merhaba canım oncelıkle güzel dusundurucu bir konu açmısssın
şunu soylemek isterim narmık hanımında dediği gibi kımse 4*4luk değildir.. zaten boyle birini aramaya kalkarsan yalnız kalırsın..
bu yazıyı yazan adam (adını unuttum) risk demısya çok haklı yani sen bunu risk etmeden ne kadar hesap edersen et boşa ,nasıl boşa ? tutma ihtimalıde var tutmama ihtimalide var %50 yani.. yani sen bunu evlenmeden bilemezsin ,hani birbirini tanıma sureçlerı oluyorya söz -nişan vs işte bu zaman zarfında evlenecek olan ne adam nede kadın kendiyle ilgili bazı özellıklerı gostermez..bunu ancak evlenenınce ;imzayı atınca -aynı yatagı ve evi paylasınca ve yıne bunuda zamanla anlarsın eger bişey olursa... belki evliliğinin 5.yılı mukemmel gectı ..cocuklar oldu veya 17.yılında bosananlar var sonucta vsvs...
evliliğe kumar oynamak diye bosuna demıyorlar işte... ister aşk ister mantık evliliği olsun bu böyle...
----
kendim için yazıyorum... madde madde gitmeye calısıcam bu arada
*eşimle çok farklı kulturlerdeyız bolgelerdeyız asla değişmesını beklemedim sonucta insanlar belli bir yasta karakter sahıbı oluyor , sonucta benı sevıyor diye benım mezhebıme gececk değil,keza bende oyle.. ben evimde namazımı da kılarım kuranımı da okurum eşim asla karısmaz
*eğlenemediğiniz demişya çok doğru,,eşimle sevgılıyken zaman nasıl gecer anlamazdık bırlıkte 5saat kadar cafede oturdugumuzda bize 5dka gibi gelırdı.. üzülürdük gun niye bu kadar kısa diyee
*eşim sevgılıyken asla onu gıyme bunu yapma demedi keza sımdıde oyledır asla karısmaz çunku ben nerde ne giyilir iyi biliyorum yerıne göre gıyınıyorum eşim karıscagı varsada karısmıyor yani..
* halı saha macı yapacaksa iş saatınde oğle arası yapıyor yani beni yalnız bırakma gibi bi durumu olmuyor ,öğle arası oldugu için gidip izleyebılıyorumgun içerisindede eşimi gormus oluyorum yani
*acık soyleyeyım ben hiç bi zaman cocuk istemedim,cocukları seven bi insan değildim.. ve her fırsatta ALLAH KORUSUN NE COCUGU YAA dedim durdum bayram kandıl dinlemedim ..eşimde benım kafadan olunca çok rahattım.. gecen sene(evliliğimin 2.yılında) korundugumuz halde kazara hamıle kaldım ,anladımki annelık duygusu aslında çok guzel bişeymiş ,keşke daha önce hamıle kalsaymısım dedim bu arada.. sonucta o dedıklerıme karsılık Rabbim benı böyle cezalandırıyor sanırım..bebegımı kaybettımannelık hislerim pat diye yarıda kaldı (Allah dusmanımın basına vermesın ınsallah) neyse..
*ebeveynler hakkında konusmak istemıyorum..
sanada yazdıgım gibi kasım-ocak sonu (evliliğimizin 3.yılında)eşimin alesinin kıskısrtmasıyla ara ara tartısmalarımızda tokatlar yedım yalan değil.. ondan sonra hiç tokat atmadı yada buna meyıllı olmadı ancak mart sonu annesi geldi yine biz bi tartısmamızda kaynanamın o lafı çok gucume gitti eşimin tepkısız kalmasıda tabıkı buna sebeb ve ben evi terkettim .. okadar gucume gittiki biyere yazmazsam patlıcaktım bende bu foruma yazdım boylelıkle..
zaten eşim okadar pişman okadar pişmanki gözlerinde görebiliyorum bu pişmanlığını.. kendini affettırebilmek için çok uğrasıyor.. yani vurdumduymaz olsaydı pişman olmak yerine ; ozaman burda evlilik diye bişey kalmazdı zaten.. yaşananlarda güzel bir anıdan ibaret olurdu.
