• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

evlendikten sonra annenizle iletişiminiz nasıl ?

Her gün aile ile iletişim halinde olmak bana bağımsızlığımı kazanmamışım gibi geliyor. Sonuçta o konuşmalar hesap sormaları da getiriyor. Ne yemek yaptın, ne yedin, ne aldın, nereye gittin? Gizli saklı, özel bir şey kalmıyor. Yahut haber vermek istemediğim. Sanki hala onların evinde yaşayan küçük kızım da bir evi çekip çeviremem gibi akıl vermeler...
Ben anneme eşimin ailesiyle her gün konuşmasından bunaldığımı söyledim o da anladı. 3 günde bir falan arıyorum o da yetiyor zaten. Onda bile altınları ne yaptınız, oh gezin harcayın paraları, öyle yapma böyle yap, turşu kur, pazara gitvs vs...
Ben hoşlanmıyorum şahsen...

Her günün 24 saatinin 5 dakikacığını, annenize ayıramayacak kadar çok mu yoğunsunuz.. ?

sanırım alışveriş siteleri mağazalar avm ler çarşı pazar larda geçirilicek o kadar dk var iken anneciğe 5 dakika mı nayır vaktim yok face de durum bildiriyor annecimi özledim diye çok var böylesi .. ne denir ki hiçbir şey ama hanımefendinin olayı bu değil sanırım sözüm meclisten dışarı

bende tek çocuğum annemle günde 4-5 kez konuşuruz bu durumu değiştirmek çok zor ben şikayetçi değilim o ayrı bazen fazla geldiği zamanlar oluyor ama napalım ANNE işte ;) o olmasa ne yaparım diye düşün kıyamazsın :)

Biz 4 kız kardeşiz ondan sanırım birbirimizin üzerine çok düsmeyiz.ortalama 3 günde bir görüsürüz yüzyüze.evliligimin ilk günlerinde sık arardı çok daralırdım.annem olmazsa kim olursa olsun bu bi yapı meselesi.sık aranmak ve aramak zorunda bırakılmak hatta aramayınca trip atmak falan bencilce duygular bence.

günde 5 kere arıyorum abartmıyorum her fırsatta arar napıosu bugun napcan ne yemek yaptın ve bıkac dedıkodu patlatırım.. bı 5 kerede annem benı arar..hıc engel olmuyor bana..aramasam tuhaf gelır

Her gün aile ile iletişim halinde olmak bana bağımsızlığımı kazanmamışım gibi geliyor. Sonuçta o konuşmalar hesap sormaları da getiriyor. Ne yemek yaptın, ne yedin, ne aldın, nereye gittin? Gizli saklı, özel bir şey kalmıyor. Yahut haber vermek istemediğim. Sanki hala onların evinde yaşayan küçük kızım da bir evi çekip çeviremem gibi akıl vermeler...
Ben anneme eşimin ailesiyle her gün konuşmasından bunaldığımı söyledim o da anladı. 3 günde bir falan arıyorum o da yetiyor zaten. Onda bile altınları ne yaptınız, oh gezin harcayın paraları, öyle yapma böyle yap, turşu kur, pazara gitvs vs...
Ben hoşlanmıyorum şahsen...

Eşim annesi ile haftada bir konuşur. Yapı olarak çok düşkün değil ya da öyle ama göstermiyor bilemem. Benim sorunum daha da eskiye dayanıyor aslında çok yapışık bir aileydik biz özgürlük namına bir şey yoktu. Bir gün annem mesaj atıyor "evde kıyamet koptu babanı zor dizginledim" e anne ne oldu ? Babam odamda Absolut votka görmüş. Meraktan almıştım sırf yaş 33 bu arada! Böyle şeyler işte hep.. Şirket yemeğine gidince "söyle erken kalksınlar"demeler. Yahu şirket yemeği şirket! Burnumdan gelmişti. Yanisi beni çok bunalttılar ve hala devam etmesi sıkıyor artık...

Ben de tek çocuğum 27 yaşındayım.Annemle 1 ay oncesine kadar 2 dakika mesafede oturuyorduk o zaman da haftasonu haric hergun gorusur beraber gezerdik.Su an tasindilar baska bir sehire is icin gunde. 2 veya 3 kez konusuruz ve bu durumdan oldukca hosnutum cunku annem en yakin dostumdur.Ama herkes bu durumdan hoslanmali diye bir sey yok tabi, anneniz icin belli basli aktiveteler kurslar belki yardimci olabilir sorununuza.

