Evlendik muradımıza erdik-2013 gelinleri sohbet yeri

Mesela ben dün akşam nohut plav yaptım bu akşam da şehriye çorbası ve salçalı makarna yapacaktım ama eşim patates kızartması istedi biz ikimizde çok severiz sağlıklı olmasa da vazgeçilmezim diyebilim...:KK16:

Bizim de tek ortak sevdiğimiz yiyecek patatestir herhalde :KK1:
Kızartma, fırında, yemekte, salata da fark etmez :KK56:

benide aranıza alın kızlar 3,5 ay sonra benimde ne yemek yapsam, şu yemek nasl yapılır, temizlik, ütü, bulaşık gibi dertlerim olucak ama en önemlisi sevdiğim adamla bi evi bi ömrü paylaşıcam:))
bakalım hayat bize neler getiricek :)
hepimiz çok mutlu oluruz inşallahh kızçeler :)))))

ben de geri kalmıyımm:KK55:

ismim bilindik bir isim olmadığından burada paylaşamadığım için beni mazur görürsünüz umarım :26:
bunun dışında istanbulda yaşıyorum, muhasebe meslek elemanıyım,smmm stajyeriym muhasebe ofisinde.

30 yaşımdayım, eylül gibi sevgilisi ile evlenme hayalleri kuran gelin adayıyım.henüz hiç bir icraatımız yok ,ailesi
adana-antep arasında gidip geliyor.özel sebeplerinden ötürü...yakın bir zamanda isteme-söz-nişan..üçlüsünü
bir arada yapıp evlilik yolunda o çetin ama heyecanlı yola başkoymayı merakla bekliyoruz..:KK17:

ismi bilinmedik hatun :KK3::KK3:
inşallah hepsini bir arada yapıp sonra benim gibi acil bir evlililk kararı alırsınız :KK16:
sonra gelsin sevdicekle mutlu günler :KK76::KK76::KK76:

:KK37: dedeler gibi benzetmeni okudum :KK37:
bende nineler gibiyim işte :KK60:

et suyumu tavuk suyumu kendim yapar dolaba atarım :KK1:
yaz gelsin büssürü büssürü kovanozlara stok yapıcam inşallah :KK16::KK16:

anneannemin yolundan devam ediyorum :KK76::KK76::KK76::KK76:

aa birde evde yün uzun çoraplardan giyiyorum :KK60:

kuzum et suyu tavuk suyunu buz kaplarına döküp donduruyorum ben .
pilav falan yaparken 1-2 kalıp koyunca çok güzel oluyo :KK56:

Puhahaha :KK1:

Et tavuk suyu ikimizde sevmiyoruz
Kavanozlarım var, ablam yapmış sağ olsun:KK1: Menemenlik domates hazır
Bezelye fasulye de hafta içi paketliyolarmış annemle, telefonla sana da alıyoruz dediler
Alın madem dedim

Ama eşim tam dede gibi :KK1:
Onu bile beğenmiyo ki
Neymiş tadı değişik oluyomuş, mevsiminde yenmeliymiş, dolapta bile olsa..

Yün çorap bende giyiyorum evde çaktırma :KK1: kansızım da çok üşürüm de ondan yani :KK17:

Mesela ben dün akşam nohut plav yaptım bu akşam da şehriye çorbası ve salçalı makarna yapacaktım ama eşim patates kızartması istedi biz ikimizde çok severiz sağlıklı olmasa da vazgeçilmezim diyebilim...:KK16:

ellerine sağlık..:KK31: baklagilleri önceden haşlayıp buzluğa atmak büyük kolaylık aslında..biraz köfte yapılırsa
isterse kuru olarak kızarmış patatesle servis edilir..yoksa fırına atılabilir.çok alternatifi var..:KK31:

Benim dedem, kuru üzüm ve leblebiye bayılırdı da :KK1:
Kendisine de diyorum dedeler gibisin aynı

Çünkü neden biliyo musunuz
Cino diyorum bilmiyo, bonibon diyorum bilmiyo
Hiç çocuk olmamış mı diye çok düşündüm :KK1:

Küçükken bile sevdiği şey çaymış
Balkondan çayı gösteriyomuş ailes, bu hemen topu bırakıp eve geliyomuş

Biz kola severdik, hala öyle
Kolayı bile sevmiyo :63:

:KK9::KK9::KK9::KK9: alkışlar enişteye :KK9::KK9::KK9::KK9:

denerim cnm cok tşkler:KK34::KK34:

aldım ama bi kez napcam ben bu mikrodalgayııı...pişman ettinizzz?keske önce diyeydiniz yaaa:KK30::KK30::KK50::KK50::KK50::KK50:

tmm cnm....suyla çözcez artık napalım...mikrodalga da süs diye durur:KK50::KK50::KK50:

olma pişman yaaa :KK5:
acil olmadıkça kullanmazsın. acil yemek yaparken kullanırsın. (sütü bile mikroda ısıtan kuzenlerim var mesela :KK31:)

annem de oktay ustada izlemiş.çay içilen bardaklar oluyor ya şimdilerde kağıt.onlara koyuyormuş..:KK31:
güzel fikir..

krizsavar Valla taktikten çok aşkım herkonuda bilir kişi mübarek o yüzden onunla tartışmak yerine bilmiyorum diyip işin içinden sıyrılmaya çalışıyorum. Birde nedense hayatımda ilk kez bir erkeğin beni keşfetmesini istediğimden herhalde

Kader bende senin gibiyim. Pek uğraşmadım eskiden çok zayıf bir bünyem vardı. 39 kilo olduğumdan annem bana kıyamaz pek çalıştırmazdı. Okul, iş derken annemin babamın prensesi şeklinde büyütüldüm. Benden küçük kız kardeşim hep söylenip dururdu ablam neden çalışmıyor diye. Lakin iyimi oldu kötümü oldu bilemem ama bu şekilde biz ev işlerinden uzak tutulduk.Sonrada öğrenmem istenirkende ben istemedim.İşin kolayına kaçtım. Kız kardeşim üniversiteyi şehir dışlında okuduğundan benden iyi mutfak konusunda hatta annemle yarışacak durumda o kadar bense ancak ana birkaç yemekle sınırlıyım.

çağlam haklısın benim gerçek yaşım 27 yaşında evli olacağım. Annem 3 senede tüm çocukları doğurmamı istiyor.Sabah bahsetmiştim. Sanki fabrikadan sipariş veriyor diye.
Sevdicekle konuşacağım inşallah şu çocuk meselesini birkaç kez sohbet arasında çocuk istediğini belirtmişti. Benim korkularımı aşağı yukarı tahmin ettiğinden üstünde durmadı.

ayyy annem de öyle yapıyor oyamm :KK16::KK16: et ve tavuk suyunu

yün çorap :KK23::KK23:

Son düzenleme:

Bizim de ortak yanlarımız ufak tefek şeyler ve patates kızartması :KK9: :KK9:

Bezelye fasulye de hafta içi paketliyolarmış annemle, telefonla sana da alıyoruz dediler
Alın madem dedim

Onu bile beğenmiyo ki

Yün çorap bende giyiyorum evde çaktırma :KK1: kansızım da çok üşürüm de ondan yani :KK17:

Pen de yün patik giyiyorum ne olmuşşş :KK9: :KK9: :KK9: Annem bir sürü bür sürü almış nasıl eskicek onlar :KK9: :KK9:

Kader bende senin gibiyim. Pek uğraşmadım eskiden çok zayıf bir bünyem vardı. 39 kilo olduğumdan annem bana kıyamaz pek çalıştırmazdı. Okul, iş derken annemin babamın prensesi şeklinde büyütüldüm. Benden küçük kız kardeşim hep söylenip dururdu ablam neden çalışmıyor diye. Lakin iyimi oldu kötümü oldu bilemem ama bu şekilde biz ev işlerinden uzak tutulduk.Sonrada öğrenmem istenirkende ben istemedim.İşin kolayına kaçtım. Kız kardeşim üniversiteyi şehir dışlında okuduğundan benden iyi mutfak konusunda hatta annemle yarışacak durumda o kadar bense ancak ana birkaç yemekle sınırlıyım.