sonuc olarak bana 2.bi sans verılse herseye ragmen yine eşimle evlenırım.. bunca guzel seylerı gdipte bı baskasıyla yasayamazdımki ben.. mantık evliliğinde kesınlıkle olmazdı zaten.. iyikide aşk evliliği yapmısım diyorum.. kızgınlıklarım kırgınlıklarım olacak ve oluyorda zaten .. evlilik bir tek çizgi tek daldan ibaret değil sonucta .. sırf pembe gozlukten bakmak içinde evlenılmez yanı mutlu olucam dıye evlenılmez ee mutsuz olucam dıyede evlenımez şimdi tamam ..demek istediğim beklentilerin olmayacak bir evlılıkte ,beklentılerın fazla olursa bi evlilikte mutsuz olmaktan daha doğal bi surec yasamazsın zaten..
evlenecek olanlara benden de bir tavsiye...
evlilik gökkusagı gibidir içinde her rengi barındırır
evlilik kalp efor testi gibidir (umarım doğru yazmısımdır) inişlerde olacak çıkıslarda .. yerı gelecek okadar cok sevıneceksınız ki belkide mutluluktan ağlayacksınız.. yerı gelecek çok mutsuz bahtsız gunlerınız olacak eşinizle veya sızin ruhi acıdan duygularınızla.. veya nadirende olsa dibe vuruslarınız olacak..(şiddet,aldatma vb) affedenlerde bile guven zedelenmesi oluyor özellıkle aldatmada tamiri olur mu bilemıyorum.. Allah göstermesin,çok zor bi surec olmalı..
evlilik yasantınızda hep bi hareket olacak,hep bi canlılık olacak..zaten ne zaman rutine girerse kalp gibi tek cizgi haline girerse işte ozaman kalp ölür ,evlilikten zevk alınmaz hale gelir ,eşlerin bırbırınden beklentileri farkılaşır vsvs..
sunuda belirteyım bakın evlilikte şiddet ve aldatmayı dibe vurus olarak gosterdım ,bunlar tabıkı evliliği canlı tutmanın varlıkları olarak asla gosterılemez.
Allah herkese hayırlı insanlarla karşılaştırsın ,kimseyide yaptıgı evlilikten utandırmasın AMİN
2 ay sonra evleniyorum ama içimden gelmiyor evlenmek ve ben onunla hiç eğlenemiyorum.. Mutsuzum. başka şehre gelin gidicem.. ayrımaya korkuyorum pişman olur muyum diyezamanım kalmadı kızlarrrrrrr HAYATIMIN HATASI MI DEMEK İSTİYOR YÜREĞİMDEKİ SIKINTI
çok doğru tespitleri var
özellikle evlenince değişir çocuk olunca eve bağlanır fikri tam bi kabus
tüm maddeleri ilişkimiz üzerinde düşündüm ve sözlümü hepsinden geçirdim. birlikte eğleniyoruz, ten uyumu var, çalışkan, mesleğini seven, kültür açısından uygun, tam bir aile babası olacak gibi biri vs vs.. ama evlendikten sonra değişmeyeceğinin garantisini kim verebilir ki? RİSK; evlilik büyük bir risk...
Allah herkese hayırlısını istediğini versin inşallah :)
Bana göre dürüstlük sadakat sorumluluk sevgi saygı bağlılık yoksa evlilik düşüncesi olamaz gibi geliyor, allahıma şükür ben düşünüp taşınıp verdiğim bu kararın en hayırlısı olduguna ınanıyorum, allah şaşırtmasın benı de nişanlımı da
Çok tecrubem olmayabılır ama ilişkimizde bize en yararlı olduguna inandığım şey küçücük bir tartışmayı bile oturup çözdük ve tekrarlamamak adına anlaşmaya vardık,
Ve karar verdiğimden bu yana bir saniye acaba demedım, eylül olsun diye dua edıyorum
Allah herkesın gonlune göre versın
benım bi kuzenım boyle aşktan çok canı yanmıstı bide bunalıma filan girdi doktor doktor gezdi --- gercekten onun yerınde olmak istemezdim Allah korusun çok kötü şeylr yasadı-- böyle 3-4yıl erkeklerden nefret ederek yasadı..5.yılda ince eleyıp sık dokumya basladı taliplerini..mantk evliliği için taliplerinin özellıklerine baktı ilk sırada hangi univden mezun oldugu vardı sonrasında mutlaka yuksek lisans bitirmesini gerekti onun için , kariyeri iyi olacaktı hastane yoneticisi ,baro da gorevli avukat gibi.. yani kriterleri çok ama çok yuksekti.. çok mükemmelliyetci takıldı kısaca...
