- 28 Mart 2019
- 2.288
- 4.219
-
- Konu Sahibi socialscientist
Zaten adamla evli gibisin daha neyi soruyorsunuz kı. Nikah kıyıldıgında da bu hayatı yasıcaksın degısen bısey olmayacak.Selamlar
Günümüzde kadınların eski kocaları tarafında öldürülmesi, aldatmalar vs bu kadar artmışken belki de allahtan daha belanı mı istiyorsun diyeceksiniz ama evlilik zor bir karar insan defalarca şüpheye düşüyor.
Sözlüyüm yakında nişanım var. Sözlümle aynı evi paylaşıyoruz 1 yıldır. Ev işlerine yardım eder, hatta beraber yaparız tabi bazen benim yap diye söylemem de gerekiyor ama yapmam demez. Evden işe işten eve. Diyelim ki iş yemeği vs oldu 9'u geçirmez evde olur. Sigara alkol yok. Alkol ara sıra sosyal içicilik. Çoğu zaman onu bile istemez. Beni mıncıklaya mıncıklaya sever, sevdiğini cidden gösteriyor, aşırı ilgilidir. Tutumludur, birine borç verirken bile bana söyler bak haberin olsun diye. Bütçemiz ortak. O da maaşını benim hesabıma atıyor, ek kartı var oradan kullanıyor. Her ay kalanı kenara atıp değerlendiriyoruz.
Gelelim benim sorun ettiğim şeylere. Adam 10'da uyuyor. Sosyal hayatı yok denecek kadar az. Hafta sonu yalvar yakar dışarı çıkarıyorum. O da söylene söylene.
Mesela önümüzdeki hafta izin alıp 3 4 gün bir şeyler yapalım diye konuştuk. Ama organizasyonu vs her şeyi benden bekliyor. Uzak bir yer söyleyince gözlerini deviriyor☹ avrupa yakasında oturuyoruz, öbür yakada bir yere gitmek istediğimde ölü taklidi yapıyor.
Bide okuduğunu anlamıyor. Hep biri anlatsın hazır bilgi olsun istiyor. Bi haber görüp gönderiyorum okudun mu diye soruyorum yook..
İnatçı. Bir şeye hayır dedi mi ölse değişmez fikri.
Cinsel hayatımız başta tutkuluydu sonra kayboldu. O da ben yanaşmasam seyrek olur gibi. Onda da bencil beni pek düşünmez.
Bir de beni annesi ve ablasıyla kıyaslaması var. Annesi her dediğini yapar benden de aynı toleransı bekliyor. Beni ablasına benzetiyor kişilik ve fiziki olarak. Ablası vefat etmiş. Sürekli ikimizin başarılarını kıyaslayıp beni yeriyor. Halbuki rahmetliden daha iyi bir kariyerim var
Bu aralar ben bu sorunlardan şikayet etmesem ballı böreğiz. Ama şikayet edince hemen ne kadar memnuniyetsizsin, senin bu eleştirilerine ömür boyu nasıl katlanacağım vs va başlıyor.
Instagram ve vurdulu kırdılı bir oyunu vardı her gece elinde. Onları da ben sevmiyorum üzülüyorum diye sildi. (sil demedim)
Ailemle arası harika. Ben de onunkilerle iyiyim. İki aile pek görüşmüyor uzaktalar ve kültürel olarak zıtlar ama sorun yaşamadık.
Ben biraz daha gezelim tozalım yeni yerler görelim okuyalım tarzı bir şey istiyordum. Ortak nokta bulamadık bu konularda. Ama çok da hayati sorunlar gibi durmuyor. Ne dersiniz o kadar kusur kadı kızında da olur diyorum acaba hata mı yapıyorum?
Ben de olumsuz yorum yapanlardanım.Buradakilerde bazen çok atıp tutuyor. Kimse 4-4luk değil bu hayatta. Ben de çok sosyal değilim eee sevgilim beni bırakıp gitsin o zaman. Üzerime alindim buradaki cevapları birazbeni endiselendiren şey cinsellik oldu ilişkinizde o kadar. Kıyaslama yapmayan mı var? Tabi hoş değil ama hayat bu herşey hoşumuza göre olmuyor. Ha
sizin ki kıyaslamayi yüzünüze vurmuş. Annesiyle kiyaslamiş. Milletin kocası Adriana limayla kiyasliyorneyse velhasıl aşıksan vur saza değilsen bas gaza
Benimki de aynen film konusunda da ben cahilim o harika.Zygmunt baumann ın akışkan aşk diye bir kitabı var okursanız yardımcı olabilir belki.. Herkesin ilişkisinde bir pürüz oluyor ki olmasa sorun bence. Sonuçta maalesef ne mükemmel aşk var ne de mükemmel aşık. Siz seviyorsanız, içinize siniyorsa devam edin bence..
