• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

evlendikten sonra annenizle iletişiminiz nasıl ?

meredithgrey

2013-2022’de vivelamour ve 2022’deki felidaee’yim.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
7 Kasım 2013
13.434
31.574
598
Diye saçma bir başlıkla geldim hanımlar. Gerçi ben biliyorum benim sorum gene dönüp dolaşacak benim geçmişte olanları unutmama gelecek ama ben gene de açıyorum.

Merak ediyorum evlendikten sonra ya da ayrı evde yaşarken annenizle iletişiminiz nasıl ? Yani hangi sıklıkta arıyorsunuz ? Mesaj atıyor musunuz ? Bilenler biliyor tek çocuğum, ailevi problemlerle büyüdüm, annem bana hep " tek dayanağım sensin" derdi. Bu yük üstümde fazla kaldı 35'imde evlenene dek! İlk eşimden ayrıldığımda ayrı eve çıkmadım, babamla çok ciddi sorunlar oldu ama annem çözemedi çok bunaldım. Ve üç aylık evliyim annem hala bekarmışım gibi onunla mesajlaşmamı bekliyor. Cuma aradım eşim de gelmemişti uzunca konuştuk, Salı günü aramıyorsun özledim diyor... Her sabah günaydın mesajı bekliyor...

Babam nikahımda yoktu ve o dönem akrabalardan arkamdan konuşan olmuş, annem bu süreci iyi yönetemedi ve bana söylenmemesi gereken ne kadar şey varsa söyledi, balayım zehir oldu, sanki evlenmedim de cenazem çıkmış gibi ağlamalar sızlamalar...Balayından geldim bir akşam eve gittik ( babam yoktu ) baktım çantasını toplamış evi terk edicem diye... Yani balayımdan da zevk alamadım tatilden de... Belki de bu yüzden kızgınım ama ben artık annesinin kuzusu olmak istemiyorum. Cidden çocuk değilim koskocaman kadın oldum. Üstelik ailesinin bu derece kuzusu olmak beni çok geriyor, eşimden boşanmam olay olmuştu senelerce babamın "başımızı eğdin" laflarıyla yaşadım... Yeniden hayal kırıklığına uğratırım diye praranoyak oldum, eşimle tartışssak hemen pireden yorganı yakıyorum. Üstümde çok baskı var gibi hissediyorum ve özgür olamıyorum. ,

Bir de kırık bir ipadim vardı astarı yüzünü geçer diye tamir ettirmediğim. Onu almadım evlenirken ve içinde facebook, twitter, instagram hesaplarım açık haldeydi annem ordan da beni takip ediyor geçtiğimiz hafta eşimle kavga edip B. Keskin'den bir şiir paylaştım sanırım onu gördü ve darladı beni bişey mi oldu diye... Güya rüyasında beni görmüş kötüymüşüm..

Karışık oldu farkındayım ama bu bağı kesmek istiyorum ben... Kesersem ben de özgür hissedebileceğim...

Annen hayatta şükret diyecek arkadaşları ise kayınvalideye sövülen topiklere yönlendireceğimi bilmek isterim :KK66:

Annenizin yıllarca tek ugrasi siz olmuş
Bundan vazgecirmeniz çok zor
Annenizi bir hobi kursuna yazdirin bence
Oyalanir ve orada arkadaşlar edinir
Benim annem kuran kursuna gitti ve çok faydasini gordum

Bazen anneler orta yolu bulamıyo malesef. Ben annemle hergün konuşmam evlerimiz yakın sayılır. Ama haftada bir kaç defa yüz yüze bir kaç defa da tel la konuşuruz. Sen kendine biraz zaman ver kafanı dinle gerekirse annene tel bozuldu de. İnşallah problemin çözülür....

Bazen anneler orta yolu bulamıyo malesef. Ben annemle hergün konuşmam evlerimiz yakın sayılır. Ama haftada bir kaç defa yüz yüze bir kaç defa da tel la konuşuruz. Sen kendine biraz zaman ver kafanı dinle gerekirse annene tel bozuldu de. İnşallah problemin çözülür....

Biz de yakınız ayrıca haftada bir görüşüyoruz yani özleyecek bir durum da yok ve ben bunaldım artık...

Canım onları değiştiremiceksin ne yapsanda. Tek çocuksun biliyorsun sen de aklı sürekli sende dolanıp duruyor. Biraz onun istediği gibi, biraz da senin istediğin gibi ol. Yani günaydın msjını gün aşırı at mesela yavaş yavaş gözünü alıştır, herşeyi anlatma sormaması gerektiğini anlasın o sorarsa iyi hoş gibi cdvaplar ver evlilikle ilgili. ona kelimelerle anlatamazsın senin evli olgun ve sorunlarıyla başedenilecek bir kadın olduğunu, davranışlarınla anlatmaya çalış. sen mecburen bu anne-kız ilişkisinde olgun olan taraf olacaksın anladığım kadarıyla çünkü annen senden daha zayıf yada hassas karakterde.Bi de biz 4 kardeşiz, annem hala hepimizle bozmuş durumda:) hepimiz de evliyiz ve en küçük ben, 30 uma geldim. Anneler aynı :)

Her günün 24 saatinin 5 dakikacığını, annenize ayıramayacak kadar çok mu yoğunsunuz.. ?