Hergün, hatta gün icinde bikac kez anneyle ne konusulur, buna ne gerek var bende bunu anlamiyorum :KK64: Bence bag meselesi, benim annemle aramdaki bag pek kuvvetli degil (halam büyütmüs bizi) onun icinde hergün konusmak abarti geliyor, haaa tabii ki ariyorum soruyorum o ariyor ama bazen bi haftayi geciyor bi anormallikte sezmiyorum o_O Dedigim gibi aradaki bag önemli herkes ona göre iletisimini kuruyor bence, yani bi baskasinada benim durumum anormal :KK16: Yanliz hergün anneleriyle defalarca konusan hanimlar esleri analariyla hergün konusunca delleniyor nedense :KK48: Biz artik ayri bi aileyiz kv bunu kabullenemiyr nefes aldirtmiyor diyorlar...:KK45: Neyse, konu neydi:oops: Haaaa yavas yavas azaltin sizde alistira alistira, yada annenize acik acik cok bask altinda hissettiginizi söyleyin bence ...:ssz:

8 yıllık evliyim ikide çocuk annesiyim,eşim astsubay diye gurbetteyim(KÎ yılın 10ayı ya annem bende ya ben annemdeyim) yinede günde en az on kere telefonlasiriz..herbiri yarimsar saat sürer..onsuz adım atmam...benim annemle erkek kardeşim var esim sağolsun ev aldı ve onları oturttuki benim içim rahat etsin diye...bi telefonu çok görüyorsunuz gibime geliyor....

Diye saçma bir başlıkla geldim hanımlar. Gerçi ben biliyorum benim sorum gene dönüp dolaşacak benim geçmişte olanları unutmama gelecek ama ben gene de açıyorum.

Merak ediyorum evlendikten sonra ya da ayrı evde yaşarken annenizle iletişiminiz nasıl ? Yani hangi sıklıkta arıyorsunuz ? Mesaj atıyor musunuz ? Bilenler biliyor tek çocuğum, ailevi problemlerle büyüdüm, annem bana hep " tek dayanağım sensin" derdi. Bu yük üstümde fazla kaldı 35'imde evlenene dek! İlk eşimden ayrıldığımda ayrı eve çıkmadım, babamla çok ciddi sorunlar oldu ama annem çözemedi çok bunaldım. Ve üç aylık evliyim annem hala bekarmışım gibi onunla mesajlaşmamı bekliyor. Cuma aradım eşim de gelmemişti uzunca konuştuk, Salı günü aramıyorsun özledim diyor... Her sabah günaydın mesajı bekliyor...

Babam nikahımda yoktu ve o dönem akrabalardan arkamdan konuşan olmuş, annem bu süreci iyi yönetemedi ve bana söylenmemesi gereken ne kadar şey varsa söyledi, balayım zehir oldu, sanki evlenmedim de cenazem çıkmış gibi ağlamalar sızlamalar...Balayından geldim bir akşam eve gittik ( babam yoktu ) baktım çantasını toplamış evi terk edicem diye... Yani balayımdan da zevk alamadım tatilden de... Belki de bu yüzden kızgınım ama ben artık annesinin kuzusu olmak istemiyorum. Cidden çocuk değilim koskocaman kadın oldum. Üstelik ailesinin bu derece kuzusu olmak beni çok geriyor, eşimden boşanmam olay olmuştu senelerce babamın "başımızı eğdin" laflarıyla yaşadım... Yeniden hayal kırıklığına uğratırım diye praranoyak oldum, eşimle tartışssak hemen pireden yorganı yakıyorum. Üstümde çok baskı var gibi hissediyorum ve özgür olamıyorum. ,

Bir de kırık bir ipadim vardı astarı yüzünü geçer diye tamir ettirmediğim. Onu almadım evlenirken ve içinde facebook, twitter, instagram hesaplarım açık haldeydi annem ordan da beni takip ediyor geçtiğimiz hafta eşimle kavga edip B. Keskin'den bir şiir paylaştım sanırım onu gördü ve darladı beni bişey mi oldu diye... Güya rüyasında beni görmüş kötüymüşüm..

Karışık oldu farkındayım ama bu bağı kesmek istiyorum ben... Kesersem ben de özgür hissedebileceğim...

