• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlenirken neyi kim alır ?

usuyenprenses

Her insan, yapmadığı tüm iyiliklerden suçludur.
Kayıtlı Üye
22 Aralık 2014
5.369
4.011
373
Yani merak ediyorum
daha 4 aydır sevgiliyiz ama mart gibi isteme, söz düşünüyoruz
erkek arkadaşım da sürekli beyaz eşya bakalım, yatak odası bakalım, gelinlik bakalım bilmem ne deyip duruyor
şimdiden ödeyip rahat edecekmişiz, bana da mantıklı geldi.
normalde biz de beyaz eşyayı, yatak odasını ve mutfak eşyalarını kız alır
gerisini erkek
erkek arkadaşım kızın aldığı şey çok değil mi erkeğe ne kalıyor diyor
sizce de öyle mi?
kız kardeşimin de önümüzdeki ay nişanı var ona da fikir olsun
normalde nasıl olur ?

Bizee yatak odasını, mutfak eşyalarını, çamaşır makinesini hali ve perdeleri nevresimdir ivir ziviri kiz tarafi aliyor. Kalanlar erkek tarafina ait.. ama tabi kimse zora sokulmadan. İsteyen istedigini aliyor. Kimin gücü neye yeterse..

Ama herkesin adeti farklı kimin gucu neye yetiyorsa yada kim neyi yapmak istiyorsa onuda alabilir.

canım, benim bildiğim kız tarafı yatak odası takımı veriyor yada beyaz eşya'yı veriyor ikisini beraber veren görmedim açıkçası, onun dışında mutfak eşyaları kız tarafına ait, ütü, ütü masası, elektrik süpürgesi gibi küçük ev aletleri kız tarfına ait oluyor genelde.nevresim falan filan gibi şeyler bunlar kız tarafına ait

bence herşeyi erkek almalı...nedeni kızın ana babası bir yıgın masrafla kızını evlendiriyor..
erkek de aynısını yapıyor ama masrafı dügünde takılan altınlar kalanı da aylık taksitle yeni evli çifte kalıyor

Yani merak ediyorum
erkek arkadaşım da sürekli beyaz eşya bakalım, yatak odası bakalım, gelinlik bakalım bilmem ne deyip duruyor
gerisini erkek
sizce de öyle mi?
normalde nasıl olur ?
Bizde de beyaz eşya yatak odası salonu erkek evi alır halı perde vs ortak alınır. Ama yatak odasını kız evi yapmak isterse de yapabilir tabi.

valla biz eşimle kimseden fayda yok diye herşeyimizi aldık kendimiz ödedik kimsede karısamadı kafamıza göre hallettik erkek tarafıdır alıcak edicek diyolar tamam evet dogru ama sonra kimi aile cocuga kitliyo okadar borcuu madem evlendin öde diyebiliyo sonrada o borc hem eşime hem bana dert olarak kalabiliyo ne anladım ben bu eşya aldırma olaylarından ozaman ? en iyisi ben kafama göre uygun fiyatlı bişiler baktım kararlastırdık gittik aldık ödedik ooh öyle gectik eve :))

Ciftlerin anlasmasina bagli. Yoresel faktorlere onem veriyorsaniz ona bagli. Ben guneydogulu bir aileden geliyorum bizde kiz hic bir sey almaz mesela. Erkek alir. Ama ben bu adeti ne kadar takarim tabii o ayri mesele.
Aynen,bizim oralarda herşeyi erkek yapar kız sadece bavulunu alır çıkar,tabii bunu uygulamak ne kadar mantıklıysa :işsiz:

Yani merak ediyorum
gerisini erkek
sizce de öyle mi?
normalde nasıl olur ?
İsteyen istediğini alır, şimdi pek gelenek kalmadı herkes birlikte alıyor, hatta anlaşıp tüm masrafı bölüşen aileler de duydum, ailelerin hiç yardım etmeyip karı koca taksitle yıllarca borç ödeyeni de. Ama genel kabul gören gelenekler (ki biz öyle yapmıştık) yatak odası, küçük ev aletleri, tüm mutfak eşyası, halı, perde, nişan, kına, damatlık kız tarafının, oturma takımları, yemek odası takımları, beyaz eşyalar, (evde ihtiyaç olan diğer herşey), gelinlik ve düğün erkek tarafının.

biz eşimle ikimiz evlendik. o yüzden sen şunu al ben bunu alayım muhabbetine girme gereği kalmadı.
nişandan hemen sonra eşim beyaz eşyaları aldı. bayi de düğüne kadar bekledi. 1 yıl kadar diyeyim.
o süreçte bende çanak çömlek, nevresim örtü şu bu aldım.
gelinliğimi kınalığımı kiralarken bende para vardı ben verdim.
damatlığı alırken de onda vardı o verdi.
düğünden bir ay öncede gidip halısıydı mobilyasıydı aldık. eşimin aldığı altınlar ve düğünde takılan 3 binlik bir takıyla da o mobilyaların, halının falan parasını ödedik.

Bizde c.tesi gunu 7. Ayimiza giriyoruz ve bi yerlerden baslayalim diyoruz.. Ben suan icin calismadigimdan ve erkek arkadasim calistigi icin bir seylerin borcuna simdiden girip taksit ödim önümüzden gelsin fikrinde ve her hafta sonu bir beyaz esya dukkaninda buluyoruz kendimizi seçip sonra hesap yapiyoruz en son arçelik kaldi orayada bakip kismetse camasir bulasik ve buzdolabini erkek arkadasim alicak ve magzada bekleticez .. Ben yatak odasi, perdeleri ve elektirik supurgesi utu mutfak arac gerecler vs alicam ...

Yani merak ediyorum
gerisini erkek
sizce de öyle mi?
normalde nasıl olur ?

Yani merak ediyorum
gerisini erkek
sizce de öyle mi?
normalde nasıl olur ?
beyaz eşyanın hepsini sen alma
yarısını o alsın yarısını sen

Aslinda mesele neye gore davranilacak o onemli. Adetlere gore olan ile kisilere gore olan birbirini tutmaz.
Valla forumdan okuduğum kadarıyla kadınlarımız işine geleni adete bağlıyor iken işine gelmeyeni "istemeyomm yapmayaaacam" moduna getiriyor. Ya hep ya hic,ya tamamen yoksayacaksin ya da kabulleneceksin,hassas terazi biraz.

Beyaz eşya hepsini değil de saadece bulaşık makinesini kız alır ve yatak oda mutfak da küçük robat tabaklar falan

biz eşimle ikimiz evlendik. o yüzden sen şunu al ben bunu alayım muhabbetine girme gereği kalmadı.
nişandan hemen sonra eşim beyaz eşyaları aldı. bayi de düğüne kadar bekledi. 1 yıl kadar diyeyim.
o süreçte bende çanak çömlek, nevresim örtü şu bu aldım.
gelinliğimi kınalığımı kiralarken bende para vardı ben verdim.
damatlığı alırken de onda vardı o verdi.
düğünden bir ay öncede gidip halısıydı mobilyasıydı aldık. eşimin aldığı altınlar ve düğünde takılan 3 binlik bir takıyla da o mobilyaların, halının falan parasını ödedik.
bizde öyle yaptık sdce benim ailem yatak odası, çamaşır makinesini damatlıgı aldı. geri eve alıncak herseyi eşimle birlikte aldık. düğün fotografcısı , albümüydü filan hepsi...

Back