Evlenmeden önce

Neyden rahatsız olurum neye katlanmam ne yaparim ne yapmam herseyi soyledim eşime ister kabul eder ister etmez dedim simdi bana hic birsey diyemez açık ve net olun :KK66:

Ha bi de ek olarak; gelecekle ilgili önemli konuları, örneğin ekonomik düzeni, çocuk meselesini, yatırım konularını evlenmeden önce net bir şekilde konuşup planlayın. Burada binlerce kocam çocuk istemiyor, kocam maaş kartıma el koydu, kocam bana para vermiyor, kocam saçma sapan şeylere harcama yapıyor başlıklı konular okuduk.

Eş adayınızı aklınıza gelen heeeeer konuda (seks dahil ve mutlaka) denemeden evlenmeyin.

Evlilik bence çok büyük risk. Her şeyi deneyince bir nebze daha az riskli olabiliyor. İçinize sinmeyen bir şey varsa asla evlenmeyin.
Cinsellik konusunda nasıl deneyebiliriz ki?

İnanç gereği mümkün değil. Hem evlenmeden önce sevişen erkekler evlendikten sonra isteksiz olabiliyorlar
İnancınız sizin bileceğiniz iş ben bir şey diyemem.

İkincisi için ise evlenmeden isteksiz veya yetersiz olan erkeğin evlendikten sonra seks tanrısı olması mümkün değil buna garanti veririz en azından. Demek ki cinselliğe önem veriyorsanız öylesini görünce evlenmeyeceksiniz.

Ha evlenmeden önce harika, evlendikten sonra ayda 1'e dönüşürse o da şans artık. Yani riski tamamen yok ediyoruz demedim. Azaltıyoruz dedim.

Kesinlikle ilk 3-4 yıl çocuk yapmayın. Mutlaka gezin eğlenin. Yani bizimki hemen olmadı sayılır ama ona rağmen yine de keşke biraz daha gezip görseydik diyorum. Zira şu anda memlekete anca gidiyoruz başka yerler hayal.
Maaş konusunda da net olun. Çalışmıyor olsanız bile evlendikten sonra çalışabilirsiniz yani konuşun kartı maaşı eline vermeyin. Umarım mutlu huzurlu bir yuvanız olur.

Herkese merhaba, yakında evleniyorum ve sizden tavsiye istiyorum
Evlenmeden önce bana verebileceğiniz tavsiyelere açığım her konuda. Yap veya yapma dediğiniz, dikkatli ol dediğiniz şeyler var mı?
Ayrıca evlilik ile ilgili okunabilecek kitap öneriniz varsa o da çok güzel olur. Annem babam ayrı olduğu için evlilikle ilgili çok gözlem şansım olmadı.
Yardımcı olursanız sevinirim
Merhaba evleneli 2 yıl olacak size tavsiyem eş tarafıyla saygılı ve mesafeli olun , çizgilerinizi kimseye aştırmayın bu eşiniz bile olsa , eşinize karşı aşırı fedakar olmayın normal derecede eş olmanın getirdiği sorumlulukları yerine getirin , ailenize sorunlarınızı falan anlatmayın ikinizde herşeyi gizleyin, 3. Kişileri ilişkinize dahil etmeyin , kv ile takışmayın bir sorun yaşarsan eşinle beraber bu konuyu halledin ,ikinizde birbirinizi ailelere birşeyler ispatlamaya mecbur hissettirmeyin, aileleri idare edin ama sakın onların aklıyla hareket etmeyin birde bir veya iki yıl çocuk yapmayın çünkü evlilik 3 yıla kadar ancak düzene giriyor, herşeyi nisanliyken konuşun yoksa ilerde söyleyecek sözünüz olmaz ..

Nişanlılık sürecinde hiçbir şeyi halının altına süpürme, o dönem ne yaşadıysan evliliğinde daha kapsamlısı seni bekliyor olacak.
Nişanlı iken sinirli mi, evlenince çok daha sinirli olacak, kıskanç mı, evlenince daha fazlası olacak vs. vs.
Evlenince geçer deme, hiçbir şey evlenince geçmiyor.
Kesinlikle katılıyorum 👏

Buradan bol bol tecrübe gelir zaten ben kitap önermeye geldim,
Cücüeloğluna ek olarak Evliliği sürdürmenin 7 ilkesi kaliteli kitaptır.

ama herşeyden öncesi bence birbiririnize karşı art niyetli olmayın. açık olun. gizli gündem tutmayın.

Evliliğinizin temeli 3S üzerine olsun. Saygı, sevgi, sadakat
Birbirinizle tartışabilirsiniz. 2 farklı karaktersiniz ama birbirinize sesinizi yükseltmeyin. Büyüklerimizin dediği gibi yatağa küs girmeyin
Birbirinizin sahibi değilsiniz. Kendi alanlarınız, hobileriniz olsun.
güven çok önemli. 1 kere kaybederseniz toplayamazsınız. Birbirinize karşı her zaman dürüst olun.
sorumlulukları paylaşın. Tek taraf yüklenirse bir yerde patlar
Paranızın kıymetini bilin. Çar cur etmeyin
Ortak hayalleriz olsun.
bol bol dua edin. Hayırlı bir evliliğiniz, hayırlı evlatlarınız olsun 🙏🏻

X