Evlendik muradımıza erdik-2013 gelinleri sohbet yeri

Kriz bir anda gözüm korktu bende evlenince bunların hepsini tek başıma yapmak zorunda kalacağım.
Ne çok iş düzene karşı çıkan ne çok ıvır zıvır varmış:18:

oo bunlar ne ki canım
benim mesela boyadığım bir teflon tava vardı, mutfak saati yapılmayı bekliyor. yapıcam diye çıkardım koyduğum yerden. en az iki hafta çalışma odasındaki dolabın üzerinde durdu. sonra eşim bakmış bunda hareket yok, tekrar kaldırmış.
bu sabah mutfağa giren eşim "kriz, bu mutfağa ne olmuş" diye arka odadan duyduğum bir tepki verdi. ben de sakin sakin "dün bulaşık makinesini boş çalıştırıp temizlemek için içindeki yıkanmış bulaşıkları çıkardım, çalıştırdım, sonra sen hadi uyuyalım dediğin için hepsi tezgaha dağılmış vaziyetteler" dedim
o buhar makinesinin ve elektrik süpürgesinin parçaları mesela... resmen küçük odamı kaplıyor ya

böyle böyle bir sürü dağınıklık çıkıyor ben henüz başedemiyorum :44:

krizzzzz bu ersağı bende arastırayım...damlasını mı alcam canım....kosla fayda etmiyo lekeye....

koslayı kullanmadım canım ama ersağ ın damlasını bulabilirsen al. bizim geçen çalışma odasındaki üç ayrı yerde üç aynı leke oluşmuş. siyah kurşun kalem lekesi gibi, ama ne bilmiyorum. hemencecik döküyorsun, bir de kaynar su. halı bir anda eski haline dönüyor :44:

krizzzzz bu ersağı bende arastırayım...damlasını mı alcam canım....kosla fayda etmiyo lekeye....

ersağı nerden alıyosunuz kızlar :26:
ben rossmandan böyle bi sprey aldım
üstüne kosla yaptım banamısın demedi bende bi deniyim :26:

evet mesela şu an benim salonumda nevresim var, yemek masasının üzerinde :44:
ütü masasının yanındaki kapalı masaya takılmış dört beş parça yaklaşık iki haftayı aşkın süredir ütülenmeyi bekleyen çamaşırlar...
banyoda çamaşır makinesinin üzerinde duran boş zeytinyağı şişesi ve sirke şişesi (saçım ve çamaşırlar için)
oooo...
ay kayınvalidem okumasın kayınvalidemi çok severim ama bu yönümü bilmesinden korkuyorum, kadıncağız üzülmesin diye.
neyse oturturuz inşallah canım, deneye deneye :44:

Bende mümkün mertebe içini kullanabileceğim fonksiyonel eşyalar almaya dikkat ettim.
Dağınıklık çok görürsem bir dolap daha alırım gibime geliyor.

En kötü kısmı yatak odam olacak çok şekilsiz ve gardolabı sığmadığı diğer eşyalarda öksüz gibi her biri farklı yerde duruyor.
Buna inanılmaz canım sıkıldı

ersağı nerden alıyosunuz kızlar :26:
ben rossmandan böyle bi sprey aldım
üstüne kosla yaptım banamısın demedi bende bi deniyim :26:

Eki Görüntüle 651392

canım ersağ maalesef doğrudan satış yöntemiyle çalışıyor
ama yakınlarınızda vardır bayilleri, oralarda satılır herhalde:44: ya da çevrenizde yok mu böyle satışlar yapan? hastanede çalışan tanıdılarınız veya? genelde hastanelerde bu satış yöntemi çoktur.
ben üye oldum, her şeyimi ordan alıyorum. ama satış yapmıyorum.

gardırop başka odada mı olacak canım? olsun giyinme odası ve ütü odası yaparsınız orayı :44: hem böylece dağınıklık da olmaz. çünkü sabah üstünü çıkarıp katlamaya zaman yoksa yatağın üzerine fırlatıyorsun. en azından bu engellenir :44:

Aslııımmmmmm sen neymişsin öle kızzzz....o kadar çamasır da ne öyle? cok fenasın cokkkkk

