Evlendik muradımıza erdik-2013 gelinleri sohbet yeri

bulaşık makinasına deterjan hangi göze konulacağını bilmeyen evli arkadaşım var :26:
çok zor bir durum bence
Ananem babanem annem olmasaydı ne yapardım

iyiki çalışttmışlar beni yoksa mutfak dolabı silmek aklıma gelmezdi ki

patates kızartması bende çok seviyorum ama zararlı diye çok yapmamaya çalışıyorum
yapınca da en çok ben yiyorum zaten

Oyam ben patatesleri fırında yapıyorum öylede kızarmış gibi oluyor .
kızartmalık kesip hafif yağlıyorum tepsiye diziyorum tuzluyorum .
biraz daha fazla sürüyor ama pişmesi daha sağlıklı oluyor

geçende köfte yapmaya çalışmış..epey eksiği vardı..
ama olsunn yedik öle de

az çok anlamaları güzel oluyor..dahası bizim de yorulduğumuzu idrak etmeleri güzel..

bende patates kızartması kola cips türü şeyleri çok seviyorum hamur işi de mayalı şeyler hoşuma gidiyor daha çok

Bizde et ve tavuk suyunu plastik bardaklarda buzluğa atıyoruzzzz

bunu okuyunca aklıma geldi. yeni yeni bilinçleniyorum ya... geçenlerde dışarda yemek yerken, ayranın plastiğinin geridönüşüm numarasına baktım: 6 zararlı grubundan... bir daha bardakta köpüklü ayran veren yerlerden yemeye karar verdim plastik bardaklar zararlı ama poşete koyuyoruz zaten, o da zararlıdır kesin

peki et suyunu nasıl yapıyorsunuz desemm??
evet öğrenelim bakalım. ben bir keresinde soğumuş tavuk suyunu poşetlere koydum, ama açamadım, aralarına girmişti poşetin, eğilmiş bükülmüş, çok zorlandım. kapaklı buz kalıpları yok mu acaba :44: oktay ustanın püf noktalar kitabında buz kalıbına koyup tablet tablet kullanabileceğimiz yazıyordu.

Oyam ben patatesleri fırında yapıyorum öylede kızarmış gibi oluyor .
kızartmalık kesip hafif yağlıyorum tepsiye diziyorum tuzluyorum .
biraz daha fazla sürüyor ama pişmesi daha sağlıklı oluyor

Bende fırında yapıyorum çok ta güzel oluyor
Hiç yağ kullanmıyorum, karabiber tuz ve pulbiberleharmanlayıp
Yağlı kağıt serili tepsiye atıyorum
Evet geç olsa da mükemmel oluyor

et suyunu mesela kışın mevsim sebzeleri ile birlikte epeyce bir zaman haşlıyorlar diye biliyorum ben..

peki et suyunu nasıl yapıyorsunuz desemm??

mesela tavuğu kızartmadan önce haşlıyorum.
sonra kızartıyorum. haşlama suyu donunca üstünde bir tabaka birikiyor, yağlı bir tabaka onu atıyorum. sonra buz kalıbına cumburlop
işte bu kadar

Tam bir cipskoliğim ben
O yüzden patates kızartması zararsız bile kalır bana göre

o kadar da sağlıklı yaşayamıyorum tabiki
cips konusunda bende öyleyim
ama cips rejimine girdim. 15 günden fazla oldu ağzıma sürmüyorum. :18:

Haklısın bende bu şekilde yetiştirmem. Ailemin maddi durumu, babamın bize kıyamaması anneminde onun yolundan ilerlemesi bizim için kötü oldu. Şimdi bu hayatta bocalar durumdayız. Kız kardeşim üniversiteyi şehir dışında okuduğunda ilk zamanlar inanılmaz zorluk çekmiş. Sonra benim 6 ay boyunca evin herşeyiyle ilgilenmek zorunda kalmamda bunun ne kadar zorlayıcı olduğunu öğrendim. Evlilik aşamasına geldiğimden beri annem beni resmen sınava tabi tutuyor. Çamaşır, bulaşık vs. konusunda tek tek ince detaylarını öğretmeye çalışıyor. Bir tek mutfağa sokamıyor oda 6 ay boyunca bizim evde yemek yaptığımda yemin etmiştim o mutfağa tekrar girmem diye hala inadımı kıramadı annem. (Bizim evde herkesin damak tadı farklıdır ve herkese ayrı yemek yapılır) Şimdi son bir bir buçuk ay kala hızlandırılmış bir şekilde yemekleri öğretecek inşallah. Hatta bazen yemek kursuna falan mı yazsak seni diyor. Olmadı evlenince muhakkak git diyede ebn aldırış etmiyorum.

yaa her şeyden geçtim çok zevkli ki birlikte yemek yapmak..

Yemek yapmak eğlenceli ama yaptığın yemeklerde kusur aranmazsa tabi
Birde bana sanatsal bir faliyet gibi geliyor. Kırmızı ete hangi baharat, beyaz ete hangi baharat kullanılır.
Hangi yemekler bir bütün oluşturur. Hazım konusunda nelere dikkat etmeli pişirirken. Mesela kırmızı etle yoğurt ürünü kullanılmamalı kalsiyum, demir açısından vs.
Bunlar bana bir tablo çizmekle eş değer gibi geliyor. Renklerin ahengi, objelerin uyumu gibi bakılırsa aslında sanatsal bir faaliyet gözüyle incelenmesi gerekir bence

bende patates kızartması kola cips türü şeyleri çok seviyorum hamur işi de mayalı şeyler hoşuma gidiyor daha çok

her an insülin direnci gelişebilir biraz daha sebzeler meyvelerle beslenseniz, eve abur cubur almama kararı alsanız biz artık tadım'ın bol kuruyemişli çikolataları var, onlardan alıyoruz sadece :44: bir de petibör bisküvi, pasta yaparım diye, ama hiç yapmadım onla bir şey... tamamen soyutlayamıyoruz kendimizi ama azaltmakta fayda var veya sınırlar koymakta. mesela ayda iki kere cips partisi yapmak gibi...

o kadar da sağlıklı yaşayamıyorum tabiki
cips konusunda bende öyleyim
ama cips rejimine girdim. 15 günden fazla oldu ağzıma sürmüyorum. :18:

Benim cips yemeden geçirdiğim gün nadirdir
Az önce öğle yemeğinden dönüşte aldım yine bi tane
İşyerinde yedim

bizde cok sık yemiyoruz canım....2 hafta bi falan bazen daha uzun süre....eşim kayısı cekirdeği ve kuru incir yer aksamları...üstüne de meyve veririm...bide cay vazgeçilmezim....

merak ettim yaptığın işle bir bağlantısı var mı bu anlattığının??
bana da öyle geliyor kimi zaman..mutfağa girince her şey bir ahenk şeklinde gelişiyor.

lezzet de lezzet diye illa bir beklentisi olursa erkeğin , kadının işi zor o vakit.:26: bu konuda şanslıyım o tanıdığım kadarıyla..
yemek seçmek şöyle dursun sürekli yemeklerin kritiğini yapan bir adam zor gerçekten:26:

ilk bloga koyucaktım fotoğrafı ama kısmet burasıymış

ben bu minnacıklara koydum. sonraaaa

yağışmasın diye birbirlerine değmemesi için poşete böle sardım. öylece dondurdum.
buz kalıbından çıkanları da böyle sardım ama onları ikili ikili sardım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…