Evlenmeden önce bilmek istiyorum

Yoo hiç de öyle değil.kaç tane örnek konu açıldı bu sitede.eee velev ki öyle olmasın.eee konu sahibi nasıl bu riski alsın.hayat görüşü uysa bile riskli.nasıl anlaşılacak başka ?bu konuda öğenmek evlenmek demek.ne kadar büyük birşey.yaşamasak bile bir şekilde hissettirmesi gerekmez miydi diyor ?
Ferhans'a ilk kez hak verdim yalnız.
Ben de yorum yaptım ama gay demedim. Ya belki de adamın libidosu düşük demek istedim. Yok mu böyle adamlar? Eee var, bdv zaten bunlarla dolu. Ben demek istedim ki baştan sinyal vermiş olabilecek biriyle evlenmek büyük risk. Evlendikten sonra gelip de ayda bir ancak sevişiyoruz konusu açma ihtimali var.

cinsel tercihi farklı demiyorum, cinselliği yaşama ölçütü az olabilir diyorum. konu da muhafazakar veya din ile alakalı kelimeler geçince bu kadar öfkelenmenizi anlayamadım. ben zaten bu gibi durumlara uzak olsam veya saygı duymasam böyle biriyle olmayı tercih etmezdim. asıl mesele bu anlamda tecrübesiz olup kendimden daha deneyimli insanlardan yorum beklemem. sizin düşüncenize göre hiçbir şekilde burada konu açılmasın o zaman? madem sevgilimin arkasından yorum yaptırıyorum.. lütfen öfkeni bu şekilde devam edecekse daha fazla yorum yapmayın. beklentim bu değil çünkü
Benim görüşüm burda konu açılmasıyla ilgili değil ki ? Bir insanın yaptığı şeylerin yorumlanmasi için yanlış yapmış olması lazım . Adam doğru bir şey yapiyorum demiyor elimden bu kadar geliyor bunu yapabiliyorim diyor . Niye gıcık oldunuz sevgilinize kesin gizli gay denilen yorumlara bu kadar gıcık olmadın ama . Çünkü istediğin yorum bu aslında beni arzulamiyor kesin onda bir eksiklik var tarzı yorumlar istiyorsun fazla egolu . Belki gerçekten seni arzulamiyor başka sevgili olsa ona dayanamaz belki adam gay belki de sadece dürüst burda yazdığın iki satırla mi belli olacak hiç sanmıyorum . Sorunun sende olabilme ihtimalini dusunmelisin bence

Bir çok insan sanki bu ülkede yaşamıyor gibi tepki veriyor ya bende ona şaşırıyorum . Dikkat etmeye çalışmayacak hemen gönlünü görmeli konu sahibinin. Konu muhafazakar biri olunca niyeyse daha rahat linçleniyor. Konu gerçek sanırım Günces baksana insanlar hiç elinden geleni yapmaya çalışan inandığı dini yaşamaya çalışan insan görmemişler hemen cinsel tercihinin farklı olduguna karar vermişler .Ama sorsan çok aydınlar ve saygılılar kime ? Kendi gibi düşünen ve yaşayanlara bu ülkedeki en büyük sorunlardan biri herkes çok saygılı kendi gibi düşünenlere
Dinini yaşamaya çalışan erkek gördük.saygı duymuyoruz da demiyoruz.biz yaşanan örneklerden yola çıkarak sıkıntı yaşanıyor diyoruz.keşke yaşanmasa diyoruz ama riskli diyoruz.neresi yanlış acaba? Nereden bilebilir adamın iktidarsız olup olmadığını ki örnekler de varken.

Ferhans'a ilk kez hak verdim yalnız.
Ben de yorum yaptım ama gay demedim. Ya belki de adamın libidosu düşük demek istedim. Yok mu böyle adamlar? Eee var, bdv zaten bunlarla dolu. Ben demek istedim ki baştan sinyal vermiş olabilecek biriyle evlenmek büyük risk. Evlendikten sonra gelip de ayda bir ancak sevişiyoruz konusu açma ihtimali var.

ya evet. aslında bu tarz konuları biraz burada görmem ile kafamda sorular oluştu. dolayısıyla kendi yaşadıklarımı anlatıp yorum istedim. malum karşımdaki kişiyle çok rahat konuşamıyorum. ama insanlar bunu muhafazakar seküler kavgasına çevirdi. hiç böyle bir niyetim yoktu. üzüldüm açıkçası.

herkese merhabalar,

sevgilimle beş aydır birlikteyiz. ben 24 o 26 yaşında. kendisi dindar bir insan. namazını kılar, gerekli diğer ibadetlerini yerine getirmeye çalışır. ben öyle değilim, hayata bakış açımız bu anlamda biraz farklı ancak bu konuda pek sorun yaşamıyoruz, birbirimize saygı gösteriyoruz. yalnız bir konu dışında.. o da cinsellik. aslında sorun direkt olarak cinsellik de değil, iki partner arasında olabilecek bazı şeylerin eksikliğini hissediyorum ve acaba bir sorun mu var diye düşünüyorum. dün gece 6-7 ay sonra nişan yapabiliriz gibi konuşmalarımız olduğu için soru işaretlerim artmaya başladı.

