- 4 Ekim 2012
- 16.388
- 32.031
- 798
- Konu Sahibi birzerdali
-
Valla ben öyle görmedim çevremde. Evlenince eviyle ilgilenmeye dalan mı ararsınız, yeni gittiği memlekette gezmeye vakit ayıran mı, sürpriz şekilde hamile kalan mı... ben ev işlerini annenizin yapacağını varsayarak konuştum bunların yanısıraİsimden ayrılacak olsam evlendigim yerde de çalışırim sınava. Ha kendi evimde ha evlendigim yerdeki evimde. Ben işimden ayrılma konusunda aklım karışık
Henüz daha birinci yılında. Eş durumu istemesi için 3 yılı varEvlenin işi bırakmayın eşiniz eş durumundan yanınıza gelebilir.
Evlilik yaşamadan ne kadar anlatsan da anlaşılması zor. Ben evlenmeden önce insanların nasış boşandığına hayretle bakardım. Birbirlerini o kadar seviyorlar, çocuk yapıyorlar nasıl boşancak raddeye geliyorlar diye. Ama insan işte, her şey oluyor, insanlar duygular değişiyor/dönüşüyor...Anlatması çok zor.Simdi poncik poncik sevgililik yasiyorsunuz ya... evlenince oyle olmuyor iste.. o poncik poncik seyler bitiyor. Sen saniyorsun ki hep boyle olacak. Ayni evin icine girince rutinlesiyor hersey.
Kariyerini, gelecegini bir erkege gore ayarlaman hayatta yapacagin en buyuk yanlis olur.
Evet malesef. Oyle cok seviyorduk ki bir yolu olsa da birbirimizi cebimizde taşısak, hic ayrilmasak diyorduk...24 saat yetmiyor diyorduk. Sonsuza kadar hep oyle olacagiz diyorduk. Bitti sanki hic yasanmamis gibi..Geride kalp kirikliklari, acilar kaldi. Oglumuz var... Telefonu kapattigim anda ozlemeye basladigim adamin simdi sesini bile duymak istemiyorum. Cok cok mecbur olmadikca, oglumun problemlei oldugunda mesajla gorusuyoruz... Bunu yasayan eminim ki sadece ben degilim. Ve ben bu adam icin yurtdisina doktora yapmaya gitmeyi bir kalemde sildim, valizim herseyim hazirdi oysa. Bir kalemde herseyden vazgectim. 12 yil evlilikten sonra o da baskasi icin ben ve oglumdan vazgecti...Evlilik yaşamadan ne kadar anlatsan da anlaşılması zor. Ben evlenmeden önce insanların nasış boşandığına hayretle bakardım. Birbirlerini o kadar seviyorlar, çocuk yapıyorlar nasıl boşancak raddeye geliyorlar diye. Ama insan işte, her şey oluyor, insanlar duygular değişiyor/dönüşüyor...Anlatması çok zor.
doğru insana bağlı...10 yıldır tanıyorum 9 yıl olucak evliyim, çok çok mutluyum , çok seviyoruz birbirimizi. Birbirimize ilgimiz , alakamız , sohbetlerimiz azalmadı. Sevgiliyken o benim olduğum şehirde kaldı, sonra evlendik o görevde yükseldi doğuya gitti ben peşinden..sonra benim görevde yükselme sınavımla o peşimden.. Hatta 2 sene sonra daha da yükseği için yine yer değiştirme durumu var yine neresi olursa olsun yanında gideceğim. Sevginiz, saygınız varsa fedakarlık yapılmalı sevgi her zaman bulunmuyor. Sizin yerinizde olsam gider evlenir kpss çalışırdım , işinizden kpss kazanınca yine ayrılacaksınız zaten . Neresi bilmiyorum ama doğu da kötü bir yer değilEvlilik yaşamadan ne kadar anlatsan da anlaşılması zor. Ben evlenmeden önce insanların nasış boşandığına hayretle bakardım. Birbirlerini o kadar seviyorlar, çocuk yapıyorlar nasıl boşancak raddeye geliyorlar diye. Ama insan işte, her şey oluyor, insanlar duygular değişiyor/dönüşüyor...Anlatması çok zor.
