• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evleneceğim ama ailemin izni yok. Sevgimi anlamıyorlar.

Şimdi gördüm engeli konuşma ve duyma yazmışsınız aslında çok iyi bir şey sizin için farklı bir dünya bu zamana kadar da anlaşmışsınız belli ki neden bu kadar takılmışlar garip birde bakirelik falan bence sizin ailede cahillik engeli var kusura bakmayın. Bu durumda da kimseyi dinlemeyin kalbinizin sesine kulak verin.

Cok uzuldum. Bana da sey dedi annem sen kendi eksigini biliyorsundur evlenmek icin bu adami sectigine gore. Yerin dibine girseydim de o lafi duymasaydim

Insan karsidaki konusan anne oldugu icin kirip dökmek istemiyor ama insanin sabrini da az zorlamiyorlar. Elalem ki. Elalem mi evleniyor ben mi degil mi? Insanlar cocugunu bir birey olarak degilde kendi uzantisi olarak gördügü icin oluyor bunlar.bir kere agrilarim o kadar kötülesti ki yürüyemiyorum resmen. Doktor da koltuk degnegi verdi mecbur. En azindan yürüyebileyim diye. Eve girerken annemin ilk tepkisi (bana da söylemiyor ablama söyledi): "Bunlarla burda (disarda) gezmeye niyeti yok heralde?!" Oldu. Yeterki ki kimse ONUN kizina engelli gözü ile bakmasin diye. Demek istedigim: annenizde yetistigi cevrenin eseri maalesef, ama oda bu görüslerini sorgulayabilir. Bunun yasi yok. Iliskinizin arkasindaysaniz alismaya zaman taniyin. Ama mutluysaniz da sirf onlar dedi diye ayrilmayin.

Duyma ve konusma dogustan

Yine bugün başkaları adına utandık. 😡

Kusura bakmayın da çevreden buram buram cahillik akıyor. Yıl olmuş 2021, hiç mi işitme engelli kişiler ne yapar nasıldır bilmezler?

İşitme engelinde tüm günlük ihtiyaçlarını kendisi görebilir, dudak da okuyabilir, zaten iyi maaşlı işi de varmış hiç şaşırmadım. İşaret diliyle de ikiniz anlaşırsınız zaten. Doktor, mühendis vs. nerdeyse her meslekteler.

Çevremde ne kadar engelli kişi varsa takır takır iş görüyor, arkadaşımı görseler ay yazık ah vah diyecekler kendisi çip tasarımı yapıyor. Kendisine laf atan minibüs şöförüne verdiği cevabı yazmayayım, köşe bucak kaçtı adam. 😂

Acımayı aşağılamayı falan bıraksınlar da kendileri biraz sıkıp çaba göstersinler.

Hele imaları iğrenç, üstelik direkt söyleme cesaretleri de yok anladığım kadarıyla “dedikodusu varmışş” diye anlatıyorlar. Böyle durumlarda dik durup ezilip büzülmezseniz o laf atan elalem kaçışır. Kendinizi sakın üzüntüden yiyip bitirmeyin. Ezilip durmayın, sana kim söylüyorsa bana doğrudan söylesin, ima etmesin diyin, biraz kızın. Konuşup durmayı bırakacaklardır.

Ailenizin ise şimdilik direkt karşı çıkmaması yeterli, siz dik durun yeter. Evlilik sürecine onları dahil edin, takıldıkları konular varsa aydınlatın omazsa doktorla görüşsünler. Evlendikten sonra torun gelince hemen eşiniz canım damadım olur, zaman verin.

geciniriz,
anlasiriz
diyorsaniz cevrenize karsi biraz dik duracaksiniz,

bu tarz imalar bu konuda oldugu gibi hayatin bir cok doneminde oluyor,
taktiginiz ne ise oyle devam edin.
Gulup gecer misiniz, soyleyenin agzina mi edersiniz, bu tamamen sizin bu gibi durumlarla nasil basa ciktiginizla alakali.

ben kisisel olarak kendi isime bakarim, bu kadar terbiyesizlesmemislerse guler gecerim arkamdan konusulmasina,
bu kadar terbiyesizlesene ama super uber iyi halimi gosteririm ki kiskancliktan catlasin.

Hepimiz engelli olabiliriz ha bugün ha yarın bunun hiçbir garantisi yok ama evlenmek için de aşkın tek başına yeterli olduğunu düşünmüyorum bunu da göz önünde bulundurun. Bakirelik konusunda da eskiden evlenmeden cinsel ilişki yaşayan kızları genelde kendilerinden yaşça büyük eşi vefat etmiş ya da bir engeli olan adamlarla evlendirirlermiş annemlerin köyünde çok örneğini duymuştum sanırım böyle bir muhabbeti kastediyorlar…Saçmalık….Daha 2 hafta önce gezip tozduğum insanların motosiklet kazası geçirip sakat kalışlarına şahit oldum, hiçbir şeyin garantisi olmadığı gibi bunun da garantisi yok…Sevgilinizden eminseniz ailenizi karşınıza almadan ikna etmeye çalışın

Sadece engel kısmına mı takılıyor aileniz? İşi gücü nedir, karakteri, tahsili belki bunlarda etkilidir birde yaşlarınız kaç? Elbette sevginin karşısında durulmaz beni ne olur yanlış anlamayın hepimiz birer engelli adayıyız tabi ki ama engel durumu nedeniyle sizin yıpranabileceğinizi mi hesaba katıyorlar ki acaba? tam açık yazsaydınız keşke konuşmalardan kısa kesitler örnekler verseydiniz
Malesef sadece engeli problem. Bi eksigi var o yuzden bununla evleniyo derler diye dusunuyorlar . Isi var ayni ozel kurumda calisiyoruz. Karakterini begeniyorlar. Bunu inkar etmiyolar. Dedigim gibi yanina yakisan biri olsun diyorlar. Ama ben yanima yakistiriyorum.