öncelikle beş aydır birlikte olmamıza rağmen hiç öpüşmedik. el ele tutuşma, sarılma veya romantik sayılabilecek temaslarımız sürekli olur. ancak dudaktan öpüşme olmadı :)

bununla birlikte gerek yüz yüze gerek mesajlaşırken konuşmalarımız asla cinselliğe teğet geçecek durumda bile olmuyor. yine romantik konuşmalarımız var, daha erotik sayılabilecek ya da beni fiziksel anlamda istediğine dair konuları açmıyoruz. ben açmaya çalıştığımda da tersleniyorum. öyle düşünüyor ya da hissediyor olabilirsin ama benimle paylaşmanı istemiyorum o an içinde yaşa cevaplarını alıyorum. yani benim beklentim de sexting gibi bir şey değil, çok tarzım olan şeyler de değildir zaten. ancak bir ilişkide karşılıklı olması gereken o şehvet veya arzu yok. ne bileyim hiç mi çekim hissetmezsin mesela. yasaklı konular adeta. evet arkadaş gibi değiliz ama tam olarak her anlamda kendimi rahat da hissedemiyorum sanki. ilişkimizin üçüncü ayındayken bir gün buluşmuştuk, vedalaşırken yanak yanağa öpüştük, tam diğer yanağı öpecektim ki o da o an döndü karışık bir durum oluştu anlık ve neredeyse dudak teması olacaktı. o an kendini hızlıca çekti. hiç anlam veremedim ve sormadım ama garibime gitti.

tüm bu düşüncelerimi kendisine açtım. hem de farklı zamanlarda birkaç kere. cevabı hep hayat görüşüm bu şeklinde oldu. ben muhafazakar bir insanım, beni az çok tanıdın, elimden geldiğince bu hayatı yaşamaya çalışıyorum sence diğer türlüsünü istesem absürt olmaz mı yanıtlarını aldım. evet bunları söylemesi çok mantıklı, her defasında doğruluyorum ancak yine de nasıl bir iradesi var anlayamıyorum. yani mesele şu değil, ben illa cinsellik yaşansın demiyorum yukarıda bahsettiğim şeyler için böyle konuşuyor. e o zaman sevgilin de olmasın, el ele de tutuşmayalım görücü usülü birisiyle ol dediğimde de ben de bu kadarını yapabiliyorum, bunları yapıyorum diye devamını getirmek zorunda mıyım diyor. yine de emin olamıyorum. bir kere bile mi öyle bir işaret olmaz? bazen çok küçük bile olsa o yönde konuşmaya çekmeye çalışıyorum. onun sınırlarını çok aşmayacak derecede tabii. çünkü başka şekilde şüphelerim olsun istemiyorum. en son bunu konuştuğumda açıkça aseksüel misin diye sordum. önce evet dedi, ben de ciddi misin dedim. daha sonra evet sevgiliyken aseksüelim yanıtını aldım. sanki aseksüellik ilişki durumuna göre değişiyor :)) bir keresinde de libidom yok değil ama zamanı değil sevgiliyken bu tarz konuşmaları doğru bulmuyorum dedi. kısacası bırakın bu tarz hareketleri bu konuda yorum yapması gerektiğinde dahi ağzından kerpetenle laf alıyorum. artık konuyu açmayı da çok istemiyorum, içimden gelmiyor açıkçası. çünkü sanki kötü bir şey yapıyormuşum gibi suçlu hissetmeye başladım. ileride evleneceğim adamın cinselliğe dair fikirlerini bilmiyorum resmen.

soruma gelecek olursak.. burada okuduklarımdan ve çevremde duyduklarımdan ister istemez etkileniyorum. onu seviyorum ama ya gerçekten aseksüelse diye sormadan da edemiyorum ya cinselliğin nadiren olduğu bir evlilik yaşarsam? her şey kaldığı yerden devam ederse ve evlendiğimde de ittiren taraf ben olursam? çok alışılmışın dışında geliyor bana tüm bunlar. ben mi abartıyorum? ya ileride pişmanlık duyarsam? hiç bilmeden hiç konuşmadan olur mu bu tür şeyler sizce? ya da ben ne gibi taktiklerle en azından ağzından laf alabilirim, yoksa sonuna kadar saygı mı duymalıyım? hata yapmak istemiyorum.
Yani birbirinize uymuyirsunuz çok açık bir durum bence. Şu diziyi izleyin yeni çıktı kizılcık şerbeti mi neydi adı

