• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlenemedim birtürlü

kseniax

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
18 Ocak 2020
13
35
3
Yaş olmuş 29 ve hala bekarım. Bunu yazınca şuan gülüyorum kendime ama ciddi manada sinirlerim laçka olmuş durumda artik.

Anne olmak istiyorum anneliği tatmak ve yaşımın ilerlemiş olmasi canımı sıkıyor artik.

Nerde taze anne olmuş bir hemcinsimi görsem ağlamakli oluyorum. Özeniyorum, kaderime küsüyorum.
Son yillardir hayatima giren ve boş yere zamanimi harcayan erkeklere ve buna izin vermeme öfkeleniyorum kiriliyorum.

Artik tanışma aşamalarını uzun tutmak istemiyorum. En son görüstügüm kişiyi de şutladim cünkü bana evlilikten beni istediğinden bahsetti ama icraat yok. ona yarım senemi verdim ben ya.. yani tanışma süresi olarak.
Boş konuşan erkeklere tahammulum de kalmadı artik.

Sirf yuva kurmak ve çocuk doğurmak adına da evlenmek için evlenmek istemiyorum.
Yani hem kendim karşimda ki insani gözlemliyor ve onun beni iyice tanıması için fırsat yaratiyorum. Ama sonuç sıfır herzaman ki gibi.

Sürekli hayal kırıklığına uğramak canımı sıkıyor. Evliliktenden de erkeklerden de soğuyorum resmen git gide nefret edesim geliyor.

Sürekli ayni döngünün içindeyim.
Biriyle tanışıyorum, olmuyor. Aylarim gitmiş enerjim tükenmiş oluyor ve evlilik fikrini rafa kaldırıyorum.
Tam mutluyum okey herkes evlenmek ve cocuk sahibi olmak zorunda değil diyorum.
Hop karşıma beğendiğim biri cikiyor ve bu kişi iyi bir eş adayı diyorum.. tekrar hayaller kuruyor bu sefer belki olur diyor.. yine umutlaniyorum.

Sonra aylar geçiyor tabi ne oluyor hiç :KK70:
Yine bir sorun yine anlasamazlıklar.
Sürekli aynı saçmalıklar.

Bir yandan ailem ile yaşıyorum. Hadi evlendim evleneceğim derken kendi hayatimi kuramadim birtürlü.
Sinir oldum artik sinirlerim bozuldu resmen.

Kendimi biliyorum ve ayri eve ciksam kendi düzenimi kursam sanırım hic evlenmem.
Evlilik büyük bir sorumluluk ve keyfime düşkün bir insanimdir. Ama anne olmak ve yuva kurmak da hoş birsey. Kimse yalniz başına ölmek istemez bir dert ortağı hayat arkadaşi ister.. mutlu huzurlu minik bir ailem olsun isterim yani.

Olmazsa kendimi üzmem kabullenirim yinede. Bekarlığın da güzel yanlari var sonuçta. Ama sürekli olacakmış da sonra olmuyor durumlari maf etti beni.

Hani dondurma satıcıların şakalari vardır ya.. sana dondurmayi uzatir sonra hop geri ceker sonra tekrar uzatır uzanırsın alamazsın vermez .. önce gülersin ama bir zaman sonra canın sıkılır. Tam da bu durumdayim :KK70:

Arada hırs yapıyorum... artik secici dahi olmayacağim önüme gelenle evleneceğim diyorum ama onuda olduramam cünkü yapıma ters..

Okuduğunuz icin tşk ederim. Sinirlerim bozuk icimi dökmek istedim.

Bir hayır duanızı seve seve alırım

Rabbim her şeyi en güzel zamana denk getiriyor sen bile şaşırıyorsun canım, öyle güzel birisi çıksın ki karşına, öyle güzel bir evliliğiniz mutlu bir yuvanız olsun ki inşallah beklediğime değmiş dersin ❤️
Bazı şeyleri biz kendimiz ne kadar istesek planlasakta yine olacağı varsa oluyor zamanında oluyor o yüzden bazen sabırdan başka bir seçenek kalmıyor..

