Evlendikten sonra kendi ailenin soyadını da kullanmak

cokomellix

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
20 Ağustos 2024
38
10
3
30
Önceleri kullanmak için dilekçe vermedim veya nikah kıymadan önce bunu bildirmedim ama soyadımı seviyorum ve bu yüzden eski soyadimi da eklemek için dilekçe yazdım. Kabul edilmiş, artık ikisi de sistemde var. Ama bu durum sizce evlilikte sorun edilecek bir şey mi? Eşime söyledim laf arasında ve sorun olmaz dedi geçti. Anladı mı emin de değilim ama neyse. Velhasıl, bunu sorun eden birisi olursa veya yadırgayan, özellikle eşimin ailesinden birisi, ne cevap vermeliyim ki hem kırılmasın hem de sınırını bilsin?

Şuna dönüş herhangi bir sual, tavır gelirse.

Eklentiler

• 9bcefd2f17ec38c53b28e519ffb10900.webp
    9bcefd2f17ec38c53b28e519ffb10900.webp
    12,1 KB · Görüntüleme: 229
Önceleri kullanmak için dilekçe vermedim veya nikah kıymadan önce bunu bildirmedim ama soyadımı seviyorum ve bu yüzden eski soyadimi da eklemek için dilekçe yazdım. Kabul edilmiş, artık ikisi de sistemde var. Ama bu durum sizce evlilikte sorun edilecek bir şey mi? Eşime söyledim laf arasında ve sorun olmaz dedi geçti. Anladı mı emin de değilim ama neyse. Velhasıl, bunu sorun eden birisi olursa veya yadırgayan, özellikle eşimin ailesinden birisi, ne cevap vermeliyim ki hem kırılmasın hem de sınırını bilsin?
Buna laf eden insan net kötüdür. Laf edecek ne varki iki soyadınıda kullanmak istiyorsun işte

Tek kızlık soyadı kullanımına karşıyım ama, eş soyadı ile birlikte olduğunda eğer çokta uzun değilse hiç sorun değil bence.

Ayrıca soran olursa da, yeni
Kanun bekliyoruz, o bi gelsin oğlunuza kendi soyadımı vericem nasipse dersin, :KK70:
Yok tabiki eşimin soyadını da aldım, biraz uzun ama ne bileyim aileden yadigarmis gibi geldi bana sonradan. Yoksa ilk başta sadece eşimin soyadını almıştım.

Tek kızlık soyadı kullanımına karşıyım ama, eş soyadı ile birlikte olduğunda eğer çokta uzun değilse hiç sorun değil bence.

Ayrıca soran olursa da, yeni
Kanun bekliyoruz, o bi gelsin oğlunuza kendi soyadımı vericem nasipse dersin, :KK70:
Şu anda erkekler de alabiliyor bildiğim kadarıyla. Laf edene direkt gelecek ay kocam benim soy adıma geçecek desin de kalpten gitsinler

Bunu sorun edeni ben sorun ederdim. Kime ne ya istediğim şekilde kullanırım kimsenin haddine olmaz.

Ben de kendi ailemin soyadını da kullanıyorum başta dilekçe vermiştim nikah günü alırken. Şimdi hiçbir önemi yok mesela benim için kullanmasam da olurmuş. Hoşuma gittiği için istemiştim ama ne bileyim evlendikten sonra ailem tamamen eşim oldu açıkçası

BEnim iki adım var bu sebeple sadece eşimin soyadını aldım, çokta severek aldım. Tek adım olsaydı kızlık soyadımı da tutardım. İnsanlar kızlık soyadını almayınca şaşırıyor bu devirde diğer türlüsüne valla şaşıran görmedim. Bana şaşıranlara da ben brezilyalı futbolcu değilim 4 isme ihtiyacım yok deyip gülmüştüm. Zaten bir iki densiz sordu sanırım :D bu mesele yapılaak bir konu değil boşuna takmayın kafanızı

Sorun etmedi ise ne güzel benim eski eşim burnumdan getirmişti.Nikah memurunun yanında birşey demedi.Sonra bana git kızlık soyadını dildir dedi.

İki ismim olduğu için kendi soyadımı kullanmadım. Ama eşimin soyadı da çok sıradan çok bulunan bir ad, hiç sevmiyorum. Hiçbir mail veya sosyal medya hesabımda ailemin soyadını değiştirmedim. Resmi işim olmayan kimse de eşimin soyadını bilmez, iş arkadaşlarım bilir. Canım isterse de kendi soyadıma dönerim. Değil eşimin ailesi eşim bile bu konuda söz hakkına sahip değil.

Back
X