Muhtemelen devamı gelir diye korktuğu için o tarz yakinliklarda bulunmak istemiyor. Tabi ki siz de haklısınız madem günaha girmek istemiyor sevgili sahibi olmaması gerekir, ama her insan olması gerekeni yapmıyor. Cinsellikle ilgili bir sorunu var mı yok mu bilemeyiz tabi ki, ama konuşmayı ilerletmemesi, fiziksel yakinliklarda çok ileri gitmemesi, hassasiyetini ve azmini gösterir. Erkekler bizim gibi değil muhabbetini sevmem ama gercekten bir öpücüğün ona verebileceği etki cok farklı boyutta olabilir bu sebeple kaçınıyordur. Sonuç olarak böyle hassasiyetleri olan bir insanın sevgili yapması saçma

cinsellik yaşamak istediğimi size düşündüren şey ne çok merak ettim :)

Butun bu tantana surtunmek istedigin icin degildir herhalde? Yok cunku oyle olsa senin de cinsel acidan saglikli olup olmadigini karsi taraf bilemez ne de olsa. Surtunmeyi cok saglikli buluyorsan ona bir sey diyemem tabi tercih meselesi.

Yoo hiç de öyle değil.kaç tane örnek konu açıldı bu sitede.eee velev ki öyle olmasın.eee konu sahibi nasıl bu riski alsın.hayat görüşü uysa bile riskli.nasıl anlaşılacak başka ?bu konuda öğenmek evlenmek demek.ne kadar büyük birşey.yaşamasak bile bir şekilde hissettirmesi gerekmez miydi diyor ?
Yahu bende diyorum ki o zaman ayrilirsin . Etrafta hiç dini hassasiyeti olan insan görmediniz sanırım . Risk almak istemeyen bu seekilde düşünen biriyle beraber olmamalı zaten . Libidosu az olan cinsellik yaşamayan erkek yok demiyorum ben yorumumda . Ülkede hatri sayılır insan evlenmeden cinsellik yaşamıyor bunu erkek tercih ettiğinde neden gay oluyor ? Belki kadıni arzulamiyor adam olamaz mı

Benim görüşüm burda konu açılmasıyla ilgili değil ki ? Bir insanın yaptığı şeylerin yorumlanmasi için yanlış yapmış olması lazım . Adam doğru bir şey yapiyorum demiyor elimden bu kadar geliyor bunu yapabiliyorim diyor . Niye gıcık oldunuz sevgilinize kesin gizli gay denilen yorumlara bu kadar gıcık olmadın ama . Çünkü istediğin yorum bu aslında beni arzulamiyor kesin onda bir eksiklik var tarzı yorumlar istiyorsun fazla egolu . Belki gerçekten seni arzulamiyor başka sevgili olsa ona dayanamaz belki adam gay belki de sadece dürüst burda yazdığın iki satırla mi belli olacak hiç sanmıyorum . Sorunun sende olabilme ihtimalini dusunmelisin bence
Allah allah kızcağıza neden bilendiniz anlayamadım.adamın dindarlığına laf uzatacak en ufak birşey bile söylememiş.nasıl anlaşılır diyor kız sadece?.ondan sonra kocam iktidarsız konuları açılınca da eee evlenmeden önce aklın neredeydi yorumları geliyor.ya da kocam bana dokunmuyor diye konu açılınca hiç eee eşin senden etkilenmiyor demek ki diye yorum yapmıyor kimse. herkes bir erkek nasıl dayanır bu kadar süre yapmadan , ateşle barut yanyana durmaz, erkeklere kadın olsa yeter, beğenmese bile birlikte oluyorlar falan filan deniliyor.

ya evet. aslında bu tarz konuları biraz burada görmem ile kafamda sorular oluştu. dolayısıyla kendi yaşadıklarımı anlatıp yorum istedim. malum karşımdaki kişiyle çok rahat konuşamıyorum. ama insanlar bunu muhafazakar seküler kavgasına çevirdi. hiç böyle bir niyetim yoktu. üzüldüm açıkçası.
Yani devam edip etmemek sizi kalmış tabi.
Ben olsam etmezdim. Yani bu riske atılabilecek bir şey değil bir kısmımıza göre. Ha cinsellik çok da önemli değil kadınlar da yok mu? Var, böyle yaşayan bir sürü insan var gerçekten. Bu sizin toleransınıza bağlı.

