz olsa babalık yapar mı? Yani çok ama çok gerçekçi olman lazım. Bu çocuk ha dedikçe bosanalım diye sızlanacak biri mi toplum içinde yanımda gezdirebilir miyim, problem çözme yeteneği var mı yoksa sen ağzın kokuyor dişlerini fırçala istersen dedin diye 3 ay küsecek biri mi? E her akşam dışarı yemeğe gitmeyeceğiz ben bu kişiye yemek yapabilir miyim, o da yemek yapar mı hadi yapamıyor diyelim şu sofrayı da ben kurayım der mi? İkimiz de çalışacağız bir işin ucundan tutar mı? Bu soruları kendi beklentilerine göre çoğaltabilirsin. Bunlar çok basit ama bence kendine sorman ve dürüst bir şekilde cevaplaman gereken sorular. Yanıtları kararında etkili olacaktır. Sabah kalkınca yüzü gözü çapak salya içinde kalmış birini yüzünü yıka diye uyarmak zorunda kalacaksan hiç evlenme zaten. Ha bir de erkekler dağınık olabiliyor, yani ne kadar dikkat ederse etsin senin gibi titiz olmayabiliyor hatta ciddi ciddi motor becerileri bile gelişmemiş olabiliyor sen bunun bilincinde olup evlilik sorumluluğunu alıyorsan gir evlilik yoluna. E baktın ben tamamım ya evlilik için hazır hissediyorum bu çocuk olur olgun efendi biri dedikten sonra sıra ailesine geliyor. Bunun için de hemen nişanı yap bekle en az bir 6-7 ay nişanlı kal zaten onlar gerçek yüzünü muhakkak gösterir
E her şeyi ben mi düşüneceğim deme seni ilgilendiren kısımları düşün yeter. Adam tutsa sana kapan dese ne yapacaksın o dedi diye kapanacak halin yok. Kafanda gerçekçi senaryolar oluşturursan yanıtlarını aradığın sorular seni aydınlatacaktır diye umuyorum :)
kesinlikle ve kesinlikle evlilik hayatının bekarlık hayatından daha iyi olması lazımEğer yapacağınız evlilikte hayat standartlarınız düşecekse, düzen değiştirmeyi sevmiyorsanız ve bu evlilik düzeni büyük değişiklikler getiricekse bazen adaptasyonda zor oluyor. Ve baba evindeyken sahip olduklarına eşimle evlendiğinde sahip olamayacaksam, daha kısıtlanacaksam, ekonomik olarak özgürlüğüm zarar görecekse iki kere düşünmekte fayda var. Çoğunlukla bu evliliğin olmaması taraftarıyım o durumda. Etken çok.
sittin sene geçse tanıyamazsın ... nasip şans işi biraz ..27-28 yaşındaki, işini eline almış çiftler ne kadar sürede evlenmeye karar verebilir? Birini ne kadar sürede tanıyabiliriz?