• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlenememek ...

kızlar yine ben..bi parantez daha açmak istiyorum.şimdi arkadaşlar galu belayı hepiniz duymuştur.gelmiş gelecek bütün ruhların yaratıldığı yer.yani galu belada sizin ruhunuzda vardı sizden gelecek çocukların torunlarınızın ruhuda.çocuğumuzun ruhu yaratıldı ve onun dünyaya gelebilmesi için sadece kısmetinizle birlikte olmanız lazım..ali ile ayşenin birleşiminden olacak çocuk ayşe ile veli birleşince olmuyor.o yüzden kısmetinizi değiştiremezsiniz.bi adam bulmak sizin elinizde değil.allaha tevekkül edip süreci öne almak için dua etmeniz lazım o kadar vesselam..

insan umudunu kestiği zaman kısmeti, isteği yerine gelirmiş.. umudunu kesme arkadaşım.. Allah hiç ummadığın(ummadığımız) anda, ummadığın (ummadığımızı) yerden nasibini (nasibimizi) verir isterse. aslında o kadar sabırsızız ki (kendimide içine katarak söylüyorum başı ben çekiyorum :D) gün gelir yuva kurduğumuz zaman bu umutsuz, acı içinde kıvranıp hayatı zehrettiğimiz günlere yanacaz. ama insan yine de takmadan edemiyor asıl böyle olmamak için çaba göstersek belki bu kadar umutsuz bakmıycaz olaya. Allah gönlüne göre birini çıkarsın inşallah..

amin canım. bizim duamızda senle.

ağzından bal damlıyor esmeralisa...inşallah diyeyim,cümlemize nasip etsin yaradan

evlilik meraklısı değilim ama yalnızlık zor.birini sevmek,onaa güvenmek istiyorum

ama yok işte yok:25:

bilmiyorum kanka bekliyorum işte. bırak evliliği aşk bile yok hayatımda

bi olsunda diyeyim yaa:1:sonumuz böyle olacak sanırım:52:

[video=youtube;7fp9fJITLrY]http://www.youtube.com/watch?v=7fp9fJITLrY[/video]

Allah herkese biskolata reklamindaki erkeklerden versin kızlar hepsi birbirinden yakışıklı.:9:

:9::9::9::9::9::9::9::9::9::9:yarıldım kızlar burda gülmektennn:9: aynı fikirdeyimmm

orası öyle evet hayırlısı Rabbim'den.

ben bekliyorum o duayı ozaman. bir de bu duayı okuduktan hemen sonra mı tanıştın taliplerinle biraz daha ayrıntılı yazarsan sevinirim. benim ünv.'den sonra sosyal çevrem yalan oldu. evin içinden doğru dürüst çıktığım yok. asosyal oldum çıktım :( umarım kısmetim beni bulur benden bana hayır yok çünkü.

Ben 27 yaşımdayım ve 20 yaşımdan beri görüştüğüm güvenilir mükemmel denebilecek erkek arkadaşımdan daha yeni ayrıldımm:50:
Neden mi?? Sevemedim yıllar yılı soğudumm:25: Herkes sevgilisi olsun ister ama sevemeyince de çok kötü:50: Hayat zindan oluyor resmen:26:
Ben de marjinal akıldışı bi karar verdim ve yıllarımı herşeyimi çöpe attım:50: Sevdiğini uyandığında yanında görmek demek ne demek nasıldır bilemiyorum kestiremiyorumm:26: Yeni birisini hiç göze alamıyorumm:25:

Evli arkadaşlarımın resimlerine bakıp bakıp imrenmekle geçiyor günlerim...Üniversite hayatımdan sonra sosyal hayatım benim de bitti ve evde oturuyorum şu an..Hiç çevrem de yok anlayacağınız...Gerçi kısmetimiz 4 duvar arasında da olsa bulur bizi inşallah ama herkesin ayrı derdi var kızlar...Geç olsun da güç olmasın diyelimmm.............

