• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

evlendikten sonra annenizle iletişiminiz nasıl ?

Evli değilim fakat ilgimi çekti konu her akşam eve gittiğim halde günde en az 1 kere konuşuruz ne yapıyorsun günün nasıl geçiyor evde ne var ne yok iş nasıl gibi evlenince de inşallah değişmeyecektir hatta daha fazla olacaktır ne yemek yapayım sen ne yaptın gibi :KK53:annem benim herşeyim karşılıksız seven tek insan buna eminim eşimde annesiyle konuşmalı anneler baş tacıdır hiç gocunmam ailesini seven insan eşini de sever çocuğunu da kendi de aile kavramını net olarak bilir böyle daha huzurlu yuvalar olacağına inanıyorum bundan güzel bir şey olamaz :KK68:

kendi eşlerinden dediniz dimi
sanırım öyle
ki olsunda diyorum madem katlanma
ama ben iyiyim sen gel daha iyi olacağım diyor
eşine sözünü geçir diyor (kendi zamanında yapamadıklarınımı yapayım istiyor bilmiyorum)
ama babam ve eşim aralarında dağlardan öte fark var
eşime takmış vaziyette annem şu aralar sıkıştım kaldım anlayacağınız
ki benim de bi konum var zaten
mevzu söz geçirme vb. değil
lafı bile çok çirkin
eğer öyleyse eşimde bana söz geçiremiyor
gibi bişey çıkıyor ortaya
inşALLAH anlatabilmişimdir:KK39:

Biraz sanırım annelerimizi tanıyarak atmalıyız adımlarımızı. Yani ben kendi annemin çok evhamlı olduğunu bildiğim için eşimle sıkıntı yaşarsak pek anlatmam, çünkü abartır biliyorum, içine dert olur düşünür de düşünür oysa ki biz çoktan o meseleyi halletmiş oluruz. Sizde durum nasıl?

Biraz sanırım annelerimizi tanıyarak atmalıyız adımlarımızı. Yani ben kendi annemin çok evhamlı olduğunu bildiğim için eşimle sıkıntı yaşarsak pek anlatmam, çünkü abartır biliyorum, içine dert olur düşünür de düşünür oysa ki biz çoktan o meseleyi halletmiş oluruz. Sizde durum nasıl?

Aynen bizim de öyle evham ki ne evham...Ben de filtreden geçiriyorum, her anlık duygu değişimimi paylaşmıyorum özellikle de eşimle ilgili olanları. Bir Pazar akşamı uğrarız demiştim sonra kendimi yorgun hissettim başka gün geleceğiz anne dedim ve bana ilk söylediği " xxxxx istemiyor di mi ?" oldu :KK57: anne dedim ne alakası var öyle biri mi o ? Yani hemmmen olumsuz hemmen drama. Ama ben çok bunaldım artık....

Ben annemi de babamı da fazlasıyla severim. Önceden de birkaç yıl ayrıydım ama annem o kadar değildi, evlendikten sonra yokluğumu iyice hissetmeye mi başladı nedir, iki güne bir aramasam sitem ediyor, aramıyorsun diyor... Ama babam hala küçük çocukmuşuz gibi davranır. Herşeyimizi bilmek, kararlarımızda etkili olmak ister... Ben çok telefonla konuşmayı seven biri değilim, annem duygusal olarak bana daha çok ihtiyaç duydukça ben de onu daha sık arar oldum, konuşacak birşeyler üretiyorum işte... Babamı da bir şekilde idare ediyorum, ne yapalım, anne-baba... Olmazlarsa olmaz, biz büyüdük ve sıra bizde bazı şeyler için...