Annen hayatta şükret diyecek arkadaşları ise kayınvalideye sövülen topiklere yönlendireceğimi bilmek isterim :KK66:

annemle annen kardeş desem mümkün değil:KK53:

aynısı ve emin ol daha fazlasıdır annem

ama annem işte herşeyiyle hatasıyla sevabıyla huysuzluklarıyla

ben hergün ararım mesaj atsa atarım

herşeyide söyler
şu böyle yaptı bu böyle yaptı
evveller takardım kafaya
ama artık duymuyorum bile söylenenleri

bu aralar kocanıda bırak gel diye tutturdu mesela (gezmeye )
lafını dinlet diyor
kurbanda gelecez dememe rağmen yok
küsüyo bana konuşmuyo falan filan
ben sizin için katlandım bu adama diyor(babam)
seninle 2 gün geçiremeyecekmiyim diyor
kiii ben taşınalı olmuş şuraya 6 ay
sen burdan gideli olmuş daha yeni 3 hafta
ama naparsın
yaşadıkları sıkıntılar mı diyelim
daha çok özlüyolarmı diyelim
idare etcen be canım

emin ol kırmaya kırılmaya değmez
arayıver
burda akşama kadar laf yetiştiriyoz mesaj atıyozya
onlarada atalım ne olacak:cool:
nazlı oluyolar yaşları ilerledikçe:KK65:

Acaba ortak nokta mı diye düşündüm bir an :KK64:Yani anneleriniz sizi evden (yani eşinden) uzak kalabilmek adına bir çıkış noktası olarak mı görüyorlar acaba?

Acaba ortak nokta mı diye düşündüm bir an :KK64:Yani anneleriniz sizi evden (yani eşinden) uzak kalabilmek adına bir çıkış noktası olarak mı görüyorlar acaba?

Annem için bu doğru bir yaklaşım. Ayrıca babam obsesif ve çarpık düşünen bir insandır annem onunla dura dura ona da benzedi! Birdi iki oldular. Ve ben anlamıyorum elinde işi mesleği olan doktor bir kadın nasıl kızını kocasına savunamaz ve kızı nikahında babasız kalır ?

Diye saçma bir başlıkla whatsapdan msnımlar. Gerçi ben biliyorum benim sorum gene dönüp dolaşacak benim geçmişte olanları unutmama gelecek ama ben gene de açıyorum.

Merak ediyorum evlendikten sonra ya da ayrı evde yaşarken annenizle iletişiminiz nasıl ? Yani hangi sıklıkta arıyorsunuz ? Mesaj atıyor musunuz ? Bilenler biliyor tek çocuğum, ailevi problemlerle büyüdüm, annem bana hep " tek dayanağım sensin" derdi. Bu yük üstümde fazla kaldı 35'imde evlenene dek! İlk eşimden ayrıldığımda ayrı eve çıkmadım, babamla çok ciddi sorunlar oldu ama annem çözemedi çok bunaldım. Ve üç aylık evliyim annem hala bekarmışım gibi onunla mesajlaşmamı bekliyor. Cuma aradım eşim de gelmemişti uzunca konuştuk, Salı günü aramıyorsun özledim diyor... Her sabah günaydın mesajı bekliyor...

Babam nikahımda yoktu ve o dönem akrabalardan arkamdan konuşan olmuş, annem bu süreci iyi yönetemedi ve bana söylenmemesi gereken ne kadar şey varsa söyledi, balayım zehir oldu, sanki evlenmedim de cenazem çıkmış gibi ağlamalar sızlamalar...Balayından geldim bir akşam eve gittik ( babam yoktu ) baktım çantasını toplamış evi terk edicem diye... Yani balayımdan da zevk alamadım tatilden de... Belki de bu yüzden kızgınım ama ben artık annesinin kuzusu olmak istemiyorum. Cidden çocuk değilim koskocaman kadın oldum. Üstelik ailesinin bu derece kuzusu olmak beni çok geriyor, eşimden boşanmam olay olmuştu senelerce babamın "başımızı eğdin" laflarıyla yaşadım... Yeniden hayal kırıklığına uğratırım diye praranoyak oldum, eşimle tartışssak hemen pireden yorganı yakıyorum. Üstümde çok baskı var gibi hissediyorum ve özgür olamıyorum. ,

Bir de kırık bir ipadim vardı astarı yüzünü geçer diye tamir ettirmediğim. Onu almadım evlenirken ve içinde facebook, twitter, instagram hesaplarım açık haldeydi annem ordan da beni takip ediyor geçtiğimiz hafta eşimle kavga edip B. Keskin'den bir şiir paylaştım sanırım onu gördü ve darladı beni bişey mi oldu diye... Güya rüyasında beni görmüş kötüymüşüm..

Karışık oldu farkındayım ama bu bağı kesmek istiyorum ben... Kesersem ben de özgür hissedebileceğim...

