Evleneceğim diyorum.Annem kadın sığınma evi diyor,akıl lütfen

bencil değilim demişsiniz yaaa emin misiniz.

sen kendi mutluluğun için ısrarla annenle babanı bir araya getiriyorsun. kadın zaten mutlu olsaydı ayrılmazdı yaa. kendin için kurbanlık koyun arıyorsun. ben mutlu olayımda anam mutlu olsada olur olmasada hiç te umrumda değil diyorsun. bu kadar olmaz.
evleneceğin kişinin ailesine neden gebe gibi bir durum sergiliyorsunuz.evleneceğim kişinin ailesi de ailesi. şimdiden kaynana gelin moduna girmişte yaranmaya çalışıyor durumdasın. ortada fol yok yumurta yok siz 10 sene sonraki mutluluğunuz için annenizi feda ediyorsunuz.
valla şaşırılmayacak gibi değil...
annene kızıyorsun ama bencilliği sen yapıyorsun.

canım yukarıda ayzmıştım babamda ayrı bir evde kirada oturduğu için emekli mmaşıyla geçiniyor yardım etmesi imkansız,bu hafta sonu konuşmaya gideceğm bakalım neler olacak
hala aynı konu. ya arkadaşım ayrılmış iki insanı annen baban bile olsa kendi menfaatin için nasıl bir araya getirmeye çalışıyorsun. bu ne mantık bu nasıl bir düşünce. mutlu olan bir insan yuvasını yıkarmı.
ölsün emeklisini yiycem demiş kadının ne kadar canı yanmış ki bu lafı söylüyor.
ay bana kızmayın ama içim şişti yazılarınızı okurken. sizde bi gün evlat sahibi olacaksınız yapmayın allah aşkına yaa

aslında dogrusu annenin sizinle kalması ama erkek bunu kabul edermi
yada aynı durumda kayananla oturmayı sen kabul edermiydin?
ben çözüm bulamadım allah yardımcın olsun..

pnar1 arkadaşım bu durumu sadece ve sadece yaşayanlar anlayabilir. bencil diyen arkadaşlar bu durumu hiç yaşamamış ve asla yaşayamayacak olanlardır. evet bir annenin bir evlada verdiği emek hiçbir şekilde ölçülemez ama şunu da bilin ki arkadaşlar bazen anne ve babalar da inanılmaz derecede bencil davranabiliyorlar.o annedir hakkı derseniz gerekirse bencillik eder gerekirse zulum derseniz anlarım ama sakın senin bencilliğin demeyin. biraz evvel bir başlıkta bilmem kaç milyar maaşı sıfır masrafla tutamayan arkadaşın ibret dolu hikayesini okudum. siz ev geçindirmenin ve bununla birlikte evlenmeye çalışmanın , bir başka ailenin sizin hayatına girmesinin istemede sözde, nişanda bir aile bütünlüğünden yoksun olmanızın, nişanlanacağınız salonu bile kendi paranızdan tutmanın, gene de evdekilere asla yaranamamanın' ben bu evde hizmetçiyim hizmetçi tutsan da aynı parayı verirdin zaten ,benim sana ne masrafım var ki' sözlerini işitmenin ne oldugunu, annanem tek yaşarken, baba hayattayken 500 lira kira verdiğim evden' çıkmam yalnız yaşarım ya da nikahsız yaşarım kadın sıgınma evine giderim ama annanenle babanla yaşamam' diyen bir insanla yaşamanın zorluğunu bilemezsiniz.yargılamayın empati kurmayı deneyin sadece ne olur.. pnarcım inşş hayatındaki insan hayırlıdır.. zaten yeteince zor hayatımız inşş bizi üzmezler.. rabbim yardım etsin..

Son düzenleme:
bence hıc ama hıc bencıl degılsın..evlenmek ıstemek,esınle beraber yasamak ıstemek,bır yuva kurmak...bunlar senın en dogal hakların..en dogal ısteklerın..bu bencıllık degıldır bana gore..
annenle babanın ayrı olmasından neden utandıgını anlayamadım yanlız???
benım de annem babam ayrı..4 sene once bosandılar..ve erkek arkdasımın butun sulalesı bılıyor..bunda ne var?bundan nıye utanıyım onu anlamadım?veya bu benım basıma nasıl ve neden kakılsın?
su ayrımı yapmak lazım,bırı senın annen dıgerı de baban..ama onlar karı-koca..karı-koca ılıskılerı benı asla ama asla ılgılendırmez..ama anne ya da baba olarak yaptıkları benı ılgılendırır..bunu ayıramadınız zaman ıste boyle seyler dusunursunuz yok yere kendınızı uzersınız..
bı kere bu dusuncen bana oldukca gereksız ve anlamsız geldı..ne demek ayrı olduklarını soyleyemem..bu cok ama cok yanlıs..
ha eger bunu soyleyemem dıye annenle babanı bır araya getırmeye calısıyorsan,bencılsın...
ama onun dısında dedıgım gıbı,tabııkıde evlenmek ve ayrı bır evde yasamak ıstemen en dogal hakkın..bu konuda senı asla bencıl gormuyorum..
bende sımdıden annemle babamın ılerdekı hallerını dusunuyorum..hanı ıkısı beraber olsa yıne bır derece benım ıcın hersey daha kolay olur,bu bır gercek..ama degıller :) ve ılerde hastalıklarında yanlarında olmam lazım..nasıl yapıcam,nasıl yetısıcem dıye dusunmuyor degılım..sonucta bende evlendıkten sonra 7/24 ılgılenemem..benımde bır evım olacak,bır kocam olacak belkı bır de cocugum olacak..hangı bırıne kosucam hangı bırıne yetısecem dıye dusunuyorum,sımdıden..bunu dusunmek ne ayıptır ne de bencıllıktır..
neyse daha fazla uzatmıyım..

