• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlendim bir türlü evime alışamadım evime. Hep kaynanam baskıları. Nolur akıl verin bana lütfen

Alan yardımcın olsun öncelikle canım .. Belliki sessiz kendini savunmayacak bi yapın var .. Ne yapabilirsin ? Kesinlikle 2. Çocuğu yapma kızım bira büyüyünce işw gir .. Seni Ada'm yerine koymayan kocanla gelecek planı yapmayı bırak en başta .. Ev alacakmış filan !!! Ev alsa yine aynısı olacak .., sen kendi başına.. Ayakların üzerinde durma hayali kur Can'ım .. Sanada yazık bidahamı geleceksin dünyaya .. Kızmıyorum hor göenüyeıjm seni yeterince görülüyorsun zaten :( Rabbim yar yardımcın olsun. Şimdi silkelen kendine gel kurtul şu kölelikten .

Külotlarınızı kayinvalideniz mi atıyor makineye ?
Regl olunca falan düşündüm de korkunç bişey bu.
sağlam bi blöf , hatta rest belki ise yarar ama bana kalırsa gencliginizi bunların elinde heder etmeyin lutfen

Öncelikle Allah yardımcınız olsun eşim ev alıcak demişsiniz ama üzgünüm bence alsa bile kaynananızdan kurtulamıcaksınız bu sefer de bizim evimiz var annemi kirada tek oturtamam diyerek üzerinizde baskı kuracak. Normalde herşeyi konuşarak çözmekten yanayım ama siz ne evliliğinizi yaşayabilmişsiniz ne adamla konuşabilmişsiniz çünkü adam buna kulak asıcak biri değil anladığım kadarıyla. İşiniz çok zor nasıl bir yardımımız dokunur bilemedim ama bence eşinizle son bir kez konuşun ve artık annesinden kopması gerektiğinde o evin gelini ve onun da eşiyseniz sizinde söz hakkınız olması gerektiği konusunda ısrarcı olun başka türlü bu yuva dağılır evlilik önce iki kişilik sonra yavrularınızla büyür artar kaynanayla değil.

Sonuna kadar okumadım bile. Buraya açılan bütün konular aynı. Eşiniz sizi bu hayata mahkum etmemiş, siz kendinizi etmişsiniz. Böyle konuları okuyunca cidden çıldırıyorum. Hanımlar evlenince eşinizin ailesiyle oturmayın, maaş kartınızı vermeyin, her dediğine evet demeyin, küfürlerine katlanmayın. Boşanmak için bahanelere sarılmayın. Bizim vereceğimiz cevaplar belli zaten. Çekmek isteyen çeker, istemeyen yoluna bakar. Hayat böyle pisliklere katlanacak kadar uzun değil.

Çıldırıyorum.Hala görümce evinin güzelliginden bahsediyorsun konu bu olmamalı.
Bu seviyeye gelene kadar hiç mi sesiniz çıkmadı.
Hayatınıza bu kadar dahil olunmasina nasıl müsaade ettiniz ?
Sizin sadece kaynana değil ki vasıfsız bir de koca.
Allah aşkına çocuğunuzun ve sizin akıl sağlığınız ve huzurunuz için o evden kurtulun.

Herkese merhaba. Sizlerden yardım almak istiyorum. Nolur bana akıl verin. Tek suçum kayinbabam vefat ettiği için kaynanamla birlik oturmak. Vefat etmeden önce evi çok ayırmak istedim ama eşim olacak adam izin vermedi ve beni bu hayata mahkum etti :KK43: şöyle kısa anlataym. Bir kizim var 2 yasinda. Evlenince esimin borçları oldugu icin once birlik geldim. Ama sadece kp. Ve kv vardı diğer 3 gorumcem evli ve bir kaynim var. Ben 23 yasindaym. En kucuk benim eltim 45 yasinda öyle büyükler yani hepsi. Neyse sonra eşime söyledim borçlar bitince hani ayiracaktn evi diye kesinlikle reddetti. Ayiramam onlar yaşlı bensiz naparlar diye oyaladi beni. Ve kaynanamin tehditleri bitmek bilmedi. "Seni hiç bir kızımla görüşturmem evine asla gelmeyiz oğlumu reddederiz sana güvenmiyoruz vs vs. Neyse sustum 3 4 senemi geçirdim ve 2 sene önce kp vefat etti ve kaynanamla hayatima devam ediyorum. Hiç bir zaman evde istediklerim olmadı. Bir tane halim bile yoktu bu eve gelince. Birlik geldiğim için aldirmadilar. Ama gün bu gundur her zaman alttan laf vurdu kaynanam. gelin ceyizle bellidir diye. Ve cok yoksul bir ailede büyüdüm ben.evime misafir gelir diyorum ki anne koltuklarımizi yeni aldık yüzlerini açalım. 2 tane örtü üst üste serdi öyle bir kadın..... neymiş kizim batırırmis. Ben çok temizim bu konuda evim pırıl pirildir her zaman. Gorumcelermn evlerine gidiyorum heves kalıyorum inanin. Kesinlikle bir esyami alıpda yer değiştiremem hemen surat asar laf sokar girumcelermn evlerini habire yuzume vurur. Yemek yaptığım zaman o ne ki ne yemek yapıyorsun ki gibi defalarca laf vurur. Çamaşır makinesini bu gune kadar el vuramadm. En ufak cizik olsa benden ve kizimdan bilir. Surat asar.... ya o kadar cokki inanin hangisini yazacağım bilemiyorum. Nolur akil verin ne yapaym. bir türlü bu evde kadinligimi hissedemedm. Sorumluluk hissedemedm. Hic birseyi canim isteyerek yapamadım. Öyle güzel hali aldım ki laf sokucak diye saramiyorum. Herkesin evine hevesleniyorum. Açıyorlar yüzlerini pırıl pırıl. Ama bizimkilerde 2 li örtüler sarılı. Bilmiyorum ne yapacağım. Kiradayiz eşim ev alacak o evde bari kadinligimi hissedeym hep öyle hayal ediyorum. Bana akıl verin sizden rica ediyorum. Daha önce bir kaç konu actim. Bazı arkadaşlar kızdılar cevap vermiyorsun diye. Kaunanam elimde telefon olunca bile surat asiyor o yizden bende yatağa akşam girince acip okuyorum. Suan yatak odamda kızımı uyutuyorum sizlere oyle derdi mi yazıyorum inanin. Bende bir gun istediğim gibi evime bakar miyim sizce