Bende aynen senin gibi gibiuim yani annemle suan cok yakin oturuyoruz pazaea faln beraber gideriz istiuoki hrp ona gidim onun islerine yarfimci olayim falan bnde darlaniyorum acikkcasi hep ayni insanlari gormrkyen konuscak bisey bile bulamiyorm bide bukadar yakin olmamiza ragmn tel konusmalarimiz hic bitmez artik isim var diyip kapatiyorm esimde hakli olarak ne konusuyosunz bu kadar hergun goruyosun zaten diyo kiziyo e hakli adam zatn aksamlari caya gidiyorz esimin cani sikiliyo evde faln bi kafa dagitmak icin bnde artk gitmiuorm nerdryse uc gundw bi gidiyorum aramiyom artk sikiliyorum napim aksamlari bile esim diyo gidelim diye bn istemiyorm her aksam gitmiyorz tabide sana tavsiyem yavas yavas mesafe koy arana annen biliyotm ama isim var de biseyde yani kont yok de niye geiyosun dersede yenk evliyim esimle vakit ggecirmk istiyotm de zatn ikinci evlliligim bununda bozulmasini istemiyorum de

Aynen bizim de öyle evham ki ne evham...Ben de filtreden geçiriyorum, her anlık duygu değişimimi paylaşmıyorum özellikle de eşimle ilgili olanları. Bir Pazar akşamı uğrarız demiştim sonra kendimi yorgun hissettim başka gün geleceğiz anne dedim ve bana ilk söylediği " xxxxx istemiyor di mi ?" oldu :KK57: anne dedim ne alakası var öyle biri mi o ? Yani hemmmen olumsuz hemmen drama. Ama ben çok bunaldım artık....
Evet benimki de aynı şekilde tepkiler verir çoğu zaman :KK48: Ama ben pek dert etmiyorum onu olduğu gibi kabul ettim, nasıl olsa aklına gelen şeyler doğru değil diye düşünüp kendimi iyi hissediyorum ama onun adına üzülüyorum ben asıl. Anne ol anlarsın diyorlar ya bakalım olursam anlayabilecek miyim :KK65:
Benden size naçizane tavsiye, bu durumu çok fazla düşünmeyin, şurada bu kadar uzun süre konuşuyor oluşunuz bile bu düşüncelere sizi daha çok itecek ve daha kötü hissettirecek. İlk aşama onu olduğu gibi kabul etmek (bu çok önemli, çünkü değişmesini beklerseniz daha çoooook yıpranırsınız, karşılıklı), eğer ilk aşamayı geçebilirseniz ikinci aşama da dediğim gibi böyle konular üzerine pek düşünmemek, o an anne neden her zaman en kötüsünü düşünüyorsun diye çemkirin ama bu olayı beş dakika sonra hala konuşuyor olmayın :KK52:

Bilmem. Beni evden kovdugu ve yuzume kapi kapattigi icin hic konusmuyorum... buradaki yazilari okudukca da cok imreniyorum... :KK43:

merak etme canım kimse dörtdörtlük değil .benim demek istediğim herşeye rağmen annelerin yeri doldurulamaz.benimde problemlerim var anneme bişey deyince bazen kendi evinin işine bak bu eve karışma diyebiliyor ben herseferinde darılsaydım oo bitermi bu çile

Biz annemle universitede baska sehire gittigimde de gunde en az 4 kere konusurduk, evlendim otobusle 15 dakikalik mesafedeyim yine gunde en az 4 kere konusuyoruz. Her seferinde de ayni muhabbetler... ne yemek yaptin, nasilsin, esinle iyi misiniz? O beni aramasa ben trip atarim niye aramiyorsun diye. Halbuki despot bir annem vardir. Israrcidir. Ama aklina inanilmaz derece guvendigim icin hep dinlerim sozunu. Ve sikayet etmem bu durumdan. Sozunu dinledigim hicbir konuda da beni pisman etmemistir. O nedenle cok guvenir, cok cok severim annemi. Sizin bu sikayetinizin nedeni yasadiklarinizdan kaynaklaniyordur buyuk ihtimalle. Anne gibi degil cocuk gibi olmustur belki anneniz. O da yasadiklarindan dolayi tabii. Bir ugras bulmasini saglayin bence. Benim annem asiri sosyal bir kadin oldugu icin gozum arkada kalmiyor. Ben gitmesem bile her zaman onu cagiran veya onun cagirdigi arkadaslari var. Boyle olmasaydi ben de kendimi ozgur hissetmezdim.

Ben aramak istedigimde annemi arıyorum, o da istesiginde beni arior. Sadece aksamlari aramior kesinlikle. Bu bazen her gun oluyor bazen gun aşırı. Bi kural kaide yok bizim iliskimizde.