şimdi evlendiği kişi (5ay oldu evleneli) ; anadolunun kucuk bi şehrindeki univden mezun, ön lisans mezunu,muhasebeci şimdilik işsiz.. kpsye hazırlanıyor kocası ,kuzenım hamıleymıs,kızı olacakmıs
neydı hayalı ne oldu.... sanırım artık 30lu yaslara gelınce ve cevresınde bekar ne arkadası nede akrabası kalmayınca psikolıjık olarak böyle bi evlilik yaptı :26:
iyi mesleklerde iyi maaslarda iyi unıvlerden mezun olmus yukseğide vardı lisansıda vardı ama bu kuzenım hep daha iyi olsun dıye bekledi.. reddetti.. daha iyisini bekledi cunku.. haa bu geldiyse yarın daha da iyisi gelecek sonucta dedi durduuu...
Rabbim hayırlısını nasip et diye dua etmek yerıne,şu su olsun bu su olsun..kası gözü kara olsun dıye dua etti...
sonuc okadar pişmanki.... kocamı tasımak yetmıyor bana birde bütün sulalesine bakmakla mukellefim sankı dıyor.. bide hamılelık psikolojısı sanırım bilemiyorum..
evlilik için bir yola gırdıysenız yada gireceksenız bence... Allahtan hayırlısını istemek çok önemli...
Allah yardımcısı olsun insallah rahata cıkarlar..eşide bi iş sahıbı olur insallah..
bu arada kuzenım oğretmen
ben çok eğlenceli biriyim. evleneceğim insanda eğeneceğim insan olsun isterim
-şimdiye kadar olan ilişkilerimi gözden geçirdimde hangisiyle mutlu olurdum diye düşündüm... tam 6 ay çok güzel, dengeli bi ilişkim vardı. kötü bi ilişkiden çıkmıştım, sığındığım limandı
*yani huzur arıyorum
-bildiğiniz kankaydık. ben onunla her sırrımı paylaştım. salya sümük ağladım yanında... benden yaşça büyüktü, olgundu...
*yani hem sevgili hemde kanka olmak istiyorum, güven istiyorum
-kültürlerimiz aynıydı mesela. tvde sevmediğm bi siyasetçi çıkınca basıyorm küfrü. birlikte aynı kitapları okumak, aynı yöne yürümek çok güzel.
*yani aynı dili konuşmalıyız
****tüm bunlara rağmen ben bu insandan ayrıldım.kendim kaşındım rahat battı çünkü... e bünyem huzura alışmamış ters tepti
şaka bi yana aşık değğildm... teninin kokusunu çeekemiyordum içime,,,, çok önemli ten uyumu çünkü....
bilmiyorum bu saydıklarım olur mu evliliğimde? olursa aşk mutlaka olsun ama
zeboş sen ömürlük bi hatunsunn
olur inşallah dilediğin gibi..zor kararlar
gerçekten..ne kadar sevip aşık olsan da...
ben işin aşk kısmıyla birlikte mantık kısmını da
çok önemsiyorum..yaş itibariyle sanırım daha
ön plana çıkıyor..ama tabi duygusallıktan
ödün veredenn..
eee yaş 27,5 olmuş. bende aslında hem aşk hemde mantık evliliği istiyorum -da pek ifade edemedim kendimi
aklımın sevdiğini kalbimde sevsin istiyorum... kısmet bakalım:))
reelde söyleyemiyorum bari burda söyleyeyim....evlenmek istiyorum
Allah herkesin gönlüne göre versin ne diyeyim
güzel bir yazı olmus...
maddelerin coguna eveeeeet diyebilirim ama aşığımmm
aşk bitsin öle gel karsıma şimdi tabi ki evet diceksin demiş ama yazı da bir nevi...
o zaman daha cok bekler
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?