o surat asıyorsa sende as laf söylüyorsa sende söyle madem eşin sana destek değil hayatımız boyunca farkında olmadan kula kulluk ediyoruz ne biçim insanlar var ya eşin ses çıkarmıyo görümcenlerde mi bu kadar duygusuz azıcık annelerini çeksinler kenara

birgün bu yaşadıklarınıza üzüldüğünüz için çok üzüleceksiniz umarım herşey gonlunuzce olur bence tek sığınağınız Allah tek umudunuz kızınız olsun onu iyi yetiştirin meslek sahibi yapın ki boyle sizin gibi durumda dur bakalım dıyebılsın...

Durumu kabullen bence.
Cogu kadin anca buraya konu açar.

Kendini kurtarabilecek olanla sadece dertlesmek isteyen belli oluyor.

Öyle çok sey yazmak istiyorum ama neysee...
Eski konunu da okudum neden neden neden ailenin yanina neden gitmiyorsun?
Bu vahsi insan kilikli yaratiklara daha ne kadar ezileceksin.
O seni doven aciz esinin suratina kurekle bir tane yapistir çik kurtul bu insanlardan.

Kv ne bir sor önce o mu misafir siz mi ona misafirsiniz? Evin hanımı kimmiş önce onu belirleyin. Eğer misafir olan oysa otursun oturduğu yerde halını da ser koltuğunu da aç kimseye sormana gerek yok.Alttan da alma gerekirse tartışın huzursuzluğunuzun çözümünü eşine bırak.birazda eltinlerde kalsın kv madem.
Eğer misafir olan sizseniz misafirlik bitti de bas git baba evine.evinin hanımı yapabilecekse gelsin kocan alsın seni yoksa da dönme.
Hayat böyle geçmez konu açıp durarak

Bende kaynanamlarla oturuyorum ama serbestim yani karışmaz ki birşey dediğindede cvp veriyorum valla Allah sabır versin çok zor

Cok uzuldum Allah yardimcin olsun hayatin bitmis ne yapman gerekir belli ya evi ayiracaksin ya kocandan ayrilacaksin ama.durum belli ailenin durumu iyi degilmis :( Allah yardimcin olsun cnaim

Insan kendini niye bu kadar degersizlestirir gerçekten anlamıyorum.
Başka koca mi yoktu memlekette, boyunuz bacadan mi aştı?
Niye aynı evi kabul ettiniz? Hadi ettiniz gram saygı göstermeyen adama niye çocuk yaptınız?
Biz şimdi size ne akıl verelim?

Valla baba evinde soğan ekmek yerim ama bu şekilde yaşamayı istemem şahsen.ama insan kendini bulmuş öyle evlenmiş olmalı.sizin için bu yaşanılanlar çekip gitmekten daha kolay galiba.birgün kocanız kapıya koyar sizi o zaman kurtulursunuz.nasıl ayakta durabildiğinizi ve gücünüzü fark etmiş olursunuz

Sıkıntınızı yazdıklarınızdan hissettim, hakikaten çok üzüldüm... Umuyorum tez zamanda bu boğucu günler sona erer ve rahata erersiniz.

Öncelikle, bu konuya inanılmaz soğuk, inanılmaz empatiden yoksun yorumlar yapılmış. Bir kadın olarak utandım ve çok ayıpladım. Size yazıklar olsun. Derdini açan bir insan azarlanmaz arkadaşlar, ne olursa olsun azarlanmaz. Ne kadar ayıp.

Neyse, bu noktada hareket edebilmeniz için eşinizle bir takım olmanız gerekiyor. Konuyu kayınvalidenizle çözmeye çalışmayın, eşinizle konuşun. Derdinizi tasanızı anlatın, tane tane, üzüntünüzü açın. Derdinizi anlatırken geri adım atmayın ama, "buna devam edemeyeceğinizi" hissettirecek şekilde konuşun.

Üç ihtimal var:
Reddetmez ve sizle beraber hareket ederse ne ala. :)
Sertçe reddetmezse ve ötelerse, birkaç zaman daha gündeme getirin. (Geri adım atmadan.)
Eşiniz bunu sertçe reddederse, ona göre davranırsınız. Bu durumda ayrılma seçeneğini masaya koyabilirsiniz.

Kolaylıklar diliyorum, dayanışmayla...

Annen baban arkandaymış. Niye çekiyorsun bunların derdini? Kocan desen dövüyor, kayınvalide hakaret ediyor. İş güç yapmaktan başını kaldıramıyorsun. Hiç acımıyor musun canına??

Back