evlendikten sonra ilk jinekolog tecrübem...

CakilTasi_

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
3 Şubat 2011
746
5
68
Manisa
yıllardır en önemli sıkıntım adet ağrılarımın çok şiddetli olmasıydı.. vajinismus falan derken ilgilenemedim fakat bu ay canıma tak etti ve bir doçentten randevu alıp gittim.. gittim doktor bana bunun normal ve ya anormal bir durum olup olamayacağını jinekolojik muayeneyle kontrol edeceğini söylediğinde ona vajinismusu yendiğimi, çok şiddetli boyutlarda olmadığını fakat ilişkide acının devam ettiğini anlattım.. neyse sonra dedi hadi gidiyoruzzzz.. geçtik içeri bana dedi koltuğa çık otur, kızlar böyle bişey olamaz kanım çekildi onu gördüğümde.. neyse dedim hadi ha gayret neleri aştın sen buna mı oturamıycaksın. neyse oturdum aç bacaklarını dedi açamıyorum kaldım öyle kasıldım.. neyse doktorun en son bişe sokmaya çalıştığını hatırlıyorum sonrası feryat figan... aman ne ağlamak ne bağırmak.. doktor da hiç istifini bozmuyo :) çok güzel çok güzel diyo bana bana bişeler anlatıyo ama ben duymuyorum ağlamaktan, bişey sordu hıhı diyebildim sadece.. neyse sonra ince uzun bişe soktu, onda daha az canım yandı girdiğinde ohh dedim, sağa sola çevirdi yumurtalıklarıma bakacakmış, benden yine çığlıklar sonra çıkardı kalktı ayağa yüzüme baktı, sen bu durumdayken ilişkide acı duymaman mümkün değil,vajinismus fiziksel değil, tamamen psikolojik dedi.. neyse sonuçta bende herhangi bir problem yok ne vajinismus için ne de regl ağrısı için.. hormon tahlillerimi yaptırdım bugün. bakalım ne çıkacak.. yani kızlar o koltuğa oturmak çok zor..mecbur kalırsam yine otururum ama kesinlikle tercih etmeyeceğim.. ama kadın bana dediki sen gerçekten ileri derecede olsan o koltuğun yanına yaklaşamazdın, ve ben seni uyutmak zorunda kalırdım dedi.. bir de işte bu çikolata kisti olabilir fakat bunun iki önemli belirtisi var, birincisi sen kendini kasmadığın halde ilişkide acı duymak, ikincisi şiddetli regl ağrısı.. bunda da kesin sonuca varmak için laparoskopi yapmam lazım dedi. bu da beni biraz korkuttu.. sizce yaptırmalımıyım?

Geçmiş olsun canım bunu da atlattın.benim de kontrol amaçlı gitmem gerek ama çok korkuyorum:18:başka bir doktora daha görün istersen için rahat olsun

ama hiç bu kadar korkulacak bir şey değil. kesinlikle oturmam filan diyorsun ama doktorların içeriyi görebilmeleri ve smear testi yapabilmeleri için alttan muayene olabilmen şart. eğer korkup kasmazsan ilişkideki gibi acı hissetmiyorsun. şimdi bu yazdıklarınla kaç kişinin ödünü patlattın farkında mısın acaba? kasmamız tamamen psikolojik, doktor doğru söylemiş. dilerim kistin vb. sorunun çıkmaz. bebeğin olduğunda sonlara doğru da alttan muayene edecekler normal doğum için. o zaman da mı böyle yapacaksın? bir daha gitmem diyeceğine bence üzerine git. egzersizi nasıl yapmıştın hatırlamıyorum ama eğer tekrar muayene olman gerekirse gitmeden önce egzersiz yap. ben yarım saat aparatımı bekletip gitmiştim, daha rahat oldu. yendikten sonra 3 kez vajinal ultrason 2 kez smear yaptırabildim. smearde ben de kasılıyorum ama ultrasonun egzersizden pek farkı yok. doktoru uyarırsan biraz anlayışlı davranıp ne yapacağını söylüyor ve yavaş yavaş yapıyor işlemleri. geçmiş olsun tekrar, kendini bu kadar korkutma lütfen.

ben 11 cm aparatla kurtuldum vajinismustan.. bu ilk alttan muayenemdi.. ben zaten normal doğum düşünmedim, o yüzden böyle bir sorunum olmayacak. doktor sağolsun durumumu bilmesine rağmen beni hiç hazırlamadı, bağırta bağırta yaptı muayenesini... fırsatım kalmadı yani. canım ben kimsenin ödünü patlatmak için yazmadım bunları, ama ne yaşayacaklarını bilsinler.. ona göre doktoru uyarsınlar dikkatli olması için. ben tecrübesizdim ve açıkçası bu kadar sıkıntı çekeceğimi asla düşünmemiştim! bir daha mecbur kalmazsam gitmiycem zaten.

ben de kist yüzünden 6-7 kere oldum o muayeneden. korku değil de çok itici bişey oraya çıkıp bacaklarını ayırmak. aslında bi doktor yatırıp bacaklarımı uzattırdı. üzerime örtü örttü o şekilde ultrasonla baktı daha iyi bence keşke öyle yapsa çatala çıkmak beni ne bileyim rencide edio işte tuhaf bi duygu

evet çok itici bir görüntü zaten o.. keşke banada öyle yapsaydı...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…