Diye saçma bir başlıkla geldim hanımlar. Gerçi ben biliyorum benim sorum gene dönüp dolaşacak benim geçmişte olanları unutmama gelecek ama ben gene de açıyorum.
Merak ediyorum evlendikten sonra ya da ayrı evde yaşarken annenizle iletişiminiz nasıl ? Yani hangi sıklıkta arıyorsunuz ? Mesaj atıyor musunuz ? Bilenler biliyor tek çocuğum, ailevi problemlerle büyüdüm, annem bana hep " tek dayanağım sensin" derdi. Bu yük üstümde fazla kaldı 35'imde evlenene dek! İlk eşimden ayrıldığımda ayrı eve çıkmadım, babamla çok ciddi sorunlar oldu ama annem çözemedi çok bunaldım. Ve üç aylık evliyim annem hala bekarmışım gibi onunla mesajlaşmamı bekliyor. Cuma aradım eşim de gelmemişti uzunca konuştuk, Salı günü aramıyorsun özledim diyor... Her sabah günaydın mesajı bekliyor...
Babam nikahımda yoktu ve o dönem akrabalardan arkamdan konuşan olmuş, annem bu süreci iyi yönetemedi ve bana söylenmemesi gereken ne kadar şey varsa söyledi, balayım zehir oldu, sanki evlenmedim de cenazem çıkmış gibi ağlamalar sızlamalar...Balayından geldim bir akşam eve gittik ( babam yoktu )
baktım çantasını toplamış evi terk edicem diye... Yani balayımdan da zevk alamadım tatilden de... Belki de bu yüzden kızgınım ama ben artık annesinin kuzusu olmak istemiyorum. Cidden çocuk değilim koskocaman kadın oldum. Üstelik ailesinin bu derece kuzusu olmak beni çok geriyor, eşimden boşanmam olay olmuştu senelerce babamın "başımızı eğdin" laflarıyla yaşadım... Yeniden hayal kırıklığına uğratırım diye praranoyak oldum, eşimle tartışssak hemen pireden yorganı yakıyorum. Üstümde çok baskı var gibi hissediyorum ve özgür olamıyorum. ,
Bir de kırık bir ipadim vardı astarı yüzünü geçer diye tamir ettirmediğim. Onu almadım evlenirken ve içinde facebook, twitter, instagram hesaplarım açık haldeydi annem ordan da beni takip ediyor geçtiğimiz hafta eşimle kavga edip B. Keskin'den bir şiir paylaştım sanırım onu gördü ve darladı beni bişey mi oldu diye... Güya rüyasında beni görmüş kötüymüşüm..
Karışık oldu farkındayım ama bu bağı kesmek istiyorum ben... Kesersem ben de özgür hissedebileceğim...
Annen hayatta şükret diyecek arkadaşları ise kayınvalideye sövülen topiklere yönlendireceğimi bilmek isterim