Evlenmek için ideal tanıma süresi nedir?

Hayır lütfen yap

Hayatımda aldığım en doğru karardı
Ama bu yaşta asla yapmam, 23 yaşındaydım. Yine de ne olur ne olmaz diye nikahı ilk yıldönümüne bıraktım.
Haftada 6 gün beraber çalışıyorduk ve komşu sayılırdık. İyi tanımıştım yani çok zaman geçiriyorduk. Ama yine de meyve yediğini evlenince fark ettim mesela. Ben yemem diye onu da yemez sanmıştım ajsjajsj
10 senedir evliyiz, daha da devam yani.

O kadar değişiyor kii sadece şunu diyeyim evlenir evlenmez çocuk yapma ilk 6 ay bekle o zmn tanırsın iyi kötü. Evlilik öncesi çok da önemli değil.
Bizim görücü usulüydi tanışma öncesi hiç ama hiç tanışmıyordk ve ilkkez o gün gördük birbirimizi o gün konuştuk geldi 10 dakika konuştuk konuşmadık orda hemen tamam evlenelim dedik sjsjsjs sonrası hiç konuşmadık takii nişana 2 3 gün kala çok saçmaydı ama güzeldi 6 yıl bitmek üzere eşimden yana bir şikayetim yok muyluyuz.

Anladığım kadarıyla aile çok önemli, aile yanında eşin tutumu da

Çok haklısın ya cidden gerçekçi olmak çok önemli

Birlikte tatil yapmadan asla tanıyamazsın. En büyük gerilimler tatilde çıkıyor. Bu gerilimleri çift olarak yönetebilirseniz olmuştur bence.

Evet bu da çok önemli.
Ben mesela tatilde güneşlenmem, öğlen odada uyurum. Bu gölgede oturan tipler vardır ya. Onlardanım... Balayında kocamın dartla su sporları çakışıyor hangisine katılacağım ya diye plan yaptığına şahit olmuştum ahahahaha

Biz tanıştığımız da eşim 26 ben 20 yaşındaydım 6 ay sonra adım attık totalde 2 sene sonra evlendik. Ama biz her gün görüşürdük. 6 ay sanki 1 sene gibiydi. Kızdığında falan nasıl davrandığını iyi bilirdim o da öyle. Tartıştık ta ayrılma eşiğinden de döndük çok güzel zamanlardan da geçtik. Ne yaşayacağımı az çok görmüştüm. Buna rağmen çok bişey farketmese de bazı şeyleri evlendikten sonra gördüm. Görsem vazgeçer miydim hayır. Ama bi kere daha düşünür müydüm evet. Bak bu sabah eşim işe giderken kavga ettik. Yine de bilirim ki önemsizdir, 2 saat sonra siniri yatışır ben daha geç yatışırım bu arada. Yine de orta yol hep buluyoruz. Yaklaşık 3 senelik evliyim.

Ama ben evlenirken okulum bitmiş daha doğrusu bir dersim kalmıştı, çalışıyodum ve kendi ayaklarım üstünde duruyodum. Eşimde zaten yıllardır kendi başındaydı babası ölmüş ve tüm sorumluluk eşime kalmıştı. Annesiyle pek görüşmez ablasıyla arası limoniydi. Bunlar hala değişmedi mesela. Hatta artarak eklendi.

Sevmek tek başına yetmez, her duygu durumunu gözden geçirip ne kadar uyum sağlanıyor, atıyorum kavga anında ne kadar ileri gidiyor, ben ne kadar alttan alırım, ailesi vs hepsi birer faktör.

Bazı evlilikler yapılırken aile faktörü atlanıyor yani sanki sadece eşle evleniliyor gibi bi algı oluyor insanda ama işin aslı hiç öyle değil. Ailesi eğer problemli insanlarsa bu büyük bi etmen. Çnükü o ailede yetişti sonuçta. Bi gün ucundan da olsa onlar gibi davranabilir. Dahası ailenin ne kadar iç içe olduğu da bi etmen. Evleneceğiniz adam şu an bağımsız olabilir ama bazı adamlar evlenince daha bi aileye düşkün oluyorlar. Ve bu evliliğe büyük zararlar veriyor. Bunları göz önünde bulundurmak gerekiyor.

Yine de bazen bazı şeylerin yaşanmadı gerekir. Kötü bi evlilik olabilir çok zor zamanlar geçirebilirsiniz ama bile bile lades durumu yoksa bu da kişiye bişryler katar. Hayatı öğrenmiş oluruz yani. Ama ben şunu düşünüyorum hep. Eğer yapacağınız evlilikte hayat standartlarınız düşecekse, düzen değiştirmeyi sevmiyorsanız ve bu evlilik düzeni büyük değişiklikler getiricekse bazen adaptasyonda zor oluyor. Ve baba evindeyken sahip olduklarına eşimle evlendiğinde sahip olamayacaksam, daha kısıtlanacaksam, ekonomik olarak özgürlüğüm zarar görecekse iki kere düşünmekte fayda var. Çoğunlukla bu evliliğin olmaması taraftarıyım o durumda. Etken çok.

Aynısınız yazacaktım, seyahate çıkın. Yolda mızmızlanıyor mu, tatilde tavırları nasıl, aynı yerde kalmak nasıl... Ben mıymıntı insanlardan hoşlanmam mesela, yolda mıızmızlanıyorsa almam

Neden bilmiyorum ama tatil veya seyahat sırasında bir insanın size en uyan ve en uymayan özelliklerini görebiliyorsunuz. Karşı taraf da aynı şekilde görüyor. Biz bu şekilde birbirimizi kabul ediyoruz denince sorun çıkmıyor.

beraber yaşamadan zor
bir süre, birkaç ay falan en azından beraber yaşanmalı
beraber tatillere falan kesinlikle gidilmeli
kimseyi kafede kahve içerek yemek yiyerek tanıyamam valla

27-28 yaşındaki, işini eline almış çiftler ne kadar sürede evlenmeye karar verebilir? Birini ne kadar sürede tanıyabiliriz?
Bunun bir süresi yok. 20 yıldır evli olup, kocamı hiç tanımamışım diyen bir sürü kadın var. Birde ne kadar görüşülürse görüşülsün, herkesin dışarda bir personası var. Aynı evin içine girmeden tanımak imkansız

o zaman ne diyoruz bu yorumun üzerine, bekarlık sultanlıktır!

kesinlikle ve kesinlikle evlilik hayatının bekarlık hayatından daha iyi olması lazım
öyle standardımız düşecekse neden evlenelim ki ?
iki kere falan düşünmesinler direkt kaçsınlar o evlilikten

Bunun cevabı yok bence ya. Çünkü yaşadıkça tanıyorsunuz. Ben 23 eşim 29 yaşındaydı tanıştığımızda. Biz 3 ayda evlendik. Tanıştığımızda 20. Gününde resmi nikahimiz kiyilmisti. Bizden hızlısı yoktur sanırım. 11. Yıla girmek uzereyiz. Eşimi tanisaydim kesin evlenmezdim. Ama iyiki evlilikte tanımışım iyiki eşimle evlenmisim. Çok merhametli ilgili sakin biri. Takildigim konular bir şekilde çözüme ulaşıyor ama bunları bekarken görsem ana sebep yapıp evlenmezdim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…