Anlamıyorum her gün neden böyle konular açılıyor
Evlenmeyen birçok insan var mutlu. Hem evlenince anne olacağınızın garantisi yok
Anlamıyorum bu evlilik merakı nedir. Kuzenim 33 yaşında bekar ama mutlu. Dünyayı geziyor spora gidiyor 3. Üniversiteyi okuyor çok mutlu
Ben 26 yaşındayım bekarım hiç evlilik gibi isteğim yok
Ablam 30 yaşında bekar ama sizin hissettiğinizi hissetmiyor
Anlamıyorum bu ülkede evlilik niye zorunlu gibi görünüyor
Gerçekten buraya evlenmedim diye konu açanları anlaman mümkün değil
Gezin okuyun spor yapın dolaşın yeni yerler keşfedin
Herşey evlilik değil
Ayrıca birçok insan var bekar.
imkanınız varsa kedi sahiplenin çok güzel bir şey gerçekten
1 sene yurtdışında kaldım orada hiç evlenmeyen birçok insan var ama kimse üzgünüm demedi
Anlamıyorum ülkemdeki bu evlilik isteğini

Yaş olmuş 29, bir ayağınız çukurda tabi. Bu ne karamsarlık?
Birine yarım senemi verdim dediğiniz; yani sadece 6 ay. Öyle bir yazmışsınız ki sanki çeyrek asır, yarım yüzyıldan bahseder gibi...
Geç kaldım hissine fazla gömülmüşsünüz, her şey ışık hızında gerçekleşsin istiyorsunuz sanırım. 6 ayda bir insanı evliliğe hazır hissedecek kadar tanıyamayabilirsiniz. Nasıl bir icraatte bulunmasını bekliyordunuz? Bu işleri biraz doğal akışına bırakmak, evlenmeye değil, karşımızdakini tanımaya odaklanmak, birlikte geçirilen zamanların tadını çıkarmak gerekiyor.

Çevremde 35'ten sonra evlenip, çocuk sahibi olan kaç kadın var bilseniz... Ben de 32'de doğurdum ilk kızımı. Yetişmeniz gereken, geç kaldığınız bir şey yok. Evet, insanın kendisine iyi gelecek bir hayat arkadaşı bulması, çocuk sahibi olması nefis şeyler. Ama sanki hayatta yaşamaya değer başka hiçbir şey yokmuş gibi bu hedefe kilitlenir de karalar bağlarsanız, zamanı israf edersiniz, bir çok şeyi kaçırırsınız.

Anlamıyorum her gün neden böyle konular açılıyor
Evlenmeyen birçok insan var mutlu. Hem evlenince anne olacağınızın garantisi yok
Anlamıyorum bu evlilik merakı nedir. Kuzenim 33 yaşında bekar ama mutlu. Dünyayı geziyor spora gidiyor 3. Üniversiteyi okuyor çok mutlu
Ben 26 yaşındayım bekarım hiç evlilik gibi isteğim yok
Ablam 30 yaşında bekar ama sizin hissettiğinizi hissetmiyor
Anlamıyorum bu ülkede evlilik niye zorunlu gibi görünüyor
Gerçekten buraya evlenmedim diye konu açanları anlaman mümkün değil
Gezin okuyun spor yapın dolaşın yeni yerler keşfedin
Herşey evlilik değil
Ayrıca birçok insan var bekar.
imkanınız varsa kedi sahiplenin çok güzel bir şey gerçekten
1 sene yurtdışında kaldım orada hiç evlenmeyen birçok insan var ama kimse üzgünüm demedi
Anlamıyorum ülkemdeki bu evlilik isteğini

Evlilik meraklisi olsaydim beni zamaninda bekleten ve üzen ama aylar sonra evlilik teklifiyle gelen eski sevgilimle evlenirdim.