Hepimiz engelli olabiliriz ha bugün ha yarın bunun hiçbir garantisi yok ama evlenmek için de aşkın tek başına yeterli olduğunu düşünmüyorum bunu da göz önünde bulundurun. Bakirelik konusunda da eskiden evlenmeden cinsel ilişki yaşayan kızları genelde kendilerinden yaşça büyük eşi vefat etmiş ya da bir engeli olan adamlarla evlendirirlermiş annemlerin köyünde çok örneğini duymuştum sanırım böyle bir muhabbeti kastediyorlar…Saçmalık….Daha 2 hafta önce gezip tozduğum insanların motosiklet kazası geçirip sakat kalışlarına şahit oldum, hiçbir şeyin garantisi olmadığı gibi bunun da garantisi yok…Sevgilinizden eminseniz ailenizi karşınıza almadan ikna etmeye çalışın
Malesef vucuttaki engel hicbir sey. Umarim onlar da anlayacaklar ama ben cok yipraniyorum.

Yazık annenizin kafasına . Siz 2 senedir iletisim kurmussunuz . Saniyeler içinde birimizinde engelli olmayacağı nerden malum komşum vardı sağlıklı hiçbir şeyi yoktu doğumda zorlanmış beyninde balon olusmus 2 ay hastanede yattı kendinde değildi şimdi bir tarafı komple tutmuyor . Ama öncesi sağlıklı bireydi
Gecmis olsun malesef askin sadece guzel ve kusursuz olana duyulabilecegini saniyor insanlar

Herkes evladı için kendi kafasında kurduğu en iyiyi ister. Anne olunca anlayacaksınız bunu.
Engelli annesi - eşi olmak maalesef çok özveri isteyen durumlar. Ağlayan çocuğa bile taciz edercesine bakılan bir toplumda yaşadığımız için ilk önce dışarıya kulağınızı kapatmayı öğrenin. Aile rızası olmadan evlenip mutlu olan görmedim ben. Benim tavsiyem bir şekilde nişan yapmaya ikna etmeniz. Tanımaya fırsatları olursa belki ön yargıları kırılır.

Herkes evladı için kendi kafasında kurduğu en iyiyi ister. Anne olunca anlayacaksınız bunu.
Engelli annesi - eşi olmak maalesef çok özveri isteyen durumlar. Ağlayan çocuğa bile taciz edercesine bakılan bir toplumda yaşadığımız için ilk önce dışarıya kulağınızı kapatmayı öğrenin. Aile rızası olmadan evlenip mutlu olan görmedim ben. Benim tavsiyem bir şekilde nişan yapmaya ikna etmeniz. Tanımaya fırsatları olursa belki ön yargıları kırılır.
Umarim kirilacaktir. Ben de oyle umut ediyorum

Yazdıklarım belki sizi ya da okuyanları ağlatır bilemiyorum
Sir gibi sakladım yıllarca oysa şimdi düşünüyorum da utanacak bir şey yapmadım ki ben sevdim sadece
Dahası şimdi ben 43 yaşındayım o 44 yaşında ama ne o mutlu oldu ne de ben .....

Çok sevdik evlenmek istedik engelliydi sol ayağının ayakkabıya giren kısmı protezdi
Tamam dedi aileler hazırlandık istemeye gelecekleri gün için daha doğrusu ben hazırlanmısim
Gelmişler
Evimiz birinci kat girişin üstü
Apartman da giriş katta onlari bizim aileden kim olduğunu halen şu gün bile söylemedigi kişi karsilamis ve demiş ki bizim size verecek kızımız yok dönün geri
Onlarda geri dönmüş
Bense hiç gelmediğini beni terk ettiğini sandım yıllarca
Bu olay 1998 yılında oldu öyle cep telefonum falan yoktu ailemde bir çok kısıtlamalar getirdi hiçbir şekilde ona ulaşamadım o da gururu sebebiyle bana ulasamadi
Bunca uzuntu içinde bir de ailemden bak seni nasıl kandırdı nasıl seni yarı yolda bıraktı lafları duymak acitmiyordu bile
Hikayenin gerisi çok daha acı ille de bilmek isterim derseniz anlatırım

Ama şunu ekleyeyim babaannem bir defasında bana demişti ki geceleri kalkacak suyun senden isteyecek onunla mı uğraşacaksın demişti şu anki evliliğimi engelli olmayan biriyle yaptım hatta dışarıdan baksanız boyu posu dört dörtlük dersiniz ama o kadar mutsuzum ki bir gün babaanneme dedim ki keşke bıraksaydın suyunuda benden isteseydi ben kalkar verirdim ne olacaktı ki....

Kusura bakmayın daha fazla yazamayacagim kötü oldum kısacası seviyorsanız ve eminseniz asla ama asla vazgecmeyin

Back