Doğru insan sizi iş hayatınız konusunda da destekliyor, gelişiminizi destekliyor... Ne güzel bir yorum :) Dayanamayıp yorum yazmak istedim inşallah biz de sizin gibi uzun ve mutlu bir birliktelik yaşarızdoğru insana bağlı...10 yıldır tanıyorum 9 yıl olucak evliyim, çok çok mutluyum , çok seviyoruz birbirimizi. Birbirimize ilgimiz , alakamız , sohbetlerimiz azalmadı. Sevgiliyken o benim olduğum şehirde kaldı, sonra evlendik o görevde yükseldi doğuya gitti ben peşinden..sonra benim görevde yükselme sınavımla o peşimden.. Hatta 2 sene sonra daha da yükseği için yine yer değiştirme durumu var yine neresi olursa olsun yanında gideceğim. Sevginiz, saygınız varsa fedakarlık yapılmalı sevgi her zaman bulunmuyor. Sizin yerinizde olsam gider evlenir kpss çalışırdım , işinizden kpss kazanınca yine ayrılacaksınız zaten . Neresi bilmiyorum ama doğu da kötü bir yer değil
çok teşekkür ediyorum. Evet destekler her zaman, ben sınava girdiğimde kendi sınavından daha heyecanla beklediğini gözlerinde gördüm, ne kadar emek verdiğimi biliyordu..Ben nereyi kazanırsam kazanayım tereddütsüz gelir benimle, ben de hiç düşünmeden gittim onunla, onsuz İstanbulu neyleyim.. Allah herkese mutlu huzurlu evlilik nasip etsin. Önemli olan evlenmek değil hayatı paylaşacağın sevdiğin insanla bir ömür paylaşmak için evlenmek. Ben ki evliliğe inanmayan 30 yaşında evlenen biriyim:) eşim olmasa asla başkasıyla evlenmezdimDoğru insan sizi iş hayatınız konusunda da destekliyor, gelişiminizi destekliyor... Ne güzel bir yorum :) Dayanamayıp yorum yazmak istedim inşallah biz de sizin gibi uzun ve mutlu bir birliktelik yaşarız
Bi kere seçiminizi bir taraftan yapmalısınız yani ya evlenip çalışmadan kpss çalışacaksınız ki garantisi yok biliyorsunuz ne kadar zor olduğunu ya da evlenip bir işe gireceksiniz sizde çalışacaksınız.. Ama ben hem çalışayım hem kpss ye hazırlanayım atanayım kısmı çok zor.. Yapan var mıdır bilmiyorum vardır illa ki.. Onlar da bordo berelidirHerkese merhaba,
İyi hafta sonları diliyorum. Bir konuda fikirlerinize ihtiyacım var.
İlk başlarda beraber olduğum sonra kendisinin atanması sebebi ile bir süredir uzaktan yürüttüğüm bir ilişkim var. Erkek arkadaşım ile iyi anlaşıyor, birbirimizi seviyoruz. Şu zamana kadar yaşadığımız büyük bir sorunumuz yok. İlişkim ile alakalı sorunum yok anlayacağınız.
Ben şuan Ankara'da yaşıyorum. Yaptığım işi çok seviyorum diyemem ama çalışma arkadaşlarımi ve çalıştığım ortamı seviyorum fakat her zaman aklımda bir gun kamuya geçmek var. Bu sebepten dolayı kpss çalışıyorum dönem dönem.Maaşim ise asgari ücretin biraz üstü.Dediğim gibi en büyük artısı çalışma ortamim.
Erkek arkadaşım memur, iyi bir işi var. Şuan doğunun büyük sayılacak bir şehrinde. Tayin için 3 yılı var.
Uzaktan ilişki yürütmek zor, bu sebeple ölçüp tartıp evlenmeye karar verdik. O gelemeyecegi için benim yanına gitmem gerekiyor. Ailem ise işimi bırakıp gitmem konusunda ciddi sorun çıkarıyorlar kendi açılarından haklı olarak. 3 yıl beklememi istiyorlar fakat uzaktan ilişkiyi 3 yıl yürütmek neredeyse imkansız.
Ben ise işimi bırakacağım için üzgünüm ama bu süreci kpss çalışarak geçirmeyi planlıyorum. Ekstra aklıma yatan bir iş bulursam da çalışacağım orada. Erkek arkadaşım kpss çalışmam konusunda da bir işe girip çalışmam konusunda da çok destekçi. Üreten bir kadın olmam konusunda inanılmaz destekci her zaman. Masami odami bile hazırlamış. İyi hissetmem için herşeyi yapıyor.
Bana gelecek olursak, çalışmak benim için çok önemli. Evde oturacak bir vizyonum yok. Bu nedenle aileme hak veriyorum fakat bu bir süreç olduğu için, ve iş arama kpss çalışma gibi uğraşlar edinecegim için daha sakinim. Özel sektörden bıkmış durumdayim. İlerimi özelde istemiyorum, fakat işsizlik de haliyle korkutuyor. Yani herkes kendi açısından haklı. İş bulunur iyi bir hayat arkadasi her zaman bulunmaz diyorum ama bir yandan da elbette aileme de hak veriyorum, üzülüyorum, başka bir şehirde bir süre yaşayacağım belirsizlik beni korkutuyor.