Krizcim halı demişken bizde haftaya halı bakıcaz Halıların ne marka Nasıl halı tavsiye edersin cnm :44:

oya nerde hakikaten yahu :44:
geçen dondurucudaki tavuk suyu kaselerini kaloriferin üstünde beklettikten sonra çıkarabildim. demek ki oyanın elleri çok sıcak, dedim kendi kendime

Aslııımmmmmm sen neymişsin öle kızzzz....o kadar çamasır da ne öyle? cok fenasın cokkkkk

aynen bende ona bakıyorum
Aslı harika hepsi bayıldım valla.

yahu bende bi gariplikmi var bilmiyorum üşeniyorum ya çamaşır gecelik giyme olayına..
pijamalarımı kafama kadar çekip yatmak istiyorum her gece
aldım aldım duruyolar öyle.

Krizcim halı demişken bizde haftaya halı bakıcaz Halıların ne marka Nasıl halı tavsiye edersin cnm :44:

pierre cardin alma canım ipleri çıkar gibi oluyor, bir tuhaf. niye sigortalı oldukları belli oldu
padişahın klasik serisi çok hoş ve kullanışlı, eşim de ben de çok seviyoruz
bak bunlar hol ve çalışma odası halılarımız, çok memnunuz, akrilikmiş. tüy bırakıyor ama yıkanmadıkları için. pamuklu gibiler, pierre cardin naylon gibi kahverengi olan pierre cardin.

artı pierre cardinde leke de çok zor çıkıyor, ersağ da etki etmiyor. bir çay lekesi olmuştu, o kadar çok uğraştım ki, büyüdükçe büyüdü.
1 senelik sigortası vardı, bir şey olursa hesap vermeden değiştirilebiliniyormuş.
leke gitti ama hafif sarılık var. sigortanın bitimine yakın değiştireceğiz
naylon gibiyse tüyleri alma bence canım.

benim salon halılarım dilek halı cok memnunum...tüylenme bile olmadı...ama digerleri merinos halı.....biraz tüylenme oluyo ama krizimin dediği gibi yıkanmadıgı için....yazın yıkatcam inş...

Bakalım kızlar gri renk sade bişey istiyorum belki biraz simli bişey olabilir Ama karışık desenli istemiyorum Fonlarım gümüş rengi onlara uyması lazım :44:Shagy halılar hakkında ne düşünüyosunuz Kullanan varmı

Canım aldığın halıda akrilik olmasına dikkat et.
Yün halı alırsan üstüne su döküldümü (hele kışın) kuruyana kadar koku yapar.
Akrilikde ise %50 yün %50 akrilik iplik kullanıldığından bu konuda daha iyi ama iki kez yıkatılana kadar tüy bırakır.
Hiç tüy bırakmayan halılara aman sakın yaklaşma onlarda naylonumsu iplik kullanıldığından (petrol atığından yapılıyor) tüy bırakmaz ama kalitesiz, hemde çok kullanışlı değil.

Shagy halılar ise çok güzeller ama kullanımları konusunda dikkat etmen gereken şeyler var.
Örneğin üzerine ağır birşey koymaman lazım. İplikleri basılacağı için güzel durmaz.
Çok yoğun kullanılan yerlerde (örneğin kolidor, oturma odası gibi) kesinlikle kullanma
Onu senede en az iki defa ter yüzeyinden ser birşeyle vurarak sirkelemen gerekir.
Kirler halı diplerine yerleştiğinden steril olması çok zor ve naylonumsu kullanılan iplikle üretilen shagyden asla alma derim.

ay ne çok ayzdım geçen hafta ödevim halı ve perdeler olduğu için iyi çalışmıştım Tuğçem bende yeni aldım

Yatak odam shagy

Son düzenleme:
şagileri çevremdekiler tavsiye etmediğinden almadım ben, bilemiyorum o sebepten.
oymalı da alma tabi ki, pierre cardin hem oymalı hem simli benimki
normalde en sağlıklı malzeme yün diye biliyorum ama işte kullanımda sıkıntıları varmış haticeden öğrendiğimize göre :26:

bende üşengeç olabilirim. onlar sadece çekmecede görüntü olarak kalabilirler.

uykuya çok düşkünüm. iş ve ev düzenini oturtana kadar da benden hayır gelmez.

*

tuğçe ben halıalırken satıcı yatak odasına önerdi sadece shaggy. o da mini yolluk gibi olacagı için.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…