Annen hayatta şükret diyecek arkadaşları ise kayınvalideye sövülen topiklere yönlendireceğimi bilmek isterim :KK66:
Benm annemle iletisimim evlenince cogaldi gunde 3 4 kere telefonda konusurz whatsapda msjlasrz yada cgu zaman giderim yanina

kendi eşlerinden dediniz dimi
sanırım öyle
ki olsunda diyorum madem katlanma
ama ben iyiyim sen gel daha iyi olacağım diyor
eşine sözünü geçir diyor (kendi zamanında yapamadıklarınımı yapayım istiyor bilmiyorum)
ama babam ve eşim aralarında dağlardan öte fark var
eşime takmış vaziyette annem şu aralar sıkıştım kaldım anlayacağınız
ki benim de bi konum var zaten
mevzu söz geçirme vb. değil
lafı bile çok çirkin
eğer öyleyse eşimde bana söz geçiremiyor
gibi bişey çıkıyor ortaya
inşALLAH anlatabilmişimdir:KK39:

Diye saçma bir başlıkla geldim hanımlar. Gerçi ben biliyorum benim sorum gene dönüp dolaşacak benim geçmişte olanları unutmama gelecek ama ben gene de açıyorum.

sayfalarin tamamini okumadim belki cevap vermissinizdir annenizle konusmayi deneseniz baglari koparmak yerine? ki bag koparmak derken cok sik bogaz ediyor diye tamamen koparmaktan bahsetmemissinizdir degil mi? cok akila ihtiyaciniz yok gibi yazmissiniz zaten yasiniz da size akil verecegim kadar kucuk degil ama kendimden de bir ornek vererek gercekten bir konuda dikkatinizi cekecegimi umuyorum. ben hamileyim amerikada yasiyorum universite okurken dahil ailem cok arar bana ulasamadiklarinda arkadaslarimi arar bazen ortaligi ayaga kaldiracak kadar pimpirikli insanlardi. o kadar cok telefonla arayip kontrol ederlerdi ki... ben de cok kizardim aileme de inanin hic duskunlugum yoktu. ama aile insana cok lazim insanin basina ne gelecegi hic belli olmuyor bakin ben dunyanin bir ucuna geldim ve annecigim suan yolda 10 saat bi ucak yolculugu ile yanima geliyor dogum yapacagim diye. 3 ay evini isini tum duzenini birakip bunu anneden baska biri yapmazdi yapamazdi emin olun. annenize guzel bir dille izah edin konusun size kirilirsa baginiz tamamen koparsa hayata karsi eksilirsiniz. galiba aglicam suan :) annemin yolda olusu ve hamileligimin verdigi duygusallikla :)

Hergun ararim kuşumu ben aramasam o arar ana kuzusuyum galiba :KK49:

Annem için bu doğru bir yaklaşım. Ayrıca babam obsesif ve çarpık düşünen bir insandır annem onunla dura dura ona da benzedi! Birdi iki oldular. Ve ben anlamıyorum elinde işi mesleği olan doktor bir kadın nasıl kızını kocasına savunamaz ve kızı nikahında babasız kalır ?
açıkcası ben de hayret ettim.
annen aile içi ilişkilerde çok başarısız anlaşılan.
ama senin artık sıyrılman lazım.evlenmiş yuva kurmuşsun.
yaşın da az değil.hani toy bir genç kız gibi davranılması da hoş değil.
annenin senin hayatına müdahelelerine zaman içinde bir sınır koy yavaş yavaş.
kestir at olmasın.
annen de zamanla alışır.ilerde bebeğin filan olur.kendi hayatına iyice dalar gidersin zaten.

Aslında denir ya birinin yerinde olmadan ne yaşadığını anlayamazsınız diye işte sizin durumunuz da öyle sanırım. Ne siz ne de anneniz birbirinizi anlayabiliyorsunuz. İkinizin de bence biraz daha kendi sorunlarınızdan çıkıp birbirinizin sorunlarına odaklanmaya ihtiyacınız var, ikili ilişkilerinde sıkıntı yaşayan bir çok insan gibi. Ne zaman ki bunu yapabilirsiniz işte o zaman kendi sorunlarınızı da daha iyi analiz etmiş olursunuz bence.

Bu arada öz eleştiri yapıyorum izninizle. Bu evlilik aşamasındaki durumlar ve aslında bu olaylar seneler öncesine dayandığı için benim psikolojim olumsuz etkilendi. Annemin bana bu olumsuzları yansıtmaya devam etmesi iyi olmadı. Sinirlerim bozuk oldukça. Eşimle en ufal bir tartışmada panikliyorum. Aklıma en kötü senaryolar geliyor... Sizle de paylaşmıştım. Önümüzdeki hafta tatile çıkıyoruz kafamı boşaltmaya çalışacağım. Eğer devam ederse de yardım almayı düşünüyorum.

Paylaşımlarını annen göremesin.
benim facebook'ta babam var mesela ama paylaştığım hiçbir şeyi göremiyor.
Olağan günlerde her gün 5 dk arasan yeterli bence.
ipad ten de çıkış yap hatta uygulamaları sil gitsin
:)

Back