- 19 Ekim 2012
- 47.477
- 78.587
- 798
- Konu Sahibi meredithgrey
-
kendi eşlerinden dediniz dimi
sanırım öyle
ki olsunda diyorum madem katlanma
ama ben iyiyim sen gel daha iyi olacağım diyor
eşine sözünü geçir diyor (kendi zamanında yapamadıklarınımı yapayım istiyor bilmiyorum)
ama babam ve eşim aralarında dağlardan öte fark var
eşime takmış vaziyette annem şu aralar sıkıştım kaldım anlayacağınız
ki benim de bi konum var zaten
mevzu söz geçirme vb. değil
lafı bile çok çirkin
eğer öyleyse eşimde bana söz geçiremiyor
gibi bişey çıkıyor ortaya
inşALLAH anlatabilmişimdir
Biraz sanırım annelerimizi tanıyarak atmalıyız adımlarımızı. Yani ben kendi annemin çok evhamlı olduğunu bildiğim için eşimle sıkıntı yaşarsak pek anlatmam, çünkü abartır biliyorum, içine dert olur düşünür de düşünür oysa ki biz çoktan o meseleyi halletmiş oluruz. Sizde durum nasıl?
Evet benimki de aynı şekilde tepkiler verir çoğu zamanAynen bizim de öyle evham ki ne evham...Ben de filtreden geçiriyorum, her anlık duygu değişimimi paylaşmıyorum özellikle de eşimle ilgili olanları. Bir Pazar akşamı uğrarız demiştim sonra kendimi yorgun hissettim başka gün geleceğiz anne dedim ve bana ilk söylediği " xxxxx istemiyor di mi ?" olduanne dedim ne alakası var öyle biri mi o ? Yani hemmmen olumsuz hemmen drama. Ama ben çok bunaldım artık....
Bilmem. Beni evden kovdugu ve yuzume kapi kapattigi icin hic konusmuyorum... buradaki yazilari okudukca da cok imreniyorum...
Biz annemle universitede baska sehire gittigimde de gunde en az 4 kere konusurduk, evlendim otobusle 15 dakikalik mesafedeyim yine gunde en az 4 kere konusuyoruz. Her seferinde de ayni muhabbetler... ne yemek yaptin, nasilsin, esinle iyi misiniz? O beni aramasa ben trip atarim niye aramiyorsun diye. Halbuki despot bir annem vardir. Israrcidir. Ama aklina inanilmaz derece guvendigim icin hep dinlerim sozunu. Ve sikayet etmem bu durumdan. Sozunu dinledigim hicbir konuda da beni pisman etmemistir. O nedenle cok guvenir, cok cok severim annemi. Sizin bu sikayetinizin nedeni yasadiklarinizdan kaynaklaniyordur buyuk ihtimalle. Anne gibi degil cocuk gibi olmustur belki anneniz. O da yasadiklarindan dolayi tabii. Bir ugras bulmasini saglayin bence. Benim annem asiri sosyal bir kadin oldugu icin gozum arkada kalmiyor. Ben gitmesem bile her zaman onu cagiran veya onun cagirdigi arkadaslari var. Boyle olmasaydi ben de kendimi ozgur hissetmezdim.
Hakikaten tek dayanagi siz olmussunuz. Bakin bence annenizi internetten ve evden uzaklastirmanin yollarini bulun. Cevre edinmeli. Anneniz gibi cok insan var, tek dayanaklari da cocuklari oluyor. Ve bilmeden istemeden cocuklarini ozgurlukten men ediyorlar. Baba, laptop ve kedi ucgeninden kurtuldugunda hayattan zevk alan ve kendi kendine yetebilen bir insan olacaktir. Boylece siz de kendinizi vicdanen cok daha rahat hissedeceksiniz. Sizi anliyorum. Benim annem de bu ucgende tikili kalsaydi kendimi cok kotu hissederdim, ozgur hissetmezdim. Yapmaniz gereken sosyal olmasini saglamak. Sonra tek isi gucu siz ve evliliginizdeki huzur olmayacaktir, kendi hayati da olacaktir.Sosyal hayat da kalmadı ki yok yani... Babam, laptopu, kedisi.. Akrabalara da gönül koydu bu evlilik sırasındaki durumlar yüzünden... Aslında çok üzülüyorum da nikahımdan sonra yemekte yapayalnızdı, babam yoktu...Mahcuptu. Ama bir yandan da kızıyorum bunca sene kontrolü ele alamadığı için...
Hakikaten tek dayanagi siz olmussunuz. Bakin bence annenizi internetten ve evden uzaklastirmanin yollarini bulun. Cevre edinmeli. Anneniz gibi cok insan var, tek dayanaklari da cocuklari oluyor. Ve bilmeden istemeden cocuklarini ozgurlukten men ediyorlar. Baba, laptop ve kedi ucgeninden kurtuldugunda hayattan zevk alan ve kendi kendine yetebilen bir insan olacaktir. Boylece siz de kendinizi vicdanen cok daha rahat hissedeceksiniz. Sizi anliyorum. Benim annem de bu ucgende tikili kalsaydi kendimi cok kotu hissederdim, ozgur hissetmezdim. Yapmaniz gereken sosyal olmasini saglamak. Sonra tek isi gucu siz ve evliliginizdeki huzur olmayacaktir, kendi hayati da olacaktir.
Yardımcı doçentlik için bir kaç üniversiteye başvurdu umuyorum ki onlardan ses çıksın... Babam da muhabbeti olan bir adam değil, diyorum ya hem üzülüyorum hem kızıyorum içten içe.. Of iyi değilim ben galiba
Benim babam da oyledir. Iyidir ama sohbeti yoktur. Annem devamli babamla olmak zorunda kalsaydi kafayi yerdi. Hic konusmadan olen insan olurdu herhalde. :) insallah basvurulari olumlu sonuclanir. Olmazsa da kafasini baska seylere vermesinin yollarini bulun. Hic sikmayin kendinizi, cozumsuz bir sey degil bu. Bir sosyal cevre, hobi sizi ozgur; annenizi mutlu kilacaktir.Yardımcı doçentlik için bir kaç üniversiteye başvurdu umuyorum ki onlardan ses çıksın... Babam da muhabbeti olan bir adam değil, diyorum ya hem üzülüyorum hem kızıyorum içten içe.. Of iyi değilim ben galiba
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?