Biz annemle universitede baska sehire gittigimde de gunde en az 4 kere konusurduk, evlendim otobusle 15 dakikalik mesafedeyim yine gunde en az 4 kere konusuyoruz. Her seferinde de ayni muhabbetler... ne yemek yaptin, nasilsin, esinle iyi misiniz? O beni aramasa ben trip atarim niye aramiyorsun diye. Halbuki despot bir annem vardir. Israrcidir. Ama aklina inanilmaz derece guvendigim icin hep dinlerim sozunu. Ve sikayet etmem bu durumdan. Sozunu dinledigim hicbir konuda da beni pisman etmemistir. O nedenle cok guvenir, cok cok severim annemi. Sizin bu sikayetinizin nedeni yasadiklarinizdan kaynaklaniyordur buyuk ihtimalle. Anne gibi degil cocuk gibi olmustur belki anneniz. O da yasadiklarindan dolayi tabii. Bir ugras bulmasini saglayin bence. Benim annem asiri sosyal bir kadin oldugu icin gozum arkada kalmiyor. Ben gitmesem bile her zaman onu cagiran veya onun cagirdigi arkadaslari var. Boyle olmasaydi ben de kendimi ozgur hissetmezdim.

Sosyal hayat da kalmadı ki yok yani... Babam, laptopu, kedisi.. Akrabalara da gönül koydu bu evlilik sırasındaki durumlar yüzünden... Aslında çok üzülüyorum da nikahımdan sonra yemekte yapayalnızdı, babam yoktu...Mahcuptu. Ama bir yandan da kızıyorum bunca sene kontrolü ele alamadığı için...

Sosyal hayat da kalmadı ki yok yani... Babam, laptopu, kedisi.. Akrabalara da gönül koydu bu evlilik sırasındaki durumlar yüzünden... Aslında çok üzülüyorum da nikahımdan sonra yemekte yapayalnızdı, babam yoktu...Mahcuptu. Ama bir yandan da kızıyorum bunca sene kontrolü ele alamadığı için...
Hakikaten tek dayanagi siz olmussunuz. Bakin bence annenizi internetten ve evden uzaklastirmanin yollarini bulun. Cevre edinmeli. Anneniz gibi cok insan var, tek dayanaklari da cocuklari oluyor. Ve bilmeden istemeden cocuklarini ozgurlukten men ediyorlar. Baba, laptop ve kedi ucgeninden kurtuldugunda hayattan zevk alan ve kendi kendine yetebilen bir insan olacaktir. Boylece siz de kendinizi vicdanen cok daha rahat hissedeceksiniz. Sizi anliyorum. Benim annem de bu ucgende tikili kalsaydi kendimi cok kotu hissederdim, ozgur hissetmezdim. Yapmaniz gereken sosyal olmasini saglamak. Sonra tek isi gucu siz ve evliliginizdeki huzur olmayacaktir, kendi hayati da olacaktir.

Hakikaten tek dayanagi siz olmussunuz. Bakin bence annenizi internetten ve evden uzaklastirmanin yollarini bulun. Cevre edinmeli. Anneniz gibi cok insan var, tek dayanaklari da cocuklari oluyor. Ve bilmeden istemeden cocuklarini ozgurlukten men ediyorlar. Baba, laptop ve kedi ucgeninden kurtuldugunda hayattan zevk alan ve kendi kendine yetebilen bir insan olacaktir. Boylece siz de kendinizi vicdanen cok daha rahat hissedeceksiniz. Sizi anliyorum. Benim annem de bu ucgende tikili kalsaydi kendimi cok kotu hissederdim, ozgur hissetmezdim. Yapmaniz gereken sosyal olmasini saglamak. Sonra tek isi gucu siz ve evliliginizdeki huzur olmayacaktir, kendi hayati da olacaktir.