evet şimdi de farklı şekilde saldırıyorsunuz, sorun sende olabilir diyerek canımı acıtmaya çalışıyorsunuz. diğer yorumlara cevap vermedim çünkü gay olmadığını biliyorum. insanlar belli başlı çıkarımlarını yazarak konu “çerçevesinde” düşüncelerini belirtti, sizin gibi bağlamdan çıkmadılar. mesela yukarıda bir yorum vardı, böyle bir şey yaşayan tanıdığım var evlenince değişti diye. beklentim örnekler veya hayat deneyimi üzerinden yorumların yapılması. kavga vs değil. o nedenle bir daha size cevap vermeyeceğim. iyi günler.

Dinini yaşamaya çalışan erkek gördük.saygı duymuyoruz da demiyoruz.biz yaşanan örneklerden yola çıkarak sıkıntı yaşanıyor diyoruz.keşke yaşanmasa diyoruz ama riskli diyoruz.neresi yanlış acaba? Nereden bilebilir adamın iktidarsız olup olmadığını ki örnekler de varken.
Bilmek istiyorsan cinsellik yaşamayi normal kabul eden biriyle birlikte olursun bu kadar basit çözümü. Konu sahibi cinsellik yaşamak istemiyorum diyoe ya ee adam dese ki seni arzuluyorum ateşler içerisindeyim nerden belli gerçekten böyle hisssttigi ya da boşalma problemi olup olmadığı ? Ben kimse cinsellik yaşamasın aynı evde kalmasın demiyorum istemeyene saygı duymak zorundasınız diyorum . Doğal olan şey aynı görüşte olduğun kişiyle birlikte olmaktır bu kadar basit

Allah allah kızcağıza neden bilendiniz anlayamadım.adamın dindarlığına laf uzatacak en ufak birşey bile söylememiş.nasıl anlaşılır diyor kız sadece?.ondan sonra kocam iktidarsız konuları açılınca da eee evlenmeden önce aklın neredeydi yorumları geliyor.ya da kocam bana dokunmuyor doye konu açılınca hiç eee eşin senden etkilenmiyor demek ki diye yorum yapmıyor kimse herkes bir erkek nasıl dayanır bu kadar süre yapmadan , ateşle barut yanyana durmaz, erkeklere kadın olsa yeter, beğenmese bile birlikte oluyorlar falan filan deniliyor.
Neden sana yazdığım yorumlara cevap vermiyorsun ya da veremiyor musun ? Ülkede milyonlarca erkek seks yapmadan dayanıp evlenebiliyor Ferhans farklı bir ülkede yasamiyorsan sende biliyor olmalısın bunu değil mi 🤣

Bilmek istiyorsan cinsellik yaşamayi normal kabul eden biriyle birlikte olursun bu kadar basit çözümü. Konu sahibi cinsellik yaşamak istemiyorum diyoe ya ee adam dese ki seni arzuluyorum ateşler içerisindeyim nerden belli gerçekten böyle hisssttigi ya da boşalma problemi olup olmadığı ? Ben kimse cinsellik yaşamasın aynı evde kalmasın demiyorum istemeyene saygı duymak zorundasınız diyorum . Doğal olan şey aynı görüşte olduğun kişiyle birlikte olmaktır bu kadar basit
Eee yani.bu riski alabilecek olan kişiler birlikte olmalı.haklısın.

Aynısını bir kadın yapsa, evlenmeden öpüşmek dahi istemese çok normal karşılanır ama bir erkek yapsa ( ki muhafazakar bir erkek) hemen adamın erkekliğine dahi laf söyleniyor.
Belki de çok şehvetli birisi ama duygularının önüne geçiyor.
Bayılıyorum kk daki çifte standarda. Ve tabii konunun kasıtlı açıldığını düşünüyorum ben de. Bile bile sırf arayı tutuşturmak ve muhafazakarlara saydırtmak için açılmış gibi

çoğunu okumadım 1.ihtimal dini inancı ağır basıyor, 2.ihtimalse cinsel problemleri olduğu için dini boyutla kamufle ediyor.

Neden sana yazdığım yorumlara cevap vermiyorsun ya da veremiyor musun ? Ülkede milyonlarca erkek seks yapmadan dayanıp evlenebiliyor Ferhans farklı bir ülkede yasamiyorsan sende biliyor olmalısın bunu değil mi 🤣
Eee ben gelen yorumlara göre konuşuyorum.o kadar çok abartıyor ki bazı üyeler erkek cinselliğini okuyan da sanır ki her erkek ergenlikten itibaren düzenli seks yapıyor.ben de diyorum millet yoklukta yoklukta 😄

X