Evlenmek hakkında.

dolukafadoldulafa

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
15 Nisan 2025
7
2
1
29
Merhabalar. Hesabımı yeni açtım ancak burayı yıllardır takip eden bir kızım. Sizlere bir konu danışmak istiyorum. Evlendiğiniz kişi hakkında ya ben tamamım bu kişi ve ailesi hakkında zerre şüphem yok ve gözüm kapalı evlenirim mi dediniz, yoksa kar zarar yapıp kar marjı fazla cıkarak mı evlendiniz? Kendimle ilgili kısa bir dipnot vermem gerekirse ben bir yıl önce nişandan döndüm. Nişanlanacağım kişiyi de seviyordum ailelerimiz uyumsuzdu vs ve bu uyumsuzluk evlilik yolunu açamadı bize. Şimdi baktığımda iyi ki açmamıs bundan sonra ailelerin ne kadar uyumlu olması kriteri benim için ikinci kriter oldu. Şimdi ise hayatımda yeni biri var üç aydır birlikteyiz beni gerçekten çok seviyor ben de onu seviyorum ama daha cok mantıkla baktığımda hem aileme uygun hem bana hem de derler ya allah seni sana benzeyene saklıyor diye tam olarak öyle biri. Ama sadece artık daha fazla mantık ile bakmaya basladım sevgi kısmında kendimi hızlı bırakamıyorum. O benim travmamla alakalı ama karsımdaki kişi de biliyor bunu. Keza o da benimle aynı dönemde nişan atmıs. O yüzden birbirimizi çok iyi anlıyoruz. Demem o ki yine de ben onunla ilk bulusmamda aa ben evlenirim ya bununla dememiştim yani o benim ilk bulusmayı pek sallamamamdan da olabilir de… sizin bu konudaki fikir ve deneyimleriniz nelerdir? Bu sefer tüm ilahi ve dünyevi yardım ve fikirleri alıp değerlendireceğim. Gözü kör halde yapılan bir evlilik sonunu bilmediğin tünel gibi geliyor artık.

Ortak travmalarla birbirinize tutunma hatasına girmeyin. Diğer dediklerinize kesinlikle katılıyorum. Şu an birlikte olduğum insan kafamı rahat kılıyor. Birbirimizle iyi anlaşıyoruz, mutluyuz. çok dindar değilizdir ama inancımız benzer, oruç tutarız. Alkol tüketmiyoruz. Ailelerimiz denk kültür seviyesinde. Evlilikte sadece ben ve o yok aileler de var. Aile içindeki dengeyi bozmamak için mantıklı tercihler yapmamız lazım.

Ben de bununla evlenirim falan dememiştim kesinlikle. Aşık oldum, mantıklı da geldi o zaman evlenmek. Ama düğünden sonra ne nasıl olacak bilmiyordum tabi. Ailesiyle aram iyiydi ama gerçekten iyi insanlarmıydı diye kafamda soru işaretleri vardı, eşim hakkında da. Çok şüpheci bir yapım var zaten, insanları da tanımak gerçekten çok çok zor. Zaten tanıyamayız da. Düşünüp evlendim (tamamen mantıklı değildi ama, aşıktım daha çok) salt duygularla değil ama yine de Allaha emanet bu işler sanki. Nasıl çıkacağı belli olmaz.

Benn evlenirken yaşım küçüktü ve 3 yıldır aynı evdeydim. Tamamen sevdiğim için hiç kar zarar düşünmedim. Ya evlenecektik ya ayrılacaktık zaten. Çok düşünmedim düşünsem evlenir miydim bilmiyorum. Ama babasıyla vs aram iyiydi aile yapımız çok benzer babalarımızın mesleği aynı boşanmış aile çocuğuyuz liseden beri tanışıyoruz vs. Onu çok iyi tanıyarak evlendim doğrusu yanlışı kabul ettim. Ama sonradan batan çok şey oldu

Aşk evliliği,mantik evliligi diye bisey var bn şahsen hem aşk hem mantik olarak degerlendirdim cunku sadece aşık olarak evlenseydim herseye gozumu kor kulagimi sagir etmis olurdum bu cok hata yapmama neden olurdu yada sadece mantik evliligi yapsaydim bu seferde sevgi olmazdi olsada yerinde olmazdi yani demek istedigim hem ask olarak hem de mantik olarak akliniza yatıyorsa evlenin tabiki

Çok haklısınız aslında biz çok spontane tanıstık bu hikayemiz de denk geldi hani hikayemiz bilerek tanıstırılmadık. Birbirimizin anlayış kaynağını bi yerde bu olay sağlıyor ama dediğiniz tabi ki kıymetli. Bana annem soruyor nasıl seviyor musun diye evet diyorum ama bence cok da sevmiyorsun o da sanki uzak sana diyor hayır anne diyorum her şeyiyle bana uygun ben de ona uygunum her neyse dışarıdan bakınca illa evlenmek için körkütük aşık olmak bekleniyor heralde. Bir kere onu denedim ve göz körlüğünün nelere yol açtığını gördüm.

Boş verin,Kapılın gitsin. En fazla bir az kalbiniz acır, 3-5 ay aşk acısı çekersiniz. Ölüm değil yani. Hisler olmadan yaşamak çok daha zor.

Böyle bir şeyden hiçbir zaman %100 emin olamazsın. Seviyorsan, aileler uyumluysa ve anlaşmaya niyet etmişsen başlarsın hayat süprizlerle dolu

3 ay çok kısa bir süre , tanımaya devam edin. İkiniz de nişan atmışsınız. Öncelikle travmalarınızı çözmek, iyileşmek için psikolojik destek alın mutlaka. Önce arkadaş olmayı deneyin, sonra da evlilikten beklentileri konuşursunuz

okulda gorduydum buda okuyordu begendum evlendum diyorsun
Kız ne bılcez burnumuzda ki sümüğü kolumuza sile sile okula giderdik Amma da diyorum heyhey akıllıymışız . ne bilcediysek cahillik işte

Ömrümde yaptığım en doğru cahilliğim oldu kendısı sen nası tanıştın

bak bak

Eklentiler

• images.webp
    5,5 KB · Görüntüleme: 14
Tabi ki psikoloğumla uzun süredir terapi yapıyoruz. Sağlıklı bir sürece girmek, kimsenin hakkına girmemek en önemlisi. Benim kafamdaki soru işareti daha çok bu ilişki ile ilgili değil de evliliğe karar vermekle ilgili. Yaşım 29 bu arada hani benim kafamda artık takılmalık bi ilişki arayışı da yok. O nedenle evliliği bu kadar sorguluyorum

annelerin gelip gidip şu tarz sorulara boğması çok rahatsız edici. Benim annem de bunu çok yapıyor. Olumsuz cümleler, sorular, ortamın tadını kaçıracak şekilde durduk yere kafada kuruntular.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…