Hanımefendi sorunum yoğunluk mu ? Yoğunluk ile ilgili bir şey yazdım mı ben ? Lüzumsuz eleştirilerinizi lütfen kendinize saklayın.

Annelerin alismasi biraz zor oluyor sanırım ben daha 19 günlük evliyim annemi her gün ararım 5 dk bile olsa musaitsem uzun uzun sohbet ederiz çünkü sabahtan aksama kadar evde :) ihmal etmeye gelmiyorlar hemen aliniyorlar uzak bi şehire gelin geldim evlendikten sonra da daha hic görmedim

Diye saçma bir başlıkla geldim hanımlar. Gerçi ben biliyorum benim sorum gene dönüp dolaşacak benim geçmişte olanları unutmama gelecek ama ben gene de açıyorum.

Merak ediyorum evlendikten sonra ya da ayrı evde yaşarken annenizle iletişiminiz nasıl ? Yani hangi sıklıkta arıyorsunuz ? Mesaj atıyor musunuz ? Bilenler biliyor tek çocuğum, ailevi problemlerle büyüdüm, annem bana hep " tek dayanağım sensin" derdi. Bu yük üstümde fazla kaldı 35'imde evlenene dek! İlk eşimden ayrıldığımda ayrı eve çıkmadım, babamla çok ciddi sorunlar oldu ama annem çözemedi çok bunaldım. Ve üç aylık evliyim annem hala bekarmışım gibi onunla mesajlaşmamı bekliyor. Cuma aradım eşim de gelmemişti uzunca konuştuk, Salı günü aramıyorsun özledim diyor... Her sabah günaydın mesajı bekliyor...

Babam nikahımda yoktu ve o dönem akrabalardan arkamdan konuşan olmuş, annem bu süreci iyi yönetemedi ve bana söylenmemesi gereken ne kadar şey varsa söyledi, balayım zehir oldu, sanki evlenmedim de cenazem çıkmış gibi ağlamalar sızlamalar...Balayından geldim bir akşam eve gittik ( babam yoktu ) baktım çantasını toplamış evi terk edicem diye... Yani balayımdan da zevk alamadım tatilden de... Belki de bu yüzden kızgınım ama ben artık annesinin kuzusu olmak istemiyorum. Cidden çocuk değilim koskocaman kadın oldum. Üstelik ailesinin bu derece kuzusu olmak beni çok geriyor, eşimden boşanmam olay olmuştu senelerce babamın "başımızı eğdin" laflarıyla yaşadım... Yeniden hayal kırıklığına uğratırım diye praranoyak oldum, eşimle tartışssak hemen pireden yorganı yakıyorum. Üstümde çok baskı var gibi hissediyorum ve özgür olamıyorum. ,

Bir de kırık bir ipadim vardı astarı yüzünü geçer diye tamir ettirmediğim. Onu almadım evlenirken ve içinde facebook, twitter, instagram hesaplarım açık haldeydi annem ordan da beni takip ediyor geçtiğimiz hafta eşimle kavga edip B. Keskin'den bir şiir paylaştım sanırım onu gördü ve darladı beni bişey mi oldu diye... Güya rüyasında beni görmüş kötüymüşüm..

Karışık oldu farkındayım ama bu bağı kesmek istiyorum ben... Kesersem ben de özgür hissedebileceğim...

Annen hayatta şükret diyecek arkadaşları ise kayınvalideye sövülen topiklere yönlendireceğimi bilmek isterim :KK66:

Tek çocuk olduğunuz için anneniz size çok düşkün anlaşılan. İnsanlar yaşlandıkça daha farklı olabiliyorlar. Ben mesela annemi hergün ararım, 1 dk bile olsa konuşuruz, napıyon kız derim şaka yaparım. Hergün öğleden önce ararım, birgün aramadım ertesi gün de aramadım sonra aradım neden aramadın beni diye, sen zaten arıyorsun diye aramadım dedi. Babamda aynı şekilde evlenmeden önce de öğlenleri arardı, evlendikten sonrada aynı saatte arardı. (şuan hayatta değil ama sanki hergün öğle vakti arayacakmış gibi) ama biz çok düşkündük birbirimize, bu telefon konuşmaları ne beni kısıtladı nede özgür değilmişim gibi hissettirdi. Öğlen vakti konuştuğum için de eşimi de rahatsız etmedi. Mesela face den foto paylaşmışsam altına yorum yazar. Hem babanızla büyük sorunlarınız olmuş, dedim ya insanlar yaşlandıkça tuhaflaşıyor annenizde idare edememiş durumu. Annecim mesaj yazamam ama müsait oldukça seni ararım diyin nolcak ki, herşeyinizi söylemenize gerek yok, sağlığını sıhhatini sorarsınız iki gülüp kapatırsınız. Bizim bir halamız varda epeyce yaşlı 75 falan, oğlu var kocaman 55 falan vardır oda, halamız namazdan gelir hemen oğlunu sorar, geldimi yemeğini yedimi ben onun yanına oturcam der (biraz unutkanlığı da var)
35 yaşındada olsanız 55 yaşındada olsanız onun gözünde daha kuzusunuz :)

