• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlendim bir türlü evime alışamadım evime. Hep kaynanam baskıları. Nolur akıl verin bana lütfen

Pmukprensess

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Aralık 2015
111
100
28
31
Herkese merhaba. Sizlerden yardım almak istiyorum. Nolur bana akıl verin. Tek suçum kayinbabam vefat ettiği için kaynanamla birlik oturmak. Vefat etmeden önce evi çok ayırmak istedim ama eşim olacak adam izin vermedi ve beni bu hayata mahkum etti :( şöyle kısa anlataym. Bir kizim var 2 yasinda. Evlenince esimin borçları oldugu icin once birlik geldim. Ama sadece kp. Ve kv vardı diğer 3 gorumcem evli ve bir kaynim var. Ben 23 yasindaym. En kucuk benim eltim 45 yasinda öyle büyükler yani hepsi. Neyse sonra eşime söyledim borçlar bitince hani ayiracaktn evi diye kesinlikle reddetti. Ayiramam onlar yaşlı bensiz naparlar diye oyaladi beni. Ve kaynanamin tehditleri bitmek bilmedi. "Seni hiç bir kızımla görüşturmem evine asla gelmeyiz oğlumu reddederiz sana güvenmiyoruz vs vs. Neyse sustum 3 4 senemi geçirdim ve 2 sene önce kp vefat etti ve kaynanamla hayatima devam ediyorum. Hiç bir zaman evde istediklerim olmadı. Bir tane halim bile yoktu bu eve gelince. Birlik geldiğim için aldirmadilar. Ama gün bu gundur her zaman alttan laf vurdu kaynanam. gelin ceyizle bellidir diye. Ve cok yoksul bir ailede büyüdüm ben.evime misafir gelir diyorum ki anne koltuklarımizi yeni aldık yüzlerini açalım. 2 tane örtü üst üste serdi öyle bir kadın..... neymiş kizim batırırmis. Ben çok temizim bu konuda evim pırıl pirildir her zaman. Gorumcelermn evlerine gidiyorum heves kalıyorum inanin. Kesinlikle bir esyami alıpda yer değiştiremem hemen surat asar laf sokar girumcelermn evlerini habire yuzume vurur. Yemek yaptığım zaman o ne ki ne yemek yapıyorsun ki gibi defalarca laf vurur. Çamaşır makinesini bu gune kadar el vuramadm. En ufak cizik olsa benden ve kizimdan bilir. Surat asar.... ya o kadar cokki inanin hangisini yazacağım bilemiyorum. Nolur akil verin ne yapaym. bir türlü bu evde kadinligimi hissedemedm. Sorumluluk hissedemedm. Hic birseyi canim isteyerek yapamadım. Öyle güzel hali aldım ki laf sokucak diye saramiyorum. Herkesin evine hevesleniyorum. Açıyorlar yüzlerini pırıl pırıl. Ama bizimkilerde 2 li örtüler sarılı. Bilmiyorum ne yapacağım. Kiradayiz eşim ev alacak o evde bari kadinligimi hissedeym hep öyle hayal ediyorum. Bana akıl verin sizden rica ediyorum. Daha önce bir kaç konu actim. Bazı arkadaşlar kızdılar cevap vermiyorsun diye. Kaunanam elimde telefon olunca bile surat asiyor o yizden bende yatağa akşam girince acip okuyorum. Suan yatak odamda kızımı uyutuyorum sizlere oyle derdi mi yazıyorum inanin. Bende bir gun istediğim gibi evime bakar miyim sizce

Kadınlığını ev eşyasıyla hissetmezsin canım.
Sana değer verip fikirlerine saygı duymalarıyla hissedersin.
Gerekirse kavga çıkar, bağır çağır ama alttan alma ve keşke en başta bir gitmeseydin. Yazık ettin gencecik hayatına.
Ailenle konuş. Gelsinler konuşsunlar. Kimseyi evine çağırma temizlik yapma, yemek yapma. Odadan çıkma. Yapsan da aynı yapmasan da aynı halt o yüzden yapma etme lafları ağızlarına çak bak bakalım el mi yaman bey mi yaman!

Valla sonuna kadar okuyamadım, paragraf koysaymışsın keşke.. Çamaşır makinesi konusuna kadar okuyabildim anladığım kadarıyla problem eşinde. Ne kadar ses çıkarırsan çıkar eşine duyuramadıktan sonra boş, daha da huzursuz ederler seni. Allah yardımcın olsun

böyle kocan olduğu sürece asla kadınlığını hissedemezsin, sorumluluk alamazsın, heveslendiğin hiç bişeyi yapamazsın. daha önceki açtığın konulrı bilmiyorum ama muhakkak sana güzel tavsiyeler veren olmuştur. hiç birini uyguladınmı ? bence hayır. uygulamak yerine yeni konu açmayı tercih ediyosun. ne desek boş sen hakkını savunamadıktan sonra, biz bişey yapamayız.