Son düzenleme:
buna benzer çoğu topikte bende üzüntümü çok belirttim benimde hayatımda kimse yok aşk mutluluk istiyorum diye..benim karşıma çıkcak insan acaba çokmu uzakta diye düşünürüdm ümidi kestiğimde olurdu.ama uzakta değilmişiz aynı çevrenin insanıyız 1.5 yıl önce 6 ay aynı fabrikada çalışmışız o zamanlar hep takiip etmiş beni hiç farketmedim sonra ben ordan ayrıldım..arada mahalledede görüyomuş.1 ay önce kadar yolumu kesti tanışmak istiyorum seninle dedi numarasını uzattı hiç umursamadım bile yoluma devam ettim:)bi kaç gün sonra annesini bizim eve göndermiş anneyi gönderdiğine göre amacı dalga geçmek değil demekki diye görüşelim dedim..2 haftadır görüşüyoruz dualarımda istediğim bütün özelliklere sahip dualarım noktasına virgülüne kadar kabul olmuş sanki:) bişey söylemek için erkendir belkide daha bilmiyorum hayırlısı.
çalışmıyorum ben çok çevremde yok prenses84ün dediği gibi kısmetim beni 4 duvar arasında geldi buldu:)
Rabbim tüm isteyenlere gönlündekini versin inşallah

Son düzenleme:
kesinlikle aynı kafadayız resigned...tek fark bu karara sen aklınla gelmişsin, ben yaşayıp yazıklanarak...3 yıl oldu boşanalı, bekarlığa iyice alıştım ve şimdi hayatla ilgili kurduğum hayallerde aman kociş(!)ime (bu laf bile bana komik geliyor düşünün) mükellef sofralar hazırlayayım, onun üstünü başını temizleyip ütüleyeyim, sülalesiyle iyi ilişkiler kurmak adı altında halkla ilişkilercilik oynayayım, iş yaşamında onu desteklemek adına bir ton gerginliği çekeyim...şeklinde uzatılabilecek tasavvurlar karabasan gibi çöküyor ufkuma. çünkü biliyorum kadınların bebek özlemi(hormonlarımızca da desteklenen) biz istemesek de o domestik hayatın girdabına bizi çekiverecek.
başlık sahibi arkadaşa da sesleneyim: canım herkes değinmiş koca değil hakkında hayırlısını iste diye, yüzde bin beş yüz haklılar.
ve etrafında gördüğün evli-mutlu-çocuklu arkadaşlarının da gerçekten ama gerçekten özenilecek bir hayatları mı var yoksa sen kendini yaşıtlarının deneyimlediği birşeyden mahrum kalmışlığın verdiği psikolojiyle mi gazlıyorsun, bunu iyi düşün. bu ülkede kadınlara reva görülen, onlardan beklenen yaşam alışkanlıkları belli; kadınların tamamına yakını birbirinin fotokopisi bir hayatı yaşıyor zaten...bence sen hazır bekarken, üzerinde şunu yapma, buraya gitme baskısı yokken kendini yetiştirmeye, yaşamın güzelliklerinden nasiplenmeye bak; zira evlenince ne izin verilir ne de zaman bulursun.
sevgilerimle

derindeniz senı tebrık edıyorum nedenmı benımde aklımdan gecenlerı o kadar guzel bı sekılde tercume etmıssınkı sozlerınde harfı harfıyen haklısın be guzelım ya dılıne saglık bende senın bu dedıklerını hep hayattan arkadaslarıma aıleme etrafıma bakarak ogrendım ama ne yazıkkı sende yasayarak ogrenmıssın bende 31 yasındayım 5 yıllık bı ılışkım var ve kesınlıkle ama kesınlek evlenmeyı dusunmuyorum evlılık senınde dedıgın gıbı bağlanmakdan esaret hayatından başka bısey degıl etrafımda evlı olupda ıstedıgını gonlunce yapabılen bı allahın kulu yok

canım bende bir nişan attım.. sonra yıllar boyu milletin dedikleri hiç bitmedi.... ve bir gün evlendim... ama şimdi boşanıyorum... ve o millet yine konuşuyor ve yine konuşacak... sen sakın ola milletin gazına gelipte yanlış bir evlilik yapma kendinden ve karşındakinden emin ol... ayrıca evlilik milletin konuşması için bir son değil bir başlangıçtır :))) hayırlısını dile .....