Canım senın annen degılmıydı ben babanızdan bosanmıcam cunku o ölünce onun emekli maaşı bana kalıcak başkasına yedirmem diye düşünen,annen kendı cıkarlarını dusunup evlı olmasına ragmen ayrı yasayınca sızı bu muallakta bırakınca bencıl olmuyorda senmı bencıl oluyorsun ...????Yapmayın allah aşkına...Kendı hayatına bak tatlım...

oda sizinle otursun bence.., veya altli üstlü bir ev bulun.. satin alin altinizda anneniz oturu üstünüzde siz.. tabi bunun icinde baya bi para lagzim... zengin olsa iyi olur evlenecegin insan :))

Bazılarınız beni bencillikle suçladı bazılarınız bana hak verdi,bazılarınız utandığımı sandınız mevcut durumdan,,,,olumsuz düşünen ve yorum yapan kişilere diyebileceğim şey şu ;ya ben izah edemedim ya da siz hayatınızda hiç bir zorluk görmediniz,ve muhtemelen evlendiğinizde aileniz size masraflarınızda yardımcı oldular,ya gerçekten ben size anlatamadım ...
tek başına uçurumun kenarında tek elle tutunurken,, bacaklarınıza sarılan insanlarıda kurtarmak için neler yapabileceğinizi düşünmediniz....
Herneyse...benim annemle babamın beraber yaşamasını istememim sebebi bencillik değil annemin hayatını garantiye almak,yaşlanınca ben başka bir yerde yaşarken gece yarısı bir bardak su istediklerinde birbirlerini dürtebilcek kadar yakın olsunlar istedim.benim amacım onların yapamadığı aile direğini tekrar dikmek...yok boşanır yok nafaka alır ..gibi basit sözer benim hayatımda geçerli değil.
Anne ve babaların bir çocuğu dünyaya getirirken verdikleri kararda bencillik.Ama benim kendi hayatımı kurmam bencillik değil.
ben evlenmek için para biriktirmeliyim ,kredi çekmeliyim ,aile desteği olmadan bir kızın evlenmesi kolaymı sanıyorsunuz.Bunca yıldır kendi dertlerinden çocuklarının hayatını garantiye alamadıkları için bile ben onlara kızmıyorken.Bana bencil demeyin lütfen.
Şu anda babam bizimle yaşamaya başladı ,benim vicdanım rahat gözüm arkada kalmıcak,annem açmı tokmu,üşüyormu birşey varda bana söylemiyormu diye düşünmeyeceğim.
Sonuç olarak doğru birşey yaptığıma inanıyorum.

Ve artık konu sonuçlandığı için yöneticiden konuyu silmesini istiyorum

yazımda da bahsetmiştim,bende aynı endişeyi yasıyorum ilerisi için..ikiside yalnız ne yapacagım?nasıl yetişeceğim?ama onları bır araya getirmeyi asla dusunmuyorum bu yuzden..çünkü bu onların secimi,benim mudahele etmeye hakkım yok..bunca sene evli kalmışlar neden ayrılmışlar?var demek ki geçerli bır sebepleri ki ayrilar..niye ben simdi'hangi birine yetisecegim' diye düşünerek bır araya getireyim..
bencil değilim dıyorsun,maddi sorunlarından bahsediyorsun..
herkesin önüne altın tepsiyle mı sunuluyor hersey?benimde zerre bır şeyim yok..bende herseyimi kendim yapacagım..
kusura bakma bunlar bana göre bahane değil..aynı konumdayiz..ve o yuzden kendimi senin yerine çok rahat koyabiliyorum..belki tek farkımız maddiyattir..ama bu da annenle babanı bır araya getirme sebebi değil bence..
neyse hayat senin,kararını vermiş ve uygulamaya geçmissin zaten...
umarım annen de babanda mutlu olur..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…