Sadece başlığı okudunuz sanırım..

Yaş olmuş 29, bir ayağınız çukurda tabi. Bu ne karamsarlık?
Birine yarım senemi verdim dediğiniz; yani sadece 6 ay. Öyle bir yazmışsınız ki sanki çeyrek asır, yarım yüzyıldan bahseder gibi...
Geç kaldım hissine fazla gömülmüşsünüz, her şey ışık hızında gerçekleşsin istiyorsunuz sanırım. 6 ayda bir insanı evliliğe hazır hissedecek kadar tanıyamayabilirsiniz. Nasıl bir icraatte bulunmasını bekliyordunuz? Bu işleri biraz doğal akışına bırakmak, evlenmeye değil, karşımızdakini tanımaya odaklanmak, birlikte geçirilen zamanların tadını çıkarmak gerekiyor.

Çevremde 35'ten sonra evlenip, çocuk sahibi olan kaç kadın var bilseniz... Ben de 32'de doğurdum ilk kızımı. Yetişmeniz gereken, geç kaldığınız bir şey yok. Evet, insanın kendisine iyi gelecek bir hayat arkadaşı bulması, çocuk sahibi olması nefis şeyler. Ama sanki hayatta yaşamaya değer başka hiçbir şey yokmuş gibi bu hedefe kilitlenir de karalar bağlarsanız, zamanı israf edersiniz, bir çok şeyi kaçırırsınız.

Haklı olabilirsiniz.
Ama genç yaşta anne olma istediğim vardi herdaim. Tabi bunu gerçekleştirmedim cünkü sirf anne olmak icin kötü bir eş secemezdim.

6 aylık bir süre size yeterli gelmeyebilir.
Bana geliyor. Cünkü adaylarıma seffaf davraniyor dürüst oluyorum kendimi olduğum gibi gösteriyorum ki öyle yillarca tanışma süreclerine gerek kalmasın.
Ki geri kalan konularda zaten ayni eve girince ve yaşadikca görüyorsun bence.

Ayrica dediğim gibi de ailem ile yaşiyorum ve belirli bir yaştan sonra insan kendi düzenini kurmak ve önüne bakmak istiyor.
Evlenmesem de bunu istiyorum artik ve düşünüyorum da.

Hem insan ister istemez de hesapliyor.. tanışma evresinin aldığı zamani, isteme evlenme zamanlarini, eşiyle daha cocuk düşünmeden önce evliliğin tadını cikarma zamanini.. sonra dediğiniz gibi belki hemen cocuk da olmayabilir..

Yoksa tabi bir ayağım cukurda degil.

Son düzenleme:
Yaş olmuş 29 ve hala bekarım. Bunu yazınca şuan gülüyorum kendime ama ciddi manada sinirlerim laçka olmuş durumda artik.

Anne olmak istiyorum anneliği tatmak ve yaşımın ilerlemiş olmasi canımı sıkıyor artik.

Nerde taze anne olmuş bir hemcinsimi görsem ağlamakli oluyorum. Özeniyorum, kaderime küsüyorum.
Son yillardir hayatima giren ve boş yere zamanimi harcayan erkeklere ve buna izin vermeme öfkeleniyorum kiriliyorum.

Artik tanışma aşamalarını uzun tutmak istemiyorum. En son görüstügüm kişiyi de şutladim cünkü bana evlilikten beni istediğinden bahsetti ama icraat yok. ona yarım senemi verdim ben ya.. yani tanışma süresi olarak.

Yani hem kendim karşimda ki insani gözlemliyor ve onun beni iyice tanıması için fırsat yaratiyorum. Ama sonuç sıfır herzaman ki gibi.

Sürekli hayal kırıklığına uğramak canımı sıkıyor. Evliliktenden de erkeklerden de soğuyorum resmen git gide nefret edesim geliyor.