Kızlar burası yerimi bilmem ama.Bir dua var 2 kez yaptım 2sindede tanışmak amaçlı kişiler çıktı tavsiye olarak.Ama olmadı buda kısmet.Birzdan bulup yazayım duayı.Sizde yapın belki bu dua sayesinde siz evlenirsiniz..Hayırlısı Allahtan.

Bahsettiğin dua nedir canım?

Bir yılda daha bitmek üzere. benim kaderimde yok evlilik sanırım.Bazen keşke anne sözü dinleyen uslu kız olmasaydım,üniversite okumasaydım,biraz daha akıllı olsaydım diyorum.
anne sözü dinledim uslu namuslu kız oldum ne oldu sanki yalnız kaldım.Bazı geceler gözyaşlarımı bir ben görüyorum.
KKeşke ailem lise bitince biriyle evlendirseydi beni demiyor değilim.
İnsan aşkın sevginin boşluğunu dolduramıyor.Artık ne düğünlere nede doğan bebeklere gitmek içimden gelmiyor. Yaşlandım kızlar ben yaaa:(
Bir yıl daha geçti.......Hayatım boş yere geçti gitti.
Raabbim bu yılı evlenmek isteyenlere ben gibi ede kalanlara hayırlı eş verdiği yıl etsin inş.
Ben aptalım grçekten aptalım.Herkes yapıyor ben beceremedim evlenmeyi 37 senede.Çeyizlerim çürüdü yaaa.... Ben annem onlarıne hayallerle almıştık.... :43: :43: :43:

Bir yılda daha bitmek üzere. benim kaderimde yok evlilik sanırım.Bazen keşke anne sözü dinleyen uslu kız olmasaydım,üniversite okumasaydım,biraz daha akıllı olsaydım diyorum.
anne sözü dinledim uslu namuslu kız oldum ne oldu sanki yalnız kaldım.Bazı geceler gözyaşlarımı bir ben görüyorum.
KKeşke ailem lise bitince biriyle evlendirseydi beni demiyor değilim.
İnsan aşkın sevginin boşluğunu dolduramıyor.Artık ne düğünlere nede doğan bebeklere gitmek içimden gelmiyor. Yaşlandım kızlar ben yaaa:(
Bir yıl daha geçti.......Hayatım boş yere geçti gitti.
Raabbim bu yılı evlenmek isteyenlere ben gibi ede kalanlara hayırlı eş verdiği yıl etsin inş.
Ben aptalım grçekten aptalım.Herkes yapıyor ben beceremedim evlenmeyi 37 senede.Çeyizlerim çürüdü yaaa.... Ben annem onlarıne hayallerle almıştık.... :43: :43: :43:

üniversiteyle ne alakası var. üni okuyan bir çok insan oradan bulup evleniyor. tamamen nasip. sen beceremedin le de alakası yok.
o kadar güçlü değil ki insanoğlu her istediği her zaman olacak.. Aslında bize düşen Allah nasip etmiyorsa böyle takdir ettiyse sabır ve rıza göstermek diye düşünmek..
ama vesvese, gıpta insanı hep senin gibi düşündürüyor.
ben de ara ara senin gibi düşünüp kendimi kötü hissediyorum ama sonra ya hayırsız biri olup hayatı zindan etseydi diye düşünüp vazgeçiyorum. Dini şeylerle ilgilenince insan rahatlıyor.. dua kitapları, risale falan insana çok iyi geliyor. tavsiye ederim.
Allah sana çoook hayırlı bir eş ve çocuk nasip etsin inş..
dua yı elden bırakmamalı ..evlenmek için furkan suresi 74.ayeti de bol bol okumak gerekiyormuş
rabbenâ heb lenâ min ezvâcinâ veżurriyyâtinâ kurrate a’yun
anlamı:Rabbimiz, bize göz aydınlığı olacak, bizi mutlu edecek eşler ve zürriyetler bağışla