Evlenmeden önce aynı evde yaşamanız iyi bir şey bence. Sonunda sürpriz bir durum çıkmıyor. Ben de evlenmeden önce birlikte yaşadım eşimle. Daha iyi tanıyorsunuz karşınızdakini. Bir de kitap okuma konusunda baskı işe yaramıyor maalesef ben de denedim olmuyorama ben kitap konusunda ne kadar iyi isem o da film konusunda iyi. Bir çok güzel filmi eşim sayesinde izledim. Böyle bakarsanız daha kolay oluyor.
Ben burda sayfalarca yazabilirim eşimin sevmediğim ve sevdiğim taraflarını. Her kadın yazabilir. Ancak toplamında ilişkiden mutluyum. Bence bu tarafından da değerlendirin konuyu.
Bir de ne zamandıt birliktesiniz bilmiyorum ama ilişki zamanla oturuyor. Bizim her senemiz daha iyiye gidiyor çünkü tanıyorsun artık. Bir de yeni biri de beklentilerini karşılamayabilir.Benimki de aynen film konusunda da ben cahilim o harika.
Evet ben de totale bakıyorum %70-80 OK. E devam ediyorum ben de.
Aynen o kurumsallaşma olmasa ayrılmayı düşünmüyorum zaten. Evlenince ayrılmak gerekse o daha zor olacak. Şimdi bi kendime karşı sorumluyum, evlenince ailelere deBir de ne zamandıt birliktesiniz bilmiyorum ama ilişki zamanla oturuyor. Bizim her senemiz daha iyiye gidiyor çünkü tanıyorsun artık. Bir de yeni biri de beklentilerini karşılamayabilir.
Ancak evlilik konusunda acele etmeyin isterseniz. Biz evlendikten sonra hayıflandık keşke evlenmeseydik ne güzel birlikte yaşıyorduk işte diye. İnanın evlilikle birlikte yaşamak aynı şeyler değil. Aileler işin içine girince her şey karmaşık bir hale geliyor. Onun ailesinin gelin beklentisi sizin ailenizin damat beklentisi, kurumsallaşma.. Biz en sonunda boşandık tekrar barıştık yine birlikteyiz ama ailesi ile görüşmüyorum daha iyiyiz şimdi. Uzatabildiğin kadar sözü nişanı uzat. Nacizane bir tavsiye...
Kesinlikle katılıyorum. Biz biraz mecbur kaldık evlenmeye ama pişman olduk ikimizde. İlişkiye ister istemez başkaları da dahil oluyor. Srn bari yaptığım hatayı yapma yol yakınken dön. Yaşayabildiğin kadar birlikte yaşa. Boşanma olunca çekip gidemiyorsun mahkemesiydi protokolüydü dilekçesiydi iş uzuyor.Aynen o kurumsallaşma olmasa ayrılmayı düşünmüyorum zaten. Evlenince ayrılmak gerekse o daha zor olacak. Şimdi bi kendime karşı sorumluyum, evlenince ailelere de
Gezmeyi sevmeyen insan organizasyonda yapmaz. Kendimden biliyorum. Biri biyerlere gidelim diyince boğazim sıkılmış gibi hissediyorum bide plan mı yapacağım mesela? Hep bana hep düşünmemek lazım. (Konu sahibine ithafen) Okuduğunu da anlamıyor değildir o ilgisini cekmiyordur umursamiyordur. Kırmamak için bişey demiyordur. Cinsellikle ilgili bir yazı yolla bakayım nasıl anlıyor.Ben de olumsuz yorum yapanlardanım.
Üzerime alındım dediğiniz için cevap yazmak istedim.
Benim olumsuz yaklaşma nedenim kişinin asosyal oluşu değil çünkü bu bir mizaç özelliği ve değişmez.
Benim eşim de daha içe dönük ve evcimen ben tam tersiyim 27 yıldır birlikteyiz.
Bir şekilde orta yol bulunuyor.
Bununla birlikte beyfendinin okuduğunu anlamaması,hep hazır bilgiye ve organizasyona ihtiyaç duyması bence evlilik için ciddi bir sorun.
Konu sahibini rahmetli ablasıyla kıyaslaması ise son derece vahim.
Kıyas özünde değersizlik ve sevgisizlik içerir, zaman içinde önce kıyaslanan kişiyi,sonra da ilişkiyi zehirler.
Kıyas yapmayan var mı?Demişsiniz.
İnsanız,elbette zaman zaman bu tip düşüncelere kapılıyoruz ama bunu dile dökmüyorum şahsen.
Eşim de beni hiç kimse ile karşılaştırıp kıyaslamadı bunca yıldır,
içinden geçirdiyse bunu bilemiyorum.
Kıyası,vefat etmiş biriyle yapması ve sözlüsünden,annesi gibi her davranışına onay vermesini beklemesi,beyfendinin iç dünyasında çözülmemiş sorunları olduğunu gösteriyor.
Kısacası bu ilişkinin,çift terapisi almadan zorlanacağını düşünüyorum.
Ah tez zamanda inşallah.Ben konuya odaklanamadım da anlatım tarzınız çok tatlı:) Aynı neşe ve yaşama sevincinden sözlünüze de dilerim:)