Yardımcı doçentlik için bir kaç üniversiteye başvurdu umuyorum ki onlardan ses çıksın... Babam da muhabbeti olan bir adam değil, diyorum ya hem üzülüyorum hem kızıyorum içten içe.. Of iyi değilim ben galiba :KK61:

Ben evlilikten once hic ayrilmadim ailemden
Evlenince gunde bir defa gunduz konusuruz
Haftada bir gitmeye calisirim
Bence annenizin sizden baska destegi yok tek guvendigi kisi sizsiniz
O yuzden sitemi de size diger seyleri de , ben ele karisinca ailemin kiymetini anladim , o yuzden gunde bir dakika sesini duymazsam benim icim rahat etmiyor

Belli bir statüye gelmiş kariyerli kadınlar maalesef özel hayatında mutsuz ise yapayanlız oluyorlar .Ev kadınlarını düşünün .Konu komşuyla yer içer dertleşir kadın rahatlar .Kariyerli kadınlar bundan utanır ve garip bir yanlızlığa gömülürler .Mazur görmek lazım

Valla su konuyu bir erkek acsaydi 'vooo anneci herüüüfff, wayyy kadina bak oglunu gunde 5 defa ariyoooo.' derdik.
Ama hatunlarin gunde defalarca kez aranması, annelerinin surekli takipte olmasi normal karsilanmis.

Yardımcı doçentlik için bir kaç üniversiteye başvurdu umuyorum ki onlardan ses çıksın... Babam da muhabbeti olan bir adam değil, diyorum ya hem üzülüyorum hem kızıyorum içten içe.. Of iyi değilim ben galiba :KK61:

canım biraz da yaş aldıkça anneler daha alıngan oluyor.. benim annem de artık ne desem batar oldu ona ... bazen ağzıma geliyor yutuyorum artık ne diyim... anladığım kadarıyla annenin evde çok fazla huzuru yok o nedenle senle oyalanmak istiyor bazen..

Bende 2 senelik evliyim ama her gün annemi öğlen saatlerinde ararım bazen 5 dk. bazen yarım saat konuşuruz evde tek başına olduğu için gün içerisinde, canı sıkılmasın kendini yalnız hissetmesin diye hep arar sesini duyarım ki bu onun çok ta hoşuna gider :KK51: geçtiğimiz ay bir gün aramadım ertesi gün aradım neden beni aramadın diye bir soru ile karşılaştım :KK48: sanırım sürekli arayınca insanda alışkkanlık yaptığı için bunu sorabiliyorlar :KK51: gün içerisinde konuştuğum içinde eşim bu durum ile çok rahatsızlık duymuyor duramazda zaten :KK51:

Ben annemi her gün ararım, bekarkende arardım.Çünkü anne yüreği, belli zamanlarda aramama alıştığı için, o saatlerde illa ki bekliyor, aramayınca merak ediyor. Her gün öğlen , yemekten döndükten sonra ararım. Varsa bir konu biraz uzun konuşabiliriz, yoksa ne yapıyorsun ne ediyorsun babam nasıl? şeklinde. Her hafta sonu da eşimle beraber uğrarız. Bazen akşam yemeğine bazen sadece sohbete. Şimdi hamilelik olunca , akşamları da merak edip arıyor. İşten geldin mi? torunum nasıl? iyisin dimi? ayakların şişti mi? diye. Ben memnunum halimden, kayınvalidem ile de hergün konuşurum. Bazen o arar bazen ben, hayatta anne babalarımızdan başka bizi gerçekten seven insanlar yok maalesef, onların başımızda olması bence büyük zenginlik, hayattayken kıymetlerini bilmek gerek diye düşünüyorum. Hele ki hamilelik sürecinde anladım ki, annelerimizin hakkını ölsek ödeyemeyiz. Ve eşime de söyledi "anneni üzersen önce beni bulursun karşında, onun hakkını ödeyemezsin" diye.

Benim babam da oyledir. Iyidir ama sohbeti yoktur. Annem devamli babamla olmak zorunda kalsaydi kafayi yerdi. Hic konusmadan olen insan olurdu herhalde. :) insallah basvurulari olumlu sonuclanir. Olmazsa da kafasini baska seylere vermesinin yollarini bulun. Hic sikmayin kendinizi, cozumsuz bir sey degil bu. Bir sosyal cevre, hobi sizi ozgur; annenizi mutlu kilacaktir.

agresif bi halin var
annenle elbet görüşmek zorundasın
bu senin vicdani ve manevi bir görevin diyeceğim atarlanacaksın
karararın ve fiilin ne olursa olsun umarım pişman olmazsın

Back