amiinn

kizalar bence halinize $ükredin, bende hep uslu annesinin sözünden çikmayan kiz oldum, ama orta okulda a$ik oldum birine, ama uzaktan sevdim hep, sonrada zaten ortaliktan kayboldu ama hiç aklimdan tam olarak çikmami$ti taaki mayis ayina kadar yakindan gördüm bi dügünde, tekrar ayni ki$iye a$ik olurmu insan? oluyormu$ malesef, o günden beri göz ya$im dinmiyor, hiçbir erkege bakmiyorum, teklifler aliyorum ama hepsine kapaliyim, ben sade ve sadece onu istiyorum ama olmayinca olmuor, aradan 9 yil geçmi$ ben hala bir kafami kaldiripta sokakta bir Allah'in kuluna bakmi$ degilim, siz yine iyisiniz en azindan tekliflere açiksiniz, kisetinizi bekliyorsunuz ama ben sadece onu bekliyorum...ömrüm böyle geçti ve geçmeye devam ediyor, belki onun evlendigini veya ba$kasiyla görsem sogurum ama $imdilik böyle...

leyya88, canım ben de aynısını yaşadım, çocukluğumdan beri aşıktım, sonunda o da bana yanaştı ama bir anda sakın beni arama diyerek çıktı gitti hayatımdan. Nişanlandı, evlenecek, herkes ondan, nişanlısından, mutluluğundan bahsediyor, kimse bilmiyor benim ne acılar çektiğimi, akrabamız maalesef, anneme bile söyleyemedim, kuzenlerime bile...Acılar içindeyim, nişanlandığı gün namaz kılan ben içki içmek istedim, sarhoş olmak, beynimi parçalamak, unutamıyorum aylardır, unutamıyorum ,düğününde nereye atacağım kendimi?!

kalp silgisi'' canım ya..Bir de senin etrfaından biri;herşeyinden haberin oluyor;değil mi?
Nasılsa başka birini yine seveceksin..
Seni tercih edecen hoş biriyle daha mutlu olacağını düşüneceksin..
Ve daha dikkatli olacaksın;bazı sinyalleri önceden göreceksin..
Benim 3.ye hevesim kaçtı ama..Güvensizlik sorunu yaşayacağım artık;belli oldu..
Senin hevesin kaçmasın dikkatli olmak şartıyla;benim yaşadıklarım başka biraz..

Ah evet güzel bir hayal kurmuşuz;kurdurmuşlar;sonra gitmişler..
Unutmaya çalışıyoruz.
Birgün,doğru insanla karşılaşma umuduyla kendimizi teselli ediyoruz..
Gelsin bulsun beni ''diyorum(z) artık..
Acımızı böyle yok soymaya çalışıyoruz..
Böyle de yapmak zorundayız..
Elden gelen birşey olmayınca..
Yalnızca dua..
Bir de furkan 74:)

Canım yeni gördüm mesajını... Kötü oldum evet herşeyini duyuyorum, mutluluğunu tüm akrabalarım alkışlıyor, anlatıyor.Kimse bilmiyor ne hissettiğimi bu adaletsizlik içten içe çok öfkelendiriyor beni. Ters bir laf edicem davranışta bulunucam akrabaların yanında ve herkes zayıflığımı anlayacak diye korkuyorum,bunu hakedecek bişey yapmadım tam tersine en saf sevgimi verdim. Bilmiyorum bunları atlatıp mutlu olabilir miyim, çok zor...