annenizi anlamak için illaki tek çocunuzun sizi terketmesi mi gerekir açın gözünüzü kulağınızı dinleyin.ikinci eş demişsiniz eş.çocuk.arkdaş hepsi gelir ikinci üçüncü beşinci.ama anne bir daha gelmez yeri doldurulamaz.herkesin yeri ayrı annenize saygınızı hiç kaybetmeyin o sizin sevginize muhtaç.

Annem benim herşeyim, günde 5-6 kez kısa kısa konuşuruz.Bir derdim olsa ilk onu ararım,akıl danışırım. Bizi her şartta karşılıksız ve tüm yüreğiyle onlardan daha çok seven insan olamaz bence.İnş. ben de kızıma onun gibi bir anne olabilirim

Benimde bi dönem böyle sorunlarım olmuştu psikoloğa gittigim dönemde anlattim o da siz anne anneniz çocuk rolüne girmiş,benimde annem var ararım konuşurum ama belli sınırlar içinde herkesin sorunu var duydugunuz şeylere yüzeysel cevap verin fazla olayların içine girmeyin demişti.
fazla kaptırmamak gerekiyo olaylara bi kaç gün önce komşumuzun benimle ilgili konuşmalarını anlattı bende;insanlara bu fırsatı veriyosun agızlarının payını veremiyosun,gelip bana anlatıyosun amacın benim moralimi bozmak mı dedim.

Anneler başımızın tacı o konuda hayırsız evlat ilan etmeyin lütfen beni. Sadece evlendiğim güne dek hatta o gün de dahil çok sıkıntılı şeyler yaşadım. Ayrıca üzerimdeki baskılar beni hata yapmaktan korkutuyor paranoyak yapıyor demişim nolur bana gelip hain evlat muamelesi yapacak olanlar yazmasın.

Benimde bi dönem böyle sorunlarım olmuştu psikoloğa gittigim dönemde anlattim o da siz anne anneniz çocuk rolüne girmiş,benimde annem var ararım konuşurum ama belli sınırlar içinde herkesin sorunu var duydugunuz şeylere yüzeysel cevap verin fazla olayların içine girmeyin demişti.
fazla kaptırmamak gerekiyo olaylara bi kaç gün önce komşumuzun benimle ilgili konuşmalarını anlattı bende;insanlara bu fırsatı veriyosun agızlarının payını veremiyosun,gelip bana anlatıyosun amacın benim moralimi bozmak mı dedim.

Ben size daha komik bir şey söyliyim mi ? Benim annem psikolog zaten!

Ben size daha komik bir şey söyliyim mi ? Benim annem psikolog zaten!
Gerçekten çok komik güldürdünüz beni.
O mesleği ama siz evladısınız duygularıyla hareket ediyo size karşı.zamanla uzaklaşırsınız mesafe zamanla oluyo en güzeli olayların içine girmemek.terzi kendi söküğünü dikemez sözü tam size göre☺

annemle annen kardeş desem mümkün değil:KK53:

aynısı ve emin ol daha fazlasıdır annem

ama annem işte herşeyiyle hatasıyla sevabıyla huysuzluklarıyla

ben hergün ararım mesaj atsa atarım

herşeyide söyler
şu böyle yaptı bu böyle yaptı
evveller takardım kafaya
ama artık duymuyorum bile söylenenleri

bu aralar kocanıda bırak gel diye tutturdu mesela (gezmeye )
lafını dinlet diyor
kurbanda gelecez dememe rağmen yok
küsüyo bana konuşmuyo falan filan
ben sizin için katlandım bu adama diyor(babam)
seninle 2 gün geçiremeyecekmiyim diyor
kiii ben taşınalı olmuş şuraya 6 ay
sen burdan gideli olmuş daha yeni 3 hafta
ama naparsın
yaşadıkları sıkıntılar mı diyelim
daha çok özlüyolarmı diyelim
idare etcen be canım

emin ol kırmaya kırılmaya değmez
arayıver
burda akşama kadar laf yetiştiriyoz mesaj atıyozya
onlarada atalım ne olacak:cool:
nazlı oluyolar yaşları ilerledikçe:KK65:

annemı hergun ararım mutlaka konuşurum. gece yatmadan mutlaka arar ıyı geceler derım. ben aramasam o arar sesını duymadıgım gun olmamıştır olmasında ınş
mesela kardesımı kı onla aşırı yakınızdır her sabah gunaydın mesajı, oğlen arama, akşamda ıyı gecelerle kapatırız gunu.yanı samımıyete baglı bu.ben annemlede kardesımlede samımıyımdır cok o yuzden hergun mutlaka seslerını duymak ısterım.

Back