Biriyle tanışıyorum, olmuyor. Aylarim gitmiş enerjim tükenmiş oluyor ve evlilik fikrini rafa kaldırıyorum.
Hop karşıma beğendiğim biri cikiyor ve bu kişi iyi bir eş adayı diyorum.. tekrar hayaller kuruyor bu sefer belki olur diyor.. yine umutlaniyorum.

Bir yandan ailem ile yaşıyorum. Hadi evlendim evleneceğim derken kendi hayatimi kuramadim birtürlü.

Kendimi biliyorum ve ayri eve ciksam kendi düzenimi kursam sanırım hic evlenmem.
Evlilik büyük bir sorumluluk ve keyfime düşkün bir insanimdir. Ama anne olmak ve yuva kurmak da hoş birsey. Kimse yalniz başına ölmek istemez bir dert ortağı hayat arkadaşi ister.. mutlu huzurlu minik bir ailem olsun isterim yani.

Olmazsa kendimi üzmem kabullenirim yinede. Bekarlığın da güzel yanlari var sonuçta. Ama sürekli olacakmış da sonra olmuyor durumlari maf etti beni.

Hani dondurma satıcıların şakalari vardır ya.. sana dondurmayi uzatir sonra hop geri ceker sonra tekrar uzatır uzanırsın alamazsın vermez .. önce gülersin ama bir zaman sonra canın sıkılır. Tam da bu durumdayim :KK70:

Arada hırs yapıyorum... artik secici dahi olmayacağim önüme gelenle evleneceğim diyorum ama onuda olduramam cünkü yapıma ters..

Aman evlenip ne yapcan okumuyor musun konuları şuan ki kafa rahatlığını bulamazsın emin ol... Çocuk nasip işi her evlenenin çocuğu olmuyor hayırlısı olsun ama ortalamaya bakınca bir erkekten seni mutlu etmesini beklemek zor beee bilmiyorum hayat mı zor biz mi ama gerçekten rüya gibi birşey o herşey erkeklede bitmiyor tabi aile faktörü çoğu zaman mide bulandıran tekşey oluyor...

Aman evlenip ne yapcan okumuyor musun konuları şuan ki kafa rahatlığını bulamazsın emin ol... Çocuk nasip işi her evlenenin çocuğu olmuyor hayırlısı olsun ama ortalamaya bakınca bir erkekten seni mutlu etmesini beklemek zor beee bilmiyorum hayat mı zor biz mi ama gerçekten rüya gibi birşey o herşey erkeklede bitmiyor tabi aile faktörü çoğu zaman mide bulandıran tekşey oluyor...

Zaten evlilik fikrini rafa kaldırmama ramak kaldı.

Belki iyi bir yuva kurarim ve standart bir hayat yaşarım ailemde torun sever benimde evladim olur diye şans tanıdım kendime ve karşıma cikan adaylara.
Ama olmadı olmuyor.

Umudum kalmadı zaten. Hevesim de kalmadı. Mutluğu kimseden beklemiyorum zaten kendimce mutluyum ama mutluluğumu paylaşacak biri olabilirdi. Herneyse..

Haklı olabilirsiniz.
Ama genç yaşta anne olma istediğim vardi herdaim. Tabi bunu gerçekleştirmedim cünkü sirf anne olmak icin kötü bir eş secemezdim.

6 aylık bir süre size yeterli gelmeyebilir.
Bana geliyor. Cünkü adaylarıma seffaf davraniyor dürüst oluyorum kendimi olduğum gibi gösteriyorum ki öyle yillarca tanışma süreclerine gerek kalmasın.
Ki geri kalan konularda zaten ayni eve girince ve yaşadikca görüyorsun bence.

Ayrica dediğim gibi de ailem ile yaşiyorum ve belirli bir yaştan sonra insan kendi düzenini kurmak ve önüne bakmak istiyor.
Evlenmesem de bunu istiyorum artik ve düşünüyorum da.

Hem insan ister istemez de hesapliyor.. tanışma evresinin aldığı zamani, isteme evlenme zamanlarini, eşiyle daha cocuk düşünmeden önce evliliğin tadını cikarma zamanini.. sonra dediğiniz gibi belki hemen cocuk da olmayabilir..