Aman be güzelim Allahtan hayırlısını dile..durumumdan bahsedeyim.. 24 yaşındayım üniversitemi bitirmişim 3 yıldırda kamuda çalışıyorum..evlenmeye sıcak baktım..evlendim de..ve boşanıyoruz..yaş 24 ve ben hayatıma evlenmiş ve boşanmış bir bayan olarak devam edecgim..boşver çalış ye iç gez..bekarlık harbiden sultanlıkmış...

tek kelimeyle muhteşem açıklamışsın arkadaşım :)

evlilik veya bu konuda pek tecrübeli sayılmam şahsen ama en iyisi hayırlısını istemek kendini üzme etraftakileri de takma derim çünkü el için yaşamıyoruz ne derlerse desinler herşey senin ve ailenin içerisinde kalıyor anca onlar konşurlar onalrı da takarsak vay ki halimize hakkında hayırlısı olsun inşallah hayırlı bir insanla beraberlik yaparsın

Allah'a dua edin hayırlısını isteyin Allah kullarını geri çevirmez.Bunun dışında tabiki de her şeyi Allah'a bırakmayın.Sosyal olmak en önemli şeylerden biri.Yeni insanlarla tanışmalısın kendine güvenmelisin ortamda dikkat çekmelisin.Bakımlı olmalısın.Kurslara yazıl ne bileyim iş çevrendeki arkadaşlarınla biyerlere git tanıdıkları olur tanışırsın.Ben 21 yaşındayım bu kadar bakımlı, alımlı ve üniversiteye giden bir bayanım ama hiç öpüşmeye kadar varan bir ilişkim olmadı.Şunu anladım ki geriye dönüp baktıgım da; sosyal olacaksın, ayagına gelmesini beklemeyeceksin ve etrafına bakacaksın.

ben 30 Küsur Yasindayim , Derdim Ise Hala Evlenememek ..
Suana Kadar Hep Kisa Süreli Iliskilerim oldu , erkek arkadaslarim hic evlilige yaklasmadilar , Ve bir nisanim Oldu ,
Nisanlim Nisani Bozmustu , 3 yil Once ..
sebeb , annesinin Doldurusuna Gelmesiydi ,
annesi Ona demis bu kiz gencken , senden once
cok erkeklerle gezmis tozmus , hayir gelmez sana diye ,
..
o olaydan sonra depresyona girdim resmen ,
ve 3 yil boyuncada hic sevgilim olmadi ,
yasitlarim hep evli , cocuklari var ,
kiskaniyorum , yani ..
benimde olsun istiyorum
Birde Yapilan sakalar cabasi tabii kii !
Gecen Gun Butun akrabalar misafirlige gelmisti
abimin , oglunun kafasinda 2 doner varmis
2 defa evlenilirmis oyle olunca
konu burdan acildi , yengemde
bana , sende hic yok galiba , dedi ..
guleyim mi agliyayim mi bilemiyorum halime ,
oyle anlatmak Istedim :)

Öncelikle şunu belirteyim ki , nişanlınızın nişanı bozmasına hayırlı gözle bakın. Zira ailesi böyle bir düşünce yapısına sahip ve kendi fikirlerini ortaya koyamayan bir insanla bir ömür geçinmek zorunda kalabilirdiniz.
Bir de Bu dünyada kimse kimseyi yargılayacak kadar masum değildir.
İkincisi neden evlenemiyorum diye düşünmeyin. Karşıma hayırlı bir insan çıkarsa evlenirim diye olumlama yapın kendinize.
Evliliğin bir yaşı yok . Önemli olan içinize sinebilecek bir evlilik olması. Şöyle düşünün ki bugün evli olan 100 kişiden 36 sı boşandı istatistiklere göre.
İnsanlar herşey hakkında özellikle de herkes hakkında bolca konuşur. Siz söylenilenlere kulak asmayın. Hayata ve kendinize karşı iyimser olun yeter.

28 yaşıma giriyorum 3 ay sonra
Allah evlenmek isteyenlere hayırlı eş versin. dua edelim birbirimizeee:5::5:

Back
X