- 19 Temmuz 2007
- 4.177
- 5.317
- 773
bencil değilim demişsiniz yaaa emin misiniz.Sevgili arkadaşlarım hepinizin yazdıklarını tek tek kendi duygularımı katmadan okudum.
-Öncelikle boşanma konusunu anneme teklif ettim ama kabul etmiyor.Bu akşam bir daha teklif edeceğim.
-Beraber yaşama olayını ben istesem annem asla istemez.
-Her ay ona yardım edebilmem mümkün tabiki,ama yinede yeterli olmayabilir,bekar hayatım kadar yardım edemem.Çünkü evlenirken aile desteği olmadığı için ben eşya eşimde ev kredisini ödüyor olacağız,1 er milyardan hesaplarsak 2.000 lira sadece krediye gidecek.Bizimde faturamız alışverişimiz olacak.
-Bir diğer konu babamın eve dönmesini istememin sebebi ,evleneceğim insanın ailesine durumu yansıtmak istememem,takdir edersinizki ,dışarıdan birlerinin heleki eşimin ailesinin bu durumu bilmesi hoş olmayabilir,Yıllar sonra bile yüze vurulabilir buda beni çok üzer.
-Kardeşim çalışmaya yeni başladı ve aldığı maaştan eline sadece 300 lira aklacakki bu onun kendi harçlığımı yoksa eve bakma parasımı olacak.Buda başka bir sorun.
Yazdıklarınızdan aklımda oluşan şu ben evlenince azda olsa anneme yardım edeceğim.Ama gerisi nasıl olacak bilmiyorum.
Bu akşam bu konuyuda konuşacağım.İnanın hiç bencil değilim,ben lise sondan beri çalışıyorum tam 13 yıldır.
Babamın evden gitme isteği hep vardı daha sonra biz istediğimiz için gidiyorum diyerek bizi zan altında bıraktı ve gitti,başka birşehirde yaşıyor.
sen kendi mutluluğun için ısrarla annenle babanı bir araya getiriyorsun. kadın zaten mutlu olsaydı ayrılmazdı yaa. kendin için kurbanlık koyun arıyorsun. ben mutlu olayımda anam mutlu olsada olur olmasada hiç te umrumda değil diyorsun. bu kadar olmaz.canım annem evlenmemi istiyor ama, babamla yaşama fikrini redediyor,öbür türlüde ben kendi hayatımı kuramıyorum,nişan düğün masrafları hep bana ait,erkek arkadaşımda ev aldı,kendi düğünümü kendim yapacağım gibi birşey oldu,Aileden destek yok birde annemle babam böyle yapıyor ço kzor çok
evleneceğin kişinin ailesine neden gebe gibi bir durum sergiliyorsunuz.evleneceğim kişinin ailesi de ailesi. şimdiden kaynana gelin moduna girmişte yaranmaya çalışıyor durumdasın. ortada fol yok yumurta yok siz 10 sene sonraki mutluluğunuz için annenizi feda ediyorsunuz.Şurda bir yanlış anlama oldu sanırım bir çiftin ayrılması utanç verici birşey olamaz.Çok doğaldır.Sorunun ana teması şu ben bunu evleneceğim kişinin ailesine tabiki söyleyebilrim ,bunu sadece dip not olarak evleneceğim kişinin aile sorunlarımı bilmesini istemememdi.
benim asıl sorunumsa ben şu anki maddi sorumlulukları birine devretmeliyimki evlilik hazırlıklarımı yapabileyim ,bunun içinde babamın dönmesi gerekiyor,ama annem babamı istemiyor,boşanmakta istemiyor,babam da başka yerde kirada olduğu için faturaları ödeyip evin geçimni sağlamaz.Sadece bu kısımda sorun var.Düşünsenize zaten zengin olsam ,bu konu bile olmazdı,benim sıkıntım ,annemin maddi desteğinin benden sonra devam etmesi
valla şaşırılmayacak gibi değil...
annene kızıyorsun ama bencilliği sen yapıyorsun.
hala aynı konu. ya arkadaşım ayrılmış iki insanı annen baban bile olsa kendi menfaatin için nasıl bir araya getirmeye çalışıyorsun. bu ne mantık bu nasıl bir düşünce. mutlu olan bir insan yuvasını yıkarmı.canım yukarıda ayzmıştım babamda ayrı bir evde kirada oturduğu için emekli mmaşıyla geçiniyor yardım etmesi imkansız,bu hafta sonu konuşmaya gideceğm bakalım neler olacak
ölsün emeklisini yiycem demiş kadının ne kadar canı yanmış ki bu lafı söylüyor.
ay bana kızmayın ama içim şişti yazılarınızı okurken. sizde bi gün evlat sahibi olacaksınız yapmayın allah aşkına yaa