Yoksa tabi bir ayağım cukurda degil.
Ben de karşı taraf için demiştim o 6 aylık süreyi. Size yeterlidir ama karşınızdakine değildir. Sonuçta ilişki iki kişilik, o zaman her şey sizin hesaplarınıza göre ilerleyemez. Uzaklaşmak için başka sebepleriniz varsa haklısınız ama 6 ayda hiç adım atmadı diye ayrıldıysanız, karşı tarafa haksızlık etmişsiniz.

29 yaşında insanın kendi düzenini istemesi çok normal. Sanırım çalışıyorsunuz ve kendi evinize çıkacak gücünüz var. O zaman bunu yapın. Hayatı paylaşmak isteyeceğiniz insanla ne zaman karşılaşacağınız belli değil ve zaten kendi düzeninizi kurmak için bunu beklememelisiniz. Bir insan bir süre yalnız da yaşamalı bana göre. Bu insana farklı bir olgunluk ve bakış açısı kazandırıyor. Yalnız yaşamanın rahatlığına alışırım da, sonra evlenmek istemem diye bir şey söz konusu olamaz. Evliliği istenebilecek kadar anlamlı ve güzel kılacak şey karşınıza çıkacak insandır. Karşınıza öyle biri çıkar ki, evlilik istiyorum ya da istemiyorum diye düşünmezsiniz, onunla olmak istiyorum diye düşünürsünüz. Eşimle tanıştığımda 6 yıldır yalnız yaşıyordum. Onunla olmayı hiç de yadırgamadım, tam aksine puzzle'ım kayıp parçasıymış gibi, gelip uyum içinde resmimi tamamladı.

Ayağınız çukurda ibaresini kullandım çünkü bakınız son mesajınızda bile evliliği rafa kaldırdım, umudum kalmadı yazıyorsunuz. 35'yaşından sonra aşık olup, 38 yaşında anne olan arkadaşım var. Olumlu ya da olumsuz bir şey düşünmeden, oluruna bırakıp hayatınızı yaşamaya bakın.

Canım yaşın daha 29, çocuk için rahat 10 senen var, önce kendini bi rahat bırak çok strese sokmuşsun..

Sonra kendi hayatını kur, o arada karşına çıkarsa evlenirsin.. rahata alışır evlenmem diye de düşünme sen bu stres içindeyken de evlenmeye zorlanıyorsun. Muhtemelen bu hisleri karşı tarafa yansıtıyorsun.. sağlıklı bi evlilik için mutlu olmayı amaçlanan lazım canım.. Geciktim telaşı, çocuk filan kenara bırak..

Ben de karşı taraf için demiştim o 6 aylık süreyi. Size yeterlidir ama karşınızdakine değildir. Sonuçta ilişki iki kişilik, o zaman her şey sizin hesaplarınıza göre ilerleyemez. Uzaklaşmak için başka sebepleriniz varsa haklısınız ama 6 ayda hiç adım atmadı diye ayrıldıysanız, karşı tarafa haksızlık etmişsiniz.

29 yaşında insanın kendi düzenini istemesi çok normal. Sanırım çalışıyorsunuz ve kendi evinize çıkacak gücünüz var. O zaman bunu yapın. Hayatı paylaşmak isteyeceğiniz insanla ne zaman karşılaşacağınız belli değil ve zaten kendi düzeninizi kurmak için bunu beklememelisiniz. Bir insan bir süre yalnız da yaşamalı bana göre. Bu insana farklı bir olgunluk ve bakış açısı kazandırıyor. Yalnız yaşamanın rahatlığına alışırım da, sonra evlenmek istemem diye bir şey söz konusu olamaz. Evliliği istenebilecek kadar anlamlı ve güzel kılacak şey karşınıza çıkacak insandır. Karşınıza öyle biri çıkar ki, evlilik istiyorum ya da istemiyorum diye düşünmezsiniz, onunla olmak istiyorum diye düşünürsünüz. Eşimle tanıştığımda 6 yıldır yalnız yaşıyordum. Onunla olmayı hiç de yadırgamadım, tam aksine puzzle'ım kayıp parçasıymış gibi, gelip uyum içinde resmimi tamamladı.

