Evleneceğiniz kişinin babası şizofreni hastası ise evlenme düşüncesini tekrar gözden geçirir misiniz?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ciddi bir rahatsızlık tabi ki, ama sağlıklı bir dede oldugunda da cocugunuzda şizofreni görülebilir. Ya da genetik bir çok rahatsızlık var yüksek tansiyon şeker gibi vs. Biraz detay olmuş bu sanki ama göreceli, ben eşimi severim umursamam sen seversin umursarsın senin bileceğin iş.

Tıp gün, gün ilerliyor gelecekte bu hastalığın kökü kazılacaktır, ben bu konuda positif yorum yaptım
Önemli olan hamileyken katkı gıdalardan uzak durmak ve bol, bol güneşlenip d vitamin depolamak sağlıklı çocuk için

Evleneceğiniz kişinin babası şizofreni hastası ise evlenme düşüncesini tekrar gözden geçirir misiniz? Şizofreni genetik bir hastalıkmış ve çocuğunuz olursa birinci dereceden akraba olduğu için geçme ihtimali yüzde 10 muş. Bu durum aklınızda soru işareti bırakır mıydı?
Ewet evlenmem zaten de.

Daha önce bu adamı hayatınıza alırken ...sonrasında da evlenme kararı alırken sorun olmayan babasının ruhsal hastalığı su an neden kafanizi kurcaladi?..neden doğru karar verip vermediginizi sorgular hale geldiniz? Babanın rahatsızlığının seyri mi ağırlaştı ?

Gorustuguuz kişi sağlıklı bir ruh yapsina sahipse sorun olacagini zannetmiyorum.neticede anası babası sağlıklı gibi görünüp de cocugunda ruhsal sorunlar olan birsürü insanda var ve bunu o kisi ile evlendikten sonra ogrenebiliyorsunz maalesef.ilerde bunu nerden anlayabilirsiniz.babasının size ve çevresine tehlike oluşturacak davranış lari yoksa bir sıkıntı olmaz diye düşünüyorum.aileyi biraz daha yakından tanıyın firsatiniz varsa .sizi neyin bekledigini daha iyi görmüş olursunuz.Yine de bu konu sizi hep tedirgin edecekse tabi karar sizin.

Evleneceğiniz kişinin babası şizofreni hastası ise evlenme düşüncesini tekrar gözden geçirir misiniz? Şizofreni genetik bir hastalıkmış ve çocuğunuz olursa birinci dereceden akraba olduğu için geçme ihtimali yüzde 10 muş. Bu durum aklınızda soru işareti bırakır mıydı?
Geceler muhtemelen böyle aile çok gördüm çocuklarının geleceği için arkana bile bakmadan kac derim ağır durumlarda kalabilirsiniz Allah korusun

Net evlenmezdim.:KK43: Allah korusun bende de olsaydı çocuk sahibi olup vebal almak istemezdim. Çünkü çocuğuma geçme ihtimali çok yüksek olurdu.

Şizofreni çok ağır bir hastalık. Ayrıca genetik geçişi var. Öyle kalp tansiyon şeker gibi başka hastalıklar gibi değil. Çok ağır ilaçları var. Ayrıca hezeyanları vardır halüsinasyonlari vardır. Ayrıca paranoid tipleri ciddi sanrılar görür. Size ve çevresine zarar verebilir. Deorganize tipleri kendi öz bakımını bile yapamaz. Katatonik tipte anı taşkınlıklar olabilir. Yani bu hastalığın güzellemesi maalesef yok. Bazıları kalp tansiyon şekerle karşılaştırmış. Alakası yok. Çok ciddi bir rahatsızlık. Bir kere beyni etkiliyor. Tansiyonla nasıl aynı kefede olabilir Allah aşkına???:silah:

Genetik geçişli olduğu için çocuk sahibi olunmamalı. Öyle kalp tansiyon gibi bir rahatsızlık değil. Netten araştırın bir sürü çeşidi var. Bence mazallah ama sevgilinizde çıkma olasılığı da var ileride.

Bence evlenmeyin. Gerçekten basit bir duygu durum rahatsızlığı değil. Araştırın göreceksiniz.

Son düzenleme:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X