Niye bu kadar kendinizi ezdiriyorsunuz ki. Resmen esaret altındasınız. Evlilik yaşamıyorsunuz kaynanandan korkup halini serememek ne demek ya kendi hakkınızı savunmadiginiz sürece daha çok ezilirsiniz.

bu insanlara ne yapsan yaranamazsın ,
buradakı hanımlar belkı bana kızacaklar ama çocugunuda evde bırak git , neden böyle diyorum çocuk onları daha çok huzursuz eder , anne diye yıkar ortalıgı , kocanında belki aklı başına gelir ,

gerçi cocugunu bırak dedim ama yüreğim daraldı bir anda kızım geldi aklıma , allahım kımseyı evladından ayırmasın ama belkı faydası olur

eski konularına bi baktımda :oha: bence sen burayı günlük olarak kullanıyosun, yazılan hiç bişeyi uygulamıyosun.bizim suçumuz ne herkesi sinirlendiriyosun :duduk:yada dalga geçmek için açtın bütün konuları. adam seni defalarca evden kovmuş zaten, ailen arkanda gel diyolar. ama sen hakareti ezilmeyi şiddeti daha çok seviyosun heralde. aynen devam et

Sorun birazı sende birazı eşinde.hastayım de evde hiç bir şey yapma.eşine de hanımlık yapma.evde yat bir şey derlerse hastayım de.

Hem bakiliyor hemde çenesi durmuyor ne bicim insanmis kv... Alacaksin kocani cikacaksin ayri eve seninle gorusmuyorsa gorusmesin isine gelir. Tehdit ettigi seye bak odul gibi:işsiz: eşinle konuş ayri eve cikmanin yollarini ara yada cikmiyorsa bu evi benimseyemiyorum istedigim esyayi alacaksin de aldir yaptir..

Valla sana burda onlarca kişi verilecek en iyi tavsiyeyi verdi ailende arkanda ailene dön bence sen zevk alıyosun bu durumdan yani dayak hakaret aşağılama herşey var ölmeyi mi bekliyosun anlamıyorum hadi kendine acimiyosun 2yasindaki yavruna da acimiyosun 23 yasindasin ya 23 senin akranların okuyo daha sen kaynana ayağına masaj hakaret ve dayak yemekle meşgulsün ben ailesi arkasında olupta bu kadar işkenceyi çeken birini anlamıyorum.Ailene dön hayatına kızınla sıfırdan başla ama sen bunu da yapmazsın buraya bi 5 konu daha acarsın aynı şekilde...

Kocan birazcık gururun varsa defol git diyo sana sen daha halıyla koltukla kadınlık yaşama derdindesin. Pamuk prensescim seni kimse o hayattan kurtarmayacak prens mrens yok bu hikayede. Annen baban arkandaymış al kızını git yanlarına. Senin yaşıtların daha evlilik bile yapmadı hayatın çok ilerisindesin neyinden korkuyosun baba evine dönmenin? Çulla çaputla kadınlık mı anlaşılır önce bi büyü bi kendini tanı kadınlık ne öğren sonra yine evlenirsin korkma. O evde çektiğin eziyetin getirisi yok güzel günler yok dön babanın evine

Yazıp yazıp durmayın ya hep aynı konular vallahi ben bıktım. Ne cevabı beklediğini de anlamıyorum, hep aynı konular farklı başlıklarla yeniden açılıyor. Ne yapalım kocana kaynanana sihirli değnek mi dokunduralım, beyaz atlı prens yollayıp seni mi kaçıralım, üzülme kardeş ahirette çok mutlu olursun eziyet çek mi diyelim ne diyelim ne cevabı bekliyorsun? Herkes aynı şeyi yazıyor, insanları adam yerine koyduğun dahi yok. Aynı tas aynı hamam. Günlük gibi iç dökmeye geliyorsun herhalde hayret bir şey.

Guzel kardesim ilk konu actin kurtar kendini bu insanlardan dedik
Ikinci konu actin esin seni bir yuzuge tav etmis yaptiklarini unutmussun hemen
Gene birak bunlari surunsunler dedik
3uncuye konu aciyorsun ne yapayim diyorsun
Yapacak sey belli bu evde degerin yok
Degil haliyi sermek oturmani bile istemiyor kayinvaliden
Nasil bir cevap ariyorsun neyi umut ediyorsun anlamadim
Ama bu yasadigin ask degil ,sevgi degil ,hayat degil
ben cekerim kocam arada bir iki taki alir affederim diyorsan sen bilirsin

Back