Ayağınız çukurda ibaresini kullandım çünkü bakınız son mesajınızda bile evliliği rafa kaldırdım, umudum kalmadı yazıyorsunuz. 35'yaşından sonra aşık olup, 38 yaşında anne olan arkadaşım var. Olumlu ya da olumsuz bir şey düşünmeden, oluruna bırakıp hayatınızı yaşamaya bakın.
Teşekkür ederim.
Evet maddi olarak kimseye muhtac değilim. En kısa zamanda ayri eve cıkacağım. Ki 6 aylık görüştüğüm kişi evleneceğiz dediği icin ve ayri eve cıkmana gerek yok dediği icin cıkmamıştım ertelemiştim.
Ama kimsenin keyfini bekleyemem daha fazla. Benim hayatım askıya alınıyor kendi düzenimi kuramiyorum.
Sonra evlilik kismet olmayınca olan bana oluyor. Başkasının lafına bakarak hayatimi şekillendirmem hataymış.

Görüşme süresinin kısa, uzun durumunun ilişkiden ilişkiye değiştiğini düşünenlerdenim.
Yıllarca çıkıp, evlenip birkaç ayda boşananlar var, klişe bir örnek verdim ama öyle.

Kendinden emin erkek de bir şeyleri eyleme döküyor zaten.
Ben size hak verdim birçok noktalarda. Sadece bu kadar umutsuz olmamalısınız, onu söylemek istiyorum.
Bakın şu ana kadar çıkan adaylardan biri ile evlenseydiniz belki evlilik de çok gerekli değilmiş, bekarlığımı özledim derdiniz.
İnşallah öyle biri karşınıza çıkar ki, beklediğime değdi, çok mutluyum dersiniz.

Unuttuğumuz bir nokta da nasip meselesi. Anladığım kadarı ile çıkan adaylara şans veriyorsunuz. Hala olmuyorsa, o da Allah’ın takdiri. Demek ki hayırlı değil ki nasip etmiyor diye düşünün. Allah ın nasip ettiği zamanda doğru ve hayırlı kişi ile evlenirsiniz inşallah.

Bende üzülürdüm beni seven neden yok derdimi paylaşacağım suç ortağım neden yok ama zamanı varmış şükür rabbime 34 yaşında evlendim ama çokkk mutluyum herşeyin vaktı var emin ol

Canım ben de senin gibiyim. Yaş 30u aştı ve hala evlenemedim. Ama ben sevme kabiliyetimi de kaybettim sanırım. Kimseyi sevmiyorum yani. Sadece kadın erkek ilişkisi açısından değil. Yediğim kazıklardan dolayı kız arkadaşlarımla da aramda mesafe var. Hayırlısı olsun napalım. Herkesin şansı bir olmuyor.

Bana da geçen gittiğin fizik tedavide sordular, 32 olmuşşun ne zaman evleneceksin. Eskiden olsa üzülürdüm şimdi azıcık sızı bile oluşmadı bende. Hayat o kadar enterasan ki sen o konuyla uğraşmadan sana bir sürü fırsat sunuyor. Ben de atanmış daha gencecik olup 22 de evlenip bir de hemen arkasından daha eşini tanımadan çocuk yapan kadınları anlamıyorum. Ne istediğini bilmeden hormonlarla evlenen kadınlar 40’dan sonra hayatı sorgulayıp üzülüyorlar. Koca bir ömrü başkası adına yaşıyor çoğu. Ama 22 yaşında olgun olup evleneneler mutlu olabilir bilinmez. Hayat o kadar kısa ki bunları düşünüp kendini üzme boşuna. Mutlu olunacak çok şey var.

