ama hiç bu kadar korkulacak bir şey değil. kesinlikle oturmam filan diyorsun ama doktorların içeriyi görebilmeleri ve smear testi yapabilmeleri için alttan muayene olabilmen şart. eğer korkup kasmazsan ilişkideki gibi acı hissetmiyorsun. şimdi bu yazdıklarınla kaç kişinin ödünü patlattın farkında mısın acaba? kasmamız tamamen psikolojik, doktor doğru söylemiş. dilerim kistin vb. sorunun çıkmaz. bebeğin olduğunda sonlara doğru da alttan muayene edecekler normal doğum için. o zaman da mı böyle yapacaksın? bir daha gitmem diyeceğine bence üzerine git. egzersizi nasıl yapmıştın hatırlamıyorum ama eğer tekrar muayene olman gerekirse gitmeden önce egzersiz yap. ben yarım saat aparatımı bekletip gitmiştim, daha rahat oldu. yendikten sonra 3 kez vajinal ultrason 2 kez smear yaptırabildim. smearde ben de kasılıyorum ama ultrasonun egzersizden pek farkı yok. doktoru uyarırsan biraz anlayışlı davranıp ne yapacağını söylüyor ve yavaş yavaş yapıyor işlemleri. geçmiş olsun tekrar, kendini bu kadar korkutma lütfen.