Şahsen kendi çocuğum olsa böyle yetiştirmem
Bilsin ama yapmasın, herşeyi bilmek güzeldir
Sonradan zorluk çekeceğine benim yanımda çeksin, ben göstereyim doğrusunu diye
Ama çok şükür yine de ben çok zorlanmadım, umarım sende zorlanmazsın ve eşin yardım eder

Bilip bilmemekten ziyade her iki eş te çalışıyorsa , ev işi de yemek te beraber yapılmalı :KK3:

Şahsen kendi çocuğum olsa böyle yetiştirmem
Bilsin ama yapmasın, herşeyi bilmek güzeldir
Sonradan zorluk çekeceğine benim yanımda çeksin, ben göstereyim doğrusunu diye
Ama çok şükür yine de ben çok zorlanmadım, umarım sende zorlanmazsın ve eşin yardım eder

Bilip bilmemekten ziyade her iki eş te çalışıyorsa , ev işi de yemek te beraber yapılmalı :KK3:

yaa her şeyden geçtim çok zevkli ki birlikte yemek yapmak..:KK31:

Bizim de ortak yanlarımız ufak tefek şeyler ve patates kızartması :KK9: :KK9:

Pen de yün patik giyiyorum ne olmuşşş :KK9: :KK9: :KK9: Annem bir sürü bür sürü almış nasıl eskicek onlar :KK9: :KK9:

Benim de var patiklerim
İlk günkü gibi duran :KK1:
Görümcem sözlendi birazını ona hediye ettim
Bir iki tane özel var boncuklu 'yeni gelin patiğiymiş:KK1:' onları giymiştim bir kaç kez

patates kızartması bende çok seviyorum :KK5: ama zararlı diye çok yapmamaya çalışıyorum :KK31::KK31:
yapınca da en çok ben yiyorum zaten:KK31::KK31:

Alın madem dedim

Onu bile beğenmiyo ki

yok canım o kadar da nineleşmiyorum :KK1::KK1:

benide aranıza alın kızlar 3,5 ay sonra benimde ne yemek yapsam, şu yemek nasl yapılır, temizlik, ütü, bulaşık gibi dertlerim olucak ama en önemlisi sevdiğim adamla bi evi bi ömrü paylaşıcam:))
bakalım hayat bize neler getiricek :)
hepimiz çok mutlu oluruz inşallahh kızçeler :)))))

az kalmış, yakında aynı telaşları yaşayacağız :KK16::KK16:

bende buz kalıbına falan doldurdum küçük reçelliklerime koydum, eskdien kullanmazdım ama beyfendi öyle isteyince, hay hay et suyu yapayım o zaman dedim :KK16:

ayyy annem de öyle yapıyor oyamm :KK16::KK16: et ve tavuk suyunu

yün çorap :KK23::KK23:

yün çoraplarımla ve yeleğimle çok çekici oluyorum :89::89::89:

yaa her şeyden geçtim çok zevkli ki birlikte yemek yapmak..:KK31:

Evet
Normalde de tek canı sıkılıyo insanın
Yanında biri olunca iki sohbet bi iş nasıl bitmiş anlamıyorsun

Ben bazen hamur işi yaparım
Eşim bi tek hamur işinden çakmaz :KK1: diğerlerine yardım eder
O anlamıyo diye ben tek mutfağa gider yaparım, o tv izler
Bi süre sonra gelir, gerek yok derim.. Canım sıkıldı en azından bakayım dedim der
İyi bak öğren derim bende :KK53:

patates kızartması bende çok seviyorum :KK5: ama zararlı diye çok yapmamaya çalışıyorum :KK31::KK31:
yapınca da en çok ben yiyorum zaten:KK31::KK31:

yok canım o kadar da nineleşmiyorum :KK1::KK1:

Tam bir cipskoliğim ben
O yüzden patates kızartması zararsız bile kalır bana göre :KK17:

X