Bende 32 yaşındayım ve bekarım.
Erkek arkadaşım var. 5.5 ay oldu 6 aya gireceğiz.
Ve size şunu diyeyim ilişki daha yeni yeni tam oturuyor. 1.5 yıl bana göre tanımak da birşey yok. 6 ay bana göre tanımak için erken. Zaten sizde, karşı tarafta çalışıyorsa bir haftasonu görüşüyorsunuzdur; istediğiniz tanıma kıvamına gelmek 1 yılı alıyor zaten.
Ayrıca yaş ilerledikçe karşı taraftan daha emin olmak lazım. Allah korusun ama bizim 22 yaşındaki biri gibi yanılma payımız çok yok eğer çocuk istiyorsanız. Malum daha doğurganlık sorun değil. Ama 45ten sonra doğurganlık aşırı riskli.
Ayrıca çocuğunuz için zaman var. Benim annem 30da evlenmiş.32de ben 37de kardeşim doğmuş. Ve normal yolla hamile kalmış.
Ayrıca bu konularda şunu bilmek lazım.
Evlilik kadar kismettir. Siz karşı tarafın kalbine hükmedemezsiniz. Bu sırf sizin elinizde olan bir durum değil. Sizinde erken çocuk sahibi olmak hayaliniz varmış. Olabilir. Ama bu konularda her istediğimiz bizim her istediğimiz anda olmuyor. Bende 30 gibi evlenmek istiyordum. Ama olmadı. Hayatımda biri yoktu.. Sevgilim 32 yaşında karşıma çıktı. Olursa belki 33 belki 34 35te evleneceğim. Benim istediğim zamandan 5 yıl sonra.
Ee ne yapayim vardır bunda bir hayır diye bakıyorum.
Her sey bizim elimizde değil. Sosyal kıyası bırakın
Benim kuzenim 24te evlendi.ee ne yapayim onun kısmeti o zamanmış. (Ki bana göre çok erken bir yaş.)
Kader kısmet deyin. Tevekkül edin bırakın. Ayrıca sırf çocuk için evlenilmez..size de karşındakine de yazık..
Ayrıca bu işler bende ne zaman stres yapıp istesem olmadi.. ne zaman olsun bekarda olurum deyip kendimi rahat bıraktım o zaman oldu.
Ayrıca isterseniz ayrı eve çıkın. Sırf ayrı evdesiniz diye evlenmemezlik yapmazsınız bence..
O sizin için doğru aday gelince bunu hissedince evlenmek istersiniz.
Birde nacizane tavsiyem 6 ay az bir süre evlilik kararı almak için. En az bir yıl verin. Ve karşı tarafa sürekli evlenmek istiyorum baskısı yapmayın. Maalesef adınız evlilik meraklısına çıkıyor. Bu yorumu yapan erkek kuzenlerimi gördüm..
Olacağı varsa oluyor. Önemli olan sizin için doğru biriyle evlenmek..buna odaklanın..yaşa takılıp kendinizi kastıkça bu iş çıkmaza girer..
Hakkınızda en hayırlısı olsun...

Düşünmekte haklısınız ben kaç yıl önce evlendim ama benimde çocuğum yok hala mesela aklımda deli sorular üzüntüler stresle dolu..
Evlilik için eş seçmek kolay değil. Zaten biri çıktı mı oluveriyorhemen herşey Allah izin verirse bebeğiniz de pat diye gelir mutlu olursunuz ins😊

Bir şey merak ediyorum. Biriyle tanıştınız diyelim aşık oldunuz çok mutlusunuz beraber ama evlenmeniz için önünüzde 3 sene var. Ama hayat bu ya hiçbir şeyin de garantisi yok. Bekler miydiniz tekmeyi basar mıydınız?

aynıyız canısı hemde herşeyiyle :KK53:
yapcak bişey yok az dha bekleyelim bakalım :halay:

Back