Önerileriniz nelerdir ?
Eş durumunda aday memurluğu doldurduktan sonra tayin isteniyor biliyorumHenüz daha birinci yılında. Eş durumu istemesi için 3 yılı var
Yaşadıklarıniz çok üzücü, umarım şuan mutlu ve iyisinizdirEvet malesef. Oyle cok seviyorduk ki bir yolu olsa da birbirimizi cebimizde taşısak, hic ayrilmasak diyorduk...24 saat yetmiyor diyorduk. Sonsuza kadar hep oyle olacagiz diyorduk. Bitti sanki hic yasanmamis gibi..Geride kalp kirikliklari, acilar kaldi. Oglumuz var... Telefonu kapattigim anda ozlemeye basladigim adamin simdi sesini bile duymak istemiyorum. Cok cok mecbur olmadikca, oglumun problemlei oldugunda mesajla gorusuyoruz... Bunu yasayan eminim ki sadece ben degilim. Ve ben bu adam icin yurtdisina doktora yapmaya gitmeyi bir kalemde sildim, valizim herseyim hazirdi oysa. Bir kalemde herseyden vazgectim. 12 yil evlilikten sonra o da baskasi icin ben ve oglumdan vazgecti...
Biliyorum konu sahibi de anlamayacak. Tipki ben herseyden vazgecerken insanlarin yapma dediklerini anlamadigim gibi....
Benim sadece anlamadigim konu 3 sene sonra sevgilinizin tekrar baska yere tayin olmasi durumu varken (yani orada surekli kalmayacakmis zaten), sizin de kpss de atamanizin nereye cikacagi belirsizken (ki baska bir sehire atama olursa yine uzak olacaksiniz birbirinizden bir sure), evlenip orada kpss calisiyim ise gireyim (Ankara'ya gore orada is bulmak daha zordur) ya da evlenip evde kpss calisiyim (calisma hayatindan sonra evde olmak zor gelir insana, bayagi depresif bir durum cunku calisma hayatindan sonra) gibi birsey dusunuyorsunuz ama... ya bilmiyorum bana cok mantikli gelmiyor. Nişanlanırsiniz bu sure zarfinda. Nişandan sonra zaten evlilik hazirligi falan vakit aliyor zaten. Esyalar falan. Bu arada siz kpss ye hazirlanirsiniz. Yeriniz isiniz belli olur. O yere bir sefer tasinirsiniz esyalar sa oradan iraya sürüklenmez boylece. Sevgiliniz de oraya tayinini aldirir. Yeni hayatiniza bir yerde baslarsiniz. Bu daha mantikli bence. Neyse siz bilirsiniz. Ben sadece fikrimi soyledim. Mutluluklar dilerim. Hersey gonlunuzce olsun.Yaşadıklarıniz çok üzücü, umarım şuan mutlu ve iyisinizdirfakat benim durumum tam olarak böyle değil. İşim olmazsa olmaz vazgeçilmez bir iş değil aslında ve hep kamuya geçme durumum var. Yani ben biri için hayatımı bambaşka bir yöne evirmiyorum. Zaten ileride planladığım durumu biraz öne çekiyorum denilebilir. Yoksa yurtdışından doktora yapmak kadar hayatımın ortasında olacak bir konu olsa böyle düşünmezdim
Aslında kariyerimi bir erkeğe göre ayarlamak değil bu durum. Zaten kamuya geçmek istiyorum. Kariyerim şuan olduğum yerde bir ömür geçirmek üzerine kurulu değil. Kamuya geçmez isem evet devam edebileceğim bir iş ama her zaman özel sektörde olmak istemiyorum. Bunların dışında işsizlik psikolojisi korkutuyor. Gönül isterdi ki burada olsun ve ben de işime devam ederken bir şekilde kpss çalışayım. Bu çalışma şartlarında zor ama ne bileyim.Simdi poncik poncik sevgililik yasiyorsunuz ya... evlenince oyle olmuyor iste.. o poncik poncik seyler bitiyor. Sen saniyorsun ki hep boyle olacak. Ayni evin icine girince rutinlesiyor hersey.
Kariyerini, gelecegini bir erkege gore ayarlaman hayatta yapacagin en buyuk yanlis olur.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?